BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #217674 przez aniaw
Aska super fotki :) Twój synek to zawsze jak z reklamy :laugh:

Basba mój wypija 120ml zazwyczaj, ale czasem potrafi i 180 wypić :ohmy:

Hoborr niezłą sumkę zarobiliście, super :) I fajniutko, że wszystko się udało i nawet teściowa wcześniej się zmyła :P
A to gaworzenie córci musiało być słodkie :)
A gdzie dla nas zdjęcia????? :)

Takajedna smoczek 3+ oznacza po 3 miesiącu :)
A gdzie zdjęcia z chrztu dla nas??? :)

Lucy i jak Oleńka zniosła 2gie szczepienie? I ile waży pochwal się :)
Dobrze, że lekarz uspokoił Cię z tymi kupkami.
Kotek słodki, szkoda, że musiałaś go oddać ;)

Natimp jak coś wymyślisz z tymi częstymi karmieniami albo lekarz wpadnie na jakiś pomysł to daj znać, bo mój też nie pośpi długo a niestety smoczkiem oszukać się nie da ;)

Różyczko słodkie to zdjęcie przytulasków na pamiątkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #217682 przez aniaw
A my dziś bylismy na pierwszej rehabilitacji z Domoniczkiem o świcie :)
Boże jaki ziąb juz rano :ohmy: <Musiałam założyć szalik, rękawiczki i nauszniki :ohmy:

A Mały był taki rozkoszny na tych ćwiczeniach :) Trafiliśmy na super babeczkę z podejściem do maluszków i Dominik ciągle się do niej uśmiechał i gaworzył przez całę pół godziny wyginania go na wszystkie strony :silly: Był bardzo cierpliwy i teraz spokojnie też będziemy z nim pracować w domku :) Następne zajęcia za tydzień :)
Zaraz muszę wymyślić coś na obiadek a później szykuję się na trening :)

A to jeszcze nasze dzisiejsze fotki :)
To z rana w wersji zimowej :)

I Dominik przygotowania do drogi :)

A to z późniejszego wypadu z Szymonkiem na plac zabaw :)
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #217700 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczko nie napiszę jak się znowu poczułam..to tylko zdjęcie. Doskonale wiem,ze malenstwa nie powinny TV ogladać.. spokojnie. :blink:

Asia ja tego nie napisałam przeciwko Tobie. Hoborr pytała czy to nie jest tak, ze dzieci nie powinny oglądać tv - no jest tak, ze nie powinny ale co kto robi to jego sprawa.
Napisałam za chwile przecież do Masuski, ze Bianka tez dzis mini mini ogladała.
Słodycze też sa niezdrowe i nie powinniśmy ich jesc - kazdy o tym wie a i tak jemy ...a ja to już w ogóle :side: :blush:

Nie było moja intencją sprawic zebyś poczuła sie źle.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #217711 przez różyczka
Oposku oby Filip jak najszybciej doszedł do siebie. Dobrze, ze masz tam choc te internet.

Aniu, Asiu super fotki :)

No własnie a czy pani Hoborr i pani Takajedna mogłyby koleżanki forumowe poczestowac choc jedną foteczką z chrzcin?

Aska moja też zaraz odjeżdża w błogi sen foteliku :)

Paulinko ileś z nas planuje kolejne dzieciątko - drugie lub trzecie ale jak tu sie zgrać z terminami to nie wiem :S :)

13 lata 2 miesiąc temu #217746 przez natimp1
hej dziewczyny

Oposku- ja takla zaspana i zamiast powrotu do zdrowia Filipkowi życzyłam chyba Piterkowi.. sorki, ale zmasakrowana byłam rano. A jak Filip śpi z Toba na kolanach ? czy go tak uspakajasz w nocy po prostu?
pamiętaj ze jak będziesz czegoś potrzebować to pisz, podrzucę Ci do szpitala, Babci do domu jak trzeba też:)

kurcze znów nie zdążę odpisać bo młody marudzi
jesli chgodzi o lekarza to kazała mi spróbować jeden raz pierś drugi butla w nocy tak przez dwa dni i wtedy zobaczymy , czy to taki urok czy jak.
no nic zobaczę ponoć mało mi nachodzi pokarmu, no i morfologie kazała zrobić, bo w okolicach 3 mca u dzieci robi sie czasem mało żelaza przez co są niespokojne i gorzej śpią. NO nic zobaczymy choć Jasina bardziej mi sie mamusinek wydaje .

msuska Gratki dla Piterka
Aska - Jachu tez moze z 10 min na lezaku posiedzi, na hustawce juz lepiej ale tez bez szału

13 lata 2 miesiąc temu #217765 przez Oposek
Natimp Piotrusiowi Masuski też życzymy zdrowia, a co;) Dzięki wielkie za wsparcie i ciepłe słowa! Na razie odpukać niczego nam nie potrzeba, Babcia mnie dokarmia, bo jedzenia dla mam nie ma, przynajmniej ma się czym zająć... Ja do karmienia podkładam taką poduszkę, rogal i Filip jak usypia po prostu na niej leży. W domu potrafimy tak ładne kilka godzin przesiedzieć- ja przy komputerze czy książce a On śpiąc. Wiem, że to niewychowwcze, ale lepsze niż wiecznie nieśpiące dziecko;)
W szpitalu najbardziej obawiałam się spania wlaśnie, bo On od 4 rano śpi ze mną w łóżku. Ciekawe co by powiedział ordynator, gdyby zastał nad ranem dziecko ze mną na karimacie;) Na szczęście jakoś udaje Mu się spać w łóżeczku- tzn usypiam przy cycu i przekładam. Też się często budzi, ale tu ciągle inhalacje kropłówki itd, więc nie dziwne...
Może to jest jakiś sposób na Jasia z tym mlekiem, spróbuj i czekamy na rezultaty:D ja biorę żelazo od miesiąca, Filip też dostaje krople z żelazem, a i tak oboje jesteśmy na granicy...
Ja już się chyba pogodziłam z tym, że On ciągle je i je;)

Różyczko no dobrze, że jest internet, bym zwariowała chyba. A tak w ogóle to jestem dla Ciebie pełna podziwu, że wychowałaś Oliwkę na taką fajną laskę będąc taką młodą mamą i w dodatku bez pomocy swojej Mamy. Moja umarła dwa lata temu i podczas ciąży i teraz brakuje mi Jej najbardziej...

Ania W fajnie, że Małemu podobały się ćwiczonka:) My też chodzimy, ale teraz przerwa z wiadomych względów... Ja nie wiem, jak Ty wytrzymałaś w szpitalu dwa tygodne, ja jestem od soboty i już nie mogę..No i to prawda, że siężyje zastrzykami, inhalacjami itd

13 lata 2 miesiąc temu #217768 przez masuska
Ha, a ja podejrzałam zdjęcia z Imprezy Hoborrkowej Adusi:) Trzeba mieć konto na FB:)

No Nati i Oposku, zgadzam sie z tym zdrówkiem, bo raz że katarek (już prawie przeszedł) a dwa to jutro szczepienie:( Jak ja tego nie lubię, chętnie sama dałabym się pokłóć, żeby jemu bólu oszczędzić a sobie marudzenia przez 3 dni:)

13 lata 2 miesiąc temu #217777 przez masuska
Różyczko!!! AAaaaaaaaaaaaaaaa MagdaM rodzi!!!!! już 4 godziny temu się zaczęło! Czytam Październik!!!

13 lata 2 miesiąc temu #217791 przez masuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A czemu ja tego zdjęcia nie widziałam? Wreszcie sobie ciebie obejrzałam Lucynko:) strona 541

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #217809 przez aska27
masuska napisał:

Ha, a ja podejrzałam zdjęcia z Imprezy Hoborrkowej Adusi:) Trzeba mieć konto na FB:)

No Nati i Oposku, zgadzam sie z tym zdrówkiem, bo raz że katarek (już prawie przeszedł) a dwa to jutro szczepienie:( Jak ja tego nie lubię, chętnie sama dałabym się pokłóć, żeby jemu bólu oszczędzić a sobie marudzenia przez 3 dni:)

echh.. Hoborrku dlaczego więc i jaCię nie mam w gronie znajomych na FB :( :blink: czekam na zaproszenie!!! :)

masuska no i ja tego zdjęcia też wcześniej nie widziałam ...Lucy JAK PIĘKNIE KOBIETKI WYGLĄDACIE!!! Całusy :blink:

aniu jaka z Ciebie lasencja :blink: śliczne zdjęcia!!! :)

Różyczko ech, trochę mi się przykro zrobiło... bo tak szczerze cały czas mam wyrzuty sumienia,ze wciąż za mało z Mikusiem pracuje :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #217811 przez Rika
Natimp1 to jest właśnie to o czym pisałam wcześnie. Niski poziom hgb i czerwonych krwinek w ok 3 miesiącu robi się przez żółtaczkę. Nadmiar czerwonych krwinek rozpada się i powstaje bilirubina, która wydala sie z moczem. Później bywa tak, że za dużo czerwonych krwinek się "usunęło" i powstaje anemia fizjologiczna która jest normalnym zjawiskiem. Może utrzymywać się do ok 6-7 miesiąca życia i nie jest groźna bo organizm sam sobie z nią poradzi i zacznie produkować niedobór czerwonych krwinek. Dzieje się tak dlatego, że dziecko w życiu łonowym miało więcej krwi w organizmie przez łożysko i z racji tego ze łożysko jest mocno ukrwione to nadmiar czerwonych krwinek rozbija się powodując żółtaczkę tak jak pisałam wcześniej.

13 lata 2 miesiąc temu #217855 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczko ech, trochę mi się przykro zrobiło... bo tak szczerze cały czas mam wyrzuty sumienia,ze wciąż za mało z Mikusiem pracuje :dry:

a co masz na mysli piszac "za mało z Mikusiem pracuje" ?

kurcze teraz mi jest przykro,ze Tobie jest przykro :(
jeśli to przez moją wypowiedź to przepraszam :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #217856 przez różyczka
masuska napisał:

Różyczko!!! AAaaaaaaaaaaaaaaa MagdaM rodzi!!!!! już 4 godziny temu się zaczęło! Czytam Październik!!!

:lol: :lol: :lol:
lece poczytać!

13 lata 2 miesiąc temu #217859 przez różyczka
Lucy jakie Wy ładne laseczki jesteście :)
a ja pamiętam ta fotke! :)

13 lata 2 miesiąc temu #217860 przez hoborr
Hej dziewczynki!

Zdjęcia pokażę Wam jutro bo wtedy będe miała od kuzynki która mi zdjęcia robiła. A na FB to rodzinka pododawała i zostałam oznaczona - a samam nic nie dodałam bo nie mam.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka