- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Różyczko- co za dietę stosujesz?
Ja dwa razy byłam na sb i teraz trudno mi cokolwiek zacząć, bo szybko się zniechęcam ,szukam czegoś nowego...
Rika- łóżka piętrowe-to super sprawa... ,miałam takie z bratem przez dobre sześć lat
Dziewczyki są czaderskie i Ola jak fajnie chodzi ... a te stronkę śmieszną to widziałam i też śmiałam się do rozpuku ...Rika- daj przepis na ciasto na pizze,bo chyba nie wrzucałaś albo nie zauważyłam
100 lat dla WSZYSTKICH DZISIEJSZYCH MAŁYCH SOLENIZANTÓW!!!!!!
A ja pije sobie małego lecha po ciężkim dniu
Udanych imprez!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwanek1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My bylismy u teściowej mojej,a teraz wrócilismy z urodzin koleżanki i ona od męża dostała karnet do SPA,ja też chce dostac od kogos karnet
Dziecko umęczone padło i śpi.
Czy wasze maluchy boją się obcych osób?Bo Hania dziś na tych urodzinach usta w podkówke robiła i marudzila,bo dużo obcych twarzy było.Hm,muszę ją,chyba do ludzi wystawiac albo taki okres sią zaczął,że tylko u mamy
Widziałam chodzącą Ole RIki,no nie ,Hania dziś stanęła na kolankach w łóżeczku,ale chodzic to juz przesada Gratulujemy Aha,długie nogi i cycki duz eteż widziałam i tez gratuluje
Lucy ma kartkówki i dyktanda jak w podstawówie,a co to za lekcje,bo coś nie doczytałam?
Oposku,a golasek Filip jak lubi się kąpac Widze,że macie prysznic,jak planujesz kąpac małego jak wyrosnie z wanienki?Bo sie zastanawiam,szkoda,ze wanne wywaliłam pare lat temu,bo by sie przydała
Dorota zapomnieliśmy o zdjęciu kurde,dopiero w domu mój sobie przypomniał,a bylismy u tesciowej
co wieczór obiecuje sobie,że nie zeżre kolacji no i co No i dupa,zeżarłam
Dobranoc
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Jakieś 50m od naszego mieszkania jest kościół i właśnie jest impreza
Światła mrugają i gra muzyka,no ja padam na cycki
Kurde dobrze że młoda twardo śpi
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Właśnie zaliczyłam alfabet i przeliterowywanie
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko mój mąż dzisiaj zaprosił gości... właśnie się piwkują na górze a ja przyszłam na chwile bo mąż lapka zabrał żeby muzy posłuchać
Masuska ja mam tą z Waxa odżywkę jest superowa ale stosuję ją co 3 dni a przy zwykłym myciu tą z elseve.
Dorotas tu przepis na ciasto: www.napizze.ciasta.info/drozdzowe-na-pizze/ jest super tylko 20 minut w piekarniku to moim zdaniem za dużo i mi się wczoraj trochę ususzyła... ale ogólnie jak w Piszu robiłam z siostrą to naprawdę super, lepsze niż w pizzerii, miękkie, puszyste miodzio
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Przykro mi, że nocka słaba:( Pewnie Cię to nie pocieszy, ale u mnie też... Jak myślisz, czemu Bianka się budzi? ja ostatnio miałam wrażenie, że Filip je z butelki dopóki się nie zorientuje, że to zamiast cyca. W którymś momencie chce się przytulić do cycusia i już Bo raczej nie jest głodny, czasem ledwie possie i śpi... A ja mam doła, bo Filip je od tygodnia same słoiczki i to tylko te od 4 miesiąca, a dziś Go znowu wysypało:(
Aśka fajnie, że nocka dobra:) Ale fajny demotywator:) Wiesz co, mi sugerowano cc, bo mam jaskrę, ale lekarz zostawił mi wybór. Na ostatnim usg oszacowano wagę synka na 4530 gr (jeszcze przed terminem) i lekarz też mnie przekonywał, że powinnam dać się pociąć, bo taki poród będzie trudny, bolesny, może skończyć się pęknięciem szyjki i innnymi powikłaniami, ale dla mnie. Nikt mi natomiast nie powiedział, że może być aż tak niebezpieczny dla dziecka. Gdybym wiedziała to może naciskałabym, żeby wywołali poród szybciej.
Ufolka super, jakby się udało wrócić do pracy, kasa zawsze się przyda- wiadomo. A tak mogłabyś siedzieć w tygodniu z Amelką, a w weekendy dorabiać Ja kupuję pieluchy marki TESCO i bardzooo sobie chwalę. Jedna mi wychodzi ok 55 gr. Ja jeszcze nie kupowałam żadnych ciasteczek, ale na takie bez cukru to może bym się i skusiła:) A czemu dostawałabyć kasę, jak teraz byś była w ciąży, skoro nie pracujesz? Pytam, bo my też żeśmy myśleli o takiej opcji...
Natimp fantastycznie, że wypad się udał no i oby Jasiowi jak najszybciej ten ząb wylazł
Rika ja mam dla Filipa pościel z IKEA, taką w kolorowe paski. Ale póki co nie korzystamy z niej zbyt często. Widzisz Babo, a ja myślałam, że Oleńka jest takim niespodziewanym darem od losu, a Ty piszesz, że planowana:) Ciasto na pizzę już zapisane i muszę wypróbować Gratulacje z powodu drzwi:)
Lucy a w jakim języku wy się porozumiewacie na zajęciach? po angielsku? fajnie, że nie jest tak źle, może poznasz kogoś fajnego? Co to jest kapsalon?
Ania W my się dziś kłóciliśmy i godziliśmy, bo kanapa niewygodna Rany, chusteczki! Może to one Filipa uczulają? Nie używasz żadnego mydła do mycia buzi u synków?
Iwanek Filip na razie przy obcych nie płacza, choć czasem u kogoś na rękach wygląda, jakby się bał. Teraz niby u naszych maluszków może się pojawić lęk separacyjny... Ja też codziennie obiecuję sobie czego nie zjem, ale jakoś nie wychodzi;)
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może któraś z Was może polecić jakąś dobrą wagę łazienkową? chętnie elektroniczną, z pomiarem tłuszczu i żeby nie kosztowała majątku. Może w końcu bym się wzięła za odchudzanie, ale nawet na razie nie mam jak się zważyć
Iwanku my mamy prysznic, ale ja kąpię synka od urodzenia wszędzie gdzie popadnie- w dużej wannie, w misce, zlewie, pod prysznicem, więc jakoś damy radę Żałuję też, że nie mamy w naszym mieszkaniu wanny, bo raz, że uwielbiam się moczyć, a dwa, że dla dziecka to super zabawa:(
Jutro jak znajdę zdjęcia to Ci pokażę, jak sobie radzimy pod prysznicem;)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Oj jak bym chciała żeby to był korepetytor jakiś mega przystojny eheh ale bym miała motywacje łał
Kapsalon to są frytki,mięso kebab(najlepiej z barana),warzywa,dużo sera i to wszystko zapieczone w piecu+sos czosnkowy mniam
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
SZOK- WHITNEY HOUSTON NIE ŻYJE!!!!!
Masuska- u mnie nie ma takich "akcji",fajna sprawa...
Rika- dzięki
Iwanek- nie ma sprawy
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lucy ten Kapsalon brzmi smakowicie:) przystojniak na pewno byłby motywacją do nauki, ale może spotkasz jakiegoś innego boskiego Holendra, dla którego będzie warto się uczyć
Dorotas no szok z tą Whitney:( W ogóle ostatnio jakoś dużo sławnych, młodych ludzi umiera:(
A mój syn dziś przebił sam siebie- poszedł spać trochę później, ok 20, potem pobudka o 23, 1:30 i o 3 już nie chciał dać się odłożyć do kołyski- udało się za którymś razem, ale budził się już co 40-60 minut....
Chyba wystawię matę na allegro, bo Filip odkąd się przemieszcza nie chce już za bardzo na niej leżeć, a się kurzy. Nie jest jakaś super, więc nie będę zostawiała dla następnego ewentualnego dziecka. Czy Wasze dzieci piszczą? Młody się nauczył i uparcie ćwiczy naszą cierpliwość...
Co się z Wami stało? Cisza jak makiem zasiał... Mam nadzieje, że dzieci Wam dały pospać i się wylegujecie jeszcze;)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
u nas noc z pobudkami jak zawsze pomimo butli po kąpieli o 24 była kolejna a juz o 3 i 5 cyc bo nie chciało mi sie wstawac myć a mam tylko 2 butelki i o 6 wytrąbiła znowu kolejna butle
Masusko ja pisez maila do Ciebie w dokumancie word na raty ale dziś go wyśle przysiegam
oczywiscie,ze sie podoba
Hoborr wysłałam
Dorotas to dietka opracowana dla znajomej prez dietetyka wiec nie jest to jakas uniwersalna dieta dla wszystkich, ale wysłac moge Ci na maila jesli jestes ciekawa
zaraz farbuje włosy
dziś zaszalałam i kupiłam pepsi light pije jakby to była ambrozja bo coś słodkiego w końcu a prawie zero kalorii ma Dzieki Masusko za pomysł
Aniu u nas to samo - juz przemywam tylko woda buziaka bo te chusteczki powodują zaczerwienienia u nas a po wodzie jest rózowe pysio
Oposku co ja czytam - znowu wysypka?? kurde mol no to moze glut? czy tez odstawiłas?
Lucy Ty to masz tam wesoło czy pamietasz,ze latem na zjazd musisz zakupić zapas gofrów dla mnie?
fajnie macie, ze po takch odzywkach wasze włosy sa piekne, zazdroszcze...moje nawet po oleju są sianowate
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
mówi tez dadadadadada i tatatatatata ae to bla bla bla to jest akurat od 2 dni HIT
Iwanku tak to ten lęk separacyjny,Oposek ma racje bo to w tym wieku akurat sie zaczyna jazda, ja mam kłopot bo akurat za tydz. opiekunka zaczyna przychodzić i naparwde nei wiem co bedzie
Pare razy padło pytanie do dziewczyn, które mysla nad ciążą bedac na wychowawczym, skad kasa miałaby nagle być ale odpow. nikt nie udzielił w tym temacie wiec moze ja coś napisze:
wydaje mi sie, że jak teraz ktoś zachdozi w ciaże to idzie do pracodawcy, kończy wychowawczy i od razu idzie na L4, do konca ciązy dostaje kase z Zusu 100% wypłaty, a potem idzie na macierzyński kolejny. No ale to tyko gdy ktoś pozostaje w stosunku pracy oczywiscie.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do nocki to łączę się z Tobą w bólu. A Ty Biance myjesz buzię tylko samą wodą? przegotowaną, czy zwykłą? ja myję wacikiem z płynem do kąpieli. Filip gada non stop- bla bla, mammmmmma nie nie nie nie nie;P Ale przy tym jak coś Mu nie pasuje to już nie płacze tylko przeraźliwie piszczy;)
Co do nocki to niezmiennie łączę się z Tobą w bólu:(