BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #305311 przez różyczka
Oposku pewnie racja z tym,z e pedagodzy troche bardziej świrują ale akurat to,z e u nas dzieci i z czerwca i z sierpnia mnie rozwala bo Kubuć Dorotki pełza jak rasowy zołniez w okopach a jest z sierpnia :dry:
no ale ćwiczymy, mysle, ze bedzie ok :)

OLA CHODZI :ohmy: :lol: no mojemu staremu i mi szczeki poopadały :cheer:
a dobrze koajrze, ze ona nie raczkowala wcale?/

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305321 przez aska27
Rika jak mozesz to pare cm wzrostu by mi się przydało..a pozostałe cm sobie zostaw,bo szczupła jestes bardzo!!! :)

Różyczko mój mąż narzeka często ,ze jest niewyspany..to mu powiedziałam,ze i tak nie powinien narzekać,bo nie wstaje w nocy do dziecka...i w sumie mógłby mi troszkę pomóc,a on mi odpowiedział,ze jak będe pracować to o tym porozmawiamy :dry: to jego podejście bardzo mnie zdenerwowało ,tak wiec... pierwszy raz zdarzyło mi się,ze wygadałam się przed teściami i jego bratem, głupio mu się zrobiło.. potem żałowałam,ale z drugiej strony...

a co do raczkowania i pełzania..to Cię moze pociesze,ze Mikołaj nawet o tym nie mysli.. jak chcę z nim pocwiczyć to on zaraz myk i lezy na plecach,a potem głowa do tyłu i nózkami odpycha się i tak mknie do przodu.. a jak tylko odezwie się do niego to tak fika nózkami i rączkami jakby predkości nabierał,a praktycznie przesuwa się centymetry :laugh: w każdym razie moje dziecko na pewno nie będzie raczkować..chociaż przyznam,ze bardzo bym chciała hehe ,nie denerwuj się :blink:

Na początku też Mikołajowi podawałam mleko NAN.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305326 przez ewitkun
różyczko to możemy się cieszyć razem :laugh: taka mała rzecz a cieszy :) czytałam o Biance, fajnie, że pije dalej :) po tym co pisałaś dotarło do mnie, że mam mleko i miałam też próbkę hippa combiotik i właśnie to jemu dałam, więc może to to mleko, bo bebilon, bebiko nie sprawdzały się.
a w dzień Bianka też pije bez problemu czy tylko na śpiochu? rozyczko hipp cpmbiotik jest też ha mleko.hipp.pl/hipp-ha-combiotik skoro pije hippa chyba lepiej trzymać się ha hippa a nie mieszać z innym nowym rodzajem bo nie wiadomo jak będzie na coś nowego reagować Bianka tym bardziej w mieszance nan i hipp, ale może się mylę... bardziej doświadczone mamy powiedzą...

12 lata 10 miesiąc temu #305350 przez różyczka
ewitkun napisał:

różyczko to możemy się cieszyć razem :laugh: taka mała rzecz a cieszy :) czytałam o Biance, fajnie, że pije dalej :) po tym co pisałaś dotarło do mnie, że mam mleko i miałam też próbkę hippa combiotik i właśnie to jemu dałam, więc może to to mleko, bo bebilon, bebiko nie sprawdzały się.
a w dzień Bianka też pije bez problemu czy tylko na śpiochu? rozyczko hipp cpmbiotik jest też ha mleko.hipp.pl/hipp-ha-combiotik

ewi Bianka nie pije juz mleka w dzien, je teraz kaszke z owocami o 9, potem obiad około 14, popoludniu owoce z kaszką jako podwieczorek
i potem jak zbliza sie wieczór to czasem dojadła około 18 albo cyca troche albo reszte owoców albo coś w tym stylu :) i po kąpieli byl cyc i w nocy
ale ostatnio przed kapiela juz nie chciala cyca, własciwie piła tylko po kąpieli przed samym spaniem i w nocy a wszystkie posiłki w ciągu dnia je łyzeczką...
ale ja juz tymi nocnymi maratonami naprawde jestem zmeczona, za 3 tyg. wracam do pracy i nie chce tam chodzic jak zombi :laugh: chce tez moc wyjsc wieczorem w końcu z dziewczynami na karaoke albo gdzieś....na zumbe np. :)
zresztą sama wiesz...

a Antoś pije jeszcze mleko w ciagu dnia?

tak - ja mysle, ze ten Hipp jest chyba słodszy jakiś taki.....smaczniejszy i pewnie dlatego podpasowal naszym dzieciom :)
a bardzo chciałam kupić HA z Hippa, bo pomyslalam,ze jak mieszac to lepiej jednej forimy ale nigdzie nie dostalam :(

12 lata 10 miesiąc temu #305358 przez Rika
Różyczko kochana takie chodzenie to nie chodzenie :D jeszcze do chodzenia jej dużo brakuje :) najpierw musi nauczyć się stać przy czymś a ona stoi tylko jak się trzyma ją za rączki, wtedy podpiera się o moje dłonie łokciami i czuje że może wszystko :D tak czy siak, od jakiegoś miesiąca zaczęła sobie wstawać właśnie podpierając się o łokcie :D

12 lata 10 miesiąc temu #305362 przez różyczka
Asiu juz skumalam :) to bylo w temacie czy mezowie pomagają :)

mojego ciągle nie ma :dry: bo wychodzi rano i wraca wieczorem ale rankiem poranki obowiazkowo sa dla córci i tatka a w niedziele stara sie z Mloda robic wszystko od samego rana i zabiera, zebym pospała i karmi i kąpie, jak w tyg. mu sie uda dojechać przed jej zaścnieciem to sobie gadaja no i pomaga w domu tyle ile może w tyg. - czyli wynosi smieci i rozladowuje zmywarke hehe :laugh:
ogólnie robi to wszystko bo spróbowalby nie :lol:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305365 przez różyczka
Rika napisał:

Różyczko kochana takie chodzenie to nie chodzenie :D jeszcze do chodzenia jej dużo brakuje :) najpierw musi nauczyć się stać przy czymś a ona stoi tylko jak się trzyma ją za rączki, wtedy podpiera się o moje dłonie łokciami i czuje że może wszystko :D tak czy siak, od jakiegoś miesiąca zaczęła sobie wstawać właśnie podpierając się o łokcie :D

słuchaj ...ja i tak jestem w szoku :cheer: :)

ale raczkowac nie raczkowala, co nie?

Asiu a teraz przypomnij prosze - jakie podajesz?i czemu nie NAn? ono tuczy podobno hehe :laugh:
ogólnie dziwne jest bo sie nie rozmieszało dobrze :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #305373 przez aska27
różyczka napisał:

mojego ciągle nie ma :dry: bo wychodzi rano i wraca wieczorem ale rankiem poranki obowiazkowo sa dla córci i tatka a w niedziele stara sie z Mloda robic wszystko od samego rana i zabiera, zebym pospała i karmi i kąpie, jak w tyg. mu sie uda dojechać przed jej zaścnieciem to sobie gadaja no i pomaga w domu tyle ile może w tyg. - czyli wynosi smieci i rozladowuje zmywarke hehe :laugh:

Skarb! :cheer: :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #305390 przez Rika
Różyczko ona staje na głowie ale nie raczkuje :) czołga się tylko czasami lub tak staje na tej głowie i się wierci że dochodzi tam gdzie chce :) ale leniuszek jest z niej, próbuję ja nauczyć raczkowania ale ona nie ma ochoty i przewraca się na boki. Czasem za piłką się czołga ale cieniutko jej to idzie na pewno nie tak jak Kubuś Dorotas :D ale ma jeszcze czas więc jej do niczego nie zmuszam :) na razie jest sukces że sama siada i chodzi jak się ją trzyma bo np Zuzia nie chodziła tak w jej wieku.

Wiecie co zrobiłam??? Znaczy jeszcze nie, na razie czekam na przesyłkę :D a powiem Wam jak już będzie gotowe :D

12 lata 10 miesiąc temu #305391 przez różyczka
aska27 napisał:

różyczka napisał:

no i kawe robi mi rano no.. :side:

12 lata 10 miesiąc temu #305393 przez aska27
Różyczko no włąsnie nie wiem kto puścił plote,ze NAN tuczy..moja kuzynka dwójke dzieci karmi tym mlekiem,a chudziny z nich..jakby w ogóle nic nie jadły!!! :blink:
Teraz Mikołajowi daje mleko Gerber.. to jest ta sama firma :silly: tylko Ty dajesz "HA" wiem,ze NAN ma takie mleczko i Bebiko chyba /moja druga kuzynka takie podaje ;) / i Enfamil, ale to jest dość dorgie..

12 lata 10 miesiąc temu #305399 przez różyczka
Rika no!!!! gadaj NATENTYCHMIAST :ohmy: :lol:

Aska no to znaczy, ze Mikus i Bianek nie musza raczkowac, oni beda porpostu tak jak Ola Riki od razu chodzić :lol:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305410 przez aska27
różyczka napisał:

aska27 napisał:

różyczka napisał:

no i kawe robi mi rano no.. :side:

mój mi czekolady kupuje i podrzuca do torebki, lodówki.. liczy się? :blink: moze nie jest z nim tak źle!! :laugh:
aa i herbatkę rano też robi jak jest w domku..tylko od 3 lat zawsze się pyta: kawę czy herbate? :angry: a ja odp ,ze herbate,bo kawy nie piję!!!!! a on: wiem,ale moze dziś miałabyś ochote!! :laugh: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305412 przez różyczka
aska27 napisał:

Różyczko no włąsnie nie wiem kto puścił plote,ze NAN tuczy..moja kuzynka dwójke dzieci karmi tym mlekiem,a chudziny z nich..jakby w ogóle nic nie jadły!!! :blink:
Teraz Mikołajowi daje mleko Gerber.. to jest ta sama firma :silly: tylko Ty dajesz "HA" wiem,ze NAN ma takie mleczko i Bebiko chyba /moja druga kuzynka takie podaje ;) / i Enfamil, ale to jest dość dorgie..

gerber i Nan to ta sama firma??

bo ja generalnie to NAN HA kupilam bo nie bylo Hipp HA nigdzie u mnie, ale to ma byc tylko na pare dni jako domieszka do tego Hippa bio combiotyk co chce jej podawać na dluższa mete jesli juz....

apropo ceny to zaplaciłam za tego NAN HA 30 zł :ohmy:

a z atego Hippa 17 :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #305416 przez aska27
Rika napisał:

Wiecie co zrobiłam??? Znaczy jeszcze nie, na razie czekam na przesyłkę :D a powiem Wam jak już będzie gotowe :D

yyy... no i teraz nie zasnę!!! :silly: :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka