BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #949468 przez tysiiiak
Zdrówka dla Mateuszka :kiss: :kiss: też mieliśmy Klacid przy zapaleniu oskrzeli..

Azja ja mam tak że do 16 moge nie jesc wogole a na wieczor niemalże rzucam się na jedzene :huh: już się boje co to bedzie :ohmy: :unsure:

Agat brzeszek cudny :kiss: i tylko w brzuszek Ci poszło :) :kiss:

Ja dziś po wizycie :) Fasolinka jest i bije jej serduszko :) Ale ogólnie wyszłam lekko zdezorientowana i rozczarowana po wizycie.. lekarz stwierdził, że wszytko się może zdarzyć i dopiero za miesiąc na wizycie da mi skierowanie na badania i założy kartę ciąży... Wiem, że dla nich to rutyna ale przykro troche :/

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #949476 przez agat
Fajowa fasolka, gratuluję serduszka :) Trochę przykro coś takiego usłyszeć, nie dziwię się. Kartę ciąży mogą ci za miesiąc założyć, ale skierowania mógł dać, łaski nie robi. Ważne, że dzidzia jest i sobie rośnie :)

Szałaput poszedł spać, ufff :) O 10 urządził półgodzinne wycie z okazji tego, że chce "muououuu", czyli smoka. Po pół godz skapitulowałam i mu dałam, poleżał sobie ze smokiem i podusią z pół godz i ożył ;) Smok poszedł w odstawkę a mały nabrał witalności :) Wszamał całą michę ogórkowej i z pełnym brzuchem śpi. Ja mam wreszcie chwilę dla siebie, zupa ugotowana, drugiego nie będzie, tylko naleśniki na podwieczorek.

Puściłam sobie piosenki świąteczne na you tubie i mi łzy same płynęły i głos się łamał w gardle :P Hormony :evil:

10 lata 1 tydzień temu #949480 przez tysiiiak
Agat moje dziecie też właśnie zasneło :D ja za to przez dwa dni pomidorowa i tak mi smakuje, że teraz zrobie pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami :D om nom nom :D Padłam ze śmiechu jak przeczytałam o tych łzach i piosenkach świątecznych :woohoo: :S :laugh:

10 lata 1 tydzień temu #949482 przez Azja
Tysiak najwazniejsze ze jest serduszko i z dzidzia wszystko dobrze :) , ale faktycznie dziwny lekarz, :S

moj tez własnie poszedł spac, zrobilismy runde po osiedlu, zmeczył sie i poszedł spac :)

Dave dzieki za linka zaraz obczaje :)

potrzebuje prezentów dla 2,5 letniej dziewczynki, 2,5 letniego chłopca i 5,5 letniej dziewczynki, no i jeszcze dla troche straszych ale to juz chyba nie zabawki :laugh:

10 lata 1 tydzień temu #949485 przez Azja
dziewczyny musicie mnie dobijac i pisac o jedzeniu :evil: jejku jaka sie głodna zrobiłam, ide zjesc kanapke z pomidorem i cebula :woohoo:

10 lata 1 tydzień temu #949496 przez kaikai
Ja też już po usg :)
Będziemy mieć córeczkę :) wszystko pięknie wygląda, 300 g waży :)
Nawet buziaka całego widziałam :)
No to po świętach zaczynamy zakupy, to co lubię najbardziej :laugh:
Moje dziewczyny szczęśliwe, Ola marzyła o małej :)
My też zadowoleni jesteśmy, najważniejsze że zdrowa :)
Dziadkowie to już siedzą jak na szpilkach, bo z Dawidkiem zostali.

10 lata 1 tydzień temu #949502 przez Suzi
Tysiaku - nie przejmuj się, bo przecieź wszytko będzie dobrze, a lekarz buc i tyle. Zdrówka dla Was

Kaikai - GRATULACJE :kiss: :laugh: , no to bedzie parka ;) , fajnie, grunt ze wsztstko zdrowo i ok, to najwazniejsze! Przynajmniej u Ciebie dziewczyny rządzą, nie to co u mnie :P

Agat - też tak mialam :P a i teraz tez sie czasem zdarza przy jakichs rzewnych melodiach czy "duszoszczypiaszczych " klimatach, wudac jeszcze hormony do końca nie wygasły, bo tak w ogole to ja z tych nieplaczliwych zupelnie B)

Azja - glodomorro :laugh: przepisiki sobie obejrzyj i zobacz jakie tam smakowitosci, ja zalslam ekran i okolice ślinotokiem :lol:

10 lata 1 tydzień temu #949503 przez tysiiiak
Kai Kai super, że córeczka zdrowa :D :) była era susiaków na kwietniówkach teraz będą dziewuszki rządzić :D :cheer:

10 lata 1 tydzień temu #949505 przez Azja
Kaikai gratuluje coreczki, super :)

mi obojetnie co bedzie u nas, ale tez juz bym chciała wiedziec :P

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #949539 przez Anabelle
tysiak troche szok z lekarzem. mój zakłada karte ciąży jeszcze przed usg żeby sie cieżarna wyluzowała :P po czym dopiero wtedy idzie sie na badanie :P

kaikai gratulacje :)

10 lata 1 tydzień temu #949554 przez Azja
Suzi dostałam slinotoku, od tych przepisów co dałas linka, oj musiałam wyłączyc, bo cała klawiatura mokra :woohoo:

mi cos sie nie typowego chce zjesc i włąsnie M wymyslił ze pojdziemy na sushi mniam mniam, Mlodego na godzinke do tesciowej podrzucimy, a rodzice na obżarstwo :silly:

10 lata 1 tydzień temu #949576 przez Suzi

10 lata 1 tydzień temu #949579 przez tysiiiak
hahahaha Suzi tekst boski ;) mój M. ma tak na zmiane :P raz słyszy i wstaje a raz udaje, że nieeeee :evil: :evil: :evil: :P wybaczam mu :P

10 lata 1 tydzień temu #949581 przez Azja
Suzi no piękne. Coś w tym jest :P choć nie powiem mój nieraz slyszy :laugh:

My szykujemy się do kąpieli i powoli do spanka ;)

10 lata 1 tydzień temu #949607 przez agat
Suzi czytałam ten artykuł niedawno :) Z tym, że u mnie tak jak u Anabelle - raz mąż słyszy i budzi się niemal równo ze mną, a innym razem śpi jak zabity. No dziś akurat go rozumiem, bo ostatnie kilka nocek zarwał siedząc w papierach, więc w końcu położył się wcześniej i odsypiał. No ale w sumie raz czy dwa zdarzyło się tak, ze to mąż obudził się pierwszy do Adasia, a ja nie słyszałam. To było w pierwszych miesiącach, gdy oczy miałam na zapałki niemal cały czas. Z reguły ja budzę się już, gdy Adaś zaczyna się kręcić w łóżeczku (bez stękania czy płaczu). Mąż budzi się dopiero na płacz.

Kaikai gratuluję córeczki :) Może rzeczywiście po erze kwietniowych chłopaków w drugiej turze będziemy miały w większości dziewczyny ;) Monia, Azja, ciekawe kto u Was siedzi :)

Byliśmy na mieście, zamówiłam w końcu okulary. Nie wiem czy mi się podobają, bo o ile gdy parę miesięcy temu przymierzałam różne oprawki to podobałam się sobie w niektórych, tak dziś z buzią jak księżyc w pełni i mega odrostami na głowie czułam się we wszystkim źle. No ale mąż pomógł i będą bryle w przyszłym tyg :)
Dokupiłam koszulę do szpitala, w Textil Market za 30 zł kupiłam taką, za którą w zwykłym sklepie z bielizną krzyczeli min. 80zł. One wszystkie wątpliwej urody, więc wolę wydać kasę na porządny biustonosz do karmienia niż na koszulę. W domu i tak z reguły w piżamach śpię, nie lubię koszul.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka