BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #813381 przez KarinaM
Olga tak wychodzą górne zęby więc może i od tego katar.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #813382 przez Olga60
Karina kupuję w sklepie, daję na parapet żeby dojrzała-zrobiła się miękka i daję ok 1/3

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813390 przez Alex_87
Hmmm Tysiak może coś z tym skokiem jest, bo Zuzka też zaczyna różne rzeczy na podłodze wyczyniać, a to siądzie na boku, albo klęka na kolanach. U nas tak się porobiło po tej trzydniówce, myślałam, że może po tej gorączce się troche rozregulowała. Teraz widac, że ją swędzą dziąsła, jak widzi tubkę z żelem to aż mruczy ze szczęścia, niby zwalam na zęby ale pewna nie jestem...A może tak po prostu ma być i za jakiś czas się unormuje ;)

Vika a używałaś już wielorazówek na noc?

Czy któraś z Was uzywała testów owulacyjnych planując ciążę?

Edit: Tysiak by się zgadzało z tym skokiem, ósmy/dziewiąty miesiąc jest skok rozwojowy ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813395 przez vika
alex jeszcze na noc nie próbowałam dlatego właśnie zamówiłam coś lepszego zobaczymy jak się sprawdzą...no i wkłady flip zamówiłam i jeszcze zastanawiam się nad tą
miluni.pl/pl/p/PUPEKO-Formowanka-OS-Bamb...h-rozowy-na-napy/238 czytałam o niej dobre opinie.... w ogóle Tośka ma coś w rodzaju odparzenia po tych pieluszkach a na pewno nie chodzi mokra bo tego pilnuje ..... robią jej się czerwone wypieki ale też dużo o tym czytałam...odstawiam pieluchowanie do puki nie zejdzie i próbuje od nowa....mam nadzieję,że się uda....dziś znalazłam takie pieluszki allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6445678 też o nich dużo dobrego czytałam ale nie wiem już sama :huh: skołowałam się :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #813396 przez Daarikaa
Moja panna odkad pije hipp ma zawsze zielone kupki, pod koniec jedynie zoltawe i pytalam doktorki czy to jest normalne, ona na to ze jezeli nie ma biegunki ani sluzu czy krwi to wszystko ok, powiedziala ze hipp ma w skladzie zelazo i to tez ma wplyw. Klaudia tez ma zatwardzenie ale to pewnie przez to ze juz prawie wszystko probuje od nas, na poczatku w malych ilosciach a jak juz wiem ze trawi to jej organizm dobrze to dajemy wiecej :)

Klaudia dzisi zasnela o 20 wiec jestem w szoku fajnie miec taki dlugi wolny wieczor :)

Dzisiaj w kosciele ksiadz odnawial wszystkim malzonkom przysiege malzenska, kazal wszystkim parom zlapac sie prawymi dlonmi i powtarzac za nim taka jakby druga przysiege - az mi sie lzy do oczu cisnely tak sie wzruszylam przypominajac sobie slub i patrzac mezowi w oczy :woohoo: :woohoo: :blush: :blush:

Klusia tez codzien to uczy sie czegos nowego dzisiaj zauwazylam ze do garnuszka na klocuszek probuje wsadzac pilki przez te male otworki tylko wklada w gwiazde albo serce i nie chce jej wejsc, albo wezmie obroci sobie ten garnek do gory nogami i wali jak w bebenek :D uwielbia piosenke My jestesmy krasnoludki bo ja przy niej skacze jak malpa a ona ma lacha z tego :D:D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813398 przez tysiiiak
ooo właśnie sobie Was czytam a moje dziecko usiadło i się cieszy do mnie z łóżeczka :cheer:
Kuba uwielbia robić hopsia hopsia jak siedzi i się tak śmiechowo tyłeczkiem przesuwa :D

Tosieńka i tak Kubę wyprzedza o lata świetlne z wygibasami :) :laugh: teee oczy :D

11 lata 3 miesiąc temu #813401 przez Alex_87
Kurcze mojej to jeszcze daleko daleko do wyczynów Tosi ;) myślałam, że szybciej zacznie raczkować, ale ostatnio coś jej ciężko idzie leżenie na brzuchu...

Vika ja napewno zamawiam wkłady i otulacze z Milovii, chciałam też jakąś formowankę, ale szczerze mówiąc też mam mętlik w głowie, gdybym miała więcej kasy to bym zamówiła po jednej z różnych firm, a tak się człowiek szczypie ;) patrzyłam też na te formowanki Pupeko i Kokosi mają dobre opinie.

11 lata 3 miesiąc temu #813405 przez paninka87
Hehe pocieszne te dzieciaczki.... moją każdy dźwięk interesuje.. nawet dobiegający z innego pomieszczenia... coraz wyzej podnosi tyłeczek ale daleko jej jeszcze do raczkowania... zasnęła dziś po 19 i czasem popłakuje. Tez chyba zabkowanie... bo w nocy wiecej pobudek:/ czasem nie kojarze ile i nawet nie spogladam na zegar w nocy.
Jutro robie 3bita i kotleciki w krakersach na Sylwester...
Czekam na meza ale chyba sie nie doczekam... czyta Amelii wrrr ale jeszcze nie zasnela

11 lata 3 miesiąc temu #813408 przez Olga60
Vika Tosiula :kiss: :kiss: :kiss: niech wpadnie do Nataszy i jej pokaże o co kaman ;) :laugh: , moja też na etapie podnoszenia pupci :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #813412 przez Alex_87
Zuzka już wie co robić z nogami, w ogóle to skacze czasem jak żaba, ale ręce ani drgną więc ląduje na buzi :/ pokazuje jej co ma robić z rękami ale chyba sama musi do tego dojść

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813418 przez vika
alex ja zamówiłam FLIP na noc bardzo dużo pozytywnych opini czytałam i postanowiłam spróbować ale milovia też bardzo mi się podobają choruje na jedną łowickie ptaki ale na moich stronach jej nie ma :huh: jeśli gdzieś jest dostępna to z mikropolarem a ja chce z coolmaxem :dry: jak znajdę to zamówię :) no i pupeko podobno bardzo dobra polska firma....siedzę w tym już kilka dni i tak naprawdę wszystkie z tych po wyżej 60-70 zł są bardzo dobre same pozytywne opinie :) www.wielorazowo.pl/pl/p/Pieluszka-kieszo...y%2C-bez-wkladu/1209

hmmmm ja też w końcu mogę pochwalić Tośki postępy...ten co mnie najbardziej cieszy to że potrafi w łóżeczku uśiąść z pozycji stojącej...SUPER...jedna z najlepszych dla mnie osiągnięć bo już się tak nie obija i nie ma już takiego płaczu...trzyma się łóżeczka i siada powoli...jeszcze koślawo jej to idzie ale wie o co kaman :lol: jak chce coś z drugiego końca łóżeczka a właśnie to siada i idzie sobie po to bezboleśnie W KOŃCU :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #813422 przez Alex_87
Vika ja już dobrych kilka tygodni o tym wszystkim czytam i jak już się na coś zdecyduje to później przeczytam jakąś gorszą opinię i zmieniam zdanie na inną hehe ale po nowym roku już coś zamówię bo będę miała kasę.

Dziewczyny ile pieluch schodzi Wam dziennie? Bo moja szwagierka ma roczne dziecko i twierdzi, że od jakiś dwóch miesięcy paczka pampersów starcza im na miesiąc :ohmy: wychodzi, że muszą zużywać dwie pieluchy dziennie :P zaznaczam, że mała nie siada jeszcze na nocnik. i szczerze Wam powiem, że baardzo rzadko widziałam jak zmieniają jej pieluchę, dziwne jakieś.

11 lata 3 miesiąc temu #813427 przez tysiiiak
Kuba śpi :D

Alex u nas schodzi min 4 i w zależności.od sytuacji liczba rośnie.:) to oni muszą zmieniać tylko rano i wieczorem :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813429 przez vika
alex hehee ja też od kilku tygodni wgłębiam ten temat ale ostatnio zrobiłam ranking najlepszych i z nich wybieram najbardziej chłonne według tych opini :lol: a od teraz zaczynam skupiać się również na wzorze :lol: no u mnie średnio 7 pieluch schodzi....czasem więcej zależy jak kupę zrobi czy w czystego pampka czy brudnego :dry: :dry: ostatni raz jak używałam tylko pampków wychodziła mi paczka około 70 szt na tydzień.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka