BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu #305519 przez Oposek
Ewitkun mój ma tak samo z cycem! Cycusiowi chłopcy, co robić;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305527 przez Oposek
Różyczko wielkie dzięki za wyjasnienie, już rozumiem:) Też tak będę robić od poniedziałku, jeszcze w weekend niech zejdzie z polików to wszystko. A kromkę chleba ze skórką, czy bez? podobno dzieci lubią bułki kukurydziane i są bez glutenu, ale nie próbowałam jeszcze. Filip nie chce herbatki z mięty ani z róży, lubi za to laktacyjną B) ale nie dostaje więcej niż łyżeczkę (aż się trzęsie), bo pewnie nie za bardzo dla niemowląt;)

Aśka no widzisz... Gdybym ja miała takiego mądrego lekarza jak Twój to może teraz bym nie żałowała...

12 lata 11 miesiąc temu #305535 przez ewitkun
Aska tylko nie nakręcaj się niepotrzebnie

12 lata 11 miesiąc temu #305537 przez aska27
Oposku a czego załujesz?

12 lata 11 miesiąc temu #305538 przez różyczka
Oposek napisał:

Ewitkun mój ma tak samo z cycem! Cycusiowi chłopcy, co robić;)

nic nie robic tylko kochac :)

u mnie co innego jest bo ja od jakiegos czasu juz przestawialam Bianke na to żeby w dzien nie jadla cyca bo wracam do pracy i chciałam żeby opiekunka ją mogła spokojnie karmić, a ja po poludniu i w nocy ...taki mialm jeszcze niedawno plan... :)
a teraz mi sie odmienilo :woohoo: bo jak moglam nareszcie kupić sobie normalny stanik i jak zobaczylam,z e moge pospać i że moze w końcu mogłabym wyjsc na zumbe....a moze i wypić martini :side: to chyba pojde za ciosem skoro moja Mała tak chetnie pije tego Hippa i odpuszcze sobie juz tego cyca :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu #305545 przez ewitkun
rózyczko gdyby mój zassał butlę to zostawiłabym sobie tylko wieczorne i poranne karmienie a w nocy podać butlę żeby właśnie nie być taka przywiązaną, uzależniona od swoich piersi...
a skoro Bianka zadowolona to najważniejsze, nie robisz niczego wbrew jej tylko jej to odpowiada :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #305548 przez różyczka
Oposek napisał:

Różyczko wielkie dzięki za wyjasnienie, już rozumiem:) Też tak będę robić od poniedziałku, jeszcze w weekend niech zejdzie z polików to wszystko. A kromkę chleba ze skórką, czy bez? podobno dzieci lubią bułki kukurydziane i są bez glutenu, ale nie próbowałam jeszcze. Filip nie chce herbatki z mięty ani z róży, lubi za to laktacyjną B) ale nie dostaje więcej niż łyżeczkę (aż się trzęsie), bo pewnie nie za bardzo dla niemowląt;)

Aśka no widzisz... Gdybym ja miała takiego mądrego lekarza jak Twój to może teraz bym nie żałowała...

sorry, ze az tak szczególowo i rozlekle sie rozpisałam :laugh: ale chcialam Ci pokazać, ze to tylko tak wygląda, że ja Biance daje niewiadomo ile tej kaszy :) ale tak naprawde to daje tyle ile jest dopuszczalne, tylko dziele na czescie
bo tez zwracam na to jedzenie szczególna uwage teraz ze wzgledu na jej figure ;)
kromke daje jak mi sie gluta nie chce gotować, daje ze skórką ciemny zytni z ziarnami na zakwasie i ona go kocha! to w ramach porcji glutenu wlasnie daje
a z ta laktacyjna to mnie rozbawiąłś teraz na maksa :lol: :lol: :lol:
a miałm isc spokojnie spać :woohoo:

Ewi ma racje - nie nakrecajmy sie teraz tymi cesarkami, bylo minelo, czasu sie nie cofnie...

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305554 przez różyczka
ewitkun napisał:

rózyczko gdyby mój zassał butlę to zostawiłabym sobie tylko wieczorne i poranne karmienie a w nocy podać butlę żeby właśnie nie być taka przywiązaną, uzależniona od swoich piersi...
a skoro Bianka zadowolona to najważniejsze, nie robisz niczego wbrew jej tylko jej to odpowiada :lol:

tak :)
i jak mnie kazdy pytal wczesniej ile zamierzam karmic piersia to zawsze powtarzalam, że dopóki mi i jej to bedzie sprawialo frajde :) i tego sie zamierzam trzymac :)

kurcze musze isć spac choć tak fajnie sie gada jak na czacie jakimś :)
dobrej nocy wszystkim!!![/size
]

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305561 przez aska27
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305571 przez ewitkun
kobiety ja zmykam, kolorowych snów i mało pobudek :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #305676 przez Rika
I znowu cisza...

12 lata 10 miesiąc temu #305698 przez Oposek
Na leżąco to ja się już kąpać nie chcę:)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305705 przez ewitkun
dzień dobry :)

ale Filipek ładnie siedzi :)

teraz wiem co to spokojna noc bez wybudzania dziecka nawet na smoka jednak MM czyni cuda :D raz wiercił się po północy ale chciał tylko smoka i pobudka na cyca 02:41 normalnie szok, próbowałam wtedy dać MM ale niestety wypluwał i prężył się więc dostał cyca i obudziliśmy się 06;40 :) ja do tego słabo spałam myśląc, że chyba przedwcześnie się cieszyłam z butli bo nocnego karmienia z butli jednak nie chciał :( i mam od rana doła :( spróbowałam teraz z MM ale niestety nie chciał ciągnąć :(

więc różyczko mnie się chyba nie uda tak jak Tobie z Bianką :( :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305712 przez aska27
Dzień dobry :)

My dzisiaj wstaliśmy o 7, było jedno nocne karmienie.. nie jest źle! :blink:

Buźka! :blink:

Oposku oj, Filipek zadowolony czyli na siedząco musi być super! :blink:

Ewanie przesadzaj z tym nakręcaniem się!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305728 przez ufolka
Dzień Dobry :)
Różyczko ja nie wiem co na pazury chcę robić, ja pracuję w żywności więc zwykle nie maluje paznokci, no a teraz bym chciała, bo to zawsze przyjemniej :) ja to chcę żeby na moich mi zrobiła francuski zwykły bez żadnych kamyków-sryków ;p nie przedłużała bo długich ani za krótkich nie znoszę , niech mi pociągnie czymś tam żebym nie musiała ich zmywać i malować ciągle ;p jak jej tak powiem to będzie wiedziała co chce? :D a to co Ty będziesz robić to co to? :> bo ja nawet nie słyszałam o tym.
I pytanie czy karmiąc piersią i leżąc na solce zabezpieczałyście czymś jeszcze piesi??
A tak w ogóle to nie wiem czy ten urlop wypali w tym tygodniu;/ wczoraj zapomniałam się zapytać a dziś dopiero w nocy wróci R. z pracy ;/ ale co się odwlecze to nie uciecze.
Coraz poważniej myślę nad powrotem do pracy. Może nie do tej co pracowałam tylko na weekendy dorobić sobie mam możliwość, byłoby to przy organizacji imprez od kuchni i ta praca od 10 do 22-23, różnie to bywa :) kiedyś bardzo często tak robiłam jak sama byłam i sama mieszkałam że 5 dni w tyg od 6 do 14 w pracy a sobota i często niedziela tam na organizacji imprez :) Wkurza mnie to że na wszystkim trzeba oszczędzać, a tak przy dobrych wiatrach to by mi ponad 200 za dwa dni wpadało. Zawsze to coś. Tylko nie mam z kim małej zostawić i muszę pokombinować jeszcze.
Rika miałaś czarować, :lol: coś te siostry co pytały o pisanki nie odzywają się ;p działaj tam bardziej :woohoo: i
Oposku Filipek jak zwykle wymiata :) widać że lubi się chlapać :)
w carrefourze jest podobno przecena pampersów, ale trzeba by było zobaczyć co i jak :) Ja jak będę w Biedronce kupuję Dady. Kupuje któraś z was?? jak to wychodzi cenowo, tzn jaka cena za ile pieluszek ? :) Planuje w dzień Dady a na noc pampersy :)

Gratki dla Wiktorii, Zuzi i Janka :) :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka