BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 miesiąc temu #918665 przez monia89
Creo ja miałam kołyske drewnianą super sie sprawdziła do 6 miesiąca.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #918668 przez Anabelle

10 lata 4 miesiąc temu #918681 przez monia89
Ja mam taką.

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #918692 przez Alex_87
Mój chrzestny ma taką kołyskę, teraz używa jej moja siostra i też jest zadowolona, w sypialni stoi łóżeczko, a w salonie mają tą kołyskę. Może jak Tymek się urodzi też ją sobie pożyczę, chociaż metraż mam nie za duży, to nie wiem czy jest sens.

10 lata 4 miesiąc temu #918711 przez agat
Mikusiu łap buziaczki :* :* :* :*

Ja, jeżeli już, to taką kołyskę jak Monia miała bym kupiła. Ale nówkę chyba nie, chętnie używkę bym wzięła. No zobaczymy.

Azja, Adaśko kapuśniak jadł, zasmakował mu mocno :) Ale on każdą zupkę lubi pić prosto z miseczki, no i siorbać przy okazji ;) Na zupki ostatnio nie narzekam, ale jeżeli chodzi o drugie danie to mięsko mu nie smakuje, wyjada najchętniej pomidory, ryz i makaron :P

Wiecie jak Adaś sie obraża na tatę, gdy ten podetnie włosy lub ogoli się po dłuższym czasie z zarostem? Foch gigant, nie chce na niego patrzeć, bawić się z nim :P Parę godzin to potrafi trwać ;) Dziś np po powrocie męża od fryzjera sytuacja była taka:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaszalałam dziś :) Byłam u fryzjera, ogarnęłam brwi, no i skorzystałam na spółkę z koleżanką z mega promocji w Esotiq (przy zakupach za min. 400 zł dostaje się 70% zniżki), także kupiłam 2 staniki i 3 pary majtek za 90 zł. Biustonosze w oszałamiającym rozmiarze 75G :blink: :blink: :blink: Będą na ciążę i pierwsze miesiące po.

10 lata 4 miesiąc temu #918715 przez kaikai
Agat może Adaś nie poznaje taty :) :)

Ja to takiej drewnianej kołyski nie miałabym gdzie postawić, a zależy mi żeby dzieci były ze mną w sypialni, chociaż te kilka miesięcy, żeby Dawid nie poczuł się źle.

Dziś czytałam trochę zwierzenia mam dzieci z mała różnica, najbardziej boję się żeby Dawidek nie czuł się bardzo zazdrosny, a jeszcze przeczytałam jak jedna mama porownala co czuję starsze dziecko gdy pojawia się rodzeństwo, napisała,że to jakbym mąż nagle przyprowadzil drugą żonę i kazał ja podziwiać, dzielić się nim i kochać, hm....

10 lata 4 miesiąc temu #918724 przez Alex_87
Kaikai proszę Cię nie czytaj za dużo ;) Myślisz, że te dzieci po kilku latach pamiętają co czuły jak się urodziło drugie dziecko :D Jak urodziła się moja siostra miałam rok i miesiąc, oczywiście nie pamiętam nic, dla mnie siostra była od zawsze :D za to jak rodził się mój brat to już miałam 3,5 roku, pamiętam, że mama była bardzo długo w szpitalu, bo mały urodził się z wadą jelita, i z siostrą mówiłyśmy tacie, że chcemy żeby mama wróciła, hmmm ale nie wiążę tego z jakąś traumą ;)

Ja boje się nie tyle porodu, co rozstania z Zuzą na kilka dni pobytu w szpitalu, ale podobno większość matek rodzących drugie dziecko ma takie obawy. No i że nagle będę musiała ją zostawić a wrócę z noworodkiem, który będzie potrzebował dużo uwagi. Ale wszystko jest do zrobienia :) Tyle kobiet rodzi dziecko po dziecku i jakoś dzieci normalnie się rozwijają, najgorsze pierwsze tygodnie :) No i wiele zależy od podejścia rodziców do nowej sytuacji. Ja uważam, że gorsza jest sytuacja gdy dziecko ma już kilka lat, i przez długi czas miało rodziców na wyłączność.

10 lata 4 miesiąc temu #918734 przez Anabelle
Zgadzam się z Alex :)

Kosz mojżesz ma ten plus że zajmuje mega mało miejsca, minus? Starcza na krótko :)

10 lata 4 miesiąc temu #918797 przez agat
Heloł :)
Czemu to moje dziecię przestanie wstawać o 6? :angry: :angry: :angry:
Teraz małpiszon ziewa, ale spać nie pójdzie, bo na usg niedługo wyruszamy.

10 lata 4 miesiąc temu #918803 przez kaikai
Mój za to pospal do 8 :)

Agat trzymam kciuki za usg, pewnie dowiesz się co tam rośnie :)
Ja myślę że chłopiec :)

10 lata 4 miesiąc temu #918805 przez monia89
Hej my pospaliśmy od 22 do 9 ;-)
Z przerwa na mleczko po 1.
Agat Adaś superowy jest!
Super okazjia tylko korzystać.
Usg dzisiaj masz super!
Alex ja tez najbardziej boję się rozłonki z Tosikiem. Choć wiem że chłopaki sobie poradzą :-D

10 lata 4 miesiąc temu #918870 przez agat
Już po usg :) Z dzidzią wszystko w porządku, wszystkie organy prawidłowe, termin z usg pokrywa się z tym z OM (2 dni różnicy). No i chyba będzie jednak ta dziewczynka :) Wprawdzie usadowiła się tak, ze bardzo ciężko było dojrzeć cokolwiek, no ale wygląda na dziewczynkę :)

10 lata 4 miesiąc temu #918874 przez Anabelle
Agat czekam z niecierpliwością na wyniki usg :)

Co do nocy to Antek często się budził, o 5 jadł kaszkę, ale ostatecznie wstał dopiero o 9:40 :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #918882 przez kaikai
Agat super że wszystko ok, mała wstydzioszka ;) będziesz miała parke, ale fajnie :)

U nas mały nie je w nocy od dawna, wypija butle na kolację tak o 20, czasami jeszcze kawałek kanapki i śpi do 7.30 zawsze, no dziś podpalił do 8.
Przez sen jak zgubi smoczek, to wtedy wstaje i podaję mu drugiego, ale ostatnio nie idę do niego tak odrazu, posteka trochę i śpi dalej.

10 lata 4 miesiąc temu #918938 przez Magdalena9t
Hej :)
Powiesiłam rano masę prania i musiałam ściągnąć po zaczęło padać, dobrze że nie wzięłam się za mycie okien, wrr ja to mam szczęście :evil:

Agat super wieści, też marzy mi się parka, najważniejsze,że wszystko w porządku jest :)

Tomeczek zaczął nałogowo wszystko powtarzać, jeszcze zmiękcza słówka, ale idziemy do przodu :)
Mąż wczoraj półki w piwnicy mi zrobił na przetwory(w końcu ) i mogłam moje zaprawy znieść z kuchni, lubię taki widok zapełnionych półeczeek naszymi przetworami :) pierwszy mój rok co tak się wzięłam,( a 2 lata po ślubie już)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka