- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Oposku tak mi sie przypomniało, ze pytalas chyba o proporcje tego makaronu, o którym pisałam: no wiec ja dla mnie i malża biore 1 piers podwójną, podsmażam, sole pieprze, kilka pokrojonych suszonych pomidorów albo tyle ile mi sie chce albo ile mam i do tego wrzucam 1 serek mascarpone Piątnicy, mieszam az sie rozpusci i utworzy pyszny sosik,tewentualnie dopieprzam czy dosalam, bo pomidorki sa najczęściej juz z czosnkiem w tej oliwie i podaje z makaronem, którego gotuje zawsze cale opakowanie, bo jemy juz w 3 - tylko, ze Oliwii musze osobno robic bo ona z sosow to jedynie pomidorowy toleruje
na bazie tego samego mascarpone robie kremowy sosik np. z pieczarkami, albo ze szpinakiem (i posypuje pestkami dyni)albo z podsmazonymi kawalkami lososia i koperkiem (wtedy doprawiam odrobina cytryny), albo dorzucam cały mascarpone do podsmazonych z cebulką pomidorów w puszce i robię taki pomidorowo-kremowy ogólnie można wymyślać do woli, bo ja makarony uwielbiam i mogłabym jesc na okragło i z tej milosci sosy nauczylam sie kombinować do nich
Własciwie nie wiem po co Ci to napisalam...Ty masz teraz inne rzeczy na glowie na pewno
no to moze komus innemu sie przydadza te pomysly
zgłodnialam ide szamać
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
nie wiem czy mogę dołączyć do Was ale co tam, próbuję Jestem również lipcówką 2011, 22 lipca urodziła Antka, jestem szczęśliwa bo każdy dzień z nim jest inny jestem z Warszawy a pochodzę z Konina i to miasto pojawiło się w ostatnim poście co mnie trochę zaciekawiło
Ewa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko po Tobie to w ogólenie widać,że kochasz makarony,super laska z Ciebie, taka szczupła!!! Masz głowę pelną pomysłów, przepisów..super
aa juz dawno miałam napisać,ze Rika w kompleksy mnie wpędziła..chciałabym tak umieć dobrze piec...a z ciast to ja tylko drożdżowe potrafię zrobić i na pizze
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witam,
nie wiem czy mogę dołączyć do Was ale co tam, próbuję Jestem również lipcówką 2011, 22 lipca urodziła Antka, jestem szczęśliwa bo każdy dzień z nim jest inny jestem z Warszawy a pochodzę z Konina i to miasto pojawiło się w ostatnim poście co mnie trochę zaciekawiło
Ewa
Witaj, witaj!
GRATULUJĘ synka No i co za data też urodziłam 22 lipca
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
aska ale zbieg okoliczności hihihihi historyczna data jakby nie było manifest lipcowy a mój Antek potrafi manifestować
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przepraszam,ze "przymulam" z tym porodem
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziękuję
aska ale zbieg okoliczności hihihihi historyczna data jakby nie było manifest lipcowy a mój Antek potrafi manifestować
To tak jak mój Mikołaj mali spryciarze
a data ..faktycznie oryginlna hihi dawne pol święto ale dla nas to był najpięknieszy dzień w życiu, szczególny, prawda? ..i tak juz zostanie
Wczoraj nasi chłopcy skonczyli 3 miesiące juz 3 miesiące
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
no nie wiem czy mozesz dołaczyć....hmmmm.... mysle, ze tak ale bedziesz musiała przelac na konto Riki wpisowe RIKA PODAJ NR KONTA NOWEJ KOLEŻANCE
Aska uwierz mi,ze widac po mnie miłosc do makaronow, bo zamist chudnąc po porodzie - tyje
a odnosnie tego "że nie wiem czy powinnam pisać, ze urodziłam" - masz tluczek do miesa w domu?
to idź do kuchni, puknij sie w głowe i wybij sobie raz na zawsze takie dylematy - cesarka to tez poród więc urodziłaś i jesteś mamą i koniec kropka
nie bądź zła,ze tak ostro ale strasznie jest mi przykro gdy widze jak sie męczysz z tymi myslami ale tak naprawde to nie wiem co Ci napisać, żebyś poczuła sie lepiej.
buziaki
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
asia też miałaś cesarkę coraz więcej nas łączy hihihihi
zgadzam się z różyczką miałam planowane cc ale czuję się w pełni mamą bo urodziłam to dziecko w końcu siedziało w moim brzuszku
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
no i kurcze juz nie pamietam komu co chcialam napisac
ogolnie nie lubie weekendow,taka rozwalona chodze ogarniam wszystko w tygodniu a jak mam pełen dom do dooopa,plan dnia szlag trafia...
Aska gratulacje tej 3 miesięcy,niedlugo i My dołaczymy
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
będę próbowała poczytać wstecz o czym pisałyście o ile Antoś pozwoli bo coraz więcej chce się bawić
jestem na etapie poszukiwania fajnego gryzaka, czy któraś z Was ma coś takiego, będę wdzięczna za opinie czy warto inwestować takie pieniądze za gryzaka dla ssaka
merlin.pl/Gryzak-chlodzacy-Winkel-gryzak...908221.html#fullinfo
www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/zabawk...fa-sophie-vulli.html
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna