BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813566 przez Alex_87
Vika więc czekam aż przetestujesz swoje nowe pieluchy i dasz znać czy warto kupować :)

Hmm trochę Wam zazdroszczę tego raczkowania maluchów, wiadomo każdy nowy etap w życiu dziecka to radość :) ale może jednak pocieszę się jeszcze chwilą spokoju :D

U nas też schodzi ok. 7 pampków.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Poza tym noc jakby lepsza, z jedną pobudką na jedzenie...hmm zaczynam się zastanawiać czy ona nie budzi się z głodu, bo w nocy nie chciała się przytulać tylko zjadła cycka, odłożyłam do łóżeczka i zasnęła sama. Muszę jeszcze przez kilka nocy poobserwować i może wprowadzić jakąś kaszkę na kolację.

Gabi współczuje takich uwag od teściowej...

Zdrowia dla Irinki i Adrianka.

Vika po obejrzeniu filmiku cieszę się, że Zuzka narazie nie wstaje :D ona ma problemy z samodzielnym zasypianiem więc już się boję co będzie jak zacznie wstawać :ohmy:

Hmm może spróbuje tych testów owu, chociaż nie wiem czy nie będzie mnie to bardziej stresowało niż pomagało...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #813572 przez vika
alex ja zamówiłam 1* Pieluszke formowanke Flexi Tot TOTS BOTS 3*Pieluszki kieszonki COOLMAX one-size MILOVIA i 5* wkłady flip mam sucho microfibra
niestety Otulacza FLIP nie kupiłam bo okazało się,że nie mają wzoru :angry: czekam na zwrot kasy ...teraz w domu mam 7 szt + te co przyjdą zobaczymy jak będą się sprawować :lol:
Azja wiem co piszesz to co przedstawiłam na filmach to jest pikuś...tylko chwila z całego dnia :lol: dziś na przykład weszła na krzesełko uczydełko :cheer: po raz już kolejny ale tym razem byłam jakieś dwa metry od niej....a ta pichna stała na nim :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #813589 przez paninka87
U mnie na szczęście ani mama nie daje uwag czym karmię ani teściowa... chyba już wie że w tym względzie nie ma nic do powiedzenia. Jak Amelia była mała zwróciła mi uwagę, że nie wprowadziłam jeszcze mięsa i będzie miała anemię... wrrr pamiętam to do dziś :P niestety niektórzy potrafią podnieść ciśnienie :angry:

Moje dzieci ruchliwe nie są... koleżanka jak widziała że Blanka spokojnie usiedzi bawiąc się i przy przewijaniu też nie mam problemu to pozazdrościła mi bo jej 'Mała Majóweczka' wejdzie wszędzie, już nawet na schody się wspina a w wózku to nie usiedzi... masakra spacery ma z głowy :ohmy:

Nigdy nie stosowałam testów, nawet tabletek anty... pamiętam tylko że przy staraniach miałam już czarne myśli jak w pierwszym miesiącu nie wyszło :ohmy: :ohmy: ale obawy to ma chyba każdy, tyle sie teraz słyszy... :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #813602 przez vika
chce jeszcze tą zamówić chyba marynarka pokazywała podobny motyw??? tylko nie wiem czy ta firma pupeko.pl/pieluszki/kieszonki/pul-polies...7-02-12-52-01-detail

11 lata 3 miesiąc temu #813612 przez tysiiiak
Zdrówka dla dzieciaczków :kiss: Mogłaby przyjść zima to by te zarazki powybijała ...

Kuba dopiero przed chwilą zasnął na pierwszą drzemkę po 2 godzinnym zasypianiu bo on przecież nie ma czasu na spanie i mimo że ledwo na oczy patrzy to próbuje siadać, obraca się i obija o ochoraniacz :P Z wielkim płaczem już potem go uspałam na rękach :dry:

Alex Może spróbuj narazie jeszcze bez testów? Oczywiście zrobisz jak chcesz ale puki co nie ma co się wpędzać w taki stres. To ma być przyjemność a nie obowiązek :)

11 lata 3 miesiąc temu #813622 przez KarinaM
No i poszło na oskrzela. Dostała antybiotyk.
Teraz śpi.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #813632 przez moniaaak
Biedna Irinka- zdrówka dla niej:)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813658 przez Sevilla
Alex, co do testów owulacyjnych to ja używałam, za każdym razem kiedy planowałam ciążę i w nią zachodziłam bez problemu. Jedna wada tych testów, to stres i nie wiedza odnośnie krechy. Wiele osób myli się odczytywanie wyniku z testami ciążowymi i myśli, że jak jest druga krecha nie ważne jakiej intensywności zabarwienia to test już jest pozytywny. Otóż krecha testowa musi być taka sama lub ciemniejsza od kontrolnej. Mi dość często przed tą ciemną krechą wychodziły drugie kreski jaśniejsze, choć nie wiele od kontrolnej i myślałam, że to już.... i ganiałam mojego męża dzień i w nocy przez dwa tygodnie bez przerwy do łóżka .... lub gdziekolwiek indziej :P :lol: :silly: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #813660 przez pauluska
Zdrówka naszym chorowitkom . Mogłaby być już zima to te bakterie by się wymroziły bo tyle dzieciaczków choruje :( nas omija i oby tak zostało.

Jakie plany na Sylwestra ? My impreza we 3 :D tak myślę co przygotować do jedzenia.

11 lata 3 miesiąc temu #813662 przez munnecabrava
Zakupy zrobione teraz tylko gotowańsko.

Zamierzam zrobić wołowinę po flamandzku zz bagietką, krewetki , żurek i jakieś kanapki aaa no i sernik :P.

Dzisiaj mąż zrobil hamburgery pascala na obiadek leżę i nie mogę się ruszyć.

11 lata 3 miesiąc temu #813666 przez Daarikaa
Hej

Nocka dzisiaj lipna od 4 Klaudia krecila sie do 6 nie wiem co jej dolegalo... pzoniej zasnela do 8. na 9 miala kolejna kontrol u okulisty, znowu jest poprawa o 2 linijki z szostej wskoczylam na 8 wiec sie ciesze. Nic juz mnie nie uwiera i nie przeszkadza w oku i ladnie sie goi kolejna kontrol za miesiac.

My sylwestra spedzamy w domku z niunka :) zrpobilam juz ciasta , salatki a jutro cos upichce na obiad. Zaraz ide robic racuchy z jablkiem i bananmi bo malz z pracy glodny wroci :)

BYlysmy z Klaudia dzis na krotkim spacerku, po spacerku Kladuia miala meeega apetyt :D

Vika ta Tosia to wymiata hehe slicznotka mala :)

Zdrowka dla Irinki i Adrianka!!!

11 lata 3 miesiąc temu #813672 przez Olga60
Dzień dobry :)

DZIECIACZKI DUUUUŻO ZDROWIA DLA WAS :kiss:

Natasza od paru dni zalicza pierwszą drzemkę dopiero o 12tej po kaszce, a drugą ok 16tej lub w ogóle :cheer:
Zaczęła podnosić pupcię, co ona wyprawia, jakie to zabawne :laugh:

Pauluska my też sylwestra spędzamy w 3, na ciepło zrobię sajgonki i ryż smażony z warzywami no i jakieś zimne przekąski. A oglądać będziemy koncert MADONNY na którym byłam juuuuppppiii ale się cieszę, nie mogłam już się doczekać aż pojawi się na dvd a tu taka niespodzianka :woohoo: :side:

11 lata 3 miesiąc temu #813675 przez Olga60
Oj coś z moją głową nie tak :huh: przecież nas jest CZWÓRKA :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #813684 przez gusiek_kom
Dużo zdrówka dla wszystkich maluszków :*
Jak też podczytuje ale napisać nie było kiedy, pomimo tego że w domu więcej rąk do pomocy :)
Vika, nie mogę sie napatrzeć jak Tosiula usypia :)

U nas ząbków nadal brak, ale za to siły Maks ma coraz więcej. Aż sami w szoku jesteśmy. Jak miał 5 miesięcy i 3 tygodnie pierwszy raz stanął na nóżkach, jak skończył pół roku raczkował tak, że ciężko było za nim nadążyć, a teraz opanował już do perfekcji siadanie z pozycji stającej, nie nagrałam jeszcze filmiku jak wchodzi po schodach ale może niebawem mi się uda.
Chodzi już przy meblach skubaniec i co mnie najbardziej przeraża zaczyna się puszczać i przez chwilę utrzymuje się w pozycji stojącej :lol:

No i spacery stały się przyjemnością, bo kursujemy non stop w spacerówce. chyba śpiwór mu się tak spodobał bo na spacerze nie ma żadnych awantur.

ja od lutego wracam do pracy i mam pytanie do Demonique bo z tego co kojarzę to Ty już pracujesz i nadal karmisz. Jak w laktacją? Ściągałaś sobie mleko w pracy?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 3 miesiąc temu #813748 przez sylkaax
Karina u nas to samo nie dosyc ze wyspka bostonska to oskrzela tez.... biedak cięzko oddycha i nie chce pic..
Zdrowka dla Irinki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka