BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #936727 przez vika
Piszę dzis do Was 3. raz! :angry: :angry: :angry:
Ten telefon mnie wykonczy :blink:
Creo super te komplecik.. Dziękuję :-*
My mamy taka dresowke

A teraz szukam czegoś do czapy welnianej

Co do usypiania u nas często gęsto najpierw wyglupy w zamknuetej sypialni

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 tygodni temu #936732 przez agat
Ochhh jaka śliczność :* :* :*

Dave, zdrówka!

Adaś śpi, znów usypianie trwało wieki :/ Masakra. Ciekawe jak wpłynie na niego zmiana czasu.
Obcięliśmy mu włosy, ależ się zmienił :) Chłopczyk mój :*

10 lata 4 tygodni temu #936756 przez Suzi
No jak to "jak?" Agat....- wstanie wcześniej :ohmy: B)
Poka "nowego" chłopczyka!! ;)

Ja jak zwykle uśpiona prez syna wracam do nocnej działalności :P
Upieklam dzis chlebek bananowy wg przepisu Marthy Steward zamieszczony przez MniamMniam..smaczny ale zdecydowanie zbyt slodki. Zmodyfikowalam przepis stosując zdrowe mąki czyli mieszanke amarantusowej, kokosowej, pelnoziarnistej i mielonych migdalow, ale zdecydowanie trzeba bedzie w przyszlosci dac mniej cukru ( a i tak dalam nieco mniej niz w przepisie) pokusilabym sie nawet o nie dawanie go wcale, bo banany słodzą wystarczająco. Aaaa, no i dodalam skruszonej gorzkiej czekolady ( kawaleczki ) pół tabliczki :laugh:
Tu macie przepis jeśli ktos mialby ochotę, ale ten oryginalny :cheer:
www.mniammniam.com/Chleb_bananowy-20234p.html

Vika -no Toska jak zwykle do pożarcia :laugh: i te oczyska :kiss:

CreMoniu - zarąbista ta stronka...poka Leosia w tych ubrankach!
Kiedy i jak Ty wynajdujesz te wszystkie ciekawe strony???? Ja bym musiala chyba ciagle siedziec w internecie :whistle:

Jutro wreszcie malż wraca, uffffffffffff bo z moich starszakow to są opiekunowie do dziecka jak z koziej ........ :pinch: trąbka.....ehhhh

10 lata 4 tygodni temu #936757 przez creatura
No ja tez powróciłam na chwilę, bo zawsze zasypiam przy Leosiu, a zazwyczaj pierwsze przebudzenie moje nastepuje juz tak pózno, że nie opłaca mi się wstać i spię dalej. W związku z tym, już mam taki rezim, że za usypianie syna biorę się wyszykowana do snu, w sensie wykapana, w piżamce :) Dziś jakoś wyjatkowow wstałam o północy, bo mi się śnilo, że mnie prąd kopie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: i przy okazji zgasiłam swiatło na dole, bo tej nocy jestesmy sami, malż swietuje swoje zaległe urodziny z kolegami, mówił, że wroci ok 1, ale chyba miał na mysli nowy czas :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Suzi, zawsze na jakimś blogu fajne rzeczy podejrzę ;) Foty wrzuce jutro, bo już do kompa się nie zwlekę. Rozmiar ogólny to Leos nosi 92, but 23/24, ale w Lidlu raczej 98/104, choć kombinezon ma delikatnie przydługie nogawki na boso, ale na butach się wyrowna.

Monia, ten kaszkiet o który pytałaś jest z H&M, ale z kolekcji wiosna/lato i wydaje mi się, że Antoś też taki miał. Zimowego jeszcze nie ustrzeliłam ;)

yyyyyy, gaszę???? :woohoo:

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #936758 przez Suzi
Nie gasisz CreMoniu, nie gasisz B)
W sumie to ja tez powinnam sie brać za usypianie wyszykowana :P , ale jakoś tak zazwyczaj nie mam kiedy a wieczorem to juz czas inaczej płynie, zwlaszcza ze te wszystkie sprawy kąpaniowo -usypianiowe to zazwyczaj u nas tatus zalatwia i wlasnie zasypia z synem sobie smacznie bo ja chce POŻYĆ choc trochę no i robie to zazwyczaj pożnym wieczorem/ nocą B) no wiec teraz jak zostalam sama na posterunku to mi organizacja siada i wyszykowany jest tylko Mikuś od A do Z a ja zasypiam w pełnym rynsztunku, więc i tak musze się zwlec coby się "rozbroić" i przebrac w stroj "wieczorowy" :cheer:
Leoś duuuuży chłopczyk, duży! Miki nosi 80-86 a buty ktore mu dzis kupilam to 22, no nie doczekalismy sie poki co emelków, a nożyny przemarzly na spacerze, to sie wq.....zdenerwowalam i skoczyliśmy na szybko do CCC i wyhaczylam mu fajne "Lasockie" ;) teraz sobie mozemy czekać na emelki :P

Dave -mam nadzieję ze nie zeszlaś!? Zdrowiej kobieto! Ma Ci kto pomóc???

Haha, kaikai, zobacz co znalazlam na fb :woohoo: , dla Ciebie na następny "napad" pizzogłodu przy braku odp skladnikow
5 godz. · Dartford, United Kingdom ·
"A oto i moja pizza z patelni 8 łyżek mąki, 2 jaja, 4 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżka keczupu, lyzka sosu czosnkowego, zioła prowansalskie, odrobina wody, wymieszać wylać na patelnie, odczekać minutę, nałożyć ulubione dodatki i posypać serem. Smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu aż ser się roztopi."

To chyba zgaszę...
Chyba ze sie Magda gdzies czai... ;) :laugh:

Ryzyk fizyk matematyk ;)
Pstryk

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #936763 przez agat
Jak wasze dzieci zrozumiały zmianę czasu? Jako dodatkową godzinę do snu czy zabawy? U nas to drugie, ofkors.

Ja się nie wyspałam, głowa jak mnie bolała przed zaśnięciem to męczy nadal :/ Śnily mi się jakies durnoty, nawet ciężko opowiedzieć, bo to bez ładu i składu :P

Oto mój chłopczyk dziś oraz kilka dni temu. Niewyrazne zdjęcie w pink skafandrze zimowym odziedziczonym po kuzynce ;) A i jeszcze atelier fryzjerskie "U Adama" sprzed kilku dni ;)

Załączniki:

10 lata 3 tygodni temu #936768 przez monia89
Hej my wstaliśmy 7.45 więc tragedi nie ma :-)
Vika dziękuje za zaproszenie a Tosia do zacałowania jest jak zwykle :-)
Agat Adaß jaki wygolony super! Ja Tosikowi zapuszczam włoski i znów irokeza robimy.
Creo no mam ale jakiś inny wydawał mi sie. A na wiosne na bank zamowie ten króliczy płaszcz teraz poszaleje z gatkami i jakimś kompletem na zime tylko musze na kompie popatrzeć dokładnie.
Suzi my na teraz mamy botki z h&m
kozaki teź sa w razie w :-)
Potem zapodam Wam 17 tyg Helcie :-D

10 lata 3 tygodni temu #936772 przez Alex_87
Hej :) Ja się melduje z rana chyba zdrowa :D

wczoraj jednak nie zbijałam tej temp, tylko kontrolowałam, doszła do 38,3 a potem zaczęła spadać :) dziś już nie mam gorączki, tylko tak mnie głowa rano bolała, że i tak zapodałam sobie apapa. Zuzka też już raczej zdrowa, dostała trochę pleśniawek na języku od antybiotyku ale dezaftan szybko pomógł. Chyba na dobrej drodze jesteśmy :D

Adaś jaki dorosły w ten nowej fryzurze :)

U nas pobudka jakoś koło 6 na nowy czas, więc tragedii nie ma, czuje, że szybko się przyzwyczai do tej zmiany.

No i na koniec zdjęcie, jutro zaczynamy 36 tydzień :)
Załączniki:

10 lata 3 tygodni temu #936819 przez Anabelle
Jaki Adaś wygolony, też musimy obciąć Antka bo mu się troszkę tych strupków na głowie zrobiło i z dłuższymi włosami cieżko to wyczesać.

Alex całe szczęście że temp nie rosła :)
A brzusio już dorodny :)

Fajnie tak, na świetach będziecie mieć taką małą kruszynkę :) My jeszcze święta bożego narodzenia w trójkę, ale na wielkanocnych będziemy już w czwórkę. Ale czas leci.

10 lata 3 tygodni temu #936850 przez Suzi
Hej
My pospalismy do 9 więc też nienajgorzej :laugh: i spacerek nam sie udal w nowych butkach :silly: juz nóżki nie zmarzły, hurra
Dzis mnie corka wpienila, ona juz najwyrażniej dorosla mentalnie do opuszczenia domu rodzinnego bo normalnie wojuje ze mna i rywalizuje jakbym jej w czymś zagrażala :huh: ciągle mnie chce ustawiać lub poucza co ja powinnam a czego nie, a na mnie z kolei to dziala jak plachta na byka i spięcie za spięciem, ehhh. Cieszcie się małymi dziećmi, póki male B)
Małz juz na szczescie tuz tuż więc trochę mnie odciąży ( do jutra :P , no jutro do arbajtu na caly dzień :blink: )
Mialo być u nas 11 stopni niby a uroslo raptem do 5 więc jakaś sciema, a juz sie zdązylam nastawić ze będzie cieplej :blink:

Agat -no kurcze! Adaś jest blondynem????? Ja bym dala sobie glowe uciąć ze ma ciemne wloski! :blink: no ale nowa fryzurka dodala mu powagi, to fakt. Zresztą on juz bardzo niedlugo strrrrrrasznie szybko Ci urośnie, doslownie w przeciągu doby ;) aż nie będziesz mogla uwierzyć wlasnym oczom ( oczą :P ) ze jest TAAAAKI duży..... Bedzie naraz miał duuuze dlonie, duuuże stopy, i w ogole niemal "dorosly"Ci sie wyda....
Ale wczesniej tego zjawiska doświadczą Vika w stosunku do Tośki i Alex do Zuzki :laugh: :laugh:

To narazie, pa

10 lata 3 tygodni temu #936854 przez Anabelle
też o tym słyszałam że nasze maleństwa w stosunku do nowego maleństwa dopiero otworzą nam oczy że nie mia,lyśmy maleństwa :D

Ja jestem załamana. W piątek rano skończyłam antybiotyk, w pon miałam tylko Antka do lekarki na kontrolę przywieźć a mnie dzisiaj kicha jak diabli i czuję ucisk gardła podczas oddechu. Nie boli mnie gardło, ale tak jakby bylo zwezone swiatło gardła przy oddechu. A jutro zacznie sie 3 tydzien siedzenia w domu, myslałam ze wychodzimy na prosta a przecież jak ja sie rozłoze po antybiotyku to organizm sie nie obroni bez kolejnego antybiotyku bo nie mam obrony, a jak ja sie rozłożę to Antek po antybiotyku też się rozłoży i zacznie sie od nowa.

10 lata 3 tygodni temu #936856 przez agat
Czy dziś nasz Miki poltoraroczniakiem się nie stał? Buziaczki :*

Adaś blondynowaty, fakt :) My czarni, ale w dzieciństwie mąż był blondynkiem, ja też miałam taki etap.

Zgaga mnie dziś męczy, pierwszy raz w tej CIONZY...

10 lata 3 tygodni temu #936865 przez Azja
hej

buziaczki dla Mikusia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Vika Tosia jest śliczna, a oczy ma magiczne :)

Agat Adaś dorosły chłopczyk z nowa fryzura :) pierwszy raz mu obcinaliscie??

ja wczoraj miałam wene na sprzatanie latałam ze szmata po domu jak oszalała, na wieczór usnełam na kanapie przed tv ze zmeczenia, :silly: a dzis sie obijam cały dzien, M obiadek zrobił, poszedł z Misiem na spacerek wiec luzik :)

Anabelle mam nadzieje ze obedzie sie bez antybiotyku :ohmy:

Agat zgagi nie zazdroszcze :sick:

Alex dobrze ze u Was ze zdrówkiem lepiej :)

Suzi musze wyprobowac Twoj przepis na chlebek bananowy :)

Dave mam nadzieje ze dzis Ci lepiej ;)

moj M tez kiedys prowadził swoja działalność, a teraz jest na etacie i sobie chwali, przy działalnosci miał tyle papierów na głowie i tyle spraw do załatwienia ze w sumie pracował po nie wiem ile godzin, a kasy jakos i tak duzo wiecej nie było bo oczywiscie podatki itp. teraz idzie na 7 wraca o 15 i o nic wiecej sie nie martwi,:)

lece do chłopaków chwile sie pobawimy i trzeba bedzie Mlodego powoli szykowac do kapieli troche na stary czas, troche na nowy :evil:

10 lata 3 tygodni temu #936870 przez kaikai
Buziaczki dla Mikiego :kiss: :kiss: :kiss:

Suzi dzięki za przepis :) ja to uwielbiam gotować i dobrze mi to wychodzi, ale piec za cholere nie potrafię :unsure:
U nas P pieczę ciasta czy właśnie pizzę, a jak jego brak to właśnie wyszło mi takie cudo, skóra od chleba z serem, jak to P nazwał :blush: B)

Eh z tą firmą, ja mam swoją i połapać się nie mogę, już trzeci raz US wysłał mi prośbę o korektę PIT u , nie odebrałam awiza kur.. muszę tam jechać i wyjaśnić, a nie chce mi się :P , karę zapłacę :( nie no muszę tam iść.

Tosia przepiękna :kiss:

Cdn, bo mój synek wraca z imienin

10 lata 3 tygodni temu #936873 przez Anabelle
Własna firma to plusy i minusy. Nie ma godzin pracy, masa papierków, załatwiania ale często też wyższy zarobek oraz elastyczne godziny pracy. Choć nie zawsze. Mój tata i mąż prowadzą firmy. Choć malutkie 2-3 osobowe. Teraz szwagier chce coś otwierać.

Eh czuję się tragicznie a tu dopiero 18:30

Mam ochote wykąpać się, położyć w łóżku, obejrzeć film i iść spać. Oczywiscie z Antkiem żadna opcja nie wchodzi w grę :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka