BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #695879 przez Magdalena9t
Jak ja marzę,żeby mój synuś sam potrafił zasypiać, a do tego pewnie dłuuuga droga :side: :side:

Agat zapomniałam,że świetny kolorek pazurków ;) lubię takie :) :)

mi jeszcze brzuszki do zrobienia zostały, bułeczki zaraz się upieką, szybka kąpiel i lulu
dobranoc :blink: :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #695907 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)
u nas nocka spoko, pobudka o 3.30 i o 6.15 teraz sobie Tomeczek śpiocha a ja idę pranie szybko wieszać, jakieś śniadanko zjeść i prasowanie na mnie czeka ;)
pogoda zapowiada się słoneczna,także spacer obowiązkowo :blink: przy okazji w ogródeczu coś porobię :blink:
miłego dnia :) :) :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #695953 przez Dave
dzien dobry!

Madziu-jaki aktywny poranek:-)

ja za to uznalam,ze skoro dzieciaki spia to mi sie tez troche lenistwa nalezy.
wiec jeszcze z lozka nie wyszlam:-P

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #695962 przez ilonah
Dzień dobry

A mojemu dziecku się coś poprzestawiało i budzi się co 2 godzinki w nocy, więc pospać mamusi nie da :blink: Ja właśnie jem śniadanko a Emilka buja się w leżaczku. U mnie też piękna słoneczna pogoda więc po kolejnym jedzonku maleńkiej spadamy na dworek.

Miłego dnia!

11 lata 5 miesiąc temu #695967 przez agat
Dzień dobry :) Adaś zarządził pobudkę o 5, na szczęście w łóżku z nami do 7 pospał, potem tata go przejął na godzinkę a teraz zjadł i śpi.

Dziś się z nim na miasto wybieram, z koleżanką na kawę się umówiłam, to trochę też po sklepach może pochodzę, bo koleżanka pomoże z wózkiem i polula czasami jak mama będzie przymierzać :) Jakieś pantofelki by mi się przydały, bo stopa mi się nie mieści w te co mam ;(

Kurcze laktator mi siada, nie ma siły zasysać :/ Gdzieś się powietrze dostaje. Dave, Ty masz elektryczny, prawda? Jaki model?

Ooooo wyspał się już :P

11 lata 5 miesiąc temu #695978 przez ilonah
Agat ja mam też laktator elektryczny ale ja ma z Medeli model Mini Electric - polecam :)

11 lata 5 miesiąc temu #695982 przez Dave
A ja ledwie posta skończyłam, to mi siostra dzieciaki pobudziła :angry:

Ja mam taki lovi.pl/pl/produkty

A może zdejmij tę silikonową osłonkę na pierś i przytknij samym plastikiem, tez wtedy jest mocniejsze ssanie.

Dziś i wczoraj z lenistwa :cheer: nie wstałam w nocy odciągnąć. I już tak nie zrobię, szkoda mi piersiątków. Takie nabite no i nie dobrze dla laktacji, więc dziś robię pobudkę dłuższą :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #696016 przez Suzi
Dzień dobry :)

U nas nocka ok :) pobudki o 4 i 6.45 normalne zasnął jak zwykle późno bo o 22.45 :silly: no ale coś za coś. U nas ja i starszy młody to sowy, więc i Miko jak widzę w tym kierunku zmierza, córka tak pól na pół a tatuś typowy skowronek ;)

Kurcze, juz mam tzw rajzefiber, myślę o tym wyjedzie i póki co przez konieczność pakowania tylu maneli i tą podróż to mnie to przytłacza zamiast cieszyć :P no ale jak juź tam będziemy to będzie na prawdę super :lol:

agat, super, na prawdę super wyglądasz, pięknie i te Twoje oczyska :woohoo: takie duże i kolor takinfajny, koci :blink: no po prostu Miss kwietniówek :side: :laugh: pazurczaki też bombowe, muszę i ja jakiś koloreck sobie strzelić. Wprawdzie ja zawsze miałam żel na paznokciach ale od marca juz nie mam bo moja pani paznokcianka tez urodziła dzidziusia, właśnie w marcu :silly: więc muszę sobie na razie radzić bez. Pewnie dopiero po wakacjach sobie zrobię :side:

ilonka, ja tez mam Medelę ale Swing, tez jestem bardzo zadowolona. Profesjonalny sprzęt no i e elektryczny, nie wyobrażam sobie ręcznej męki, na leniwca wolę :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #696092 przez ilonah
Może jak ktoś ma dużo pokarmu i dobrze mleczko leci to ręczny laktator mu się sprawdzi mi leci mleczko kropelkami to ręcznym musiałabym chyba godzinę odciągać. My z Emilką siedzimy przed domkiem, mała śpi a ja odpoczywam z książeczką :-)

11 lata 5 miesiąc temu #696113 przez Dave
My siedzimy name polku. O dziwo mlody spi.

11 lata 5 miesiąc temu #696253 przez Magdalena9t
hejka :) my zaliczyliśmy spacerek, Tomek ładnie sobie pospał prawie 2 godzinki, nakarmiłam go teraz i dałam cioci pod opiekę :blink: mam troszkę czasu na ogarnięcie chaty i na prasowanko :silly:
przyszedł do mnie dziś laktator ,którego sobie w końcu zamówiłam i już z teściową na basen się umówiłam na czwartek a mąż sobie posiedzi w domku z małym :side: :side: :side: damy rade :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #696274 przez creatura
Hej!

Agat, świetna fryzurka i bardzo Ci pasuje :woohoo:

Ma też siedzimy na podwórku i wozimy się w cieniu wózkiem. Leoś za nic nie chce zasnąć w wózku,leży grzecznie jakieś 30-40 min potem trzeba ponosić, albo ululać cycusią.

Suzi, stres związany z podróżą zrozumiały, ale potem będzie sielanka :lol: A Wy macie domek czy mieszkanie tam, i to jest nad samym morzem?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #696402 przez Suzi
creaturko, to jest ok 4 km od plaży, domek, nieduży, drewniany ale cały nasz :lol: wokół łąki , lasy, dzicz i pustka, z jednej str jezioro z drugiej morze :lol: uwielbiam to miejsce :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #696584 przez ilonah
O ale tu cisza i Dave nic nie pisze, dziwna sprawa :blink:
My dziś praktycznie cały dzień na dworku spędziłyśmy bo taka cudna pogoda i Emilka ładnie pospała w wózeczku a jak nie spała to oglądała świat ze swojego leżaczka i bardzo dużo gadała. Byłyśmy też na mega długaśnym spacerku i zaliczyłyśmy po drodze karmienie ale dałyśmy radę. Teraz malutka już wykąpana, nakarmiona zasypia grzecznie w łóżeczku.
Czy Wasze maluchy też mają etap ogromnego ślinienia się?

11 lata 5 miesiąc temu #696606 przez agat
O tak, mój młody ślini się i pięści pożera :)

My dziś byliśmy pół dnia na mieście. Koleżanka prowadzała mi wózek, a ja wchodziłam do sklepów :P Adaś był bardzo grzeczny, trochę spał, trochę oglądał świat, dużo gadał po swojemu i się uśmiechał. Zaliczyliśmy jedno karmienie w kącie w kawiarni i jedno w samochodzie :) Cały dzień był pogodny, dopiero wieczorem strasznie się spłakał, przy kąpieli też ryczał (co ostatnio mu się z 3 tyg temu zdarzyło). Na szczęście zjadł ładnie i teraz śpi.

Odkupiłam od koleżanki laktator Medela Swing, jeszcze na gwarancji. Cena atrakcyjna, zamówiłam sobie tylko te wszystkie akcesoria typu lejek i membrana. Mam nadzieję, że będzie ładnie zasysać :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka