BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #859521 przez Olga60
Sevilla drewniany mamy cały placyk, impregnowany, malowany już 3 razy i niestety porażka :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #859525 przez Sevilla
No to masz już jakieś doświadczenie w tym temacie. Ja huśtawkę zamierzam zawieszać tylko sezonowo :)

10 lata 9 miesiąc temu #859533 przez paninka87
tysiiiak napisał:

Dziś wezmę jakieś jedzonko dla Kubunia i wybierzemy się na dłuuugi spacerek chyba :) Tylko tu powstaje problem jak go ubrać żeby nie było mu za ciepło :unsure:[/quote]

Też mam ten problem... zamówiłam ostatnio body z krótkim rękawkiem bo nie miałam ani jednej pary!!! :cheer:

Wczoraj ubrałam ją w body, bluzkę, spodnie, skarpety i bluza ciepła która jeszcze pasuje z jesieni :P czapa chusta w sówki która wczoraj przyszła...
chciałam fioletowe minky a przyszło różowe... pewnie pani odruchowo wybrała róż :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #859561 przez demoniqe
lili91 napisał:

Olga nic o takim prawie nie znalazla. To zalezy od ksiedza. Niby ja nie majac slubu bede dawala zly przyklad dziecku.
Dla mnie to chore. Jak cos to zapytam ile jest w naszej parafii dzieci ksiezy i sie zamknie bo wiem ze kilkoro jest.
:blush: :blush: :blush:

lili91 ja myślę, że księdzu chodzi o coś innego. Chrzest to nie tylko nadanie imienia dziecku i impreza. Podczas chrztu świętego jako chrzestna składasz przysięgę razem z rodzicami dziecka, że zrobisz wszystko żeby wychować dziecko w wierze katolickiej. Myślę, że kościół zakłada, że żyjąc bez ślubu (co nie jest zgodne z zasadami wiary katolickiej) pokazujesz dziecku, że tak można żyć. Zgadzam się, że to wcale nie znaczy, że nie będziesz namawiać go do ślubu czy mówić, żeby żyło zgodnie z prawdami wiary, ale do tego właśnie księdza jest najtrudniej przekonać.

Ja bardzo poważnie podchodzę do kościoła i przysięgi, którą złożyłam jako chrzestna dzieci mojej siostry. Z racji tego, że moja siostra podeszła do tego "lekko" (nie chodzi z dziećmi do kościoła, nie uczy ich pacierza, itp), ja przejęłam te obowiązki jako chrzestna i zabieram dzieci do kościoła i uczę ich pacierza.

Mam nadzieję, że mnie zaraz nie zlinczujecie za to, że poważnie traktuję kościół, jestem po prostu zarówno wierząca jak i praktykująca. A jesli tak jest to nie można wybierać, że tych prawd wiarybędę przestrzegać a innych nie.

10 lata 9 miesiąc temu #859567 przez ewela86
MALUTKAMILKA kurcze już jesteś drugą osobą która mi to mówi! I do tego ja mieszkam jakieś 30 km od stargardu koło Pyrzyc! Chyba muszę mieć jakiegoś sobowtóra bo faktycznie mój nick to moje imię i mamtylko siostrę i to starszą :( a skąd dokładnie pochodzisz?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859571 przez Alex_87
Dziewczyny miłego Pierwszego Dnia Wiosny :kiss:

Demonique akurat w kwestii kościoła, mam takie samo zdanie jak Ty, kompletnie nie rozumiem osób, które w ogóle nie są praktykujące, a chrzczą dzieci, chyba po to, żeby później dziecko nie miało problemu. I nie widzę podstawy żebyśmy miały Cie zlinczować :) to dobrze, że są jeszcze osoby które poważnie podchodzą do wiary :)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #859576 przez demoniqe
Alex przepiękny kwiacior. Jak twój test???? :) rób rób:)

M-brava brawo!!!! Gratulacje awansu!!! Ja musze poczekać do przyszłego tygodnia na jakieś wieści.

10 lata 9 miesiąc temu #859580 przez Alex_87
demoniqe napisał:

Alex przepiękny kwiacior. Jak twój test???? :) rób rób:)

M-brava brawo!!!! Gratulacje awansu!!! Ja musze poczekać do przyszłego tygodnia na jakieś wieści.

Dziewczyny ja też Wam gratuluje awansów, nie ma to jak być super mamą i jeszcze w pracy doceniają :)

jeszcze nawet nie kupiłam testu, cały czas się głowię czy zrobić czy poczekać :)

10 lata 9 miesiąc temu #859581 przez Olka!
demoniq alex my z mężem mamy takie samo podejście jak Wy do kościoła :-)

Wiosna przyszła to i temat huśtawek się narodził :-) My chyba coś strzelimy naszej córeczce skoro już teraz tyle miejsca mamy :-)

A ja się dziś zabrałam z przesadzanie kwiatków :-) Wiosna ach to Ty :-) Jak mi dobrze hahha Miłego dnia mamuśki

10 lata 9 miesiąc temu #859587 przez demoniqe

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859592 przez tysiiiak
Alex piękny kwiatek ja to nie mam ręki do kwiatów :P

Demoniqe ja bym tą pierwszą wybrała dla mamy :) Niewiem dlaczego ktoś miałby Cię linczować za wiarę :)

M-brava Gratuluję awansu! :) Biedna Madzia :( niestety wypadki się zdarzają.

10 lata 9 miesiąc temu #859596 przez Sevilla
A ja poważnie podeszłam do sprawy szukania pracy i zmiany. Tylko się zastanawiam, czy nie za wysoko mierzę. Bardzo interesuje mnie praca na stanowisku kierownika sprzedaży regionu. Z jednej strony, od 3 lat prowadzę 1 sklep, a od 1,5 już 2. Doświadczenie w sprzedaży mam, realizacji celów też, zwiększenia sprzedaży również, zarządzania personelem również a nie umiem pieprz... CV napisać. hahaha ...

10 lata 9 miesiąc temu #859598 przez malutkamilka
Ewela86 ja dokładnie z małej miejscowości około 5km od Stargardu w stronę Szczecina. No normalnie z profila to identyko ;)

10 lata 9 miesiąc temu #859599 przez Alex_87
Ja też bym wybrała tą torebkę z kokardą :)

Sevilla dobrze dobrze, ważne żeby sobie nowe cele stawiać :D a CV jakoś napiszesz ;) ja swoje kiedyś zmieniałam 3 razy bo zawsze coś mi nie pasowało ;)

10 lata 9 miesiąc temu #859602 przez Kiniaczek
Ja do wiary a i owszem ,podejscie mam taki samo jak Wy... natomiast juz kwestia kościoła zwłaszcza w dobie ostatnich doniesień i kłamstw rozczarowała mnie bardzo... :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka