BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 3 miesiąc temu #429713 przez masuska
Mleko Nestle od jutra w Stokrotce po 11,09zł przy zakupie 2 sztuk:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429720 przez masuska
Moja glizdka i jego loki:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #429722 przez różyczka
Piotrusiu ciocia caluje w poliki a Biańcia w tego czekoladowego pysiaka :blink: :kiss: :kiss: :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 3 miesiąc temu #429730 przez natimp1
Cześć Piękne
Pita to ja milion lat nie widziałam.. cudny blondas, a jaki szczuplutki, chyba po tej matce co chce 12 kilo zrzucić, nie wiem skąd...

Róża , no ekstra wyglądacie, a Biana na focie z Tobą w długim swetrze ma takie spojrzenie diablicy ze aż miło... a weź Ty zbrzydnij jakoś, ogol się na łyso, przytyj to wtedy wpadnę w odwiedziny

Widziałam opis , piękny zacytowałam wczoraj Tomiemu, jak powiedział ze się cieszy ze w końcu @ dostałam bo był na skraju... wiec ja kota ogonem, ze to on uciął mi skrzydełka... :)
fakt taki ze dałam mu popalić w tym miesiącu

laski z tymi 12 kg to pomówienie ja na serio nie chciałam 12 , jak bonie dydy...
fajne bluzy.... Oposku Filipkowy mis jest przecudny, ja jednak ma ciuchole po Maksim wiec oszczędzam

Rika , zjadłabym sobie ciasto nie powiem., ja zdecydowanie wolę jednak bluzy rozpisane niż przez głowę

Masuska my jeździmy puntiakiem, póki Tomi pracował i miał służbowy nie było problemu bo miał kombi wiec wakacje służbowym, teraz nie wyobrażam sobie wyjazdu na wakacje puntiakiem :) ale zakładam ze an przyszłe wakacje pojedziemy już jakimś innym, służbowym ;)

Anka oczywiście że na starość u mnie, właśnie się przymierzam do sprzątania piwnicy, nie wiem tylko czy wyrobie bo ta Twoja starość tuz tuż :P

Dziewczęta teraz o nas, nie biorąc pod uwagę negatywów to same pozytywy :) Jachu zaczyna się przystosowywać do życia w społeczeństwie ,ba nawet rodzinie, wczoraj nie ryczał na dziadków których już dawno nie widział... mało tego bawił się, brał za rękę kazał chodzić se sobą.. ekstra wcześniej masakra-oczywiście babcia wzięła go na sposób bo miała w ręce na dzień dobry borówki w miseczce-ale ok

kolejny plus robię przemeblowanko u chłopaków w pokój, oddaje rodzicom nasza sofę bo ona wielka , jak kiedyś to była nasza sypialnia to była idealna teraz jest zbędna, i uwaga teście kupuja taka mała wersalkę o szerokos115cm w razie gdyby ktoś był w gościach albo trzeba było zrobić przemeblowanie personalne podczas nocnej akcji Jacha:), do tego pozamieniam regały, i generalnie za nic chłopcy będą mieli nowy pokoik, a co najważniejsze więcej miejsca, o wiele więcej... mój wydatek to kolorowe półeczki z ikei i może walnę jakieś dodatkowe naklejki na ścianę, teraz od strony Maksiego było ZOO , więc moze jakies balony samoloty itp..

kurde wiecie ze ten pimpek wyłazi mi z łóżeczka, strach go zostawić , nogę tak przekłada ze juz wisi w kolanie na zewnątrz-

oki wracam do pracy, fajny dzień na robotę

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429742 przez basba
basba napisał:

Rózyczko ściskam... :kiss: (...) Miałam jeszcze napisać że śliczny napis sobie sprawiłaś :) Oj ty nasz Aniele :)

OOOO... widzisz kochana! To ze strony 1595 :cheer: Tak czytasz posty! ;)... wybaczam :)
Ślicznie wyglądacie na zdjeciach! A Biancia bereta ma takiego jak Wiki tylko ona ma szarego :)

Oposku nieładnie... przeganiać synka! Toż to nieźle musiałaś go wykończyć że spał drugi raz!!! Ślicznie wygląda ten twój mały Miś... Słodziak jeden :) A co do bluz ja podobną kupiłam w smyku... Są grube i na górze mają pyszcze jakiegoś zwierzaka (Wiki ma szarą z pyszczkiem myszki :) ) - nie pamietam ile dałam ale niestety były droższe. A tego linka z kurtkami i kombinezonami nie mogę otworzyć :unsure:

Natimp... jak dzis w pracy tez sie uwzieli? ;) a nie... pada wiec pewnie dobrze ci sie pracuje co ? Koniecznie musisz zrobic fotę jak skończysz to przemeblowywanie bom strasznie ciekawa :)Ja Antosiowi muszę w pokoju jego zrobić jakiś koncik do malowania czy układania klocków/puzli... chyba kopsnę się do Ikei :) A jak się kopsnę to dam ci znać i moze chociaz w Ikei na chwile sie spotkamy... co??? (Ale to tak w przeciągu miesiąca- dwóch , zeby nie było) :lol:

Martuś dobrze że gościu dał chociaż tą kase na naprawę a jak wyrepecicie co trzeba to bedziecie smigac aż miło ;) Kurcze co do noska "bobusia" moja wiecznie ma siniaki na czole... jak nie z jednej to z drugiej strony :P

Masuska dzieki za przepis... spróbuje... :) Cóz za czekoladowy królewicz! Super się upaćkał :)

Rika ale masz fajowego zajączka :) Widzę ze twoje dziewczyny też lubia psiaki! Moja prawie wszystkie musi zaliczyc pogłaskaniem!

Ania to widzę ze ty tak jak ja... ;) ja też często łaże po sklepach nacieszyc oko ;) z czego oczywiście mój mąż ma polew! Ale co tam! :cheer:

12 lata 3 miesiąc temu #429760 przez natimp1
Basba tak tak, chce nawet na chwilę do ikei, staruchów wsadzimy w kącik zabaw a maluchy.. hmmm chłopy będą gonić,
wiesz ja nic szczególnego nie robię -po prostu odświeżam by mieli więcej miejsca.
hmm ta moja synówka to laska ze hoho, a płaszczykiem takim bym dla siebie nie pogardziła:)serio

Masuska - mam takie pytanko jako dr Ciocia Nati
Młody często ci tak siada z nóżka do tyłu, mi przy Maksim chirurg zwrócił uwagę by pilnować tego, to jest ponoć niepoprawne i pogłębia dziecięcą koślawość ... wiesz to tylko tak z miłości do Was ...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429777 przez basba
Łeeeee Nati ten płaszczyk w pepco za 25 zł kupiłam... ale fakt szkoda ze dla dorosłych takowych nie ma... ;/ No nic, a jak bede do tego Poznania się wybierac to na bank dam znać :)

O tych nóżkach to też słyszałam i pilnuje :)

A mam jeszcze pytanko... czy ma któraś z waz inhalatory??? Planuje kupić i teraz w promocji w smyku są???
www.smyk.com/magic-care-mr-beetle-inhala...3,swiat-niemowlaka-p Nie znam się na nich i nie wiem czy ma parametry dobre... pomoże ktoś????

12 lata 3 miesiąc temu #429803 przez natimp1
nie znam się na inhalatorah, a chcesz kupić bo??/?

12 lata 3 miesiąc temu #429834 przez basba
...bo....

Wiki dość często ma katar (nie wiem czy przez zęby czy nie), który często trwa 2-3 tygodnie i często zamienia sie w kaszel. Mama robiła nam parówki np z majeranku i dość szybko nam przechodziło...ale ona to taki mały szałaput i bałabym się przed nią postawić garnek z gorącymi ziółkami a w końcu ile mogę dawać jej kropli do nosa :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #429881 przez Rika
Dzień dobry

Piękne zdjęcia

Masuska moja Ola nie przepada za czekoladą, za to lubi skittlesy :D

A takie płaszczyki co Wiki ma na sobie to widziałam na allegro dla dorosłych :D

12 lata 3 miesiąc temu #429921 przez natimp1
o dla dorosłych ekstra.. która by chciała kupić zubożałej koleżance.. B no nie wszystkie naraz

Basba , kumam, pamiętam jak na inhalacje chodziłam do przychodni, wciągałam aż miło... myślałam ze Wiki ma jakieś problemy z oddychaniem czy cos.. a na kater dobry pomysł..

a podajecie dziewczyny tran?

12 lata 3 miesiąc temu #429956 przez masuska
natimp1 napisał:

Basba tak tak, chce nawet na chwilę do ikei, staruchów wsadzimy w kącik zabaw a maluchy.. hmmm chłopy będą gonić,
wiesz ja nic szczególnego nie robię -po prostu odświeżam by mieli więcej miejsca.
hmm ta moja synówka to laska ze hoho, a płaszczykiem takim bym dla siebie nie pogardziła:)serio

Masuska - mam takie pytanko jako dr Ciocia Nati
Młody często ci tak siada z nóżka do tyłu, mi przy Maksim chirurg zwrócił uwagę by pilnować tego, to jest ponoć niepoprawne i pogłębia dziecięcą koślawość ... wiesz to tylko tak z miłości do Was ...

Kiedyś tak i to często, teraz już mało. Mówiłam pediatrze, kazała uważać, ale już tak Piter nie robi:)

Basba jaka Wiki cudna, no i płaszczyk faktycznie i ciocia Masuska by taki chciała:)

W Biedronce byłam, bluza najmniejsza była tylko różowa, więc odpuszczam ;( A i dziewczyny znalazłam coś fajnego, takie coś jak mleczna kanapka ino Neskłik:P Pioter wszamał całą i jeszcze chciał (mimo że zjadł parówę, drożdżówkę i danonka)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429962 przez Oposek
Dzień dobry! :)

Basba, Natimp, Ania a może byście pokazały zdjęcia Waszych starszych synków koło roczku???? Plissssssss Ciekawa jestem, czy byli podobni do rodzeństwa :kiss:

Basba my kupiliśmy Młodemu nebulizator, jak miał dwa miesiące, na parametrach się nie znam, Filip miał zapalenie płuc, więc był potrzebny na już i Krzysiek kupił jakikolwiek w nocnej aptece. Może Różyczka będzie coś wiedziała, Oliff zdaje się często korzystała. U nas się rewelacyjnie sprawdziło, choć ja byłam megasceptyczna. Jak tylko Filip ma katar to używamy i od razu widać poprawę.
Najfajniejszy jest ten namiot inhalacyjny, ale to już mega wydatek, więc dla zdrowego dziecka chyba się nie opłaca. Wikusia przepiękna! :kiss:

Natimp do tej pory widać skutki tego "wciągania aż miło" :lol: No ja się wciąż waham z tym tranem... Póki co karmię, więc nie wiem, czy jest sens. Ale ten Tran Mollera wszystkie mamy naokoło polecają:) A wiesz może, jak to cenowo wychodzi? Ja teżjestem na etapie przemeblowania u Młodego... Pochwal się potem fotką jakąś :)

Rika fajnie, że ciasto się udało, choć mój mąż lubi zakalce, ale On dziwny jest, bo woli też zupę ze zwarzoną śmietaną:) Ja też wolę zdecydowanie rozpinane bluzy i tym razem Filip ma wszystkie rozpinane.

Ania jak zdrówko Twoich Chłopaków???

Masuska ja nie wiem, jak i po co oni to robią, ale w Biedronce ciągle kłopot z kupieniem czegoś dla dziecka. Po body jechałam w pierwszy dzień to już nic nie było. Z trzech rodzajów zabawek ostatnio była tylko przebijanka:) A mleczne kanapki ja wsuwam i z dzieckiem się nie dzielę ;)

Asia my mieliśmy wcześniej inną, droższą misiową bluzę i of kors była zdecydowanie lepsza gatunkowo, więc się nie martw, że przepłaciłaś, ale ta też jest w porządku.

Różyczko A Filip buziaka nie dostanie? No ja wiem, że nie zięć ukochany, ale może po znajomości się załapie choć na malutkiego całuska? (i ja przy okazji :blink: )

12 lata 3 miesiąc temu #429973 przez Oposek
www.tchibo.pl/Moda-dziecieca-stylowo-i-c...enia-t400010009.html

Ten link się powinien otwierać. Już zrobiłam rozeznanie i wiem, że buty zimowe fajne, ale na naszych roczniaków chyba i tak za duże...

12 lata 3 miesiąc temu #429988 przez masuska
O Oposku a ja jak byłam p zabawki to wybór był, ale nic nie wzięłam w końcu.

A poza tym mam focha, bo żeś mój numer wykasowała:P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka