BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #144780 przez aska27
Dzień dobry Kochane!!!

Różyczko rzeczywiście dziwny sen... ale to tylko sen :blink: oczywiście musiałam sprawdzić co to szczypaice oznaczją... hihi no i : walka o posadę.. ale to sen, dla pocieszenia mi isę często śnią krowy..zawsze mnie gonią, ja uciekam,a ja się budzę masakrycznie zestresowana :laugh:

ach.. różyczka Ty i te ciasta podziwiam!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #144781 przez różyczka
Cholera Aska nie strasz :ohmy: Jak to o posadę :unsure: ja sobie siedze na tym L4 cicho i myslę, że moge byc spokojna o swój powrót do pracy a tu....proszszsz....nigdy nie wiadomo :huh: lepiej być czujnym... wiadomo teraz takie czasy, ze to nic, że umowa na czas nieokreslony, każdego mozna zwolnić jak się znajdzie na jego miejsce np. tańszy pracownik :dry:

A te krowy to co oznaczają? bom ciekawa bardzo :)

A z ciastami to jest tak, ze kiedys sadziłam, ze to jest jakas tajemna sztuka a ja oczywiscie jestem kompletnym beztalenciem, odkryłam w necie blogi kulinarne, sprobowalam i okazalo sie, ze to prościzna :lol: wystarczy zmieszać to co w przepisie podaja i do piekarnika! :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #144782 przez aska27
ech.. różyczka ja to jak bym zamieszała to jakaś bomba na pewno by wyszła,a piekarnik eksplodowałby w kosmos!!! Zostawiłam tą sztukę lepszym :blink:

ach ..a co do tych snów spokojnie.. to moze chodzi tutaj o to...ze zmieni się Twoje życie, wiesz dzidziuś, dodatkowe obowiązki, nowe rzeczy... moze "posada życiowa: :silly: hihi a co do krów to podobno oznaczają płodność..zaczęły mi się śnić gdy zaszłam w ciąże ..i męczą mnie w nocy :laugh: ach...a moze to tylko bzdury.. kto to wie?! :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #144783 przez aska27
zapytam ..bo strasznie mnie to ciekawi..czy któaś z Was Drogie Mamusie ma profil na facebook'u?
Fajnie byłoby mieć jakis kontakt, ciekawa jestem jak po porodzie zmieni sie nasze życie :) wiem,ze na lepsze... ale też na pewno BARDZO!

13 lata 9 miesiąc temu #144785 przez różyczka
Ja nie mam profilu na facebooku, kiedyś dawno załozylam na Nk ale teraz praktycznie nie wchodze tam w ogole i zdjeć żadnych nowych nie zamieszczam. Nie korzystam z portali społecznościowych glównie ze względu na pracę pedagoga - tropili mnie uczniowie :) i kuratora - śledzili podopieczni. A nie sa to osoby, które chce dopuszczać do swojego zycia prywatnego, tak wiec zakładać nie zamierzam raczej.
No ale chyba tu dalej bedziemy miały kontakt, co nie? :) Widzialam, ze dziewczyny z poprzednich m-cy i lat cały czas pisuja tu na forum...

13 lata 9 miesiąc temu #144786 przez aska27
różyczka napisał:

Ja nie mam profilu na facebooku, kiedyś dawno załozylam na Nk ale teraz praktycznie nie wchodze tam w ogole i zdjeć żadnych nowych nie zamieszczam. Nie korzystam z portali społecznościowych glównie ze względu na pracę pedagoga - tropili mnie uczniowie :) i kuratora - śledzili podopieczni. A nie sa to osoby, które chce dopuszczać do swojego zycia prywatnego, tak wiec zakładać nie zamierzam raczej.
No ale chyba tu dalej bedziemy miały kontakt, co nie? :) Widzialam, ze dziewczyny z poprzednich m-cy i lat cały czas pisuja tu na forum...

oby!!! :)

Ciekawa jestem co u Agi, Riki ..Hoboor... ech... moze niedługo się pojawią tutaj :blink:
tak szczerze myslałam,ze masuska pierwsza urodzi ..ale Piotruś kaze nam czekać :) a ciotki takie ciekawskie są :woohoo:

13 lata 9 miesiąc temu #144788 przez takajedna
Hej, wpadłam się tylko przywitać i standardowo sprawdzic czy któraś zaczęła rodzić ;)

A co do snów to nie ma nocy żeby mi się niemowlaki nie śniły, co to moze oznaczać? :laugh:

Profilu na fb ani nk nie mam

Miłej niedzieli

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #144791 przez przyszla_mama
Ja równiez nie mam profilu, ani na nk ani na facebooku, mialam kiedys ale strasznie sie meczylam, nie czuje tego :) no i usunelam. Wychodze z zalozenia, ze z kim chce utrzymywac kontakt to utrzymuje, wiecej mi nie potrzeba :) A MAM NADZIEJE, ze tu na forum bedziemy po narodzinach dzidziusiow dzielic sie dalej radosciami i smutkami, i oby tych drugich nie bylo wcale :)

Różyczko - brzoskiwinki, milusio :) ja to w zasadzie wole brzoskwinie niz ananasa, ktorego smak mnie drazni, a brzoswkinie pewnie nadadza to fajna wilgotnosc

kochane, juz mi podalyscie caly spis dzidziusowych rzeczy do kupienia, tylko powiedzcie mi jeszcze jesli mozecie czy przyda sie krem ochronny na slonce na samym poczatku? mi mowia zeby od razu kupic taki z filtrem nie mniejszym niz 50, prawda to?:)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #144792 przez aska27
takajedna też czekamy na nowe, dobre wiadomości :)

ach..musze się ogarnąć hihi ale MI SIĘ NIE CHE!!! :laugh:

profilu na nk też nie mam, ale na facebook'u tak.. no nic ,trudno :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #144805 przez różyczka
przyszla_mama napisał:

kochane, juz mi podalyscie caly spis dzidziusowych rzeczy do kupienia, tylko powiedzcie mi jeszcze jesli mozecie czy przyda sie krem ochronny na slonce na samym poczatku? mi mowia zeby od razu kupic taki z filtrem nie mniejszym niz 50, prawda to?:)

Ja kupiłam ten z Nivea,co pisalam juz - faktor 30 -od pierwszych dni, bo osobiscie uważam, ze od pierwszego spaceru lepiej chronić przed szkodliwymi promieniami UV dzidzie i smarować te odkryte części cialka, wiadomo, ze nie wystawia sie na słonce dziecka ale w cieniu człowiek tez sie opala i wolę dmuchać na zimne, bo skórka noworodka jest naprawde bardzo delikatna. Te o faktorze 50 sa chyba tylko w aptekach dostępne, no i nie sa tez tanie, jak ja pytałam to np. około 60 zł, zalezy oczywiscie z jakiej firmy, ten Nivea kupiłam w Rossmanie za 29,90 zł-tylko jakby co trzeba sprawdzać czy jest na nim napisane od pierwszych dni bo niektóre dziewczyny nasze kupiły niby ten sam a jest albo powyzej 1 m-ca albo powyzej 3 m-cy nawet.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #144817 przez piernikarczyk07
Hej kuleczki :)

Jaką ja miałam straszną noc...tak mnie całe podbrzusze bolało jak na miesiączke że SZOK :cheer: zawsze miała bardzo bolesne te dni ale to co było w nocy... :huh:
Jak już zasnełam to drętwiała mi prawa ręka, jak już z ręką było ok to musiałam wstać to WC OSZALEĆ można :S

Pospałam sobie do teraz, bo źle się czuję cały czas boli mnie brzuszek :dry: Dobrze że nie muszę dziś robić obiadu, bo idziemy do teściów :silly: Poźniej chcę jechać na odpust do moich rodziców, bo chcę ciastka odpustowe hehehe :lol:

Milutkiej niedzieli :)

Aaa ja mam krem z filtrem 30 z Ziaji, bo nie mogłam nigdzie znaleźć tego co ma różyczka wszędzie był tylko od 3 miesiąca.

13 lata 9 miesiąc temu #144821 przez Lucy
Piernikarczyk może Ty będziesz następna hm???
    Wiecie co do tego kremu to już sama nie wiem na moim pisze od 3-go m-ca a skład ma ten sam co ten od pierwszych dni życia same zobaczcie
[/ul][/ul]
    Ja to nie mam siły na nic,puchną mi paluchy też...wrrr

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 9 miesiąc temu #144838 przez różyczka
Lucy napisał:

Wiecie co do tego kremu to już sama nie wiem na moim pisze od 3-go m-ca a skład ma ten sam co ten od pierwszych dni życia same zobaczcie

[/ul][/ul]

RZECZYWISCIE :) ma naprawde ten sam sklad, bez sensu...

Asik jesli nas czytasz - ja apropo ptysi mam pytanko :) czemu napisałaś 2 łyzeczki cukru a pod spodem pól łyżczeki cukru? Bo ja nie kumam ale bede wdzięczna za podpowiedź

13 lata 9 miesiąc temu #144840 przez masuska
Cześć moje kochane:)

A mnie się śniło że rodzę, i że były już fotki forumowych dzieciaczków, a ja tak bardzo chciałam wam napisać że Piotrek zaraz będzie z nami i oczywiście obudziłam się na siku i koniec:( Ale sen był przyjemny.

Lucy i przyszła mamo co do tego kremu to w Rossmanie są teraz po 28 zł, ale najlepsze jest to że ten od trzeciego miesiąca i od pierwszego dnia stoją obok siebie i różnią się tylko tą adnotacją, aż Mężowi to pokazałam, żeby się pośmiał trochę z tego. Tak sobie myślę że jak już widział i wie o co chodzi, więc niech mi kupi jak będę w szpitalu:)

Piernik czekamy aż napiszesz, jadę do szpitala, 3majcie kciuki:)

Różyczka, zaraziłaś mnie tą cukinią, uwielbiam:) A ciacho, spróbuję zrobić, na jutro jest plan na marchewkowe, ale mamy dziś imieniny i są zrobione 2 ciacha, więc poczekam aż się skończą. Ciekawa jestem co by było gdyby dodać papaję, UWIELBIAM:)

Aska27 a ja mam konta na NK i na FB, ale na nk gram a na FB nie wchodzę. Mam nadzieję że zostaniemy na zapytajpołożną.pl po urodzeniu naszych kochanych szkrabów.

Dorotas mój też sie ostatnio strasznie ociąga z ruchami, ale już dziś pączka wciągnęłam i dał znać o sobie:)

13 lata 9 miesiąc temu #144851 przez happymamma
różyczka napisał:

Lucy napisał:

[/ul][/ul]

RZECZYWISCIE :) ma naprawde ten sam sklad, bez sensu...

Asik jesli nas czytasz - ja apropo ptysi mam pytanko :) czemu napisałaś 2 łyzeczki cukru a pod spodem pól łyżczeki cukru? Bo ja nie kumam ale bede wdzięczna za podpowiedź

Tak wymyślilam, że może chodziło o pół łyżeczki waniliowego :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka