BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #476324 przez Agusiak
dobry wieczór :)

megi obyście już szybko z mężem byli razem :)

Sylka kurcze oby z tą nóżką to nie było nic poważnego i szybko przeszło.
Ja w dzieciństwie miałam podobnie. Rodzice opowiadali że byli ze mną na jakimś zastrzyku i jak po powrocie wysiadłam z auta to się przewróciłam. Źle mi wbiła zastrzyk i miałam taki jakby paraliż na obie nogi, ale na szczęście samo przeszło.

Gosia mnie się w Biedronce akurat teraz wiele z tych rzeczy podoba, ale może nie tyle z zabawek co ze sprzętu dla dorosłych :laugh: Super jest pendrive z postaciami z bajek i jeśli mi się uda to sobie go zakupię :P

Dobrze że zdążyłaś do lekarza i że wszystko w porządku :)

A ja oglądam na okrągło filmy i bajki w internecie jak tylko mam wolną chwilę. Świetna sprawa, oglądałam "Zakochanego kundla" super ta bajka :lol:

Udanego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476329 przez agi-p
Dobry wieczór:)

Sylka kurcze nie ciekawie :( Biedny Kubuś , pewnie zdezorientowany przez ten niedowład nóżki :( A sinieje mu miejsce wkłucia lub puchnie ??? Mam nadzieje , ze minie wszystko i lekarz nie będzie konieczny , ale jeśli sie nic nie zmieni to pewnie ,trzeba jechac na konsultację .

Gosiu , no brzuszek mam sporawy .U mnie sprawdza się , ze każda ciąża szybciej widoczna :P
Ja też przegapiłam Lidla . Wczoraj byłam , to już kompletnie nic nie było,zresztą tak jak w biedronce :(

Nasza wizyta u przyjaciół jak zawsze udana :) :) :) Amelka padła zaraz po kąpieli i zobaczymy ile wytrwa w tym błogim stanie :P

Miłego wieczorku :)

Editt...
Aguś na pendriva tez będe polowała :) Dla Linki na mikołaja byby super :) Jak nie to na necie mam wybrane 2 modele :)
A "Zakochany Kundel" jest boski :) Ja czytałam go ostatnio Amci :)

12 lata 1 miesiąc temu #476338 przez sylka
Agi fajnie ze wizyta udana.

Narazie nie puchnie i nie sinieje. Widac tylko wkłucie. Po drzemce mu to sie stało.

12 lata 1 miesiąc temu #476370 przez Agusiak
dziewczyny a ja mam takie nietypowe pytanie, hehe a mianowicie czym czeszecie włosy?
Szczotką, grzebieniem?
Ja rozczesuję grzebieniem ale jakoś ostatnio mi to nie odpowiada, chciałabym się przerzucić na szczotkę ale nie wiem jaką. Nie chcę żeby zbytnio ciągnęła i wyrywała włosy a moje są dosyć kudłate i lubią się kołtunić. Mam szczotkę z naturalnego włosia ale ona raczej nie rozczesuje tylko gładzi włosy a poza tym strasznie się po niej czupryna elektryzuje :huh:
Możecie coś polecić ?:)

12 lata 1 miesiąc temu #476496 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agus ja kiedyś używałam tylko szczotki do włosów. Ale potem zaczęły mi się strasznie puszyć i kołtunić i przerzuciłam się na grzebień. Jak używałam szczotek , to najlepiej sprawdziła się taka drewniana z kuleczkami na końcach.Miałam metalowe,z włosa naturalnego i te ostre ,ale z drewnianymi igłami była chyba najlepsza. Coś podobnego : allegro.pl/drewniana-szczotka-do-wlosow-...ami-i2740485995.html

Dzisiaj jak Mężuś wróci z pracy , to jedziemy do sklepów poszukać tego prezentu dla Igorka . Mam nadzieję , ze pójdzie szybko :P

Sylka jak Kuba ???

Miłego poranka :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476533 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi dzięki za info o szczotkach :)
Znalazłam fajne na allegro ale ponad 50 zł :ohmy:
Może po prostu kupię jakiś lepszy grzebień ;)

Kochane zostawiam Wam Linkę z rana :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Miłego dzioneczka :)

12 lata 1 miesiąc temu #476660 przez agi-p
Aguś...normalnie mnie zdołowałaś tymi ślicznymi kucykami!!! :P Ależ Lineczka ma boskie włoski :) Kurcze poszalałabym na takich ;)
Zdjęcia świetne :) I biwak widac udany :) No moja Ami to tak nie porysuje . Zaraz wkłąda kredki do buzi, wyrzuca je i nie usiedzi tak pięknie . Kilka prób już było,ale chyba ją rysowanie nie interesuje :( Nawet bym powiedziała , że tak z 2 miesiące temu wykazywała więcej zainteresowania rysowaniem i kolorowaniem .
Kupię jej tą tablicę i zobaczymy czy jej się spodoba .

Ja sobie poprasowałam , poodkurzałam , pobawiłyśmy się ,a teraz padam ze zmęczenia ;) Całe szczęście niedługo drzemka Ami i się położę :P

12 lata 1 miesiąc temu #476749 przez Agusiak
Aguś jeszcze żeby sobie dała coś na tej łepetynie zrobić to byłoby super a tak to w biegu te kucyki jak się ją akurat uda złapać albą ją przytrzymuję między nogami, hahaha :P

Młoda śpiocha a ja przeglądam net za jakimś fajnym listem do Świętego Mikołaja, chciałabym coś takiego popełnić w imieniu Paulinki :)

agi miłej drzemki :)

Sylka jak Kubuś się dziś miewa?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476762 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusiak,kucyki są boskie :) Kiedy moja Hanula będzie takie miała :( Kity da się zrobić co prawda,ale nie robią dużego wrażenia :( Hanula z kolei lubi się czesać. Sama rano woła "kita" i każe wyciągnąć sobie pudełko ze spinkami,więc ne ma problemu,żeby jej coś tam wykombinować na głowie :)

Biwak super :)

Biedronkowe rzeczy dla starszych fajne,ten pen drive też mi się podoba,ale kurcze,większość z tych rzeczy mam :( Ze mną to jak z Hanią,większość mamy i dlatego jest problem :( Ona ma po Miśku,a ja na bieżąco coś dostaję od męża.

Co do szczotek to właśnie te z naturalnego włosia powinny być najlepsze i włosy się nie powinny elektryzować(nawet stosunkowo niedawno było o tym w DDTVN),ale jak widać u Ciebie się to nie sprawdza. Ja miałam drewniane szczotki,chyba takie jak Agi(ponoć też dobre do włosów elektryzujących się),sprawdzały się,ale moje włosy czasami robią bunt i za nic nie dadzą się rozczesać(a już po prostowaniu to kaplica)no i szczotki się rozpadły,w sensie,że guma odkleiła się na amen od reszty :( i zostałam przy grzebieniu. No i nie narzekam :)

Sylka,jak Kubuś?

Agi,widzisz,a ja w drugiej ciąży dostałam brzuszek po 20 tyg.,chyba coś ok.24tyg. Późno zaczął być widoczny i chyba na końcu nie był taki duży. I dupka mi nie urosła,tylko tyci,może z jakieś 3cm,także mieściłam się do końca w normalne spodnie :) Ciekawa jestem jak to będzie w trzeciej ciąży,jeżeli będzie mi kiedyś dana...

Zapomniałam się przypomnieć :silly: Przedszkole SMERFUŚ w Stargardzie Szczecińskim,głosować x3 :silly:
akademia-super-przedszkolaka.pl/konkursy/dla-przedszkoli/

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476900 przez Agusiak
Gosia zagłosowane jak co dzień :)

Ja wczoraj na kompie znalazłam zdjęcie z 9 miesiąca ciąży jak się tu przeprowadziliśmy i wyglądałam jak HIPOPOTAM :ohmy: :ohmy: Jak się kiedyś nawalę to może Wam pokażę :P :P

Kurczę muszę młodej zmienić chyba pastę do zębów bo myję jej rano i wieczorem po mleku ale mimo tego patrzę dziś a ona górne zęby ma już takie żółte :ohmy: Ale jeszcze wczoraj nie były, może to od czegoś co zjadła? Zobaczę później.

Umówiłam się na sobotą z moją Asieńką na babskie picie :blink: Ona to dopiero żyje na walizkach, w tygodniu mieszka z facetem w jego miejscowości, tam oboje pracują a w weekendy zjeżdża w rodzinne strony, tu ma własne mieszkanko i właśnie w nim się spotykamy, T zostanie z młodą a potem po mnie przyjedzie :)

A jeśli chodzi o grzebienie to czytałam że podobno najlepsze są drewniane, włosy się po nich nie elektryzują.

12 lata 1 miesiąc temu #477111 przez agi-p
Aguś czekam w takim razie aż się nawalisz hahaha :) Może sobotnie spotkanie z Asią będzie ku temu okazją :) Fajnie ,ze sobie takie babskie spotkanko zaplanowałaś :) Ja to jeszcze poczekam na takie wyjście :P

Co do mycia zębów ,to Ami mi się zbuntowała inie daje sobie wyczyścić i sama też nie chce .Ostatnio w złości wywaliła po kąpieli szczoteczkę za pralkę !!!! Rośnie mi chyba mały brudas zębowy :P

Gosiu u Ciebie pewnie odwrotnie i z trzecim Bobaskiem na porodówkę pojedziesz z ledwo widocznym brzusiem :P

Głosy oddane :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477127 przez sylka
Kuba dalej troche utyka ale juz nie tak jak wczoraj i nie ciaga nogi za soba.

Składałam dziś wniosek o rodzinne- zobaczymy czy się łapniemy. Szwagier miał wolne to zawiózł mnie i KUbuśka a później byliśmy u nich. Wiec KUba troche pobawił się z MAją, Od 15 spi a ja wcinam obiad :) Zaraz Was nadrobię :)

Agusiak ja szczotkę mam coś w ten deseń allegro.pl/efalock-rubin-flair-vent-szcz...hit-i2735175879.html Poszukaj w rossmanie sa tansze i spory wybór :)

Fajnie ze umówiłaś sięna wyjście, zawssze jakas rozrywaka.

Kucyki Linki boskie i jakie duże :)

Agi owocnego i szybkiego poszukiwania prezentu dla Igorka.

Przeczytałam właśnie o Stefanku aż mi łzy popłyneły :( :( Mały Aniołek

12 lata 1 miesiąc temu #477195 przez Agusiak
Sylka też czytałam :(

Dobrze że z Kubusiową nóżką już lepiej.
Powodzenia z wnioskiem, my decyzję mamy 12 grudnia i czekam na nią jak na jakiś wyrok :S

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477217 przez sylka
U nas decyzja ma być do 30 grudnia. Jak dostaniemy to co miesiąc te kaske bede odkładała na konto dla Kubusia. Zawsze coś sie uzbiera.

Z nózką nie idealnie ale juz o nebo lepiej w porównaniu jak było wczoraj.

Widziałyście www.pudelek.pl/artykul/44846/wasniewska_...a_pod_bialymstokiem/

12 lata 1 miesiąc temu #477423 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Dziewczyny oj mówię Wam idzie sroga zima bo mnie się buzia nie zamyka i ciągle coś mielę :S

Sylka super, że będziesz odkładać kaskę dla Kubusia :)
My o ile nam przyznają to i tak nie będzie z czego odłożyć, akurat trochę by nas to podratowało na bieżące wydatki. Może jak ja pójdę do pracy to coś się uda ale tak to mowy nie ma :( Dzięki Bogu moi rodzice założyli młodej jakąś lokatę czy insze konto i ją zabezpieczają na przyszłość bo rodziców to ma dość nieudolnych :(

O Waśniewskiej mówił mi T.

Ale mi smutno :( :(

Spokojnego wieczorku.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka