BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #144438 przez różyczka
Masuska rzeczywiście długo Ci idzie i nie dziwię sie Twojemu zniecierpliwieniu. Wytrzymaj jeszcze troszke :kiss: Piotrus poprostu czeka na Bianke ...mówie Ci :blink:

Historia z siostrzeńcem...no kurde....miał przeboje chłopak jak z filmu...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #144444 przez przyszla_mama
o kurcze, ale z tym siostrzencem to niezla historia.. cale szczescie, ze nic sie nie stalo.. jak przeczytalam Masusko pierwszy raz Twoja relacje, musialam sie cofnac i jeszcze raz przeczytac bo az nie moglam sie polapac :)

ja juz po badaniach, najedzona bardzo i zadowolona, wiec i Arus zadowolony :):)

a wiecie co, dostalam skierowanie na badania na 3 czynniki, kwas moczowy, biliruibina i cos tam jeszcze, wiec ja w siuski w pojemnik i na badanie krwi pojechalam, a tu co? kwas moczowy to wcale nie z moczu tylko z krwi sie bada hehe :) to sie usmialam, no ale skad mnie to bylo wiedziec, nie znam sie za bardz, kwas moczowy to oczywiste bylo dla mnie ze z moczem trza je chac :):):)

13 lata 9 miesiąc temu #144451 przez różyczka
Przyszła_mamo dalej jestem zdziowiona, że robiłaś badania w sobotę :unsure:

U nas laboratorium chyba tylko w tygodniu jest czynne a moze sie mylę...

heheh z tym moczem to się usmiałam :laugh:

Mój gin nic takiego mi nie zlecał do zrobienia, ale ja to nawet nie miałam tego wymazu ...jeszcze :huh: musze go podpytać o to na wizycie.
A tą bilirubinę to pamietam, że badali kilka razy dziennie mojej córce, która po urodzeniu miała silną żółtaczkę i musiałą być naświetlana biduleńka.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #144473 przez happymamma
No ładnie, tak się wpychać w nie swój miesiąc :silly: AniaW seeeeeeeerdecznoe gratulacje!!!!!!!!!!! :woohoo: Rika pewnie też urodziła, bo inaczej juz by się odezwała, tak myslę... :)

13 lata 9 miesiąc temu #144478 przez aga1040
AniaW GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! Czekamy na twoj powrot i foteczki malego. Buziaki

13 lata 9 miesiąc temu #144481 przez sylka
Gratulacje dla rozpakowanych lipcowych mamusiek :)

13 lata 9 miesiąc temu #144500 przez olka1730
AniaW serdeczne gratulacje :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #144522 przez takajedna
Aniaw gratulacje!!!! Pierwszy "potwierdzony" poród z forum, bo Hobbor i Rika pewnie też już urodziły, ale Ania dzięki narzeczonemu pierwsza zdążyła o tym oznajmić :D

Różyczka ja też jeszcze nie miałam tego posiewu, no ale gin chyba wie co robi... W poniedziałek wizyta, zobaczymy

Przyszła mama ale się uśmiałam :P ale znając mnie też bym poszła z moczem w pojemniku :)

Dorota to o mnie też pamietaj jak będzie Ci się któraś z nas śniła, może jeszcze nie teraz bo 37 tydzień dopiero zaczęty ale tak w czwartek, piątek możesz o mnie śnić, pozwalam :)

Masuska spory ten Twój synek, nic tylko rodzić, bo jeszcze za duzy urośnie :) a nocnej historii nie zazdroszczę

Ciekawe która następna, tutaj naprawde nic nie da się przewidzieć, rosyjska ruletka :laugh:

Ja dzisiaj miałam kolejna okropną noc, usnęłam też koło 12tej dopiero, a przed trzecią obudziłam się wyspana, oczy w słup i koniec spania...Ani tv włączyć, ani na komputer bo siostrzeniec mojego przyjechał i spał w pokoju obok, jeszcze zaczęły mnie nogi boleć, tak jakby kości ud, do tego skurcze łydek, w końcu ad ranem usnęłam to spałam do 9
A tak się cieszyłam że co jak co, ale ze spaniem problemów nie mam
Jeszcze gardło mnie boli

13 lata 9 miesiąc temu #144538 przez przyszla_mama
Różyczko, chyba normalnie nie robi sie tego badania co ja. Ja dostalam skierowanie na te 3 czynniki, ze wzgledu na te moje opuchniecia. Wiem, ze wszystko wyjdzie dobrze, bo i czuje sie dobrze i nawet juz przestalam puchnac, ale lekarz kaze to trzeba, dla spokojnosci :)
ja tez sie zdziwilam ze w sobote czynne maja :)

cos czuje juz wiekszosc zdjec dzieciatek bedzie na forum, kazda bedzie tulic swoje, a ja dalej bede sie taczala i jeczala po nieprzespanych nocach :) echhh... :)

taka jedna, Różyczka musimy sie trzymac razem dzielnie, bo chyba wy tez pod koniec lipca planowo macie terminy..

w polowie lipca rodzi siostra cioteczna mojego meza, ale mi dziwnie bedzie widziec taka malenka dzidzie i wiedziec ze lada dzien taka sama moja sie pojawi :)

13 lata 9 miesiąc temu #144544 przez takajedna
No ja mam na 22 lipca termin, ale może będę niegrzeczna, ale ja to bym chętnie nie trzymała się z Wami :silly: tylko z kimś kto ma termin na jakiś nie wiem, 7 lipca? Bo tez mi się nie widzi "toczyć się" do terminu, a jak jeszcze mam rodzić po terminie to w ogóle, całą ciążę luteina, duphaston, nospa, pół ciąży leżenia a tu może teraz sierpien mnie jeszcze zastanie :P
Właśnie od wczoraj już nie biorę luteiny, im blizej wizyty tym bardziej jestem ciekawa czy mały się odwrócił, jak moja szyjka (teraz to niech się skraca ile chce :) ) a do poniedziałku taaaak daleko...

13 lata 9 miesiąc temu #144562 przez masuska
Ach ta luteina, nafaszerowali mnie nią i teraz czekaj Bóg wie ile.

Dzięki dziewczyny, ja się nie focham, a ciekawa jestem jak tam Bianeczka i reszta dzieciaczków rośnie.

Właśnie obeszłam pół miasta, nogi nie powiem gdzie mi włażą, a samą spożywkę z mamą kupiłyśmy. No i co po tym wszystkim, znów mam "smarki" na wkładce, podbarwione lekko. Śmieszne to moje rodzenie, dużo objawów, a nadal końca nie widać:)

Dziewuchy już tulą swoje skarby, cycocha dają, pieluchy zmieniają, sama słodycz:)

Wiecie dziś mija dokładnie 9 miesięcy od mojego ślubu:) Już nikt nie powie że przed ślubem:)

13 lata 9 miesiąc temu #144584 przez takajedna
Masuska to jak to właśnie było, zaszłaś w tydzień po ślubie? Szkoda że nie w noc poślubną ;)

13 lata 9 miesiąc temu #144585 przez Green
Czesc dziwczyny :woohoo:

AniaW juz urodzila(?) ,a termin na 9.o8. miala ,szok ! :ohmy: Ale za to baaaaaaaardzo mocno GRATULUJE NAPEWNO BARDZO SZCZESLIWYM RODZICOM :woohoo:

Rika pewnie tez juz ze swoja Olcia ,ciekawe jak tam Hobor ?

Normalnie niemoge uwierzyc ze Ania ma juz synka przy sobie :ohmy: :woohoo: Juz sie niemoge doczekac az wastawi zdjecie , i nawet dziewczyna miala nosa zeby to lozeczko juz ubrac :woohoo:

Rozyczka
bidulko od 4 sie kulasz juz na nogach ,oj wspolczuje .Wczoraj zrobilam I raz ciasto marchewkowe i jest pyszotka , maz sie troche dziwil jak mu powiedzialam z czego ale przyznal ze smaczne :silly:

13 lata 9 miesiąc temu #144588 przez masuska
takajedna napisał:

Masuska to jak to właśnie było, zaszłaś w tydzień po ślubie? Szkoda że nie w noc poślubną ;)

Dokładnie to było tak:
W dniu ślubu zapomniałam wziąć pigułki "antyka", w niedzielę na poprawinach, też nie miałam pix przy sobie i nie wzięłam, 27.09 zaczęło się plamienie z odstawienia i postanowiłam już nie brać dopiero przy następnej miesiączce. Ale tak 09.10 miałam owulkę i wtedy jakoś się ustrzeliło.
Cykl niby mi się zaczął 25-27.09 i przecież od początku cyklu się liczy termin. Więc noc poślubna, a tak naprawdę to po odwiedzinach u znajomych tego 9.10, koleżanka w ciąży była i się zaraziliśmy:) Zresztą decyzja była podjęta w trakcie, Mąż wyskakuje z pytaniem czy próbujemy? - hehe, ni jak nie mogłam odmówić:) Wykorzystał chwilę słabości:) Ale ciesze się bardzo, a i tak już nie paliłam trochę, więc jakieś przymiarki były, ale nie spodziewaliśmy się że to tak od razu wyjdzie:0

13 lata 9 miesiąc temu #144590 przez takajedna
No to mieliście szczęśliwy strzał hehe, raz a porządnie :D
Ja półtora roku musiałam czekać na dwie kreski

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka