BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810283 przez ilonah
Lekarze są dobrzy, wiem coś o tym :silly:
Azja oby to była tylko trzydniówka, Emilka ją przechodziła 2 miesiące temu i faktycznie u nas gorączka dochodziła do 39 stopni a Emisia humor miała niezmieniony.
Wpadli do nas moi rodzice po południu i Emilka była przeszczęśliwa aczkolwiek nabiła sobie niewielkiego guza na czole, tyle nas było ale dziecka nie upilnowaliśmy. Ulubionym zajęcem ostatnio mojej córeczki jest wspinanie i klęczenie przy wszystkim czym się da więc o upadek nietrudno.
Emi już dawno śpi, dziś o dziwo obyło się bez pobudki na przytulańce, mężuś też już się położył, tylko ja jeszcze na nogach ale gotuje dla Emisi obiadek na jutro z nadzieją, że zje jak ją niania będzie karmić. Nie wiem co jest Emilce, kaszke i deserek zje bez problemu od niani ale obiadek tylko od mamusi i to nie zawsze :dry:

Buziaczki dla Wojtusia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #810308 przez Suzi
WOJTUSIU, Ty skończony.........ośmiomiesięczniaku :lol: , gratulejszyn!

11 lata 3 miesiąc temu #810353 przez Dave
u nas juz pobudka. mocny kaszel Matiemu nie dal spac:-(

ciekawe co nam dzis na kontroli lekarka powie.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810360 przez ilonah
Dzień dobry
Ja już w pracy :)
Emiśka dwie pobudki zaliczyła w nocy i od drugiej spała ze smoczkiem w buzi (zawsze go wypluwała) i miała fajnie odbite kółeczko na buziuni jak ją budziłam na jedzonko poranne :blink: Słodziak mój kochany :kiss:

Adasiu słodki ośmiomiesięczniaku dużo buziaków dla Ciebie :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #810376 przez kaikai
Buziaczki dla Adasia :) :) :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810391 przez creatura
Adasiu, całkuski dla Ciebie

Suzi, a co udało Ci się obciąć, jeśli chodzi o szczepienia? My już zakończyliśmy na razie te 5w1 I WZW, Leonek dobrze reagował, tylko raz po 5w1 był ospały kilka dni. Następne ma być na świnkę, odrę, różyczkę i jak już wspominałam ta szczepionka jest najgorsza, obojętnie czy MMR czy Priotix - gdyby ktoś miał namiar na pojedynczą lub jakakolwiek alternatywę to proszę o podzielenie się wiedzą ;)

Ilonka, zadowolona jesteś z niani?

Azja, jak Jasiek dziś?

Dave, kurka, oby była poprawa na wizycie.

Kaikai, podziel się sushi z nami :woohoo: :lol: :blink: :blink: :blink: Przy piąteczku jak znalazł :silly:

Od wczoraj pakuję nas na wyjazd, jedziemy na 2 tygodnie, więc biorę prawie wszystkie "graty" Leonka - M-A-S-A-K-R-A :S :S :S :S

11 lata 3 miesiąc temu #810407 przez agat
Dziękujemy za buziaczki :)

Nocka w miarę, choć ja znowu niewyspana, po po północy się położyłam.

Adaś coś mi chyba delikatnie pokasłuje :/

Dave, daj znać jak z Matim po kontroli.

Azja, jak z Jasiem?

Widziałyście na fb, że w pon Antoś będzie w TV? 8.30 oglądamy :)

11 lata 3 miesiąc temu #810447 przez creatura
Będziemy oglądać :silly: :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #810448 przez Azja
witam

na poczatek buziaczki dla Adasia :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

u nas nocka nawet ok, budził sie Jasiek kilka razy, ale dawałam smoczka i szedł ładnie spac, nawet mu nurofenu na noc nie dawałam, dopiero nad ranem zrobił sie dosyc ciepły wiec mu zapodałam zeby mu sie lepiej spało i pospalismy do 8 normalnie nie mogłam uwierzyc :) M prawie do pracy zaspał :silly: wydaje mi sie ze z Jaskiem lepiej, wysypki poki co nie widze, a temp jakby spadała :)

Antosia koniecznie trzeba ogladac w tv :)

Creo współczuje pakowania, ja to bym chyba nie wiedziala co zabrac i pewnie poł domu bym spakowała :)

Dave czekamy na info co lekarka powie ??

dzis dzwoniła do mnie kolezanka co jest ze swoja córcia w szpitalu i mowila ze trafil chłopczyk 6 tygodniowy z zapaleniem oskrzeli, nie mial praktycznie zadnych objawów jedynie, jak to kolezanka powiedziala "sapke w nosie", ani temp. ani kaszlu, a mial taka zła morfoogie ze az mu krew podawali, takie maleństwo a tyle musi wycierpiec, te wszystkie choroby sa okropne, skad tu wiedziec ze dziecko choruje jak nie ma objawów :S

11 lata 3 miesiąc temu #810461 przez agat
Przed Świętami nam się sypią te kwietniówczątka. Do tej pory zdrowiutkie raczej były (no nie licząc naszego szpitala :P ). A teraz i Mati i Jaśko. Antoś Moni też chyba chory. Mój pokasłuje raz na jakiś czas, jakiś zachrypnięty lekko. Na lekarza za wcześnie, ale przed nami weekend i Święta :/ Mam nadzieje, ze nic się nie rozwinie.

11 lata 3 miesiąc temu #810470 przez Suzi
Adamsonku, ośmiomiesięczniaku, lap buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

creMoniu, no wlasnie na odre, świnie i rozyczke nie szczepię :P

11 lata 3 miesiąc temu #810530 przez Dave
Adamson buziaki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ile mnie nerwów kosztują te wizyty u lekarza!! Normalnie masakra. Niby rejestrują i przyjmują tylko dzieci do 12, a ja czekałam ponad godzinę a przede mną same dorosłe konie bez żadnych objawów choroby.
Takiego wqur^%$#$#^ dostałam, że dawno siebie takiej nie pamiętam.

No ale co z Mateuszem. Otóż osłuchowo poprawy brak :( opcja zastrzyki lub antybiotyk w zawiesinie - mamy antybiotyk, jakoś wizja kłucia mnie przeraziła.

No i miejmy nadzieję, że w końcu to cholerstwo wypędzimy.

Tak na pierwszy rzut oka to Młody nie wygląda wcale na chorego, śwista mu tylko w klatce. Gorączki brak.
No i kaszel czasem jest. Dziś nad ranem był paskudny, ale po godzinie jeszcze się zdrzemnęliśmy na chwilkę :laugh:

Oczywiście Mati mi zasnął w aucie, niedojedzony, nie inhalowany itp. Nie cierpię takich wizyt.

No i pytanie o której mu ten antybiotyk dawać??

To pierwsze takie lekarstwo w mojej "dzieciowej" przygodzie i już mam dość.

Ok. lecę jakiś dobry obiadek mu zrobić.

Agat - dziękuję za przepis na budyniek :lol: :lol: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #810568 przez kaikai
Biedny Mateuszek oby szybko wyzdrowial.

Nie robie sushi, wczoraj P mi powiedzial ze dzis na wigili w pracy bedzie mial sushi wiec niech sie buja i sobie w pracy wcina.
Bylam w sklepie z malym i kupilam lososia na kolacje, do tego szpinak i te winko co wygralam, to jakies japonskie :) Chcialam jeszcze ciasto upiec ale nie dam rady przy malym :( marudzi mi strasznie, w sklepie tez biegiem zakupy robilam.

11 lata 3 miesiąc temu #810588 przez agat
Siedzę na podłodze w sypialni, bo Adaś śpi na łóżku :P Budzi się co chwilę i podchodzę i go tulę i bujam. Na dwór nie poszliśmy, bo nie chcę by coś załapał, pokasłuje i zachrypnięty :/ Podawałyście coś swoim szkrabom zanim u lekarza wylądowałyście?

Przyszły zdjęcia, które zamówiłam dla rodziców i dla nas, do Adasiowego albumu. No i wspominam :) Takie maleństwo było słodziutkie, a teraz równie słodziutki, ale zbój jeden :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #810652 przez ilonah
Oj dużo zdrówka dla naszych chłopaków Adasia, Matiego i Jasia
Emilka właśnie mi zasnęła i mogę spokojnie zjeść obiad. Mam już prezenty pod choinkę dla wszystkich oprócz męża może jutro wyskoczę na szybciora coś kupić.
Creaturka- jestem zadowolona z niani, powiem Wam, że jak ją rano oddaje w ręce niani to jestem zazdrosna, że Emilka się cieszy na jej widok i wyciąga do niej rączki. Dużo też mówi do Emilki.

Aha właśnie zauważyłam, że wyszedł Emilce drugi ząbek - górna prawa jedyneczka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka