BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu #304858 przez Rika
Wiecie co, kupiłam w środę taką hmm mgiełkę (?) do włosów z elseve i normalnie nawet mąż zobaczył że mam inne włosy :) a chyba pół godziny stałam i zastanawiałam się czy warto :) a jest przecena z 16,99 na 12,99 i teraz wiem że warto nawet te 17 zł wydać na to :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304924 przez ufolka
natimp no to dobrze że Jasiek lubi opiekunkę, lepiej tak niż odwrotnie miało by być :) a skąd ją wzięłaś?
rika no i ja w lato wcześniej wstaję :) teraz jak się budzę to mam słońce w sypialni bo od wschodu okno no i tak fajnie się wydaje że to już lato :) a do jakich włosów ta mgiełka ??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #304928 przez hoborr
Dobry!
Różyczko - jakoś mi umkneło twoje eczesniejsze pytanie o karmienie:) sorki. A można tak długo nie karmić? Tzn cały dziń????

NIe mam zupełnie czasu was nadrabiać - tęsknie za wami wszystkimi! A byłam dziś w szkole na szkoleniu bhp i juz zyję szkołą. A ada była jak zwylke grzeczna i obie dałyśmy rade wytrzymać bez siebie.

Kurcze coś chyba troche pisze bez ładu i składu - ale to z emocji. No i chyba dam radę z ta szkołą:)

Może potem nadrobie - choć wiem że teraz juz mniej będę na forum:(

12 lata 11 miesiąc temu #304939 przez różyczka
Hoborr ja tak od kilku tyg. karmiłam, że tylko nad ranem, a potem dopiero wieczorem przed i po kąpieli- wiec można, Ania nasza pamietam,ze długo karmiła tyko w nocy a w dzień MM - dobrze kojarze Aniu?
no ale teraz nasze dzieci juz duze i jedza różne rzeczy wiec moja w ogóle w dzień mleka nie pija...
na puszce przecztałam,ze w tym wieku przewiduje sie 2-3 butle na dobe, wiec najfajniej by było zeby to była butla rano i wieczorem :)
dzis tez próbuje wieczorem z tym Hippem tylko byłam u pediatry i mam zmieszać z jakimś hypoalergicznym mlekiem no bo jednak wysypka tak do konca jej nie zeszła no i podejrzenie skazy jest ale tak kilka dni mieszac i coraz wiecej tego Hipp combiotyk dawać i obserwować...

tyko nie wiem czy moje dziecie zamierza mnie tak dziś uszczesliwić ponownie czy zechce np. wrócić do cycusiowego maratonu jedzeniowego hmmm :dry: zobaczymy..

Ufolka ja chyba strzele lakier hybrydowy sobie na pazury? jeszcze nigdy nie robiłam
a Ty co bedziesz nakładać? :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu #304941 przez różyczka
Łał!!! jakie Amelkowe centrum dowodzenia :S :woohoo: superrr :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #304942 przez dorotas29
Amelko Ufolki- 100 lat!!!! Wszystkiego najlepszego!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #304947 przez różyczka
Aska świeta racja z tymi uwagami co wkurzaja mamy :)

12 lata 11 miesiąc temu #304950 przez Oposek
Różyczko wielkie gratulacje za nockę, cieszę się strasznie, że się udało i że jesteś wyspana:):):) Trzymam kciuki, żeby tak już było zawsze! mój dokładnie tak samo z butelką- w dzień się bawi, a przez sen zassie. ALe w ciągu dnia to w razie czego i niekapkiem można podać przecież, więc luz:) A co to jest ten Hipp Combiotyk? po prostu mm następne? Filipowi ładnie wszystko zeszło z buzi i nie wiem teraz co robić. Nie pasują mi te słoiki ciągle, ale boję się spróbować gotowania... A jak Wasz Osapek? sapie dalej? ;)

Aśka to też masz dylemat z tymi ubrankami;) U nas tylko jedno urodzi się niebawem, a nie wiadomo było co robić;) Mój mąż nie karmi w ogóle, ani w dzień ani w nocy. Kąpać też nie kąpie, bo wraca później. Za o od niedawna gotuje co drugi dzień obiad i co drugi robi/wiesza/składa pranie. Oj tak, takie uwagi potrafią nieźle wkurzyć :dry:

Natimp brawo dla Jasia za obrót:) Wiesz, ja wiem doskonale jak to jest, jak neurolog szuka nie wiadomo czego straszy a to cytomegalią, a to mózgowym porażeniem dziecięcym... Wiesz sama przecież, że też przez to przechodziłam. I też czułam się zagubiona, jak jeden rehabilitant mówił jedno, inny drugie. Ale najważniejsze, że Synek się rozwija, może wolniej, ale konsekwentnie. A intelektualnie przy Maksim na pewno jest daaaaleko do przodu:) Więc głowa do góry Kochana, nasze chłopaki poćwiczą i będzie ok:) Baw się dobrze wieczorem:) Najlepsze matki co to 24 h z dziećmi, obiadkami, prasowaniem to w psychiatryku kończą. We wszystkim umiar, więc kocyk i seriale są spoko;) Ja w każdym razie też po 19 pakuję młodego pod kołdrę i idę odsapnąć;) A teraz zresztą słyszę, że już się obudził z drzemki, ale coś tam do siebie gada, więc udaję, że dalej śpi :lol: Ciesz się że masz taką dobrą opiekunkę, wiadomo, że czasem zazdrość pewnie bierze, ale da dziecka to super, a Ty zawsze będziesz jedyną, najukochańszą mamą:) A Ona ma swoje dzieci?

Ania zdrówko lepiej, dzięki :kiss: Mnie jeszcze trochę boli gardło, Filip ma katar, ale już z górki:) Słodki Szymonek, ale jak mądrze skojarzył:)

Rika współczuję nocki, poszalały Ci panienki;) Ja chya też mam za luźne podejście w niektórych sprawach;)

Lucy mój też się wierci przez sen tak, że aż się boję, żeby znowu z łóżka nie zleciał;)Kładę skromnie z boczku, a po godzinie już leży rozwalony na środku. No jak mój stary normalnie;) Jak czytam o tych Twoich lekcjach to mi się przypomina ile ja wymówek nawymyślałam w liceum... Skręconą kostkę to miałam na co drugim wfie chyba :lol:

Ufolka zarąbisty ten film:)

12 lata 11 miesiąc temu #304954 przez Oposek
Dziewczyny, jak to jest z tym przekręcaniem malucha w brzuchu mamy? do kiedy powinien się ustawić główkowo?
Moja siostra jest w 36 tygodniu ciąży i Jej Synek leży pośladkowo. To pierwsze dziecko.
I czy jeśli cesarka to umawiana na konkretny termin, czy dopiero, jak się zaczną skurcze?
Różyczko plisss, przypomnij jak to było u Ciebie, bo z tego co pamiętam Bianka leżała pośladkowo, miałaś mieć cc, potem ordynator chciał żebyś rodziła naturalnie, denerwowałaś się i w końcu miałaś cc?

12 lata 11 miesiąc temu #304956 przez Oposek
U nas nocka raczej marna, ale za to rano byliśmy u ortopedy, który posprawdzał kręgosłup, bioderka itd i wszystko jest w porządku. Więc następna wizyta dopiero, jak Filip zacznie samodzielnie chodzić. Uff, jedno z głowy.

Czy Wy smarujecie dzieci po kąpieli balsamem? i jeśli tak to co z buźką?

12 lata 11 miesiąc temu #304962 przez Rika
Ufolka Ty pytałaś o mgiełkę? to jest spray ułatwiający rozczesywanie bez spłukiwania do włosów cienkich i pozbawionych objętości :) o to:
www.stylistka.pl/kosmetyki/l-oreal/elsev...ajacy-rozczesywanie/

Fajne centrum dowodzenia ma Amelka, jak moja Zuzia była mała to na całej podłodze rozkładałam koc i się turlała wszędzie, dopóki nie zaczęła raczkować, wtedy uciekała gdzie popadło :)

Zaraz pokażę Wam filmik tylko się wgra na YT :D

12 lata 11 miesiąc temu #304994 przez ewitkun
Oposku mnie w 36 tygodniu odwrócił się z pośladkowego na głowkowe więc nie ma reguły mnie mówili, że mało prawdopodobne bo mało miejsca ma na przewrót a jednak.... ja miałam cc ale ze wskazania okulistycznego i ustalony konkretny termin cięcia gyby były wcześniej skurcze miałam być ze swoim skierowaniem i tel do lekarza wykonać

mój mąż w domu zakupy robi i w weekend gotuje lubi to i potrafi i kąpie Antka a w nocy nigdy nie wstaje :( przykro mnie z tego powodu bo mógłby chociaż dziecko do karmienia podać mówi, że nie słyszy. a smaruje ciało w tym buźkę mleczkiem nivea baby

ufolka ale Amelka ma centrum dowodzenia :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #305021 przez Rika

12 lata 11 miesiąc temu #305027 przez Rika
Ewitkun mój na szczęście podawał mi dzieci do karmienia :) i czasem mleko robił Zuzi, szczególnie w weekendy, teraz podaje jej picie :)

12 lata 11 miesiąc temu #305076 przez ewitkun
rika ale super widok, my tez tak chcemy chodzic :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka