BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #305738 przez natimp1
Witajcie

Dziekuje za życzenia dla Jasiny Ufolko.. matko to już 7 mcy m zaraz się zrobi cieplej, ciągle na dworze i przeleci czas do lipca i będzie roczek .szok!
słuchajcie było tam mega ekstra na tych kabaretach ze aż nie można opisać. Hrabi trzeba gdzieś zamknąć u psychiatryka bo nikt normalny nie wymyśli takich rzeczy, był skecz a propos rodziców i dzieci w sensie pierdziochów, a kuku itp:) no płakałam na serio ... ekstra wypad
u nas noc słabsza bo 3 razy młody wstawał, ale pierdziochy znów go męczą nie wiem od czego kurcze ...... no i pobolewaja dziąsła bo już zęba widać a przebić się nie chce...

no nic czas na śniadanie.. miłego dzionka

kurcze różyczka Ty tak przestrzegasz tych norm, a ja już przy Jachu jadę co tam mi pod ręke wpadnie ( oczywiście bez słodyczy - biszkopty mam już bezcukrowe).
Teraz je stara bagietkę w ramach porcji glutenu:).. p.s zreszta jest chyba szczęśliwy bo do niej śpiewa:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #305740 przez różyczka
wrrrrr :angry: :angry: :angry:

ewitkun wcale mm nie czyni zadnych cudów niestety :(
Bianka wczoraj wieczorem wypila butelke i poszla "spać", jak siedzialam z Wami na forum przebudzila sie kilka razy, szlam dawalam smoka i spała niby dalej, juz o 23.30 chciala znowu jeść, wypiła butelke, po czym o 2 znowu obudizła sie i szukala żarcia :dry: przetrzymałam dydkiem do 3 i dałam cyca w końcu, potem krecila sie, wstawalam milion razy chyba az w koncu wziełam ją do lózka, o 5 znowu cyc, o 5.40 chcial juz wstawać ale udalam,ze spie i przysnela do 7 :dry:

czyli jadła tak: 20 mm, 23.30 mm, 3 cyc, 5 cyc a pomiedzy cały czas sie budzila :angry:

tak to ja sie nie bawie :dry: jak mam mieszac butelke co chwile to już wole cyca jednak, latwiej szybciej i można przy tym kimać :dry:

sorrki, za te zale ale musialm to z siebie wyrzucić

Ufolko ten żel hybrydowy to niby na wlasne sie kładzie (nie przedluża) i można french, albo jakiś kolorek, albo przezroczysty, ponoć wtedy ladnie wygadają, cały czas jak pomalowane i sie blyszczą, ale co 3 tyg. trzeba to spilować i nalozyc od nowa bo wiadomo paznokieć rośnie wiec nałoże to dla eksperymentu i zobacze jak to wygląda, bo tez nie chce tipsow robic, wiadomo.....potem jak zapiac te małe guziczki :) i podrapac nie chce Niuni, ale moje tak strasznie sie łamią teraz i obgryzac zaczełam znowu...
wiec musze cos zrobic..
tak jak zakrywałam bluzka na solarce :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #305741 przez ufolka
Asiu przeszło Ci? :)
rika właśnie se przypomniałam o filmie, jestem w szoku jak Ola się rozwija szybko :ohmy: Super, oby tak dalej to za rok będzie Ci po drzewach chodzić :D Fajnie wygląda jak one tak razem z Zuzią :) aż zaczęłam się zastanawiać, może to i dobrze po roku dziecko? Jak Ty se dajesz radę?

12 lata 10 miesiąc temu #305744 przez różyczka
Natimp ja jestem nauczona juz doswiadczeniem,ze mozna sobie rozne rzeczy robic ale do czasu, bo potem nagle moze sie okazać, że tak kolorowo wcale nie jest, moja starsza córka boryka sie zalergią od niemowlęctwa, najpierw pokarmowa, potem przerodzila się we wziewną i ma astme, na lekach do końca zycia, teraz okazało sie, ze Bianka też....juz dostaje sterdydowa maść np. i lek przeciwalergiczny, wiec nie moge sobie dawac jej co mi sie nawinie pod rękę bo to moze sie naprawde źle skończyć :dry:

super,ze sie wybawiłas :) ale Ci zazdroszczę :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305748 przez różyczka
Ufolko ja przeszlam już jakis czas temu z pamperow na dady z biedry i paczka kosztuje jkaoś 29 zl i jest 54 szt. I sa super :)

Buziaki dla Wiktorki, Zuzi i Jaśka :kiss: :kiss: :kiss: z okazji ukonczenia 7 m-ca :)
[/color]

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305750 przez aska27
Rika zdardz nam o czym wczoraj pisałas? :blink:

Ufolka co miało mi przejsc?

Różyczko oj, przykro,ze się nie wyspałaś,ale wiesz butelka to nie gwarancja na super noc. Sama wiesz pisałąm Ci jak to było u nas.

Natimp super,ze wypad na kabarety udał się,super!! :)

12 lata 10 miesiąc temu #305752 przez różyczka
No wasnie co mialo przejsc Asi?? :unsure:

Aska ja widze, ze u Ciebie superr nocka :) ale Ci zazdroszcze :side:

ja wime wiem, ze to nie gwarancja ale tak po tej pierwszej nocy sie podjaralam...
ale to jest tak indywidualna sprawa, ze hej....mojej kumpelki syn n acycy cale noce od poczatku przesypia :dry:
a inne dzieci na MM budza sie kilk razy wiec nie ma reguły....
no nic...ide na miacho :)

Jaki kulturysta w wannie siedzi :lol: Filip jest bardzo przystojnym mężczyzną i takim...postawnym :blink: ja takich lubilam zawsze :silly: :lol:
super siedzi w tej wannie :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305754 przez aska27
Różyczka a jak dieta? Pytałam,ale nie odp. :blink:

CAŁUSKI,BUZIACZKIA DLA
WIKTORII, ZUZKI I JASIA
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305766 przez aska27
weekend, sen..hehe a co to takiego?! :blink: :laugh:

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #305775 przez różyczka
Ufolko super ta propozycja pracy, jak Tobie pasuje to Amelka na tym na pewno nie ucierpi :) a kaska zawsze wpadnie ;)

Asiu sorry, ze nie odpis. - dietka jest super! razem z małzonem jedziemy juz 6 dzien na niej i coraz bardziej sie przekonuje, ze bez nalesników, placków i klusek zyc sie da, jem czesto wiec nie chodze glodna a w tej diecie jest po troche z kazdej grupy składników bo i warzywa i owoce i mieso i zdrowe weglowodany:ryz brazowy, makaron pełnoziarnisty lub kasza gryczana czy kuuskus, jest i nabial i kilka posilkow dziennie wiec moznaby sie tak potem odzywiac poprostu, dodajac ciacho od czasu do czasu ;) :laugh: oczywicie razowa szarlotka np. :lol: albo marchewkowe :lol: narazie 1,5 kg mniej :lol: ale chcemy sie dietowac 8 tyg. na poczatek

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305779 przez ufolka
różyczko to ja miałam ten żel o którym piszesz na wesele moje kładziony :) no i francuza wtedy też robiłam, no i super podobał mi się efekt :)
no i szkoda że różyczka znów rozrabia w nocy :)jak masz wstawać w nocy to pewnie że lepiej z cyckiem :) a kaszkę dajesz wieczorem??
a dady my miałyśmy 2 chyba ale niedobre były bo kupa wypływała ;p no a teraz nie jest taka luźna to myślę że powinno być okej :)
natimp mimo że nie lubię kabaretów w tv to na żywo bym poszła :) super że było super :woohoo:
aa i pisałyście o tych mężach :) mój też mi pomaga, zrobi wszystko o co poproszę, tylko że szkopuł jest taki że ja muszę mu powiedzieć, mało kiedy sam się domyśli ;p ale małą bardzo lubi się zajmować :) tańczy z nią i bawi się, wygłupiają się razem, nawet kąpał ją co przez dzień, ale teraz jak robi te pisanki to dałam mu spokój :) naczynia też zmywa, no i nawet sprząta jak chce i gotuje hehe tylko pralki się nie tyka, ale mi to nie przeszkadza :) podsumowując to nie mam powodu do narzekań :) a w nocy tylko ja wstaję, on najczęściej nawet nie słyszy ;p chyba że w łazience jestem jak mała zaczyna stękać to wtedy wstanie i smoka da :) a tak nie wymagam tego od niego, bo on pracuje i wstaje do pracy o 4.40 a ja potem mogę się wyspać, zwłaszcza że i tak śpimy z Amką do 8 albo 9 :)pozatym śmieszy mnie to że kobiety wymagają od mężów żeby podawały im dzieci do karmienia w nocy ;p nie wiem czemu no ale śmieszy hehe broń Boże nie chce nikogo urazić, może kiedyś sama będę tego wymagać :side: skoro i tak muszę wstać żeby nakarmić to mogę sama wyjąć ją z łóżeczka :) ale naprodukowałam ;o

12 lata 10 miesiąc temu #305785 przez ufolka
wczoraj dałam Amce herbatnika, żeby zobaczyć jak się zachowa, jeszcze tak chcącej czegoś to jej nie widziałam, prawie się rozpłakała jak jej zabrałam, dziś chcę kupić jej coś do podgryzania, wcześniej dawałam jej te wafle ryżowe bo sama jadłam i też uwielbiała je ciumkać, ale znalazłam dzisiaj takie : www.hipp.pl/?id=538 i chrupki www.hipp.pl/?id=541 to bez cukru jest :)
no i ciastka , ale one z cukrem : www.hipp.pl/?id=430
dajecie coś z tego dzieciom ?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305798 przez Rika
mmmm dzień dobry :)
Ale się nie wyspałam, znów spałam na podłodze :angry:

Ufolka moim zdaniem różnica roku między dziećmi jest idealna. Tak jak ja sobie założyłam że teraz "odchowam", poświęcę się macierzyństwu, dzieciom a dopiero później zajmę się sobą, wspólnymi wyjazdami, wycieczkami, zwiedzaniem świata, odchudzaniem, doprowadzaniem ciała do porządku. Bo jednym z powodów dlaczego zdecydowałam się tak szybko na drugie dziecko jest to, że nie wyobrażam sobie po pierwszej ciąży odzyskać figurę a po kilku latach znów przez to wszystko przechodzić, duży brzuch, rozstępy, problemy z cerą, a ponadto nocne wstawanie do dziecka i bycie na każde zawołanie. poza tym nie chciałam "wyrosnąć" z pieluch żeby po kilku latach znów do nich wrócić. Na początku przy Zuzi ciężko mi było wstawać w nocy lub rano bo w ciąży tak się rozleniwiłam że szok :ohmy: ale po jakimś czasie przyzwyczaiłam się i takie wstawanie było dla mnie normalne i nawet jak zęby jej szły i nie spała całe noce lub jak nauczyła się siedzieć i siedziała w kołysce i bawiła się zabawkami do rana to nie było mi straszne bo przyzwyczaiłam się do tego w ciągu jednej nocy i wiedziałam że niedługo jej przejdzie. Teraz że tak napiszę od tamtej pory jestem w takim transie :) i nawet jak wstaję w nocy często to i tak jestem wypoczęta. czasem nie tak jakbym chciała ale jednak normalnie funkcjonuję, nie odsypiam w dzień i wiernie siedzę z nimi czasem do rana jak trzeba :) jestem jak robot :) a później one nauczą się że jednak w nocy trzeba spać, pójdą do szkoły, zaczną przyprowadzać chłopaków itd. Ja będę miała czas dla siebie :) poza tym sama mam siostrę o 1,5 roku młodszą :)
Ta nie napisałam najważniejszego :D
Dziewczynki wychowują się razem, prawie na tym samym etapie, myślę że żadna nie czuje się odrzucona czy zaniedbana. Razem się bawią, wstają, kąpią, Zuzia dba o Olę więc myślę że o to chodzi. A wiadomo że przyjdzie czas kiedy będą się kłócić, kablować na siebie, bić o zabawki :D ale to minie. Tak jak ja z siostrą, teraz jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami :D

12 lata 10 miesiąc temu #305824 przez Rika
allegro.pl/super-cena-2el-dziecieca-posc...120-i2095460562.html jakie wzory pościeli macie dla swoich dzieci? link :)

12 lata 10 miesiąc temu #305858 przez Rika
No czemu nikogo nie ma :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka