BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #158876 przez różyczka
Olka a ja po cichu liczyłam, że jednak pojechałas do innego szpitala i Cie przyjęli :dry: Moja Myszka tez sie słabo rusza, dopiero jak zjem jakąs czekoladkę to wpycha mi głowe pod żebra i prostuje nogi na pecherzu ale jakos tak leniwie...ospale...

Dorotas jak to drzwi od lodowki odpadły :unsure:

Masusko usmiech bezbłędny :lol: nawet nie wiesz jak ja sie boję wlasnie takiej sytuacji, ze wracam do domu z Bianeczką, ona płacze a ja nie wiem o co jej cho :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #158877 przez różyczka
Dorotas a kiedy Ty miałas ostatnio robione usg? Bo z tego co się orientuję polożenie poprzeczne to absolutnie bezwzględne wskazanie do cc i może nie musisz się juz wcale meczyć tylko wystarczyłoby pojechać do Szpitala umówić się na termin?

13 lata 8 miesiąc temu #158885 przez dorotas29
Różyczka- miałam robione Usg 35+3 , lekarz nawet nie wspomniał o cesarce. Spytał tylko ile dni po terminie rodziłam córkę i nic, kazał czekać....byle wytrzymać do piątku...
Czasami mam wrażenie ,że Kubuś ładnie się ułożył,oby to nie było tylko wrażenie....
A drzwi od lodówki :angry: -hmmmm- ze dwa dni temu coś chrupnęło w drzwiach i słabo się domykały i tyle,a wczoraj chciałam coś schować i po prostu odpadły, dobrze,że córcia nie stała obok,a i ja się zdążyłam odsunąć, bo by było nieszczęście...

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #158890 przez masuska
Rozyczko nie chce Cie denerwowac, ale odliczam do 20tego, a tak przy synku mi czas polecial, ze patrze a to juz, zaraz bedziesz miala Bianeczke:)

Dorotas dziwie sie ze nie kieruja Cie na CC. Kurcze wez ty tam tych lekarzy za fraki, albo Maz miech wezmie i wymusic cos. a z ta lodowka to niezla akcja.

ach asia swietny wozek, widzialam w realu i podobal mi si:)

Rozyczka kolorek pierwsza klasa, a ze xlander to wiadomo co mysle;)

Dzis idziemy na pierwszy spacer, w ramach zadoscuczynienia za dzisiejsza noc. teraz widze jak sie wysypia, az milo.

martus 3mam kciuki, niech Cie zostawia wreszcie. Smieszne ze sie ludzie garna do szpitala:) Ale sama wiem jak to jest:)

13 lata 8 miesiąc temu #158898 przez kaska191919
cześć dziewwczyny :)
MasuskaPiotruś słodki, usmiech uroczy, fajnie Wam juz na spacerek :) ja z moją pójdę za jakieś 5 dni, dziś bylismy na balkonie z wózkiem :)
Askatrzymaj się kobietko , wiem jak Wam ciężko dziewczyny!!!!a przekonałam się o tym jak małą położyłam sobie na brzuch :) normalnie szok ze takie dziecko nosi się w sobie i wody i te wszystkie dolegliwości , nie ma lekko. Ale Asiu już nie długo!!!!Jak jest się w ciąży to nie czuję się że ten brzuch tyle wazy a dzidzi położona na brzuchu jest cięzka :blink:
OLka tzrymaj się!! nadchodzi Twój finał :silly:
Martuśtrzymam kciuki, mam nadzieje i życze Ci żebyś też miała miłe i pozytywne wspomnienia z naszego szpitala!!!!! :lol: i żeby z dzidzią było wszystko Ok.
Różyczkono malutka wyglądała jak babcia :woohoo: a ile skręcania tych pieluch było jak ją trzeba było ubrac spowrotem :lol: Trzymaj sie kochana, już 20-sty niedługo i Bianeczka będziesz mogła wyciągnąć mercedesa dla niej z garażu :silly:
Mnie ciągle boli dupa, siadać nie mogę, szwy ściągnięte. jak u WAS się rana goiła ile bolała???
Życzę miłego dnia!!! i Kamilka coś się nie odzywa :blink:

13 lata 8 miesiąc temu #158909 przez Oposek
Ja chyba podzielę los Masuski, od tygodnia na majtkach smarki i cisza.... Jak by mi jeszcze raz pani na SR powiedziała, że odchodzenie czopu zwiastuje rychły poród, to nie wiem, co bym jej zrobiła;)
Poza tym cisza. Wczoraj spotkanie ze znajomymi i udało mi się Was przeczytać, ale nie miałam już siły nic naskrobać. Dziś nadrabiam;) Koleżanka jest w 8 miesiacu ciąży, 5 tygodni za mną. Ja po terminie, Jej grozi poród przedwczesny, więc śmiejemy się, że jeszcze urdzi pierwsza...
Wybieramy się na zakupy "domowe", już pewnie ostatnie poważniejsze, ale potem do Was zajrzę:)

Przyszła Mamo nie dziwię się ani trochę Twojemu przerażeniu i zdziwieniu... Ale Kaśka ma rację, że to nie ma znaczenia, w jaki sposób Twoja Dzidzia przyjdzie na świat, choć rozumiem Twój zawód. Ja jeszcze nie wiem, czy cc (bardzo duże dziecko) czy naturalny i sama nie wiem już, co bym wolała...

kaska191919 świetne te kołysanki:)

olka1730 ja nie wiem, co oni sobie w tym szpitalu wyobrażają... Żeby nawet nie zbadać? też bym się wkurzyła na Twoim miejscu...

martus0707 trzymam kciuki za wizytę w szpitalu!

Masuska Piotruś ma śliczny uśmiech:) A ten świadomy pojawia się mniej więcej między 7, 9 tygdniem, więc niebawem:)

Dorotas Ty to się wymęczysz Kochana...Jeszcze te drzwi od lodówki. Mam nadzieję, że dziś czujesz się lepiej.

Niefajnie z tym Pierniczkiem :( Mam nadzieję, że Nikodemek szybko wróci do zdrowia i do domu!

13 lata 8 miesiąc temu #158926 przez aska27
Kasiu mam nadzieję,żejeszcze chwila i tez będę cieszyła się swoim maleństwem. A dolegliwości... miną, bóle miną...

oposek mi też już dawno odszedł czop i cisza, rozwarcie małe,ale jest, co jakis czas mam skurcze, nawet bardzo bolesne no i ten ból kręgosłupa ... ciekawa jestem czy coś się zacznie dziać czy tak będę się męczyć az do wywoływania. Wolałabym,zeby samo ruszyło!

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #158932 przez masuska
AniaW powiedz mi czy Ty masz zapas swojego mleczka? Sciagasz z jednej na jedno karmienie czy z dwoch?

Nie daje rady karmic, smaruje, kombinuje, oszczedzam, ale jak sciagne to jest ok.A jak nie to Maly sie nie najada i dawanie cyca ostatnio to wygibasy. Wymiekam:( Najgorsze ze chce karmic a przez ten bol nie daje rady. sciany bede gryzc. a przy nawale bylo juz prawie dobrze. teraz jest MASAKRA. Z jednej wystarczalo zeby sie najadl teraz z dwoch to jest na jedno karmienie.

Mam dola giganta. jak daje cyca to placze z bolu, jak butle to ze nie moge wykarmic mojego synka. Co mam robic? bo wariuje.

Meza wyslalam po nakladki na cyce moze to cos da.

pojecze jeszcze, bo tak mi zle jak nigdy. jak czyscílam rano pepek, to bylo ok, po poludniu zmieniam kolejna pieluche a tu skrzepla krew, dlaczego? nie wiem:( Do tego skorka mu schodzi z raczek i z nozek i mimo ze smarujemy czym tylko to nie widac efektu. na koniec na glowce jakies lekkie krostki ma, boje sie ze to ciemieniucha. czuje sie taka bezradna:(

13 lata 8 miesiąc temu #158939 przez aska27
masuska moze skontaktuj się z położną, na pewno coś doradzi!!! Po co masz się męczyć.. tzn Ty no i Piotruś. Chętnie bym coś doradziła,ale jestem "zielona"w tym temacie, myślę,że warto zapytać położną,a na pewno nie zaszkodzi.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158941 przez masuska
Dzwoniłam ma przyjść i pomóc, ale jutro, lub w czwartek, na razie jadę na laktatorze, a reszta jak była, łapki smarować, pępek czyścić, a czy ciemieniucha to sama oceni. W sumie to nic mi to nie dało. Porażka:(

13 lata 8 miesiąc temu #158942 przez aska27
masuska trzymam więc kciuki za Was!

śliczne zdjęcia :) Adriannka jest przesłodka :) oj, jak wszystkie tutaj dzieci, nie mogę się napatrzeć :blink:

13 lata 8 miesiąc temu #158946 przez różyczka
No Adusia PRZEUROCZA :lol: :lol: Nareszcie się udalo fotkę zamieścić :)
Hoborr skrobnij do nas choc parę slów - jak sie czujesz, jak nastrój, jak dzidzia?
mam nadzieję, ze dolinka choć trochę minela a jesli nie to tym bardziej napisz...

Masuska no i doszlismy do tego momentu, że większość już rozpakowana a te, które czekają (w tym i ja) nie bardzo wiedzą co doradzić w trudnych momentach, Wam łatwiej nas (oczekujące) pocieszać - nam gorzej bo te problemy, o których piszesz dopiero przed nami. Doswiadczone mamusie na pewno Ci pomoga a ja chetnie poczytam żeby potem sama wiedzieć co i jak.
Nie podłamuj się tylko plisss... wiem....łatwo sie gada a za chwile pewnie bede to samo przerabiać.
Buziaki dla Piotrusia :kiss:

13 lata 8 miesiąc temu #158950 przez aniaw
masuska kochana zdenerwowanie i płacz to najgorsze co możesz zrobić teraz dla swojego karmienia. Jak ja przez kilka dni tak stresowałam się tym, że wylądujemy znów w szpitalu to max 70ml mogłam z siebie wydoić. Jak męczyłam się z laktatorem i ściąganiem i było jakoś mniej mleka to znów się stresowałam, że mleko mi się kończy...
Ale wreszcie wmówiłam sobie, że nie mogę się stresować, bo to na prawdę źle wpływa na produkcję mleka.

Teraz zciągam 120-150lub 2 godz temu 190ml (ale to jakoś wyjątkowo, aż się sama zdziwiłam).
Przy dojeniu się laktatorem wyluzuj się i myśl tylko o Piotrusiu i o tym, że masz duuuużo mleka, patrz też na synka - to na prawdę działa :)
Ja mam tak, że jak się np rozkojarzę, albo zacznę rozmawiać z Menem to prawie nic mi nie leci mleka a jak znów zacznę myśleć o Dominiczku, że jest głodny i że muszę zciągnąć dla niego zapas to zaczyna od razu mocniej lecieć.

Ja zciągam z dwóch piersi co 4-5 godzin (wcześniej co 3-4godziny).
Jak mój synek miał tyle co Twój to nie udało mi robić zapasów a teraz sobię robię, bo ja z [/b]tym gotowaniem muszę się bawić :( Tylko, że teraz mój jakoś mniej wcina (teraz zjadł tylko 50ml i już nie chce :( ).

Dodatkowo cały czas się stresuję, że jak on jest taki leniwy to nie będzie chciał juz moich piersi ssać tylko butelkę :ohmy:

A masuska ile płynów wypijasz na dobę? Jakiś herbatek specjalnych próbowałaś?
Wiesz niektóre dziewczyny karmią z dwóch piersi na jedno karmienie i też jest ok.
Twoja laktacja musi się unormować przecież.

A te piersi tak Cię bolą, bo Mały je nadgryza? Czy co?

Te nakładki to jakieś wyjście, ale niektóre leniuszki mają problem ze ssaniem przez te nakładki wiesz? U mojego na pewno się by to nie sprawdziło, bo on zaraz szybko się męczył przy piersi i zasypiał a później okazało się po ważeniu, że się nie najadał, bo nie przybierał na masie.

A tym pępuszkiem się nie przejmuj. U mnie jeszcze raz dziennie muszę mu czyścić, bo pojawiają się tam skrzepy. Tak może być nawet do dwóch tygodni.
A jakiś zaczerwieniony ma ten pępuszek? Jak nie to wszystko w porządku :)

13 lata 8 miesiąc temu #158953 przez Kamilka24
Cześć Wam :kiss:

Mi się już nie chce... wczoraj byliśmy na wizycie i dowiedziałam się tylko, że jak będę tydzień po to dadzą mnie na jakieś masaże aromaterapią- niby stymulacja jakiś nerwów co odpowiedzialne są za poród- a jak to nie pomoże to w 12-tym lub 13-tym dniu po terminie wezmą mnie do szpitala na jakieś zastrzyki :angry:
Mam jakieś tam kłocia od paru dni ale nic się nie dzieje :dry:

Masuska Piotruś jaki śliczny, a uśmiech bezcenny :kiss: boję się, że będę miała
ten sam problem w przyszłości z karmieniem co Ty bo mam bardzo wrażliwe piersi...

Hoborr Adusia jaka malutka i słodziutka

Dziewczyny ja już chcę urodzić :ohmy:

Co myślicie o porodzie w wodzie :unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #158960 przez Viszka11
Ada-Hobborkowa SLICZNA!!! :kiss: :lol:

Ja dzis bylam z M. na spacerku znow w Lasku....niestety zlapalam Kleszcza :( ;) mam nadziej ze nic nie bedzie mi...Kleszcz malutki byl jak paznokiec...

lece sie potulic do M. zanim Mati przyjedzie od babci...bo ma byc za godzinke:)

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka