BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #643835 przez aleksiaa88
W końcu skończyła szkołę krawiecką eh
Mam pytanie- będzie dość głupie ale po co się stosuje oliwkę dziecku?
A w ogóle trzeba tym smarować, nie wystarczy kąpiel w płynie, który chyba natłuszcza hmmm?
Wydaje mi się, że oliwka raczej będzie zapychać skoro pisze parafinum co??
Zgłupiałam do reszty, raczej chyba powinno się stosować jak najmniej kosmetyków hmmm

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #643843 przez munnecabrava
Oliwka to zapychacz... ja zamierzam stosować olejek migdałowy. Naturalny, delikatny i ma milion korzystnych działań.

11 lata 7 miesiąc temu #643848 przez Domiś91
No mamy jazdy, mamy :) Ale raz na jakiś czas trzeba :D
Moja mama jest z zawodu krawcową :) Niestety ma starą maszyne, uszyć uszyje ale ile przy tym się nadenerwuje :P

Ja mam dla bobaska Kojące mleczko do ciała na dobranoc Johnson's baby :)

11 lata 7 miesiąc temu #643850 przez KarinaM
Ja kupiłam oliwkę małą bo zamierzam smarować ciemieniuszkę na główce. Jak byłam w szpitalu to położona powiedziała żeby mieć swoją oliwkę. Ja mam zamiar kąpać w mydle Bambino. Igora na początku kąpalismy w mydle Oliatum a potem przeszliśmy na Bambino.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643855 przez KarinaM
Ja do szycia mam dwie lewe ręce. Spodnie skraca i podszywa mi teściowa. Mój mąż też potrafi szyć na maszynie. A ja maszynę mam w domu i nie dotykam jej.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643858 przez moniaaak
Wiecie jaki mialam dzis sen w nocy? Snilo mi sie,ze Kacperek juz sie urodzil i karmilam go piersia. Obudzilam sie rano, a tu koszula po jednej stronie brudna od siary:).

Ja dzis caly dzien leze, a maz urzeduje w kuchni. Wlasnie zmywa i bedzie nam obadek robil. On to czasami jest Kochany. I dzis pytal czy moze isc po meczu z chlopakami na piwo... Niech sie nacieszy wolnoscia, bo juz niedlugo:)

11 lata 7 miesiąc temu #643864 przez KarinaM
My siedzimy na grillu za domem. Jest ciepło ale bez słońca.

Wystawiłam wózek żeby przewietrzył się.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #643879 przez Daarikaa
mennecabrava mi to tak ciągnie brzuch do ziemi ze po godzince dreptania(bo nie mozna tego nazwac chodzeniem) to musze przycupnąć bo czuje jakby mi mialo z krocza cos wyrosnać hehe :lol: :lol: no i pachwiny mnie nawalaja ehhhh

Ewela ja nigdy jeszcze nie robilam lasagne a juz od dawna sie przymierzam, mozesz zapodac jakis sprawdzony przepis?

ja oliwke kupilam tylko i wylacznie pod katem ciemieniuchy, inaczej nie bede jej uzywac

Co do szycia to ja umiem tylko guzik przyszyc :laugh:

Domis musisz przy tym swoim gagtku uzbroic sie w anielska cierpliwosc zeby nie denerwowac Tymka, a po porodzie powaznie pogadac o takich jazdach... nie bedzie fajnie jak dziecko bedzie swiadkiem takich sytuacji wiec moze to dla niego bedzie odpowiedznim argumentem zeby zmienic swoje zachowanie. Wiadomo nikt nie jest swiety, i podejrzewam ze kazda para miala jakis okres docierania sie, no ale jak juz dzieciatko na wylocie to czas na przewartosciowanie priorytetow... Bedzie dobrze! 3mam kciukasy za WAS!

11 lata 7 miesiąc temu #643893 przez joasia10015
Hej majóweczki :) B)
Ale dzis piękna pogoda-aż chce sie życ :blush:
Dzieczyny od kilku dni nic nie pisze lania...mam przeczucie że sie rozpakowała :blush:
Achhhh i chyba dzis sie nie odzywała aleksadraludw -czyżby też urodziła???

Co do szycia to co prawda nie uszyłabym tak pięknych ciuszków ale na maszynie co nieco zrobie...kiedyś sobie sukienke uszyłam,a ostatnio narzutę na kanapę-więc jak trzeba to dam rade ;)

Kurcze pochodziłam dzis po sklepach i już sie złapałam na tym że chodzę jak kaczuszka i strasznie mi ciężko :dry: Dobrze że to ostatni miesiąc... :side:
A właśnie od 13 maja w Biedronie fajne rzeczy dla dzieci i mamusiek :blink: Kiedyś Domiś pisałą że ma jedną koszule do szpitala-maja właśnie byc chyba po 39,90 -bardzo fajne do karmienia :silly: Różne kocyki,pieluchy tetrowe,body itp.-może któraś cos jeszcze potrzebuje to może sie wybrac do STONY :blink:
Ale mam ostatnio świra na punkcie bitej śmietany z truskawkami i bezami-mmmm pycha-jem co dzien...więc i teraz chyba wpiernicze miseczkę :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #643894 przez Daarikaa
jesli dotrwam do 13 maja to napewno zajrze do biednejronki :) dzieki Asia

a co do truskawek to mi nawet nie mów, mogłabym tonami wcinac pomimo ze nie sa takie pyszniutkie jak latem :)
fakt lania ostatnio zamilka....hmmmm czyzby ?! :)

11 lata 7 miesiąc temu #643895 przez Domiś91
joasia10015 ja też jak dotrwam to wpadam do biedronyy! :D :D :D

11 lata 7 miesiąc temu #643901 przez tweety
Joasia, skad wiesz o ofercie Biedronki od 13 maja? szukam na stronie i nie ma nic. masz jakies znajomosci?

11 lata 7 miesiąc temu #643904 przez joasia10015
Domiś coś czuję że nie dotrwasz...jesteś kolejna na mojej liście ;-P

11 lata 7 miesiąc temu #643905 przez joasia10015
Haaaa tweety trza miec wtyki w Biedronie ;-) Moja siostra tam pracuje to wiem ;-))) Ha,ha a poważnie to dziś byłam i były ulotki na 13 maja -i też właśnie szukałam w necie ale jeszcze nie ma ;-(

11 lata 7 miesiąc temu #643907 przez KarinaM
Domiś Ty to może już będziesz po i pójdziesz. Ja jak dobrze pójdzie to będę przed. Zobaczymy co powie lekarz na wizycie w środę. Krocze odpukać nie boli. Brzuch twardnieje ale bez bólu. Więc pewnie dotrwa do 38 tygodnia i cc.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka