BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 11 miesiąc temu #813357 przez pauluska
tysiiiak podajesz coś nowego z tego co piszesz plamy i zielone kupy mogą świadczyć o alergii. U nas Iga dzisiaj też cisnęła przy obiedzie aż cała czerwona była i w całym domu było ją słychać :D ja przygotowana na wielkiego kupala a tam bobek też ją zatwardzenia zaczynają męczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #813358 przez tysiiiak
Pauluska dostał pomidorówkę, po której plamki się zaogniły ale ostatni raz jadł ją w wigilię. Potem nic nowego nie dawałam.

10 lata 11 miesiąc temu #813359 przez KarinaM
Dziewczyny podajcie starte jabłko. U nas pomaga jak Irina dwa dni kupy nie robi to podaję jabłko i robi.

Igorek

Irina

10 lata 11 miesiąc temu #813361 przez ewela86
tysiak moze po prostu jabluszko albo deserek: suszone sliwki? Ja zawsze mam w szafce odkad miala zatwardzenie i meczyla kupe 3 dni :dry:

Diana dalej walczy ze snem. Mezo poszedl jej pomoc.

10 lata 11 miesiąc temu #813362 przez moniaaak
tysiak lekarz nam powiedział, że alergia może wyjść nawet tydzień po zjedzeniu.
U nas dziś całe plecy suche- ma tak jakby "starą skórę".

10 lata 11 miesiąc temu #813364 przez vika
u nas te kropelki dają radę...ale np.dziś rano była kupa gigant taka twarda piramida aż fioletowa była jak robiła a jaki smród :ohmy: ....około 14 stej zrobiła bardzo żadką miejscami ścięta jajecznica a w innym miejscu surowe jajko :unsure: i właśnie mąż poszedł ją przebrać trzeci raz kupol :ohmy: no i tak mamy prawie co dzień dwie do trzech kup....ale moja próbuje wszystkiego po woli...coraz więcej jej daje....
mam nadzieję,że małpka uśnie ...ostatnio póżniej chodzi spać :huh:
a i jabłuszko trę łyżeczką i też nam pomaga...je prawie co dzień :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #813367 przez tysiiiak
no przecież... jutro mu dam ;)

i po spaniu :dry: może to jakiś skok?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #813369 przez vika
w święta koleżanka przyciągła ze sobą swój aparat ....kurczę ale się bawiłam...jak mi się marzy taki dobry aparat....zrobiłam Tośce ponad 200 zdjęć i jeszcze mi było mało.....
pokaże wam moje ulubione....

więcej wstawiłam na fb tu nie będę was zanudzać :)

10 lata 11 miesiąc temu #813370 przez ewela86
Nie wiem o.ktorej Diana dzisiaj zasnie bo wlasnie odbebnia drzemke a rxadko jej sie zdarza o tej porze zaypiac.

Ja juz sie nie moge doczekac sylwka bo idziemy ze znajomymi na ipreze a mala zostaje z dziadkami.

10 lata 11 miesiąc temu #813371 przez Olga60
Dobry wieczór :)

U Nataszy wyszedł drugi ząbek :lol:, w związku z czym, pobudka po godzinie od zaśnięcia z płaczem... , na rączki i nawet smoka nie była w stanie ssać, więc jakoś bokiem go trzymała :laugh: ale śpi :kiss:

Karina ja podaję tarte jabłko, gruszkę i do tego np pokruszony biszkopt.

My jednak odwołaliśmy sylwestra u nas ze względu na częste pobudki Nataszy i to, że zaczęła się wcześniej budzić, taki moment wybrały sobie ząbki. Siedzimy więc sami i już myślimy jak ten czas spędzimy z Kacprem... hmmmm, pewnie programy w jakąś grę na ps3, zjemy coś dobrego, wybije 24, wyjdziemy przed dom, damy ognia ;) :lol: i pójdziemy spać B)

10 lata 11 miesiąc temu #813372 przez KarinaM
Moją odłożyłam i śpi. Ale wyplula przed chwilą smoka i już zaczęła jęczeć. Dałam i śpi ale jęczy.

Jutro pójdę z nią do lekarza i zapytam też o Igora czy On może mieć ten katar od zębów bo w drugi dzień świąt wypadła mu piątka a dzisiaj czwórka. Mąż patrzył i powiedział że wypadają mu dlatego że już wychodzą stałe i wypychają mleczaki. A może powinien iść że mną?

Igorek

Irina

10 lata 11 miesiąc temu #813373 przez Alex_87
Hej :)

My dziś byliśmy u teściów, Zuzce się średnio podobało, rzadko tam jeździmy, a ona woli swoje kąty.

Tysiak u nas podobnie ze spaniem :/ już od trzech nocy budzi się co jakąś godzinę, dzisiaj wstała o 4 i dopiero o 5.30 znowu zasnęła, niby pospała do 8.30 ale ja już wolę żeby spała bez pobudek nawet do tej 6. Kurcze i pomyśleć, ze do niedawna spała od 20 do 7.30 bez przerwy. Ale może los się na mnie mści za to, że moja córka spała prawie od początku całe noce :D na dziąsłach nadal nic nie widzę :dry:

Vika wiem co masz na myśli z tymi pieluchami :D zamawiałaś jakieś firmowe czy coś z allegro?

No i w końcu Zuzka zaczęła coś memłać w buzi i powoli zaczyna jeść mniej zmiksowane rzeczy ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #813374 przez tysiiiak
Kubie się trochę woda z noska leje ale tragedii nie ma i też myśle czy by nie podejść z nim na zdrowe żeby go osłychała po tej gorączce...

U nas to w sumie może być skok bo w ciągu kilku dni nauczył się wielu rzeczy. Wczoraj udało mu się samemu usiąść. Przewrócił się na boczek i tak się podnosił podpierając jedną rączką, że wkońcu usiadł. Nie powtórzył tego jeszcze ale jest blisko i się strasznie wkurza że mu nie idzie.

Gratulujemy ząbka Nataszce :)

Alex no tragedia :/ on teraz się obudził i pewnie z dwie godzinki się pobawi do tego budzi się w nocy co chwilę i wczoraj musiałam o 5 wziąć go do siebie bo już harce zaczynał :dry: rozwalił się na mojej poduszce a ja w kącie gdzieś spałam :dry: Nigdy więcej (ehe) :P

10 lata 11 miesiąc temu #813376 przez Olga60
Karina jeśli to górne zęby to katar pewnie od nich, ponieważ korzenie stykają się z zatokami i mogą je podrażniać

10 lata 11 miesiąc temu #813377 przez KarinaM
Olga ja podaję samo starte jabłko. Bardzo lubi. Nie myślałam o gruszce. Muszę kupić i spróbować. Soczek gruszkowy uwielbia to pewnie gruszke też polubi. A jakie gruszki kupujesz? Jakie są w sklepie?
Dzisiaj po jabłku zrobiła kupkę ale zielonkawą. Nie wiem czy to od zębów czy choróbsko się przypałętało. Jutro się okaże.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka