- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do sanek to my mamy metalowe z oparciem i z drewnianym siedziskiem. Nie mogę Ci wiele na ich temat powiedzieć, bo w zeszłym roku używane były raz czy dwa

A jeśli chodzi o thermomixa to wydaje mi się, że kto jak kto, ale Ty na pewno wykorzystasz go w pełni

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Jejuj cukrzyca co za paskuda. Chyba bym juz padla przy takim jedzeniu. Choc wiem ze wszystko da sie ogarnac. Przyzwyczaic I wejsc w rytm.
Sanki my mamy drewniane z oparciem. Ale przy zakupie radze sprawdzac szeroksc. Bo np w naszych to sie ciezki z tobolami typu kombinezon I oocyk zmiescic. Wiec patrzcie na szerkosc.
Biegowke mamy FirstBike jest zajebiaszcza. Niezniszczalna. Sama na niej smigam o mezu ne wspomne. Skakalam Nawet po niej. Jest z jakiegos specjalnego wlokna. Gietka no I ma fajny dizajn.
Dzieci mam letko chorawe I sypiam ostatnio po 2-3 godziny. Wiec srednia mam forme.
Ale..... malzonka mojego slubnego cos gardelko zaczyna pobolewac wiec caly wieczor pod kolderka z milionem specyfikow. Ja pierdole!!!
Hmmm... mialam jeszcze cos pisac ale z tel to niedosc ze chinszczyzna wychodzi to jakos srednio. Wiec koncze.
Dobrej nocki
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

co do sanek to własnie tez myslałam o metalowo drewnianych, ale u nas to chyba bez daszku, bo Jasiek nawet w wozku nie lubi jak mu budke naciagam jak pada

oj cukrzyca, okrpienstwo, mam nadzieje ze mnie nie nawiedzi

DAve zdrówka dla Was, nie zamorduj meza

kurde spadam, to juz taka pozna godzina

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jejuuuuuuu już ta godzina a ja nawet jeszcze się nie myłam :/
- anafora21
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Dominik zdrowy, rośnie, coraz więcej gada. Uparciuch mały z niego. Wyobraźcie sobie, że ja nadal karmie!!!!!! Wole nie pisać jak wyglądają moje noce. Ciągle słyszę tylko "cycy". Juz sama nie wiem czy drastycznie go odłączyć czy poczekać aż sam zdecyduje, że starczy. Z jedzeniem tez różnie bywa. Hmmm... Długo by opowiadać. Powiem Wam, że taka u Was rodzinna atmosfera, aż milo.

Serdecznie gratuluję wszystkim przyszłym mamom:)
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

A szkoda bardzo ze z tym koksem nie wyjechala PRZED wyborami, bo wowczas pewnie sporo nauczycielskich glosikow trzaby bylo uznać za "nieważne", sucz jedna!!!!!!! Zeby szczuć rodzicow na nauczylcieli, to juz podlosc nad podlosci!! U nas w podstawowkach opieka w dni wolne i ferie to norma a i w gimnazjum sie zdarzalo, a ta sucz tu "ameryke"odkrywa

Azja - my mamy jakieś drewniane stare, nawet jeszcze w nich Mikus nie siedzial wiec nie wiem tak do konca CO mamy, polegam na wiedzy malza w tej kwestii. Twierdzi ze sanki SĄ a jakie....? Sie zobaczy
A co do cukrzycy -hmmmm, ja tam milo wspominam ( z perspektywy czasu oczywiscie) skutki i nastepstwa były warte tych wyrzeczeń

Co do anafory to rzeczywiscie, pisala z nami.
Hop hop -Anafora ! Widzimy Cię! I pamiętamy

A tak przy okazji -ILOOOOOOONAAAA!!!!
Puky wutsch -mamy. Mikuś praktycznie nie używa.....

Kaikai -kazdy przypadek jak widać indywidualny. To co jedna toleruje drugiej nie sluzy. Tak naprawdę nie ma jednej jedynej recepty czy diety -to trzeba sprawdzać na sobie. Ja Ci podalam z moich doświadczeń a Ty mozesz mieć zupelnie inną dietę, chocby ze wzgl
na swoja watrobę.
Dave - serca nie masz, facet Ci sie konczy, czas o testamencie mysleć a Ty pomstujesz! Nawet nie wiesz zapewne JAK wielopoziomowo ból gardla moze podkopać czlowiekowi zdrowie.....

Tysiak -biedaku, zdrowka dla Was!!! Ja nie znam tego leku....
Mikunio mial dziś dzień przywry podwojnej

Bo jak nie, to.........SameWiecieCo...

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Anafora, nooo, kobieto, zostań na dłużej,bedziesz moją ziomalką od karmienia UU, bo u nas też to ciągle w rozkwicie

Suzi, jak Ty piszesz o tym, że Mikuś naręczny, wspólno-kibelkowy, że nie zachowałby się jak Zuzia od Alex, gdyby teraz "dostał" rodzeństwo, to po prostu wypisz-wymaluj, jak u nas. Leoś to mega-przydupas, ukwiał taki i albo ja się bawię z nim, albo on siedzi na meblach w kuchni i gotuje ze mną, albo na rękach, bardzo rzadko kiedy zajmie się czymś dłużej niż 5 min. Tylko mamy HNB nas zrozumieją...............
Suzi, dzięki za przypomnienie o tej godzinie łaski, bo bym chyba się nie zaorientowała, zabity łeb................
Mikołaj w tym roku był z mojej strony, ale trza mu darować tuszę, bo nabył ją niedawno, rzuciwszy palenie papierosów i jeszcze nie dojrzał do przejścia na dietę

Twoja mama pojechała po bandzie tą akcją.. i tak masz dużo cierpliwości. Nawet we własnym domu Ci dziecia podbuntują

Alex, córka-Anioł Ci się trafiła, oby i Tymuś wykazywał podobne cechy. A może ona tak jak u mojej koleżanki, doszła do wniosku, że jak będzie udawac, że "problemu" nie ma, to on sam zniknie

Agat, trzymaj te zestawy do krojenia dla Adasia, one są naprawdę genialne, Leoś już nauczył się sam trzymać i kroić, teraz przeszedł na wyższy level i coś z nich gotuje

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Współczuję Ci "przyjaciela"................. Mi też po ciąży chyba został jakis, ale jak trzymam zdrowe odżywianie, to nie odzywa się, przedtem trochę przeszkadzał. Ale te zewnętrzne nie są groźne. Mojej mamie chyba wyszło to samo, co Twojemu mężowi. Z objawów miała krew przy wizycie w toalecie i po badaniu wyszła banda wewnętrznych przyjaciół - doc jej powiedział, że takie nieleczone prowadzą do raka - MASAKRA, więc z dwojga złego już lepsze te wyłażące

Kaikai - w którym tyg ciąży urodził się Dawidek? Przyjaciółka mi dziś napisała, że u niej w rodzinie dziś urodził się wcześniak z 34/35tc i chciałabym ją jakoś podnieść na duchu, że takie wcześniaczki niczym nie odbiegają od dzieci urodzonych w terminie. Cukrzyca - ło matulu, i jeszcze dieta wątrobowa!!!! - niech moc będzie z Tobą

Tysiak, no jasne, że idź na L4, w końcu ile razy w życiu należy Ci się 100% płatne, a i Kuba skorzysta, bo te antybiotyki w takiej ilości, go tylko wyniszczają i osłabiają

Madzia, ja pitolę! Teściowa daje alergikowi produkty alergizujące!!! Przecież to jak świadome podtruwanie. Jelita nigdy się nie uszczelnią takim sposobem.... no ręce opadają.....
Azja, bierz, bierz Thermomix, gdybym ja miała teraz luźne 4tyś, to bym się nie wahała

Monia, no w napięciu cie dziecie twoje trzyma, najwazniejsze ze zdrowo rosnie i szyjka się nie skraca, a płeć w końcu poznasz, chocby w dzien porodu

Czy odpisałam mniej więcej na wszystko??
No to teraz mały updejcik naszej sytuacji obecnej. Wrażliwce nie czytać!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nie wierzę w to co widzę! Jest 2:40.....................
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anafora super, że się odezwałaś, stay with us

Mój Adaś może nie jest HNB, ale ukwiałem jest jak najbardziej. Wizyta w toalecie, gotowanie, sprzątanie, ubieranie się i wszelkie inne czynności bez niego nie mają racji bytu

Co do "przyjaciół" wątpliwej urody to mój powoli odpuszcza chwilowo, ale wiem, że łajza powróci. Te wystające są bardziej upierdliwe na co dzień, ale przynajmniej nie prowadzą do anemii jak u mojego małża (który to oczywiście jeszcze nie był u rodzinnego po dalsze zalecenia dot. leczenia :/ ). Nie ma czasu bidula

Creo fajny kucharz z Leosia

Co do biegówki to poczytałam już trochę i chyba kupię taki zwykły na dwóch kółkach. Adaś i tak zacznie go w pełni używać dopiero na wiosnę. Ważne jest, by dobrze zmierzyć nóżki dziecia, by minimalną wysokość siodełka dostosować.
Chaotyczny ten mój elaborat, ale z komóry piszę.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Dawid w 36 tc się urodził, nie miał dużo tkanki tłuszczowej, szybko tracił temperaturę ciała. Musiałam go kangurowac no i ciepło ubierać.
Miał malutka buzke i do cyca trudno było mu otwierać. Lapal tylko za sutki

Miał też jeszcze dużo tego meszku na plecach, ramionach i buzi po bokach. Po miesiącu chyba, już wytarło się.
W sumie innych różnic nie widziałam i nie było.
No malutki był, ale szybko przybieral, a teraz waży 10,5 wzrost to nie wiem, ubrania nosi 86,92 to chyba normalnie jak reszta dzieci

A ile koleżanki dziecko waży ?
W nocy po kolacji miałam niski cukier. Aż dziwne. Idę dzis do lekarza podpytac się.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W tematach milszych

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agat jaja sobie z nas robisz 36 tydz

Creo na thermomixa 4 tys. to teraz mało ten nowy 4800 podobno

anafora witamy, miałam nosa ze jednak Ty to Ty

Jasiek tez czesto za mna krok w krok chodzi, ale nie az tak jak Mikus, bardziej chodiz za mna z nudów

narazie tyle musze ogarnac chate