- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
"Zarobilam" w lidlu na "nóż szefa" i mam go

Chcialam sobie kupić taki czajnik elektryczny szklany, ale jak juz udalo mi sie do tegoz lidla wyrwać to zostały tylko 2 szt jakies rozbebeszone i biale ( bleee) a ja chcialam czarny, więc doopcia. Nie kupilam

Monia - no nie wierzę! Na TYM etapie nie wiedzieć???

Dzis mialam przygodę, uff. Wyszlam z domu do samochodu z Misiem i zamknelam roletę pilotem, ktory NAPEWNO wlożylam do torebki. Pojechaliśmy do kościola, tam podczas mszy NAPEWNO nie wyjmowalam nic z torebki, z kosciola do domu i.......pilota niet

Malz wychodząc do pracy po poludniu zakladając kurtke siegnął do kieszeni po kluczyki samochodowe i co tam znalazl? PILOTA! W swojej kieszeni! Swojej kurtki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

uczę się jeszcze obsługiwać ten sprzęt, krew mi słabo idzie, dziś już trochę lepiej tylko dwa paski zmarnowalam i już nie miałam takiego odruchu cofania palca

Wczoraj miałam po obiedzie 127, po kolacji 117 i teraz na czczo 87. Chyba dobrze co ?
A jakie Ty miałaś przykładowo wyniki ?
Suzi i jeszcze takie małe pytanko

Dr. Mówiła, żeby przed snem coś zjeść i nie pamiętam i się nie dopytalam. Czy to chodzi o kolację i po niej mierze cukier po godzinie i idę spać, więc wtedy pełna kolacja wypada mi bardzo późno 22-23. Czy po prostu zjeść kolację wcześniej tak do 21, zmierzyć cukier po godzinie i później już przed snem zjeść coś (co ?)lekkiego i już bez pomiaru.
Bo wczoraj czekałam z kolacją, potem do 24 na pomiar. Trochę bez sensu

Dietetyka mam też za tydzień, a na wizycie wydawało mi się że wszystko wiem i o doopa

Azja ja też ostatnio jadłam lody i zagryzlam korniszonami

Przytylam 1,5 kg przez 2 tygodnie.
U mnie to akurat dobrze, tak diabetolog powiedziała, bo dużo schudłam na początku.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
ja dzis pełna sił witalnych, do tego jeszcze swieci piekne słoneczko, Misio spał do 9 cud malina, wyruszylismy na miasto bo Misio w domu nie wiedział sam co chce, polazilismy 2 godzinki i wrociismy na drzemke, nie dałam sie nabrac Jaskowi, ze jak pospał do 9 to dzis bez drzemki, juz ja go poznałam, ze kolo 16 byłby kryzys

Kaikai widze ze smaki mamy podobne, słodkie i korniszony

Suzi to miałas przygode z pilotem od bramy

Agat no niby apetyt lepszy niz mdłosci, no ale az taki, przeciez kilka osób by sie wyzywiło przy mnie

dziewczyny własnie sobie przypomniałam ze miałam Was zapytac o sanki, jakie macie drewniane czy metalowe, bo tesciowa chce Jaskowi kupic i tak sie zastanawiamy co wybrac. Moze cos polecacie ??

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

echh no i popisałam....kupa u Tymka w natarciu, a ile się napoci przy tym

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Też caly czas jemAzja napisał: dziewczyny ratujcie, co zrobic zeby tyle nie jesc
ost poł godziny zjadłam poł czekolady zagryzłam ogórkami konserwowoymi, znowu mysle co tu zjesc, zwarjuje
![]()
![]()
![]()
a wczesniej to juz lepiej nie pisac jakas mieszanke wybuchowa zjadłam

Monia a lekarz nie robil usg dopochwowego?
Mi Antka powiedzieli 22-23 tc bo juz sie dopominałam. Ale bylam wkurzona ze dalej nie wiem

Teraz szwagierka w ciazy to w 12 tc jej powiedzieli ze dziewczynka, a w 20 tc potwierdzili.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Dobra, dość narazie. W razie pytań .-pytaj. Acha, do żadnego dietetyka nie chodzilam , chocby z powyższych powodow i sonie doskonale radzilam.
Alex -a jak Ci teraz Zuzka "wygląda"? Bo zapewne dopóki nie urodzilaś Tymka to byla malutkim "dzidziusiem", ktory Ci w ciągu jednej nocy w "magiczny"sposób urosł, niemal wydoroślał.

A moze nie mialas takich odczuć i Zuzka pozostala "malusia"?
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Pół dnia spędziłam na mieście. Pojechałam z Adasiem, spotkałam się z koleżanką na kawie, w międzyczasie mąż przejął Adasia

Po południu pojechałam z młodym do rodziców, wyszalał się, ale jakoś go to nie zmęczyło, bo jeszcze jakieś śpiewy z sypialni odchodzą

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Od wczoraj tak mnie boli głowa, aż pulsuje, nigdy nie miałam problemów z bólami głowy :/
Azja korzystaj z jedzenia ile wlezie, bo przy dwójce czasem się zapomina że trzeba zjeść

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Jajek nie mogę za dużo, wątroba
Chleb żytni czy razowy też niet, wątroba
Chlebek mogę z pszenicy, mało jem cukier mam do 110 po nim.
Dr.makarony i ryż prosiła ograniczyć, a i śmietany nie.
Na razie to jem tak jak jadłam, tylko bez słodyczy i sprawdzam jak cukier wychodzi.
Ja przez tą wątrobę i tak non stop na diecie lekko strawnej jestem, to myślę że dużych zmian nie będzie.
Tysiak ja mam usg w czwartek

To ja za Ciebie, ty za mnie kciuki trzymamy

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przeczytałam sobie wywiad z ministrĄ edukacji (odnośnie opieki nauczycieli nad dziećmi w czasie wolnych dni) i mnie niemal krew zalała :/ Najpierw sama ustaliła taki a nie inny kalendarz roku szkolnego, a teraz chce być "dobrą ciocią"... Nikt jej nie kazał tyle wolnego ustalać :/ 6latki do szkoły było komu wysłać, a teraz problem, bo szkoły mają więcej wolnego niż przedszkola i nie ma co zrobić z dziećmi... We wszystkich znanych mi szkołach nie ma problemu z tym, żeby w wolne dni (nie będące Świętami) zorganizować jakieś zajęcia dla dzieci, mój mąż często w takie wolne dni jeździ na jakieś dodatkowe zajęcia. Co więcej, w Karcie Nauczyciela jest zapis, że szkoła musi zapewnić opiekę nad dziećmi w tego typu dni. No ale zamiast (jeśli ma wątpliwości co do realizacji tego pkt przez szkoły) rozesłać pisma do szkół i przypomnieć "zapominalskim" o ich obowiązku, to lepiej w telewizorku iść na wojnę z nauczycielami sugerując, że nic nie robią i nikt do szkoły przyjść nie chce :/ Da się jeszcze bardziej podkopać autorytet nauczyciela? :/ :/ :/
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Co do rowerów nie pomogę my dopiero na wiosnę coś pomyślimy. Ale ponawiam moja prośbę odnośnie sanek

Tysiak ja o tym leku nic nie słyszałam. ?
A do mnie jak bumerang wraca "problem" thermomixa

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
my mamy puky wutschagat napisał: Dziewczyny wy polecałyście rowerki biegowe Puky? Czy to ktoś inny mi mówił? Chrzestna z dziadkami chcą kupić i właśnie szukamy.