BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 tygodni temu #936608 przez monia89
Hej my pospaliśmy do 8.30
Generalnie ostatnie nocki Antos spedza z nami bo budzi sie z awantura miedzy 1-3 nie wiem co jest grane.
Wy tak o tych M qięc i ja wspomne mój M pracuje od 6-18,19 i czasem potem w garażu dłubie bo trzeba coś naprawić w soboty to różnie pracuje. Ale generalnie jest tak że jakAntek go zobaczy to musi być aż do snu ciągle na widoku i z nim.
Anabell my zamykamy firme i mąż jedzie na obczyzne i planowo my mamy dojechać tam za jakiś czas.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 tygodni temu #936620 przez Anabelle
O monia ;)
Mieliśmy podobny plan. Maż miał już jechać do Norwegii a ja miałam tam dojechać z Antkiem jakby dostał normalną umowę.
No ale tutaj mamy gdzie mieszkać i to nie na kredyt choć nie jest to niestety wymarzony własny dom z masą okien, przeszklonymi rogami domu, z wielkim ogrodem na bezludziu :P ale firma działa, możemy się z tego utrzymać nawet jak ja nie pracuję, zlecenie w Norwegii nie wypaliło, więc teraz jak jestem w drugiej ciąży a nie mamy za bardzo oszczędności to stwierdziliśmy że zostajemy w Polsce. Może gdyby mąż miał jakiegoś pewniaka za granicą to byśmy się skusili.

10 lata 4 tygodni temu #936659 przez Alex_87
Hej laski robiła któraś tą miksturę Creo? Mam to wypić na raz czy jakoś po trochu?

U nas szpital, mąż ma jelitówkę, mnie rozkłada jakieś przeziębienie...Mama wzięła Zuze do siebie bo jej trochę lepiej, dzwoniłam do dwóch lekarzy i potwierdzili, że do 3 dni brania antybiotyku może być gorączka. echh mam nadzieje, że niedługo przegonimy tą chorobową passę :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 tygodni temu #936664 przez monia89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 tygodni temu #936666 przez Alex_87

Czy jak mam temperaturę 38,1 to powinnam ją już zbić czy wyleżeć tylko?

10 lata 4 tygodni temu #936674 przez Suzi
Alex - zaleźy jak sie czujesz przy tej temp. Jak ja mam 38 to kuz umieram bo grneralnie choruję bezgorączkowo, więc jak juz jest 38 to schodzę. Zaprzyjażniony medyk uwaza ze 38 to fopiero stan podgoraczkowy, no ale on nie jest ginem, nie wiem jak taką temp traktować w ciązy? Jak Ci bardzo żle to weź coś dopuszczalnego.

Agat - Miki codziennie opyla miseczke platkow owsianych na drugie sadanie lub na kolacje, ja mu gotuje na półgęsto ( mielę wczesniej troszkę te platki wtedy daja taką fajną kleistość ) i dodaję rozgniecionego banana - wsuwa az mu sie uszy trzęsą. Daję na zmianę jaglane i owsiane.

Anabelle - no to fsktycznie teściowa zarobiona. A ile ona ma lat bo jeszcze jak widać duzo przed nią B)

No i popisalam, ehhh :S

10 lata 4 tygodni temu #936680 przez agat
Monia a gdzie planujecie się osiedlić?

Co do pracy to dużo w tym racji, że etat w budżetówce to kasa słaba, ale przynajmniej stała. U prywaciarza różnie z tym bywa, a własny interes to też ciagły stres i urobienie po łokcie. Raz na plusie, a raz na minusie.

Suzi, będę jeszcze próbować z owsianką, ale ostatnio młody coś średnio chce jeść bez żadnych "wspomagaczy" typu piosenki i bajki. Nie chcę go przyzwyczaić do takiego sposobu jedzenia zbyt mocno.

Usypianie na drzemkę w dzień trwało 40 min, nie mogę doczekać się wieczornych "obrzędów" :whistle:

Alex wiem, ze gorączka w ciąży moze być niebezpieczna, ale chyba 38 to jeszcze nie jest jakoś dużo? Paracetamol zawsze możesz wziąć jakby co.

10 lata 4 tygodni temu #936681 przez Alex_87
Czuje się trochę osłabiona, ale źle nie jest, pije herbatę z malinami, i nawet mam apetyt. Dziś dzwoniłam do pediatry w związku z Zuzą i temp 38 stopni nie jest tragiczna ;). Poczekam jeszcze do 20.

U nas kolacja przy piosenkach musi być, ale trudno inaczej nie dam rady, zresztą Zuza też je mniej niż przed chorobą, ostatnio nawet kolację dostaje znowu z butelki....

10 lata 4 tygodni temu #936682 przez monia89
Alex ja bym zbijała temp.
Agat Niemcy choć ich szczerze nie lubie.

10 lata 4 tygodni temu #936687 przez Anabelle
hmm moja mama ma 50 to teściowa bedzie miała coś pewnie koło 6 lat więcej - tak bym obstawiała, ale młodo nie wygląda. Przed 60 jest jakoś.

10 lata 4 tygodni temu #936690 przez creatura
Alex, jeśli nie rośnie, nie zbijaj, bo otworzysz droge bakcylowi do ekspandowania całego organizmu, jakby było juz 38, 5 albo wyżej, ja w ciąży bym już wzięła paracetamol, bez ciaży dopiero powyżej 38, 5 sie bierze przy rosnącej, żeby pozwolić organizmowi zwalczyć dziada ;)

10 lata 4 tygodni temu #936693 przez creatura
Alex, tu jeszcze masz o naturalnym obniżaniu gorączki:
www.facebook.com/notes/szczepieniaorgpl/...czki/690205301017184

"Miksturę Creo" najlepiej wypić w 2-3 dawkach ;)

10 lata 4 tygodni temu #936696 przez creatura
Vika, odnosnie Twojego wpisu o musztardowym kominie, ta kobieta szyje genialne, nietuzinkowe rzeczy, dresówka świetnej jakości, w ogóle sie nie "kulkuje":
www.facebook.com/GugaBaby?fref=ts
My mamy ten zestaw, potem wrzuce foty na człowieku:
www.facebook.com/GugaBaby/photos/pb.4504...5471/?type=3&theater
I może Ci zrobic zimową wersję z np tym misiem od spodu:
www.facebook.com/GugaBaby/photos/pb.4504...6627/?type=3&theater

10 lata 4 tygodni temu #936703 przez Dave
Ja tylko melduje ze chce zdechnac. Jelitowka mnie dopadla. Normalnie nie kntaktuje.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 4 tygodni temu #936710 przez monia89
Creo znowu kusisz zakochałam się w portalach płaszczyku i kominie z uszami :-D !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka