BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #158646 przez aska27
aniu dziękuję..mam nadzieję,że sobie poradzę! :)

Dziewczyny.. nie chcę narzekać,ale nogi mam grube jak piłki.. puchna mi okropnie, to nieprzyjemne uczucie no i ten ból w plecach.. dobrze,ze juz blisko finału :blink:

różyczka tak ten wózek ma przekłądaną rączkę,ale obraca się też o 180' tak ,że te większe koła są zawsze z przodu, taki plus. Zależało nam też,zeby dobrze się składał. Niestety kolorystyka tych wózków jest kiepska, zaryzykowaliśmy i w ciemno zamówiliśmy "silver" no i to chyba był dobry wybór :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #158653 przez różyczka
Aska łączę sie z Tobą w bólu, nogi mam jak balony, palce od rąk jak parówki :(
widziałam w sklepie jak on sie super obraca, naprawde nieźle to wymyślili, a kolor naprawde fajny, jestem pewna, ze sie spodoba Mikolajowi :)
Ja chciałam cały czas czerwony wózek a w końcu wzięłam popielaty z fioletowymi wstawkami :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #158659 przez aska27
różyczka na pewno jest piękny... pochwal się zdjęciem, bardzo jestem ciekawa :)
A co do koloru to też chciałam czerwony :blink: ale mój kochany mąż nie chciał się zgodzić..w koncu ustąpiłam :blink: no i jakoś poszliśmy na ugodę :)

a co do tej opuchlizny,szkoda słów, kupiłam dzisiaj sobie nowe laczki do szpitala, bo w "stare" niestety stopa nie chce wejść! :( No i juz próbowałam wszystkiego,żeby sobie jakoś ulżyć, najbardziej pomnaga jednak trzymanie nóg wyżej.. nawet na łóżku mam poduchy,żeby stopy były wystarczjąco wysoko!

13 lata 8 miesiąc temu #158669 przez różyczka
Aska ja mam ten (kolor ametyst):
bejbi.eu/sklep/xlander-wozek-glebokospac...amethyst-p-5509.html
córa mnie namówila na ten kolorek choć ja bałam się, ze trochę zbyt "chłopięcy", ale ona miala wizję, ze te wszyskie różowe ubranka ślicznie będa sie komponować z fioletem :)

Mój stoi przykryty w garażu narazie, nie moge sie juz doczekać żeby go 'wypełnić" małą pasażerką :)

13 lata 8 miesiąc temu #158673 przez dorotas29
Witajcie!!!

Moja Mamusia pojechała już po czterech dniach do domku i jest mi smutno... :(
Później spróbuję Was nadrobić.

Wczoraj byłam na kolejnym płukaniu zęba.
Mam nieregularne skurcze, dzisiaj też mnie męczą,ale są bardziej dokuczliwe, Kubuś jest mniej ruchliwy,czekam,może coś się ruszy...

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane Lipcóweczki i te które są jeszcze w dwupaku :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #158675 przez aska27
różyczka napisał:

Aska ja mam ten (kolor ametyst):
bejbi.eu/sklep/xlander-wozek-glebokospac...amethyst-p-5509.html
córa mnie namówila na ten kolorek choć ja bałam się, ze trochę zbyt "chłopięcy", ale ona miala wizję, ze te wszyskie różowe ubranka ślicznie będa sie komponować z fioletem :)

Mój stoi przykryty w garażu narazie, nie moge sie juz doczekać żeby go 'wypełnić" małą pasażerką :)

różyczka wg mnie wózek jest PRZEŚLICZNY!!!! Kolory rewelacyjne!
Biance na pewno też się spodoba!!! :)

zmykam spać... spokojnej nocy i słodkich snów :blink: paaa :)

13 lata 8 miesiąc temu #158682 przez różyczka
Dzięki Aska, dobrej nocy :)

Dorotas fajnie, ze sie odezwałas , bo teraz jak któras nierozpakowana sie nie pokazuje to od razu pada podejrzenie, ze na porodowce walczy :) A ząb boli jeszcze?

13 lata 8 miesiąc temu #158698 przez aniaw
Różyczko kolorek wózka i wózek super :) Fiolet nadal w modzie :)
A żywiec zdrój jak najbardziej tak :)
"Woda Żywiec nie jest wodą mineralną tylko źródlaną. Całkowita suma składników mineralnych musi być niska dla dzieci i niemowląt, właśnie w tych granicach, jaką ma Żywiec (ma poniżej 200mg/l). Dlatego najlepiej jak nie ma się pewności sprawdzić na etykiecie czy woda jest zalecana przez IMiDZ i taką właśnie kupić.
Dorosły człowiek powinien pić wodę z ogólną zawartością składników mineralnych 1000mg/l, więc różnice są duże i na to trzeba uważać, bo można krzywdę zrobić dziecku."
Można też poszukać innych niskomineralizowanych, niskosodowych.

Ostatnio na onecie był mega artykuł, że większość wód butelkowanych ma gorsze właściwości od tych kranowych wód ;) Niby woda w kranie musi przejść więcej badań i testów niż ta dopuszczona do butelkowania. Trzeba dokładnie czytać etykiety i zawartość minerałów w takiej wodzie.

Ja sama pije Żywiec i często też mleko Szymusia na tej wodzie robimy lub wodzie z kranu przepuszcvzonej przez dzbanek z filtrem i dopiero zagotowanej.

Dorotas podczytywałam właśnie forum w poszukiwaniu Ciebie :)
Dzielna kobitka jesteś z tym zębolem :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #158700 przez Viszka11
hejka

widze humorki dopisuja :lol: :lol: :lol:

Natimp1-sliczne zdjecia;)

u mnie....uff Mati zostal do jutra u babci:) wiec poszlimy na spacerek do lasku i dorazu na kebaba byl pyszny....Widzialam chyba z 8 Pani w ciazy w tym 1 ubrana nieodpowiednio jak na swoj stan i jedna ktora byla juz po terminie bo zagadalam do niej....

a teraz sie sie wtulic w M> i spac

aaa i wlasnie widze na Pudelku ze ta Urbanska bedzie prowadzaca w Tancu z gwiazdami fujj Jak ja jej nie lubie....

buzka;*

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #158749 przez dorotas29
Co do zęba- jeszcze boli, ale to nie to,co było tydzień temu,antybiotyk trochę na niego podziałał.

Jak będę się wybierała na porodówkę, to na pewno Was poinformuję drogie lipcowe Koleżanki :blink:

Kładę się spać ,bo po kąpieli bóle nie ustąpiły,więc w razie czego muszę zbierac siły :blink:
Dobranoc!!!

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #158769 przez Green
Ania niechce podawac wody malutkiej ale wszyscy wokol radza zeby dawac to bede miec troche spokoju i czasu dla siebie bo mala cyca niebedzie co chwila wolac i tak tylko sie zastanawialam nad tym czy wogole mozna takiemu malenstwu serwowac wode? B)
Ja czuje ze moge miec ciezzzzzzzzzka noc moja mala spi juz od 2o.oo i niemysli sie budzic jeszcze normalnie miedzy 22-23 budzila sie na jedzonko potem kolo 4.oo ; 7.oo i 1o.oo a tu juz 23.3o i mala dalej spi niewiem czy ja obudzic czy czekac cierpliwie az sama sie przebudzi :unsure:

Teraz ide poczytac troszke wstecz was :P Czy ktoras zostala juz nowa mamusia? :unsure:

Aska fajny wozeczek i lozeczko tez fajniutkie :)

Dorotas wspolczuje ci kobieto z tym zebem :huh:

13 lata 8 miesiąc temu #158770 przez Green
zrzera mnie ciekawosc co slychac u Kamilki na dzis miala termin B)

13 lata 8 miesiąc temu #158775 przez aska27
Dzień dobry Mamusie :)

No i mamy kolejny dzień, oby pełen miłych niespodzianek :blink:

Troszkę jestem niewyspana..ale nadrobię na pewno :blink: całą noc dokuczał mi ból pleców! a że śpioch teraz ze mnie niezły to walczyłam na przemian ze snem i z bólem... w ciągu dnia mogę jedynie spać w pozycji siedzącej, bo nadal mam straszną zgagę. A propos zgagi, będąc w szpitalu myslałam ,ze się wykończe, robili mi akurat KTG, skurcze miałam dość silne, wiec bolało jak... a,ze lezałam to jeszcze ta zgaga! Dopiero przy następnym badaniu poprosiłam, zeby zrobili mi na siedząco,bo inaczej nie dam rady. Nie ma to jak uroki ciąży :blink:

Ciekawa jestem która szczęściara dzisiaj urodzi?! :laugh: Ściskam kciuki!!! :)

13 lata 8 miesiąc temu #158789 przez sylka
Green takiemu maluszkowi można podawać przegotowaną wodę lub herbatke koperkową od 1 tygodnia (z Hippa)

13 lata 8 miesiąc temu #158793 przez martus0707
Witam z rana ;)
W sumie chciałam Wam tylko napisać że dzisiaj popołudniu jadę do szpitala i podejmę próbę "wejścia" na oddział :P ciekawe czy mnie wezmą :unsure: powiem że ta kość w spojeniu łonowym mam wrażenie że mi się łamie, trzaska, nie wiem jak to ująć :huh: no ale pewnie nikt by nawet nie zauważył że nie napisałam, w końcu za rzadko tu się udzielam. To tak tylko informacyjnie :)

Miłego dnia mamuśki ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka