- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
My juz po drzemce 2 godzinnej wstajemy i biore sie za sprzatanie tyle co mi sie uda.
Moj Dawidek slucha sie mnie jak mowie glosniej Dawid nie wolno lub Nie, wtedy siada i nie idzie dalej, a jak wolam chodz do mnie to wraca do mnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
A i chyba mamy zębolka coś dziś ostrego na dole wyczułam, ale skubany nie chciał buziulki otworzyć jak się wyśpi to znów zaatakuje już mówiłam mężowi ,że sukienkę mi kupuje
u nas też mama jest jak jest jakaś potrzeba albo marudzenie ale tak jeszcze nieświadomie
"papa" Tomuś uwielbia jak dziadzia schodzi po schodach, jak Tomek jest na górze
ale już zaczyna rozumieć, i zaczyna płakać jak dziadzia znika (dziadzia=dziadek)
Zostałam wczoraj ciocią no w końcu po szwagierka termin miała na 8 grudnia;-)aż się popłakałam ze wzruszenia (2 razy biedulka poroniła )
ale wiedziałam,że Bóg zrobi wszystko,żeby Marcinek się urodził cały i zdrowy
Lecę ogarniać i się pakować bo jeszczem nie gotowa
Wojtusiu łapaj buziaki
Mati pudzianie pokonaj chorobę, wierzymy w Ciebie
Suzi ,Miki rzeczwiście książę nocy
Dobra to spadam , nie wiem jak tam z netem będzie ale coś się odezwę jak podróż minęła
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Fajnie, że Wasze maluchy już tak gadulcują, u nas cisza.
Agat - mam prośbę, była by opcja na budyńkowy przepis. Kurka mam u Was zaległości i nie pamiętam ile wstecz to było, a szukać czasu nie mam. Jak któraś mam to poproszę, chętnię poczynię tę dobroć Mateonkowi.
A i dziś książę usiadł na tronik Bez rezultatu niestety, ale samo siedzenie się mu podobało. Niestety ma różowy nocnik po Majce, ale mam nadzieję że da radę U babci ma zielony, więc w razie draki jest w czym wybierać
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ja dzisiaj rano byłam na 1,5h na uczelni, jadę jeszcze popołudniu a teraz szybko muszę zrobić z fakturami męża. Antek nawet grzeczny
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Co macie dziś na obiadki dla młodzieży?
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Chyba po tym piep#%$£¥+%#. szczepieniu apetytu brak od wczoraj
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Moj P zaraz bedzie w koncu wczesniej a jutro ma urodziny wiec rano musze smigac do sklepu i zrobic mu sushi
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Dziś obiadek jako tako zjedzony, normalnie czasami młody z 3 miseczek je Dziś jadł na przemian zupkę w postaci zblenderowanej, rzadkiej, lub same warzywka i mięsko do gryzienia Jak jedno mu się nudziło, to podawałam w innej postaci i tak w kółko
Dave budyń robię tak:
ok 60-80 ml wody gotuję na gazie, 1 żółtko i łyżeczkę mąki ziemniaczanej mieszam z odrobiną wody i dodaję do gotującej się wody robiąc gęsty budyń. Po zdjęciu z ognia dodaję 3-4 miarki mm rozrobione w 20ml wody. No a do smaku mus owocowy, deserek lub bobofrut.
Mój Adaś nie czai za bardzo co gdzie jest. Pokazuję mu różne rzeczy, ale jeszcze nie kojarzy. Kota i rybki kojarzy Lubi czytać książeczki, więc z nich się może nauczy trochę słówek Widać, że w tym momencie skupiony jest na rozwoju motorycznym, zdecydowanie
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
dzis ugotowałam Misiowi zupke, zjadł ładnie cała miseczke, az mi sie milo zrobiło
Kaikai sushi mniam mniam, mnie M namawial na sushi ponad rok i nie mogłam sie przekonac, a ostatnio jak sprobowałam to teraz mogłabym jesc na okragło,
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Nienawidze szczepień, ale w tej kwestii jestem na straconej pozycji, wszystkiego nie wygram, ale co obetnę to moje, a raczej Misiowe
Mikołaj reaguje kazdorazowo na zegar, jak bije to gapi sie jak sroka w gnat i zaciesza, a potem jak sie go spyta gdzie jest zegar, to patrzy we własciwym kierunku, podobnie jest z psem i tatusiem (kolejność przypadkowa )
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Chwila odpoczynku i za jakąś robotę się biorę. Kuchnię mam już świątecznie ogarniętą, dziś chyba w salonie sprzątniemy, choć tu dużo nie ma. Mąż musi odsunąć narożnik, komodę i miliardy kocich zabawek utytłanych w kurzu powyciągać
Azja jak po lekarzu?
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
tydzien temu nasza lekarka mowiła ze zeby w drodze, dzisiaj inna lekarka powiedziała ze zebów to ona nie widzi, badz tu człowieku mądry
powiedziała ze temp. wyglada jej na wirusówke, 3 dniówka najprawdopodobniej, ze moze byc wysypka ale nie musi, powiedziała ze troche gardło sie robi czerwone, osłuchowo czysto, uszy posprawdzała tez ok, psiukac mamy tantum verde i nurofen dalej podawac na temp. jak nie bedzie poprawy to pokazac sie za 2 dni, a jakby była wyzsza temp to nawet jutro
dzis Pimpunio bez kąpieli, wypił kaszke i poszedł spac, oby nocka była spokojna
Suzi chyba nikt nie lubi szczepień, nam jeszcze zostało jedno wzw ale z racji tych kupek kolorowych narazie nie kazała szczepic, wiec czekam i wcale mi sie nie spieszy
jutro mielismy isc do rehabilitantki, ae chyba nie pojdziemy nie bede Misia meczyc jak ma goraczke
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
mi po nim Antek zepsuł się ze spaniem. może to zbieg okoliczności, ale jednak