BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #813758 przez Alex_87
Tysiak no pewnie, że to ma być przyjemność :D tylko jakoś tak pomyślałam o tych testach, bo od porodu miałam dwa okresy nieregularne i ciekawa jestem kiedy mi owu wypadnie, więc tak z ciekawości ;) chciałam zacząć sobie mierzyć znowu temperaturę rano, bo przed ciążą tak robiłam i wcelowaliśmy od razu, ale teraz Zuzka budzi się w nocy, a powinno się mierzyć o stałej godzinie i jakiś czas spoczynku przed pomiarem, a ja nie przewidzę o której się obudzi ;)

Vika to Ty już masz całą kolekcję ;) chyba się skuszę na tą formowankę co Ty.
dzisiaj kupiłam z wyprzedaży sukienkę na ślub siostry za 80 zł a myślałam, że wydam więcej. Poza tym mąż powiedział, że dołoży mi do butów :cheer:

Wiecie co, ja nawet nie czuje, że jutro Sylwester :ohmy: jakoś nic nie planuje, J. wróci o 22.30 do domu, więc co tu planować :D nawet nie wiem czy iść jutro do rodziców.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813767 przez vika
mój mąż zrobił mi dziś niespodziankę :laugh: wywalczyli w pracy,że w sylwestra przyjdą na 3 rano zrobią robotę i wrócą do domku..czyli przy dobrych wiatrach jakieś dwie trzy godzinki i będzie spowrotem :lol: ....a nie na 20-stą jak zwykle na nocki :lol: więc sylwestra spędzimy razem :) ale się cieszę,do tej pory wcale nie czułam jakby to był sylwester...do tego Kinia ma jutro urodziny ale nic nie szykuje bo wymyśliła sobie,że chce iść z przyjaciółmi do galerii :unsure: :huh: :woohoo: co to za moda :huh: ale dla mnie ok.skromnie torcik i życzonka... :lol: no i puścimy jutro lampiony szczęśćia nie mogę się doczekać....a i nie robimy nic poza dwoma sałatkami i sernikiem na zimno....może jeszcze karpatkę bo tak mnie proszą...a na obiad...pizza to na życzenie mojej jubilatki fajnie w ten oto sposób nie będę się gnieżdzić w kuchni rano na spokojnie wstaniemy na zakupki połączone ze spacerkiem i do domku hmmm ostatnio mogła bym siedzieć cały czas w domku...kocham to :woohoo:
a i jeszcze ostatnio któraś pisała,że żle się czuje bo tylko w domu i dresy i w ogóle....jak ja się z tego cieszę....nie muszę się szykować malować i w ogóle tak jakoś same dobre rzeczy....wróce do pracy to zacznie się od nowa ten codzienny mechanizm a teraz mam zamiar się cieszyć lenistwem :kiss:
tatuś kąpie córcie ale spać pójdzie około 21 tak chodzi ostatnio...w dupce jej się poprzewracało :kiss: :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #813770 przez KarinaM
sylkaax napisał:

Karina u nas to samo nie dosyc ze wyspka bostonska to oskrzela tez.... biedak cięzko oddycha i nie chce pic..
Zdrowka dla Irinki

Dziękujemy i także życzymy zdrówka dla Adrianka.
Jaki antybiotyk dostaliście? My Zinnat.
Właśnie podałam pierwszą dawkę. Płaczu co niemiara ale wzięła. Igor to odrazu puszcza pawia a Ona z płaczem ale wzięła. Tylko że nie chciała zjeść mleka ani nic wypić. Pewnie w nocy szybciej się obudzi.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #813775 przez vika

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #813790 przez paninka87
Moje dzieciątko już śpi...
Ja w międzyczasie zrobiłam 3bita i zamarynowalam filet w maślace... reszte jedzonka szykuje siora...
Jutro jeszcze do pracy ale mam nadzieje ze do 11 max. Na pewno wczesniej wyjdziemy ale szefowa nie zdradzila o ktorej.
Ale szczerze powiem marze o wyspaniu się...
Chorowitkom i mamusiom życzę cierpliwości...

11 lata 3 miesiąc temu #813793 przez sylkaax
Karina my mamy amotaks i syrop hederesal dodatkowo dicoflor i gdyby gorączka to ibum forte Adrian dostal dwie dawki i
nie widzę poprawy zobacze jak noc ,wcisnęlam mu troche picia i mleka jak spał ale najgorsze ze on od tej bostonki
ma bąble w buzi:-(

My sylwestra oczywiscie w łozku i czuwanie nad bąblem. Jeszcze wczoraj @ dostalam a myslalam ze fajnie mozee coś coś w noc sylwestrowa będzie..

11 lata 3 miesiąc temu #813796 przez pauluska
Karina podajesz jakąś osłonę Irinie przy antybiotyku ? Jeżeli nie to lepiej coś kup szkoda tak małych brzuszków mojego męża siostry synek brał antybiotyk bez osłony narobił sobie takiej biedy tyle że oni w Anglii tam nawet nikt o osłonie przy antybiotyku nie mówi a to konieczność.

sylkaax
oj biedny Adrian bąble w buzi to musi boleć oby szybciutko przeszło

Iga już śpi kupiłam jej za duże piżamki wchodzę do sypialni patrzę a ta śpi dwie nogi w jednej nogawce jak syrena :D

11 lata 3 miesiąc temu #813802 przez KarinaM
Paula kupiłam dla osłony Acidolac baby. Ale dziękuję za upomienie. Dobrze Was mieć. Zawsze co tyle głów to nie jedna.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #813812 przez Olka!
Zdrowia dla maluszków, oby szybko przeszło

Karina podobno zinnat to dobry antybiotyk tzn nie jest tak "wyniszczający" dla maluszka. No i słyszałam też właśnie, że ten diciflor tez jest polecany.

Buziaki dla Irinki i Adraina zdrowiejcie.

Ja wracam do przygotowań na jutro.

11 lata 3 miesiąc temu #813816 przez demoniqe
gusiek ściągałam w pracy raz dziennie, niestety po miesiącu pokarm zaczął zanikać i już nie ściągam w pracy. Teraz karmię tylko rano cycusiem a potem niania daje mm.

11 lata 3 miesiąc temu #813825 przez gusiek_kom
Dzięki za info Demonique.
Dziewczyny jeśli chodzi o pieluszki TotsBots to mogę je zaproponować w cenie 40 zł. i wysyłka gratis.
Jeśli któraś chce to piszcie tu lub na fb.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 3 miesiąc temu #813829 przez vika
gusiek a możesz podać linki do tych pieluszek??? jak na razie mi wystarczy ale może w przyszłym msc się skuszę o ile mi podpasują :)

11 lata 3 miesiąc temu #813849 przez gusiek_kom
zaraz odszukam link
Vika długo już je testujesz? bo znalazłam w necie taki wpis:
"Minusy - w porównaniu do kieszonek schnie dość długo i trzeb poświęcić dłuższą chwilę na zapranie kupy. No i po miesiącu noszenia po przekroczeniu wagi 4 kg robi się coraz ciaśniejsza, chyba niedługo wypadnie z obiegu" i zastanawiam się czy faktycznie taka ciasna jest?
Maks nosi pieluszki Close www.closeparent.pl/dostepne-kolory,13,l1.html i muszę przyznać, że sprawdzają się rewelacyjnie. Ciekawi mnie jak jest z innymi markami i modelami.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 3 miesiąc temu #813851 przez paninka87
gusiek zależy w jakim trybie pracujesz ja karmie nadal i tylko raz podaje mm. Sciagac nie mam jak... moje dziecko się dostosowało jakoś i już tak działamy 1,5 miesiąca. Tylko że karmienia nocne są nadal i tak szybko ich nie wyeliminujemy ;)
Wzięłam się za porządki w szafach... małymi kroczkami może uda mi się dojść do ładu... mam dwie siaty za malych ubranek Amelii... chyba dam kumpeli z pracy... zanim Blanka podrosnie to minie jeszcze duzo czasu a ja nie mam gdzie tego trzymac...

11 lata 3 miesiąc temu #813852 przez sylkaax
Adrianek nie chce spac i bawi się ale miło się patrzy troszkę poklepywalam plecki i fajnie kaszlal az lepiej oddycha. Oj dziewczyny to juz koniec 2013 dla mnie super rok w koncu największe szczęscie pojawilo się na swiecie ;-) Ciekawe co przyniesie 2014 ;-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka