BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #919348 przez Azja
dziewczyny powiedzcie mi czego dzieci musze cierpieć, nie wiem czy widziałyscie dodałam na fb wiadomość o chorym Antosiu z Puław, jest w wieku naszych dzieciaków, (chodziłam nawet z jego mama na szkołe rodzenia) nie moge sie ogarnac, co sobie o nim pomysle to płacze :( jak mozecie to udośtepnijcie
nie moge znowu płacze jak to Wam pisze :( a te cholerne pijaki siedza i chleja nie daleko mojego bloku i nic ich nie rusza, wiem ze nie powinnam tak pisac ale jakie to niesprawiedliwe :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #919359 przez kaikai
Azja czytałam profil tego Antosia, też się poplakalam :(
Napisałam do jego rodziców, mogę im zrobić paczkę dla małego i zawieść, bo mieszkam obok szpitala.
Tak mi szkoda wszystkich chorych dzieci :(
Jasne to niesprawiedliwe.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919367 przez Suzi
Hej :)

Azja -jeszcze nie czytalam o Antosiu ale juz sie boję :(
Co do tych wszystkich obszczymurków podblokowych to mi lepiej nic nie mow, tez zawsze sie zastanawialam jak to jest, ze oni się trują, mają naweet wypadki i wychodzą z tego niemal zawsze obronną ręką,a "normalni" ludzie mają takie przejścia ze aż strach :dry:

Agat - Mikuś się zainspirował Adamsonem no i mamy pobudeczki o 5.30 - 6.0 :ohmy: :ohmy: :ohmy: na szczęscie potem jeszcze usypia ale potrafi się wałkować i nas kopać, podszczypywać, śpiewać i kokosić się na wszelkie sposoby przez PONAD godzinę :ohmy:
Ha! Dziewczynka! Ja obstawialam taką walsnie opcję :laugh: gdzie mozna odebrać nagrodę? ;) :woohoo:
Dziś było powitanie dnia o 5.30 wlasnie a potem po godzinie kitwaszenia zasnął laskawca jeszcze do 8.45 ( a wszak potrafi do 10 spać! ) zwalam to na aklimatyzację bo jak wyjechaliśmy nad mo rze to tez byly podobne cyrki ze spaniem, poczym spał 3 godz w dzień. W zoraj wlaśnie mial taką drzemkę więc moze dlatego potem wyspany nad ranem :huh:
Dziś mu NIE POZWOLĘ tyle spać w dzień.
Chociaz wczoraj tez juz go budzilam po 2 godzinach ale twardo i niewzruszenie spał chociaz chodzilam po sypialni, zapalalam światlo gdzie chcialam, sprzatalam ubrania, sortowalam jego ubranka, szeleścilam torbami a Księciunio NIC, spał... :silly:

U nas zębiskow juz prawie komplet, jeszcze czekamy na 5 tki, a tak to juz wszystko :cheer:

Dom zaczyna przypominać to miejsce ktore opuścilam dwa miesiące temu, uffff, ale Miki niewiele da zrobić kiedy nie spi więc jestem ogramiczona czsowo więc glownie wieczory ( przedluzone) mi zostają :P

Dzis odwiedzila nas znajoma corki i przywiozla wlasnej roboty pasztet z soczeiwcy! PRZEPYCHOTA!!! Nigdy nie jadlam i baaardzo mi posmakował! Jadlyście?

10 lata 4 miesiąc temu #919454 przez agat
Ja z soczewicą to tylko pierogi jadłam, a i tak jeszcze z mięsem były ;)

Azja spojrzałam na profil Antosia, ale nie byłam w stanie za długo :( Niewyobrażalne, nigdy nie zrozumiem tej niesprawiedliwości.

Jutro przed południem wyjeżdżamy na to weselicho do Krosna, wracamy w pon wieczorem. Aaaaa boję się jak cholera Adasia zostawić na tak długo, choć wiem, ze rodzice nie pozwolą mu nawet zamarudzić ;)

10 lata 4 miesiąc temu #919460 przez creatura
Agat, twarda sztuka z Ciebie, ja bym sama nie jechala, albo brala Leosia, oczywiscie udupiajac sie na cala impreze, bo wiadomo, jak to jest z malym dzieckiem ;) 22 do łżeczka ;) masz racje, dziadkowie stana na glowie,mzeby wnusia zabawic :kiss: :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #919464 przez agat
On już wiele razy spędzał weekendy jak nie z jednymi to z drugimi dziadkami i nigdy PODOBNO problemu nie było. Także jestem dobrej myśli, to już przeciez duży chłop :)

10 lata 4 miesiąc temu #919469 przez agat
On już wiele razy spędzał weekendy jak nie z jednymi to z drugimi dziadkami i nigdy PODOBNO problemu nie było. Także jestem dobrej myśli, to już przeciez duży chłop :) Jedna nocka to nie trzy, ale z drugiej strony przyzwyczajony jest do tego, ze śpi w różnych miejscach i budzi się widząc babcię a nie mamę.

Na "zwykłe" wesele bym nie jechała, ale to nasi dobrzy przyjaciele, przedostatnie wesele w naszej paczce, czekamy na nie od roku ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #919470 przez Azja
Agat też Cie podziwiam ja pewnie bym zabrała JAska ze soba :P ale to dlatego ze ja bym za bardzo panikowała, ze jak to Jasio bezemnie sobie radzi, a on by pewnie nawet nie zauwazył ze mnie nie ma, tak babcie by go zabawiały :laugh:
tak samo bedzie u Was Adaśko pod dobra opieką, Ty pewnie bedziesz bardziej myslec :)

Suzi tez ostatnio jadłam pasztet z soczewicy pycha, lubie tez pasztet z cukinii :)

10 lata 4 miesiąc temu #919473 przez agat
Chciałam edytować a namieszalam :P

10 lata 4 miesiąc temu #919476 przez Alex_87
Agat Adaś pewnie nawet nie zauważy że Cię nie ma :D Ja zostawiałam póki co tylko ze 2 razy na noc Zuzę z dziadkami (bo w ciągu dnia często z nimi zostaje) i za każdym razem jak po nią szłam to ona tylko waliła tekst "oo mama" i dalej wracała do zabawy z babcią :D we wrześniu znowu mamy wyjazdowe wesele i nie będzie nas 2 dni, ale myślę sobie, że to dobry trening przed moją nieobecnością jak pójdę rodzić. A poza tym taki wyjazd bez dziecka też dobrze robi :D

10 lata 4 miesiąc temu #919482 przez agat
O właśnie, to dobry trening przed rozstaniem porodowym. A co do porodu to 3 dni po terminie mojego porodu zaczynają się ferie zimowe u nas, więc mąż będzie 2 tyg w domu :)

10 lata 4 miesiąc temu #919484 przez Azja
o Agat to niezle sie wstrzeliłas z terminem :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #919487 przez Dave
Joł joł :silly: :silly:

Poczytałam póki co ostatnią stronicę. Kurka mąż w domu i zaje***^&^%$ robotą jestem.
Właśnie mi się pasteryzują grzybki. Normalnie dostałam szału zaprawiania :ohmy: :lol: Jak tylko coś można zapakować do słoika to tam wędruje :woohoo:

Wiecie co, lecę dalej lukac co w świecie słychać i przybędę znów B) B)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 miesiąc temu #919522 przez Anabelle
Agat, a mężowi przysługują 2 tyg urlopu z tytułu opieki nad matką i dzieckiem. Musisz mieć tylko zaświadczenie dla ojca ze szpitala, że odbiera matkę i dziecko pod swoją opiekę :)

10 lata 4 miesiąc temu #919525 przez agat
Wiem, że przysługują i mieliśmy tym razem z nich skorzystać po porodzie, ale te ferie się napatoczyły ;) Chyba rok jest na wykorzystanie tych 2 tyg więc może... :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka