BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 3 miesiąc temu #428340 przez Rika
Dorotas u moich dziewczyn zwykle po dwójkach w tym samym czasie pojawiały się czwórki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #428349 przez aska27
Nati Śliczne zdjęcie!!! :) Słodziaki kochane :)

Różyczko nie chcę się powtarza, moze juz pisałam,może ie..sama nie wiem. Jesli chodzi o spanie czy raczej nie spanie Bianki to rzeczywiście problem :dry: mojej znajomej córeczka dokładnie robi tak samo,a ma juz 3 lata! Jolka twierdzi,ze się juz przyzwyczaiła,chociaż próbowała juz wielu metod,alezero efektu... w nocy nie spi, w dzień nie spi... zastanawiam się tylko skąd siły energia :unsure: Ni chcę cię straszyć :blink: , po prostu chcę napisać,ze nie jesteś sama,a u Was moze wszystko zmieni się kiedys na lepsze, Buziole wysyłam!

Dodam tylko,ze w sobotę bylismy na grzybach :) każdy cos znalazł,nawet Mikołaj! tylko ja nic heheh :)

12 lata 3 miesiąc temu #428393 przez natimp1
hej Dziewczyny
Dzięki za miłe słowa dot chłopaków... -zdjęcie spłaszczone bo nie mogłam ustawić dobrze proporcji...

Oposku ja znam baki o Tosi i Tymku- rewelka nad rewelkami, nie można skubanych nigdzie dostać, a są b. fajne np o nowej koleżance w przedszkolu która jeździ na wózku inwalidzkim

Róża, a z tym piciem nocnym to jakaś ściema chyba u tych naszych dzieci, ja kolejny raz daję 120 wody a tylko dwie łyżeczki mleka i też wypija, i tez budzi się po 3 h, jak mu dam dobrą proporcją jest tak samo wiec już nie wiem, nie wiem tylko czy mu nie zaszkodzi jak mniej dostanie . co myślicie

u nas z zębami krucho nadal, tzn już jest dziura w dziąśle w 2 górnej ale to dopiero będzie 7 ząb

oki dziś mi zmieniają kompa wiec nie wiem czy uda się zajrzeć..

Róża miałaś okazję gadać z separantem?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428414 przez masuska
Dzień dobry:)

Po imprezce jestem, żyję, ledwo, ale... masakra... Dlatego dopiero dziś piszę:P

Hoborrku
pyszne było:
- sałatka gyros
- sałatka z tortelini
- sałatka z zupek chińskich
- kawałki kurczaka
- kartoflak/babka ziemniaczana
- ciacha 3 rodzaje + tort
- stół wiejski, a na nim smalec:) i ogórki małosolne:) O bimberku zapomniwszy.

Wódki się lało uchuchu:P A ja przy martini... Dobrze że Piotrek spał u babci....

No to chyba wszystko.

Co do BieMdablju, to zakochałam się po uszy:) mimo że zielone:P i ten zderzak z przodu mnie nie kręci. Wolałam Volvo, no ale... ale ale ale loviam BMW

Rika a samochód kwadratowy, bo i owszem mogę wydać 20-30 tysia, ale remont skończę za rok, a nie za 2 miesiące.

12 lata 3 miesiąc temu #428444 przez natimp1
Masuska ale kwadratowy samochód... :lol: :silly: to Ty nie masz tak na luzie 20 tysiaków... ??? siara i tyle :)
się piło się cierpi Kochana:)super ze imprezka się udała......
a jakaś tempawa przy poniedziałku jestem

Oposku a o czym te bajeczki?? takie z stylu Zuzia.. czyli jeździ na rowerze, uczy się pływać itp?

12 lata 3 miesiąc temu #428486 przez przyszla_mama
hej dziołchy kochane :*

a wiec imprezka udala sie super! narobilam sie w kuchni ale warto bylo :) troche chlodnawo bylo wiec siedzielismy na dworze przy grillowaniu, a pozniej na ciasto przenieslismy sie do domu.

wiem ze przy waszych zdolnosciach kulinarnych to ja wymiekam, ale jesli byscie mialy chec to mam super przepis na pyszna salatke, robie zawsze wielka miche i wszystko znika (cos jak gyros ale jednak inna):
www.wielkiezarcie.com/recipe51771.html

salata lodowa, pomidory,kukurydza, piers z kurczaka, pieczarki, jajka na twrado, sos koperkowo ziolowy i majonez. tak duzo roznych skladnikow ale efekt rewelacyjny, kazdy tak sie zajadal az uszy sie trzesly

robilam ciasta rozne, szarlotke, kopiec kreta z brzoskwiniami, no i bylam w lidlu i nie bylo laciatej smietanki, jakas babka mnie namowila zebym kupila inna 30%, ze tak samo dobra, i co? i dupa! ubijalam 30 min i w ogole nie chciala zesztywniec! w ostatniej chwili M. biegal do sklepu po laciata i ubila mi sie w kilka minut! nigdy wiecej innej niz laciata! a jeszcze co do kopca jesli ktoras w ogole robi, to jednak o wiele lepszy jest z bananami niz brzoskwiniami

masuska - pyszne Twoje menu.... mniam :) :) a czemu imprezka nie byla niespodzianka? ktos sie wygadal? juz ktos pytal ale nie doszlam do odpowiedzi.
a co do samochodu to superowy! i powiem ci ze i my mamy poczciwa biemkę :) co prawda juz sporo letnią, ale naprawde (odpukac) nam ta sluzy, i tyle juz kilometorw przesmigalismy, kupilismy przed moim porodem i akurat po porodzie tyle razy do lublina jezdzilismy do Arka, 2 tygodnie dzien w dzien, i juz wtedy doszlismy do wniosku ze to byl najlepszy wybor jakiego moglismy dokonac, taki komfort jazdy.. bardzo jestesmy zadowoleni. i oby Wam dobrze sluzylo autko!

Aniu - ale sie usmialam z grillowych demotywatorow! i usmialam sie z Twojej rozmowy z mezem :):) moj to za bardzo zajety swoimi grami zeby zagladac na forum :)

Rika - a nie mozesz jakiegos grafiku sprzatania ustalic? nie moze tak byc ze wszystko na Twojej glowie..

Rozyczko
- jak dzisaj spala Bianeczka?

Oposku - nie kupilam bucikow bo duzo za duze! w zyciu Arkowi noga tyle nie urosnie.. ale polecam skarpetki z lidla, sa takie mieciutkie i grube, i antyposlizgow, kupilam kilka par bo u nas zuzywaja sie w tempie ekspresowym. ale tymi butami w decathlonie zainteresowalas mnie bardzo

natimp - ale masz dwoch przystojniakow! rewelacyjne zdjecie!

hoborrku - alez mi sie milo patrzy na Twoj suwaczek :):) echhh :)

12 lata 3 miesiąc temu #428488 przez przyszla_mama
jeszcze jedno! czy myslalyscie laseczki o sankach dla naszych pociech?
bo ja nie wiedzialam ze teraz takie superowe sa!

z tanszych znalazlam takie:

allegro.pl/sanki-gucio-z-oparciem-i-spiw...row-i2615331524.html

a te to juz w ogole kosmiczne, tak mi sie podobaja

allegro.pl/super-prezent-sanki-baby-merc...rek-i2629624878.html

szkoda tylko ze cena kosmiczna jak na sanki :)

12 lata 3 miesiąc temu #428500 przez natimp1
hej przyszłą mamo, czad te 2 sanki, ale cena mnie zmroziła.. jak przystało w sumie na sanki,
śmigam już na nowym kompie, więc mogę męczyć i zanudzać, np kolejną fotą
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #428504 przez basba
Jezu baby opanujcie się... Od piątku zeście naskrobały chyba z 4-5 stron!!!!!!!!!!

Więc tak...

Anka ty mmnie normalnie rozwalasz za każdym razem co coś napiszesz... a z tymi demotywarami... powiem tak- mnie sie dostał najlepszy ;)
Super zdjecia- ślicznie wyglądasz i z taką gromadką normalnie pasujesz ;) do roboty :lol:

Masuska super że imprezka męża się udała :) Szkoda tylko ze do końca nie była utrzymana jako niespodzianka, ale to juz szczegół ;). Napisz mi co to jest za sałatka z zupek chińskich i ten kartoflak :unsure: :unsure: :unsure:
Co do auta... święta prawda. Ważniejsze wykończenie domu niz drogie auto!

Nati jej normalnie zakochałam sie w twoich chłopakach!!! AAAAAAAAAAAAAAAA............boscy są !!!! Wiki ma dopiero 6 zębaczy wiec zostaw Jaca w spokoju! Bliźniak mojej córki idzie z nią łeb w łeb ;) tylko troche w densie musi go rozruszac bo to akurat uwielbia (chyba po mamusi), ostatnio głową kiwała jak normalnie na jakimś koncercie heavy metal!!!! :laugh:
Jak horrrorek sie podobał??? Nie zasnęłaś??? A te piżamki chyba w Lidlu były.
Poza tym normalnie twoje posty od rana jak dobra kawa :) uwielbiam je ehehe!!!!

Hoborrku nospe mozesz brac 2 razy dziennie. Ja brałam z Wiki. Nie powinien twardnieć ci brzuch. Powiedz lekarzowi ze ci się tak dzieje!

Asiu ja tam grzybów znajdować nie potrafie wiec nie chodze hehehe... A Miki prześliczny (widziałam na fb ;) )...

Dorotka witaj... dawno cię u nas nie było. Przykro mi że córa nadal choruje. Czekam na zdjęcia twoich pociech :)

Rózyczko ściskam... :kiss: Łap chociaż trochę snu ode mnie! I co wyczytałas o tym zaburzeniu snu u dzieci??? Nie gadaj głupot bo oberwiesz po uszach!- Ty nie jesteś dzielna??? -Ja cie proszę!
Miałam jeszcze napisać że śliczny napis sobie sprawiłaś :) Oj ty nasz Aniele :)

Rika nie wiem czy przyzwyczajenie czy nie... ja tam uwielbiam spać i najchętniej poszłabym spać razem z dziecmi juz o 19 ;) no ale niestety obowiązki nie pozwalają na zbyt wczesne wyładowanie bateryjek!

Oposku ja też pierwsze slyszę o tym szczotkowaniu... Widzę że Filip na zimę zaopatrzony (prawie) my kupiliśmy w ccc buciorki a dla Antka firmy Kornecki- bardzo fajne są- z tym że drozsze (ok 110zł)

Przyszła_mamo super że z pracą sie udało... Kasa zawsze jakaś wpadnie, choćby tylko na mleko ale zawsze do przodu! No i ty jakies oderwanie od domowych obowiazków bedziesz miala :) a jakiego jezyka uczysz???

12 lata 3 miesiąc temu #428505 przez natimp1
Basba , padłam w sobotę jakoś o 21 :):) taki jestem twardziel.. ja tam tez uwielbiam spać.. tzn inaczej nie jestem leniuchem, ale dbam o organizm, jak jest zmęczony idę spać i tyle, zaraz kolejne foty.. heheh zamęcze WAS :)

12 lata 3 miesiąc temu #428509 przez basba
NATI DAWAJ!!!!!!!!!!!!!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #428512 przez aga1040
Hej.
Masuska samochodzik super. Ja też uwielbiam kombii czy vany bo są duże rodzinne i sie dużo mieści. Też namawiam mojego małża żebyśmy wymienili na coś większego. A BMW poprostu love. Jedne z najpiękniejszych autek :laugh:

Natimp zdjęcie superaśne.

Różyczko to może faktycznie musiałabyś gdzieś się poradzić co do tego nocnego budzenia się Bianki.

Ja zaczynam odzwyczajać małego od cycka. Zobaczymy jak to bedzie.

12 lata 3 miesiąc temu #428529 przez natimp1
kolejna fota udokumentowała coś co mamuśka uwielbia najbardziej: gilgaśne znęcanie się nad Maksim:)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #428541 przez przyszla_mama
natimp - sanki kosmiczne jak sanki, kosmiczny to ty musisz miec kochana aparat!!!!! zdjecie piekne, jakosc nieziemska!!! a Twoi mezczyzni tacy slodcy! maluszek Twoj jak herubinek wyglada taki sliczny, oczka i wloski piekne i w ogole do schrupania :) a zdjecie z Maksim kapitalne :) alez przystojniak z niego :)

basba -ja ucze angielskiego, ale skonczylam jeszcze polonistyke i mam ukonczone razem z angielskim nauczanie wczesnoszkolne, a pracy i tak brak.. :S przez ten rok bede szukala i roznosila jeszcze po kazdej szkole gdzie sie da, a jak sie nie uda to niestety (bo wolalabym chyba w szkole) zaczne poszukiwania po firmach i w innych miejscach. nie bede miala wyjscia innego.

12 lata 3 miesiąc temu #428542 przez natimp1
ostatnie obiecuje , najstarszy i najmłodszy rodem...
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka