BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 1 miesiąc temu #840261 przez Dave
jezdzika Mati ma po Majce. myslalam nad pchaczem z vitecha,ale poki co cisza w tym temacie. Mlody i tak non stop chodzic chce za rece.

pogoda dzis srednhpa i w domu siedzimy:-(wlasnie usiluje Mlodego na spoczynek wyslac.

poki co zmykam:-P

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #840273 przez kaikai
my pchacza mamy Early Learning Centre z mothercare, Dawid bardzo go lubi :)
a tu filmik jak sobie chodzi przy tej zabawce:)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #840301 przez creatura
Hej:)

Pchacz Leonek dostał pod choinkę od teściowej, ale na razie używa go jako centrum muzyczne, nie wstaje przy nim wcale. Jeździk dostaliśmy w spadku, trochę "dojechany", ale cztery koła ma :blink: . Leos na nim siedzi, a ja go "wożę", bo sam sie nie odpycha. Bardzo podobają mi sie pojazdy Baghera, może kupimy Leonkowi na roczek :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #840370 przez pauluska
creatura jeździki Baghera są cudne mogłyby być tańsze troszkę :laugh: :lol: Ja dla Igi taki jeździk obejrzałam www.zielonezabawki.pl/productcart/drewni...ezdzik-z-sercem-goki .

Jakie zabawki u Was na topie ? Szukam czegoś nowego dla Igi

11 lata 1 miesiąc temu #840428 przez Azja
Kaikai super sobie Dawidek radzi z pchaczem, Jasiek tez smiga, ale jeszcze za nim latam co by go za szybko nie pchał, bo moze byc zderzenie nosa z podłoga, a Jasieniek taki wrażliwy :P

cos mnie połamalo i wszystko mnie boli, nie wiem czy teraz ja nie bede chora, albo moze od noszenia Jaska na rekach przez te 2 dni, tak mu zebiska dokuczaja, ze nieraz jedyny ratunek to rączki, a dziasła górne to ma tak spuchniete jak nie wiem co, ale poki co nic sie nie przebiło :S

u nas akcja qpa cd. przebierałam go dziasiaj z 6 razy, bo za kazdym razem nogawka wychodzi (sory za szczegóły) smecte mu podajemy ale cwaniak wyczuwa i musze mu czyms urozmaicac smak :silly: dobrze ze chociaz juz temp. podwyszonej nie ma

lece dzis wczesniej spac, bo i Mlody dzis wczesniej polozony, wiec zeby mi pobudki o 5 nie zrobił B) dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu #840509 przez Dave
ja standard dopiero sie z lozkiem witam

kaikai-super Dawidek smiga!!!

azja-trzymajcie sie,kurka ale te zeby sa meczace!!!

Mateo tez sie jezdzikiem wozi, taki zadowolony przy tym ze szok.

dobranoc:-)

11 lata 1 miesiąc temu #840518 przez Suzi
U nas szaleństwo wstawania przy wszystkim i nawet kilka kroków trzymając się barierki przed kominkiem :lol: więc jakiś skok rozwojoway mamy za sobą :side: bo dopiero co nauczył sie sam siadać, za chwilę juz wstawał a teraz chodzi przy czymś czego się podtrzymuje :lol: no i za rączki teżby chodził, ale unikamy, unikamy :silly:
Poprosimy o brawa dla Mikusia :silly: :blink:
Aaa, ńo i wylazla gorna dwojka czyli zębow na dzień dzisiejszy 7. apetyt trochę lepszy, ale nie daje sobie myć ząbkow na gorze, pewnie tam boli :dry:

Azja, u Was obstawaiam ze ten zestaw "atrakcji" to wszystko na zęby. A gorączkuje jeszcze? Podawalas mu w koncu te czopki?

kaikai, fajny ten pchacz i fajnie Dawidek z nim sobie chodzi :) , ale smok to chyba jego NAJWIĘKSZY przyjaciel? B)
Ja Mikusiowi daję tylko do zasypiania no i czasemna spacerze jak jest zimno a on marudzi, wiec żeby nie plakal na zimnie to smok w dziub, ale rzadko pomaga, bo on przyzwyczajony, ze smok tylko do zasypiania, nie uznaje smoka jako uspokajacza :silly: uspokajacz to rączki, ale nie będe klocka na spacerze nosić! No way! :S

11 lata 1 miesiąc temu #840530 przez Dave
dzien dobry

Miki brawo,brawo!!!! za chwile popedzisz w swiat i to z pelnym uzebieniem.

za nami fajna nocka:-):-)

milego dnia

11 lata 1 miesiąc temu #840557 przez agat
Brawa dla mobilnego Mikulca :) Gono towarzystwo z prędkością światła :)
Adaś coraz częściej stoi sam, 2-3 kroki bez trzymanki też czasami zrobi.
Zębów mamy 6 - 2 na dole i 4 na górze, ale łapki znowu w buzi więc coś nowego się szykuje.

Adaś od kilku dni ma nowe ulubione słowo - "ka", takie fajne twarde "ka" :) Ka to kot :) Mama nadal okazjonalnie, raz w tyg mu się może zdarzy, a ka mógłby przez pół dnia krzyczeć :P
Smok u nas również króluje do zasypiania, dokładnie to dwa smoki, bo jeden zawsze gdzieś się w nocy gubi wykopany za łóżeczko :P Poza spaniem w ogóle smoka nie ciągnie. Czasami jak złapie gdzies smoka w łapki to chwilę się pobawi wkładając i wyjmujac z buzi i odkłada.

Mąż mój zaczął ferie, będzie 2 tyg w domu. Dziś rano wstał z Adasiem, kazałam się obudzić za godzinę, to obudzili mnie, ja wstałam a mąż wskoczył na moje miejsce pod kołderkę. Taaaaaaakie poświęcenie rano wykonał, że musi odespać :P :P :P

11 lata 1 miesiąc temu #840563 przez creatura
BRAWA DLA MIKUSIA :kiss: :woohoo:
Teraz Suzi, to już poleci z górki, jest szansa (tak jak i u nas), że roczek przechodzi :blink: :blink: :blink:

Pauluska, u nas ostatnio królują drewniane klocki na wózku i wieża do układania z kubeczków (obydwie rzeczy z Ikei, no i wożenie jeździkiem też zawsze jest akceptowane :blink: Kubeczki jak się rozsypią po podłodze, to Leoś oczopląsu dostaje i nie wie, za którym się rzucić :silly:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #840575 przez kaikai
Brawo dla Mikusia i gratulacje :)

Ja daje Dawidkowi smoczka bo go zabki bola, wszystko gryzie, lozeczko juz pogryzl no i slini sie, przez co krostki ma na bu
zi. Smaruje mu to mascia wiec musi smoka miec. Ale to nie caly czas i nie caly dzien. W nocy bez smoczka spi.

Dawid tez bawi sie klockami i kubeczkami z Ikei :) jeszcze bardzo lubi te kolka od wiezy co sie wklada i bączki kolorowe.
I oczywiscie ksiazeczki.

11 lata 1 miesiąc temu #840664 przez Azja
witam

u nas nocka nawet ok, było kilka pobudek, ale nawet sie wyspałam ;)
Jasiek goraczki nie ma, ale juz 2 qpy od rana mi zaserwował, co za tym idzie 2 razy juz go musiałam przebierac, dobrze ze pranie wczoraj zrobiłam bo nie mialabym co mu na dupcie włozyc ;) dobrze ze duzo pije, mleczko i kaszki tez łądnie zjada gorzej z obiadkiem 5 łyzek wczoraj zjadł i tyle, ale i tak sie boje zeby sie nie odwodnił, jak sie do wieczora nie poprawi jade znowu do lekarza,

Suzi brawo dla Mikusia za postępy :lol:

u nas do zabawy ostatnio sa wszystkie zabawki, ale nie dłuzej niz przez 5 minut, Jasiek nie lubi monotonii :P najdłuzej posiedzi przy takich gwiazdkach co mozna zbudowac z nich wieze albo wkądac jedna w druga

oho tyle narazie Królewiczek sie obudził i wzywa :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #840767 przez creatura
Kaikai, Dawidek niesamowity - już świetnie się porusza i bardzo pewnie stoi. U nas może tak będzie za 4 miesiące :silly: :silly: :silly:

Azja, kurcze, męczy Jaśka to ząbkowanie :( Dobrze, że pije. A mąż już w domu?

Madzia, obyś znalazła chwilę i popisała, co tam u Tomusia, co już potrafi i jakieś zdjęcie byś wrzuciła :side:

Suzi, 7 zębisk???? :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: toż to Miki już schabowego wszamie :S :blink: :blink: :blink: :blink:

U nas wiosna i już po spacerze, może po południu jeszcze wyjdziemy, bo słońce zachęca. I nawet pszczoły się obudziły (nie za szybko?), jak mijaliśmy ule po drodze, to szalały wkoło, aż musiałam trasę zmienić, bo bałam się, że nam nie odpuszcza :S

11 lata 1 miesiąc temu #840960 przez agat
Heja. Adaś dziś u babci siedział pół dnia a my zakupy robiliśmy i sprawy załatwialiśmy. Młody dostał dziś jogurcik naturalny z malinkami od babci, ale średnio mu smakowało :P Parę łyżeczek jednak zjadł, może będzie lepiej :)
Mąż mnie dziś uświadomił, że u teściów jest wózek-parasolka po jego bratanicy, więc mam sobie wybić z głowy kupno czegoś :P Mam nadzieję, ze ta parasolka jest fajna, a jeżeli nie to niech będzie zepsuta :P :P

11 lata 1 miesiąc temu #841083 przez creatura
Hop, hop :)

Mąż przywiózł dwie paki, a w nich ..... Bebecar. I'm in love. :woohoo: :woohoo: :woohoo: Przykro mi Inglesino, byłaś oddanym sługą, ale twój czas się skończył :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka