BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #919675 przez monia89
Hej ale cisza tu.
Azja czytałam o Antosiu i poprostu brak mi słów! A ich dzisiejszy post poprostu masakryczny!
Moj M zakazał mi czytania takich rzeczy bozbyt rmocjonalnie do nich podchodze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #919727 przez kaikai
Ja to wczoraj jak zadzwoniłam do P i mu opowiedzialam, to tak wyłania przez tel, że aż P się wystraszył.
Po prostu nie mogę :(

Jedziemy dziś na działkę, na grzybki. Ma być piękna pogoda, trzeba to wykorzystać.
Pojedziemy też na bazar , bo podobnie jak Dave wpadłam w szał wekowania, a tu nie ma co ;)

10 lata 4 miesiąc temu #919761 przez Anabelle
Ja sie zrobiłam strasznie płaczliwa po porodzie. Na ślubie szwagra ryczałam pół wieczoru jakbym sama syna wydawała. Koszmar.
W ciąży staram się nie czytać zbyt wiele przykrych informacji bo tak się wkurzam, przeżywam, że nie mogę spać :(

10 lata 4 miesiąc temu #919810 przez Azja
hej

ale dzis cisza na forum :ohmy:

buziaczki dla Mateuszka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

powiem Wam ze ja tez nie moge czytac o chorych dzieciach bo zaraz sie rozklejam, a o tym Antosiu to juz w ogole, staram sie nie zagladac bo odrazu płacze, jakie to wszystko niesprawiedliwe :(

kto mi powie jaka jutro pogoda, bo w kazdej pogodzie co innego mowia :woohoo: :evil:

10 lata 4 miesiąc temu #919818 przez Anabelle

10 lata 4 miesiąc temu #919856 przez creatura
Ja pierniczę, coś ostatnio z rozmowy wypadłam, ale wszystko czytam ;)

Okropnie smutna sprawa z Antosiem, to niesprawiedliwe, że dzieci muszą cierpieć :( :( :( :( :( :(

Kaikai, bo miałam Ci napisać i zapomniałam. To bardzo przesadzone, to porównanie, przyprowadzeniem drugiej żony do domu i kazaniem podziwiać. Przecież wcale nie musi tak być, że Dawidek będzie "żył" w cieniu brata (obstawiam chłopca ;), towarzysza zabaw ). Wszystko zależy jak Wy (Ty i P) to rozegracie. Jasne, że będziecie mieli mniej czasu dla Dawidka, ale na każdym kroku możecie mu pokazywać jaki jest ważny i kochany. Położna poradziła mojej koleżance fajną strategię, jak urodził się ich syn, kiedy córa miała prawie 4 lata. Przyprowadzić małą do szpitala już tego samego dnia, co się brat urodził - plus z tego taki, że nie tęskniła całymi dniami za mamą, bo odwiedziła ją od razu. Nie zachęcać do "poznania" brata, nie mówić: "spójrz jaka dzidzia itd" (pilnować, żeby rodzina tego nie robiła), tylko pozwolić jej zareagować po swojemu. Reakcja była taka, że mała podeszła do brata, popatrzyła, pogłaskała, przytuliła się do mamy i zaczęła się bawić. W domu to samo, zero podkreślania, że dzidziuś jest malutki i potrzebuje mamy itd, i nie ma wcale scen zazdrości. Koleżanka się śmieje, że czasem córka nie zwraca wcale uwagi na brata, bo przyjęła strategię, że jak będzie udawać, że problemu nie ma, to on sam zniknie. :lol: :lol: :lol:

Ja dokładnie pamiętam (miałam niecałe 3 lata), jak mi tato powiedział, że jedzie z mamą do szpitala i przywiozą mi brata. Cieszyłam się wtedy, bo mogłam spać u babci ;) ;) ;) Potem pamiętam, jak przywieźli mojego brata, położyli na łóżku, a on miał na sobie biały sweterek w kaczuszki, który jak wczesniej zakładałam lalkom, a mama mi powiedziała, że się zgubił :lol: :lol: :lol: :lol: nie mogłam im tego sweterka darować :laugh: :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #919857 przez creatura
No i buziaczki dla Mateuszka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #919928 przez Anabelle
Ja miałam 6 lat jak przywieźli mi siostrę, a 9 lat jak przywieźli mi brata. Ani jednego wydarzenia nie wspominam traumatycznie :P
Za to syn szwagierki mia 3 lata jak przywiźli mu siostrę i była masakra. Ale po 2 latach jest już ok :)

10 lata 4 miesiąc temu #919948 przez creatura
Buziaczki dla Jasia x 16 :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #920046 przez creatura
Puk, puk, jest tu kto?????? Lato wróciło i wszystkie doopki grzeją na powietrzu ;) ;) ;) ;) ;) ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #920052 przez Azja
Halo jestem :)

Creo dziękuję za buziaczki dla Jasia :)

Ja dziś posprzatalam,popralam , nawet się z żelazkiem przeprosiłam uff pracowity dzień a jeszcze powiodła sliwkowe smażyłam ;)

Mieliśmy jechac do magicznych ogrodów ale pogoda nie pewna wiec odlozylismy na inny dzień

Po południu teściowa zabrała Jasia na jakiś festyn na zakończenie lata Misio podobno był w siódmym niebie, potańczyl i się pojawił wrócił szybka kapiel i spanko

Creo możesz mi napisać co Twój mąż jAda na śniadania. Bo mój cały czas narzeka bo nie wie co on może zjeść. :P :sick:

10 lata 4 miesiąc temu #920057 przez creatura
Azja, sok wzrywny lub owocowy, kanapki z Twojego "chleba" z pomidorem, jajkiem, jakąś pastą, czasem kasza jaglana z warzywami jak zostanie z obiadu z poprzedniego dnia, jak go przyciśnie to kabanosy z pomidorami :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #920058 przez Azja
Musze mojemu powiedzieć bo często rano narzeka ze nie ma co zjeść zdrowego i musi zjeść coś nie zdrowego i oczywiście to MOJA wina :laugh: :laugh:
Ja to byle co mogę zjeść a on wymysla :woohoo: :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #920074 przez Dave
Mati dziekuje za buziaki I przesyla zolwika Jasiowi:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 miesiąc temu #920077 przez Suzi
Hej :)

buziaki dla Matiego 16x :kiss:

całuski dla Jasinka 16x :kiss:

Ja jestem w permanentnym niedoczasie, bo oczywiscie WSZYSCY maja cos waznego do zrobienia a ja, coż....przeciez w domu siedzę i NIC NIE ROBIĘ.... :pinch: :evil: więc mogę poczekać....
Ja "mogę" z Mikusiem wszystko zrobić, a inni jak są z nim to przecież "no wiesz, ze z Misiem sie nie da....." :evil:
Tak więc na forum niewiele czasu pozostaje,tym bardziej ze Miki nie daje wiele wytchnienia jako rasowy HNB

Anabelle - no wlasnie jakos nie moge się wczuć ( poki co :P ) w uczucia tych mamusiek ktore ryczą na slubach swoich synkow ( SYNKOW!!! bo juz coreczek to rzaaaadziej, rzaaaadziej :whistle: :whistle: :whistle: , no chyba ze ryczą......ze szczęscia nad szczęsiem swojego synka :P :P :P

CreMoniu - jak sie zmobilizować do diety?????????!!!!!! Kurrrrrrrrrrka, no!!!??
Pasztet z soczewicy nr 2 został wyprodukowany i jest pyszny, no ale to chyba jedyne zdrowe jedzenie ktore jadamm ostatnimi czasy. Chlebek, i to bynajmniej nie ten Azji :ohmy: , z miodkiem rulez.... :blush: :pinch:
Dziś zostaly wyprodukowane gołąbki z mieska indyczego z kaszą gryczaną niepaloną i malż pochwalił, ze smaczny ten RYŻ :laugh: choć go jakoś wiecej niz zwykle... :laugh: z synem wymienilismy spojrzenia..... ;) ;)

Misio ostatnio na stale juz chyba zalągł nam sie w lożku, traktuje je jak swoje, na haslo "idziemy spać " biegnie radośnie do NASZEGO łozka, pakuje sie na sam srodek ( gdzie ma SWOJĄ poduszkę :P ) i nie bierze pod uwagę zadnego innego miejsca. Ostatnio cos dlugo usypia, a jak kiedys usnąl szybciutko i go po 10 min chcialam odlozyć do lozeczka, to sie oczywiście obudził i przez najnlizszą GODZINĘ pilnował zebym czsem drugi raz nie zechciala popelnić tego przestępstwa....a mielismy pograć w scrabble....więc niestety poszly się paść. Dziś tez mnie uspił więc rodzina rozegrala partyjkę beze mnie :pinch: teraz sie zwloklam zeby sie umyć i do Was napisać, ehhhh
Dobranoc

PSTRYKAM B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka