BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 3 miesiąc temu #948347 przez Anabelle
no creo znika :D
też bym tak chciała, a tu u mnie na odwrót :P

monia całe szczescie że dostaniesz nagranie z monitoringu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #948378 przez Suzi
Hellou

Miki jeszcze raz dziekuje za buziaki imieninowe wszystkim cioteczkĄ ;) :P

CreMoniu -Ty to ostatnio jesteś tak reglamentowane dobro, ze jak juz sie pojawiasz to po prostu czytam po 5 razy Twój post i napawam się fotkami, zeby na dluzej starczyło ;) :laugh:
Cóż tu rzec aby być oryginalnym....Leoś cudo, w tym swoim Bugatti wygląda jak sam Humphrey Bogart nie przymierzając :laugh: , małż przystojniak , Ty -Miss Świata :laugh: a tak w ogole to mialam spytać -ta pasiasta bluzeczka to z Reserved? ;)
Obstawiam , ze wuj -Santa jest z rodziny małża?.... B)

Monia -no fatalna niespodzianka, ale dobrze ze namierzylaś łobuza!
Miki w ogole rzeczy jak narazie nie ceni, u niego w cenie jest żywy czlowiek,więc poki co mozemy zaoszczędzić na zabawkach ;)

Sevi -współczuję przeżyć z m......bardzo wspólczuję. Ja jestem absolutnym wrogiem alko i wszelkie następstwa nadużycia tegoż wywoluja u mnie najgorsze nastroje i ruszam w bój! :evil:

Maadzia -a czemu smecta? Tomcio ma rozwolnienie? Duzo zdrowka dla Was :kiss:

Agat -no wlaśnie -dobry pomysł z tą konkretniejszą kolacją. Tak zrob i będzie git :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #948380 przez Magdalena9t
Suzi, tak pomyslalam zeby dac Tomkowi zeby sie nie odwodnil, sraczki nie ma:-) juz jest lepiej, zupke tradycyjnie ladnie zjad, pic za bardzo nie chce tylko, temp doszla do prawie 39 i sama zaczela spadac. Oby to tylko ta 3 z buzi leci jak z kranu. Suzi na pocieszenie dodam ze starsi ludzie to ciezki przypadek, my msmy cyrki z babcia. :_/

10 lata 3 miesiąc temu #948404 przez monia89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #948409 przez Azja
hejka

wiecie co u mnie z biegiem ciazy zamiast mdłosciu ustawac, to mnie mdli coraz czesciej :woohoo: :sick: raz na godziene mnie musi zemdlic, az mam odruchy wymiotne, o ludzie zwariuje :evil:

Monia Wy to chyba musicie miec jakis specjalny pokoj na zabawki Tosika, bo chyba juz niezla kolekcje ma :P a z samochodem to mam nadzieje ze dorwiesz cwaniaka co to zrobił ;)

Creo Leos ma fure pierwsza klasa, a Mikołaja moze za rok polubi :)

o jeszcze doczytałam cos o prasowaniu :blink: :woohoo: :evil: nic mi nie mowicie b u mnie taka kupka ze niedługo sie bede mogła za nia schowac :woohoo: :whistle: :pinch:

u nas mikołajek nie było, robimy sobie prezenty pod choinke, Jaskowi tez nic nie kupowalismy, bo ma tyle tego wszystkiego, a jeszcze wujek mu ost przysłał paczke i znajomi mu jakies prezenty po przynosili wiec wystarczy, nie ma co szalec, pod choinke jakis drobiazg dostanie :) i tak juz nie mamy gdzie tego wszystkiego trzymac, musze zrobic selekcje :dry:

cos jeszcze chciałam ale nie pamietam, skleroza ciazowa :sick:

10 lata 3 miesiąc temu #948411 przez agat

Ja dziś miałam dzien z mamusią i teściową, bo byliśmy u mojej mamy na imieninach i teście też zaproszeni. Ale jakoś przeżyłam, skupiłam się na jedzeniu :P
Adaś dał im popalić, histerie jakieś odwalał i piski nie wiadomo o co.

Po 20 usiadłam przed TV by się zrelaksować przy finale Masterchefa a tu wszystko zaczęło mrygać i strzelać w domu, korki co chwilę wywalało. Zajęliśmy się z mężem lokalizacją usterki, ale po chwili okazało się, że w połowie mieszkań na klatce sytuacja podobna. No więc siedzieliśmy po ciemku aż wezwany konserwator nie ogarnął sytuacji. Radził dziś nie używać komputera, bo dopiero jutro z rana będzie w stanie usunąć awarię, ale przynajmniej cywilizacja jest :P

Madzia ja bym smecty przy gorączce nie podawała, jeśli nie ma biegunki, nie widzę potrzeby,

10 lata 3 miesiąc temu #948412 przez monia89

AZJA Antek to by przedszkole obdarował zabawkami ksiąžeczkami itp B)
Część zabawek ma na dole kolejną u nas na górze i jeszcze jedną wymienną na strychu :-D
Jego chrzesny z żoną średnio co 2 tyg obdarowują go zabawkami. Grat do grata i zbiera się.

10 lata 3 miesiąc temu #948414 przez agat
Monia dobrze, że ogarnęłaś sprawę :) Nasz samochód też co jakiś czas nowe ryski zdobywa :/

My już postanowiliśmy, że przy okazji wstawienia choinki uprzątniemy 3/4 zabawek (w przeciwnym wypadku nie zmieści się choinka) i raz na jakiś czas będziemy młodemu wyciągać jakąś "starą" zabawkę i zamieniać z tą, która mu sie znudziła.

10 lata 3 miesiąc temu #948416 przez Azja
My też przy rozstawieniu choinki wynosimy domek Jaska i 3/4 zabawek na górę do Jaskowego pokoju, bo nasz salon przypomina plac zabaw :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #948467 przez Azja
Hej

Co tu taka poranna cisza?

U nas właśnie zaczął sypać śnieg mam nadzieje ze dużo nie nabycie bo musze Młodym wyjść a nie mamy samochodu :ohmy: może być wesoło bo ostro sypie :dry:

Ktoś dziś miał mieć wizytę. ??

10 lata 3 miesiąc temu #948486 przez monia89
Hej u nas też sypie :-)
Azja ja mam :-D

10 lata 3 miesiąc temu #948516 przez agat
U mnie też śnieg sypie :) Grube fajne płatki :) Ale 0 stopni na termometrze, więc raczej sanek nie będzie :P

Miałam dziś lenia, spacerku przedpołudniowego nie było. Młodzieniec owalił całą michę babcinego rosołku (moim sie tak nie zajada, ale nie oszukujmy się, ja robie lurę w porównianiu do rosołu mamy czy teściowej). Na obiad robię dzis fałszywe gołąbki, ciekawe czy wyjdą, koleżanka mi przepis dała.

Fałszywe gołąbki:

pół kapusty drobno poszatkować, posolić, zalać wodą, po jakimś czasie odsączyć
pół kg mięsa mielonego
pół szklanki ryżu
pół szklanki kaszy jęczmiennej (ja dałam jaglankę)
pół szkl kaszy manny
2 jajka
sól, pieprz

Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka, zalać przecierem pomidorowym i gotować na wolnym ogniu przez godzinę.

No zobaczymy, duszą się :) Tylko jakieś takie rozlatujące się były, mam nadzieję, ze nie zamienią się w papkę :P

10 lata 3 miesiąc temu #948542 przez monia89
Agat ja daje więcej ryżu i mięsa wtedy bardziej się lepią. Sa pycha tyle Ci powiem :evil:
zbieram sie do wizyty.

10 lata 3 miesiąc temu #948553 przez Azja
Monia to czekamy na wiesci z wizyty, mam nadzieje ze dzidzia pokaze dokładnie co mam miedzy nogami :)

Agat wyprobuj przepis, jak wyjda dobre to bedziemy probowac

u nas tez 0 stopni, ae snieg taki gruby sypał ze troche go lezy, Jasiek tylko mowił wow, jak taki gruby snieg padał :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #948562 przez Suzi
A u nas nic nie pada, a w kazdym razie nic prayjemnego wizualnie, jest jakaś plugawa mzawko-mgla powodująca jakąś taką oślizglą atmosferę do tego szaro i buro. Ogolnie nie mozna powiedziec ze to ladny i przyjemny pogodowo dzień

Mikuś ma jakąs manie ostatnimi czasy, ze ciągle mnie woła, choćbym byla tuż przy nim. Więc slowo "mama" slysze chyba milion razy dziennie. Jak sie odzywam :typu "slucham Cię Mikusiu " , co tam myszko? Albo odpowiadam mu "Mikuś"/ "Mikusiu" to mozemy tak w nieskonczoność. Juz mnie to zaczyna wq........denerwować :evil: no ileż można?.?????????? Chyba mi zbrzydnie slowo "mama" :P

Ja rowniez czekam na relacje z wizyt, Monia -no dowiedzmy sie w koncu w jakim kolorze wyprawkę bedziesz szykować ;)
A czy Kaikai juz wie?
Boszsz, Azja! U Ciebie juz 11 tydzień????? :ohmy: omg!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka