BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #221827 przez różyczka
Aska no ja odpadlam na filmie ale juz widziałam go 2 razy i za każdym razem płakalam :blush: :) mam nadzieje, ze Ci sie spodobał tak jak mnie...

Oposku tak mi sie przypomniało, ze pytalas chyba o proporcje tego makaronu, o którym pisałam: no wiec ja dla mnie i malża biore 1 piers podwójną, podsmażam, sole pieprze, kilka pokrojonych suszonych pomidorów albo tyle ile mi sie chce albo ile mam i do tego wrzucam 1 serek mascarpone Piątnicy, mieszam az sie rozpusci i utworzy pyszny sosik,tewentualnie dopieprzam czy dosalam, bo pomidorki sa najczęściej juz z czosnkiem w tej oliwie i podaje z makaronem, którego gotuje zawsze cale opakowanie, bo jemy juz w 3 - tylko, ze Oliwii musze osobno robic bo ona z sosow to jedynie pomidorowy toleruje :laugh:
na bazie tego samego mascarpone robie kremowy sosik np. z pieczarkami, albo ze szpinakiem (i posypuje pestkami dyni)albo z podsmazonymi kawalkami lososia i koperkiem (wtedy doprawiam odrobina cytryny), albo dorzucam cały mascarpone do podsmazonych z cebulką pomidorów w puszce i robię taki pomidorowo-kremowy :P ogólnie można wymyślać do woli, bo ja makarony uwielbiam i mogłabym jesc na okragło i z tej milosci sosy nauczylam sie kombinować do nich :)

Własciwie nie wiem po co Ci to napisalam...Ty masz teraz inne rzeczy na glowie na pewno :dry:
no to moze komus innemu sie przydadza te pomysly

zgłodnialam :side: ide szamać

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #221831 przez ewitkun
Witam,

nie wiem czy mogę dołączyć do Was ale co tam, próbuję :D Jestem również lipcówką 2011, 22 lipca urodziła Antka, jestem szczęśliwa bo każdy dzień z nim jest inny :D jestem z Warszawy a pochodzę z Konina i to miasto pojawiło się w ostatnim poście co mnie trochę zaciekawiło :)

Ewa

13 lata 2 miesiąc temu #221832 przez aska27
oczywiscie,ze mi się film podobał, bardzo!

Różyczko po Tobie to w ogólenie widać,że kochasz makarony,super laska z Ciebie, taka szczupła!!! Masz głowę pelną pomysłów, przepisów..super :)

aa juz dawno miałam napisać,ze Rika w kompleksy mnie wpędziła..chciałabym tak umieć dobrze piec...a z ciast to ja tylko drożdżowe potrafię zrobić i na pizze :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #221835 przez aska27
ewitkun napisał:

Witam,

nie wiem czy mogę dołączyć do Was ale co tam, próbuję :D Jestem również lipcówką 2011, 22 lipca urodziła Antka, jestem szczęśliwa bo każdy dzień z nim jest inny :D jestem z Warszawy a pochodzę z Konina i to miasto pojawiło się w ostatnim poście co mnie trochę zaciekawiło :)

Ewa

Witaj, witaj! :)
GRATULUJĘ synka :) No i co za data :laugh: też urodziłam 22 lipca :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #221839 przez ewitkun
dziękuję :)

aska ale zbieg okoliczności :) hihihihi historyczna data jakby nie było manifest lipcowy :) a mój Antek potrafi manifestować :D

13 lata 2 miesiąc temu #221840 przez aska27
Kurcze, zawsze jak mówię,piszę..ze urodziłam to się denerwuje.. bo powinnam napisać inaczej: mój Synek pszyszedł na świat 22 lipca

Przepraszam,ze "przymulam" z tym porodem :blink:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #221844 przez aska27
ewitkun napisał:

dziękuję :)

aska ale zbieg okoliczności :) hihihihi historyczna data jakby nie było manifest lipcowy :) a mój Antek potrafi manifestować :D

To tak jak mój Mikołaj :laugh: mali spryciarze :)

a data ..faktycznie oryginlna hihi dawne pol święto :laugh: ale dla nas to był najpięknieszy dzień w życiu, szczególny, prawda? ;) ..i tak juz zostanie :)

Wczoraj nasi chłopcy skonczyli 3 miesiące :woohoo: juz 3 miesiące :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #221863 przez ewitkun
3 miesiące skończyli:D i też masz syna :D jak ten czas szybko leci :D mam wrażenie, że każdy nowy dzień coraz więcej wnosi dla takiego maleństwa, wczoraj nie było podpierania rączkami leżąc na brzuszku a dziś już podpierał się prawą rączką :D

13 lata 2 miesiąc temu #221865 przez różyczka
Witaj ewitkun :)
no nie wiem czy mozesz dołaczyć....hmmmm.... :dry: mysle, ze tak ale bedziesz musiała przelac na konto Riki wpisowe :lol: RIKA PODAJ NR KONTA NOWEJ KOLEŻANCE :blink:

Aska uwierz mi,ze widac po mnie miłosc do makaronow, bo zamist chudnąc po porodzie - tyje :(

a odnosnie tego "że nie wiem czy powinnam pisać, ze urodziłam" - masz tluczek do miesa w domu?
to idź do kuchni, puknij sie w głowe i wybij sobie raz na zawsze takie dylematy - cesarka to tez poród więc urodziłaś i jesteś mamą i koniec kropka :)
nie bądź zła,ze tak ostro ale strasznie jest mi przykro gdy widze jak sie męczysz z tymi myslami ale tak naprawde to nie wiem co Ci napisać, żebyś poczuła sie lepiej.
buziaki :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #221869 przez ewitkun
oooooooooo haracz ściągacie? :) no nie wiem czy będzie mnie stać :P pójdę do męża po kartę hahahahahha

asia też miałaś cesarkę :D coraz więcej nas łączy hihihihi
zgadzam się z różyczką :) miałam planowane cc ale czuję się w pełni mamą bo urodziłam to dziecko w końcu siedziało w moim brzuszku :)

13 lata 2 miesiąc temu #221876 przez olka1730
Anka pytałaś o psiaka,nie wykastrowany....jakoś mi zal,on tymi oczami potrafi tak ze mięknę :silly: i wybaczam tego diabła za uszami.....tylko wiesz co on taki agresywny sie zrobił na obcych,nikt nie wejdzie na podwórko normalnie...ale tylko z obcych,rodzine toleruje wpuszcza i nic nie zrobi,ale nie mam tej pewności do obcych nie wiem czy nawet by posłuchał jakbym zawołała go do nogi,zawsze go zamykamy w domu jak chcemy kogoś wpuścić.....niby mowia ze pies jest od pilnowania,ale wiesz boje sie jak ktos wejdzie sam.Dzwonek na płocie jest jakby co,ostrzeżenie jest "uwaga pies",furtkę staramy sie zamykać na dzyngiel.Czeka Mnie szczepienie i nie wiem jak mam to załatwic,Aniu poradź???Kupiłam taka opaskę na pysk,bo obawiam sie o reakcje na weterynarza.... :ohmy: jak mam go kurcze zaszczepić jak on taki wariat :angry:

no i kurcze juz nie pamietam komu co :dry: chcialam napisac

ogolnie nie lubie weekendow,taka rozwalona chodze :P ogarniam wszystko w tygodniu a jak mam pełen dom do dooopa,plan dnia szlag trafia...

Aska gratulacje tej 3 miesięcy,niedlugo i My dołaczymy ;)

13 lata 2 miesiąc temu #221877 przez olka1730
Witam nowa koleżankę lipcoweczke :)

13 lata 2 miesiąc temu #221882 przez olka1730
Pisałyście o filmie,zasnełam :angry: ale jestem pełna wiary napewno beda powtorki :)

13 lata 2 miesiąc temu #221885 przez ewitkun
hej olka :)

będę próbowała poczytać wstecz o czym pisałyście o ile Antoś pozwoli bo coraz więcej chce się bawić :)

jestem na etapie poszukiwania fajnego gryzaka, czy któraś z Was ma coś takiego, będę wdzięczna za opinie czy warto inwestować takie pieniądze za gryzaka dla ssaka :D
merlin.pl/Gryzak-chlodzacy-Winkel-gryzak...908221.html#fullinfo
www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/zabawk...fa-sophie-vulli.html

13 lata 2 miesiąc temu #221886 przez olka1730
Aska kochana moja kuzynka urodziła dwa razy rzez CC,i powiedziała ze za żadne skarby nie chciałaby SN.Chciałam pocieszyć,nie wiem czy pomogło ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka