BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #306969 przez natimp1
Różyczko
tak to turlanie to jest takie ćwiczenie: wzorzec przetaczania się nazywa , ja nie bardzo mam teraz czas zeby szperac w internecie ale jak co to wieczorkiem poszukam. Polega na tym ze jak młody lezy na na plecach to prostuje mu prawą rękę w górę i lekko za pupcie odpycham , potem jak jest na brzuszku to prawa rękę chowam pod uszko i podciągam lewą nóżkę zgięta do brzuszka i wtedy on się odpycha, tak kumnął własnie powrotu, z lewej nogi się odepchnie a na odwrotnie jakieś dziwne pozy wyczynia :)
kolejne ćwiczenia to na podpory ale u Was z tego co pamiętam to to ok jest, potem robie masaż na rozluźnienie mięśnii i takie "ćwiczenie" na ruszenie lini nerwy-mózg, polega na tym ze dajesz do rączek przedmioty o różnej fakturze i głaszczesz a potem stópki, to ponoc tak jak pisałam mózg rusza:)

o jesze ze starych ćwiczeń:
Kłądziesz dziecko na ziemi rozkłądasz ręce jakby na krzyzu leżało i np chwytasz lewą łapkę i " przekładasz" poprzez pólobrót do prawej, i tak odwrotnie, wtedy szybko dzieckouczy się obrotu, można położyć własnie po drugiej stronie zabawkę itp...
Jachu z ćwiczeń tylko lubi masaż :):):) ale to taki gatunek szkiełka , ni dotykaj bo się potłukę:):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306976 przez basba
Czesć... Wybaczcie że nie odpiszę każdej... przeczytałam co naskrobałyście przez weekend wczoraj wieczorem ale nie miałam siły odpisać. Nigdzie nie zapisałam co miałam napisać idupa blada... zapomniałam co chciałam :P

Własnie mam przed sobą kawkę i śniadanko no i musowo forumowe babeczki ;)
U nas weekend jakoś tak spokojnie minął. Wczoraj chłopaki wybyły mi na łyżwy więc ściągnęłam karton ciuszków z poddasza. Odezwę się jeszcze w tym temacie :)

Na poprawę zimowego nastroju odwiedziłam w piątek fryzjerai od razu jakoś tak mi inaczej na duszy ;)

Dziękujemy za życzenia dla Wikuni. I również ściskamy Zuzankę Kaski i Jasia Natimp.

Dziewczyny nie wiem jak wygląda ta wysypka na buziakach waszych szkrabów,aletakmi przyszło do głowy... jak wychodzicie na dwór smarujecie zapewne jakimśtłustym kremem. A jak przychodzici do domu to go zmywacie? ... bo sie powinno zmywać ten tłusty i ciężki krem, wtedy mogę różne dziwne rzecy wychodzić na buźce. Chyba ze wiecie że to odjedzenia.

Wiktoria wciągnęła wczoraj całego biszkopta i 2 kosteczki czekolady kinderka. Myślałam ze mi palce zje! A jak się skończył jaki ryk był... hehehe
Aha... Skonczyłam schizować i porównywać moje dziecie do innych! Dopóki mieści sie w normie stwierdzam ze widocznie nie jej czas. Ćwiczenia oczywiście sobie robimy, tak więc Natimp dzięki za powyższe - na pewno się przydadzą... Poza tym skoro moja Miska wiecznie jest na rękach lub siedzi w wózku, chuśtawce itp., to nie ma zbyt wielkiego pola do popisów jeli chodzi o obroty, pełzanie czy też raczkowanie.... Ot takie moje rozmyślanie :S

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307001 przez masuska
Dzień Dobry, dziś już jestem prawie cała dla WAS:)

Różyczko tak to ta maska allegro.pl/maska-do-wlosow-mleczna-al-la...ila-i2115800936.html

Aniu ładnie to się dzieci pilnuje! :P

Chwalę wszystkie zdjęcia razem, bo z osobna to nie pamiętam, ale wiem że Antek był i Miki i Filip, no i chłopaki Ani:) A i Hania chyba też:)
Solenizantom czyli, Wiktorce, Zuzance i Jaśku:) spóźnione życzenia przede wszystkim zdrówka, no i uśmiechu:)

Nie nadrabiam, bo mam lenia:P

12 lata 10 miesiąc temu #307002 przez natimp1
Oposku u nas nie ma żadnych zmian, usg nic nie wykazało, ale ta symetria swoje robi...

Rózyczko mysle że cwiczenia przez zabawę sa ok, to dla takich leniuszków, ale Kochana rób jak chcesz oczywiście:)a masażyk ekstra

12 lata 10 miesiąc temu #307011 przez natimp1
Basba- i słuszne podejście do tematu!!!!!!!!! a poza tym taki podpór jak Wiki ma na fotce to jachu pewnie w okolicach Komuni świetej zrobi:):) więc cicho bo w ucho!!!!!!!!

Laski poszukuję dla Maksego książek z serii Tosia I Tymek , są ekstra a nigdzie ich nie ma jakaś porażka normalnie gdyby wam się cos na gumtree rzuciło woczy albo macie jakąś księgarnie internetową dobrze zaopatrzoną to dajcie prosze znać!!!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307038 przez masuska

12 lata 10 miesiąc temu #307039 przez różyczka
Oposku zgadzam sie, ze takie typowe rehabilitacyjne to nie ale takie w formie zabawy to chyba nie zaszkodzi mysle...takie turlanie np.
takze Natimp dziekuje Ci a masaż ja wykonuję od urodzenia po kąpieli, bo nacxytałm się i naoglądałam o tym masazu Shantala i mi sie ta idea od poczatku spodobała :) Mała uwielbia! ale nie moze byc bardzo gloda bo wtedy sie niecierpliwi.

Basba ale super ta Twoja córcia :)
Ja smaruje Nivea cieniutką warstwą ale o wsiaka i po powrocie nigdy nic juz nie ma, wiec nie mam co zmyc nawet. Ale u nas wysyka była na ciele i dopiero tak naprawde po sterydowej masci znika niestety :dry: i od jakiegoś czasu podaje fenistil w kropelkach, odstawiałm różne rzeczy i prawie znikneło wiec u nas to pokarmowa alergia jest na pewno, no lekarz móiw, ze to mu na skaze białkową wyglada niby...

Masuskoooooo ja Cie zamorduje chyba za te muffinyyyy :angry: :angry: :angry: :silly: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #307044 przez natimp1
hahha mam Tosie I Tymka.. ekstra
ekstra ..
s propo zmian na policzkach to mi się przypomniało ze jsinek miał zmiany po kremie na zimę hippa, a od nivei nic mu nie wychodzi,... moze coś w tym kierunku... hmm nigdy nie zmywałam kremu po przyjściu z dworu :)

12 lata 10 miesiąc temu #307048 przez różyczka
Masusko a co to ma byc ten pusty post??

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #307051 przez Lucy
Wszystkim solenizantom wszystkiego najlepszego :kiss:

WYBACZCIE CIOTKA OSTATNIO CHORUJE NA BRAK CZASU ;)

Wpadłam się pochwalić,a mianowicie

MAMY 3 ZĘBA :lol:

DWÓJKA U GÓRY :cheer:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307063 przez masuska
różyczka napisał:

Masusko a co to ma byc ten pusty post??

Miało być to bebzol.com/pl/Nadchodzi-Tlusty-Czwartek.56647.html

A zamaist muffin pij colę:P

Lucy gratulujemy 3 zęba:)

Eee a moje słoneczko bardzo lubi wodę, pije hektolitrami:P

A właśnie dawno nie było:)

12 lata 10 miesiąc temu #307089 przez natimp1
o ajki niewinny usmieszek:) Piterek ekstra jak zwykle..
ale jak 3 zab u Oli, ja Cię prosze u nas czekamy w stresie na pierwszego:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307111 przez masuska
natimp1 napisał:

o ajki niewinny usmieszek:) Piterek ekstra jak zwykle..
ale jak 3 zab u Oli, ja Cię prosze u nas czekamy w stresie na pierwszego:)

Hehehe, tak to jest:) Jak już ten pierwszy wyjdzie to już lawinowo leci:P

Kiedyś natknęłam się na taki fajny kalendarz wyrzynania zębów, nie moge go teraz znaleźć.

Coś zamiast.

12 lata 10 miesiąc temu #307129 przez aniaw
Cześc kochane :)

Masuska witaj witaj :)
Kurcze fakt tłusty czwartek czyli dieta od piatku :blink:

A ja w pracy od świtu i własnie sie okazało, że zabrakło nam paszportów dla zwierząt i jutro musze zasuwać przed praca na drugi koniec stolicy i zakupić :angry:

Mój Szymcio biedny ma czerwona łapeczkę, ale wszystko nia robi, więc chyba go nie boli ;)
Widać nawet na zdjęciu ostatnim ta łapeczke ;)

Natomiast Dominis zrobił się mega żarłoczkiem i ostatnio domagał się obiadu ode mnie z talerza i wciamywał ryż z sosikiem pomidorowym a wczoraj ziemniaczki :laugh: A normalnie jak dostaje słoiczek to jakieś grudki to mu przeszkadzaja a z mojego talerza to już mu nie przeszkadza jedzonko w całości :angry: :)

Zaraz Was doczytam :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #307134 przez masuska

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka