- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Oposku faktycznie 4500g to ja już bym na cesarkę chyba poszła. Ale zawsze sprzęt może się mylić

Sandra, a jak dzidzia z wymiarami? I jakie imię?
Szukałam dziś jakiejś kołysanki, bo dziś godzinę w nocy śpiewałam "Aaaa, kotki dwa" tylko jedną zwrotkę znam i tak w kółko, no i znalazłam, w sumie to siostra.
I tak z moim bąblem na rękach słuchałam i ryczałam jak głupia:)
No, ale znalazłam piosenkę którą znam i całą i jest wolna i będziemy śpiewać maluchowi przy cycu:)
Dziś opowiadałam Piotrowi o tym co tata robi w pracy:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Zastanawiałam się ostatnio jak to jest bez brzuszka... niedawno mówiłam mężowi,ze ja juz nawet nie pamiętam jak to było przed ciążą

A co do porodu bardzo, bardzo, bardzo jestem ciekawa! Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. ach...no i wreszcie zdecydowałam się na poród rodzinny.. w sumie położna mnie namówiła,a co mi tam ... tylko czy mąż akurat będzię w domku?!

Dziewczyny...a czy do szpitala trzeba zabrać jakieś kosmetyki dla dzidziusia? I co z rożkiem, też trzeba wziąć?
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

mam straszne wyzuty sumieneia ze w3as tak zaniedbuje ale moja niunia najchetniej by spedzala 48 na dobe przy cycu

- asia26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*

i wiem co jeszcze chcialam napisac

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Masusaka my bylismy 2 dni etmu na szybkim wypadzie do miasta (musialam sobie jakis ciuch na d.pe kupic

Co do wagi to jak pisalam wazylam 93 w dniu porodu w niedziele bylo 87,8kg dzis jak kiklam na wage bylo 82,7 kg

Przedtem pisalam w posiechy wiec moj poprzedni wpis moze byc malo zrozumialy wiec zapytam raz jeszcze :
* ile spia +/- wasze dzieciaczki?
* co ile jedza ?
* jak dlugo potrafia ssac cyca????...
Moja dzis przeszla sama siebie od poludnia praktycznie non-stop domagala sie cyca nietyle jadla co spala przynim, a proba zamiany na smoczek i przy;ozenie do kolyski konczylo sie placzem

Pochwale sie ze dzis odpadl nam pepus z rana

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- asia26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziecko najważniejsze. A uczenie innej metody usypiania tzn kołysania, noszenia... to głupota.
- aniaw
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mam cudownych trzech facetów:)

aska u mnie w szpitalu dla dziecka nie trzeba było mieć żadnych kosmetyków (tylko ubranka i pieluszki). Co do rożka to może być rożek albo kocyk ( w coś trzeba owinąć maleństwo po porodzie:)) Ja wzięłam rożek i kocyk, bo rożkiem wyścieliłam Małemu ten wózeczek szpitalny a kocykiem był nakryty

masuska chyba wynajmę Cię do śpiewania kołysanek moim Szkrabkom

Green kochana nawet nie myśl o tym, że coś możesz robić źle. Musicie na początku z Dagmarką nauczyć się siebie.
Mój Mały to większość część czasu nadal śpi

Wcina mleczko co 3-4 godziny.
Chociaż od kilku dni budzi się częściej i płacze, ale jak biorę go na ręce to się uspakaja i jak czuje moje ciałko to zaraz znów zasypia.
Jak podawałam mu kilka dni temu cycka to on po kilku minutach intensywnego ssania zasypia (mój Szymuś jadł co 3-4 godziny po równe 5 minut i to mu wystarczało - miałam wtedy mega ilość mleka więc wystarczyło, że lekko pociągnął a lało mu się do buźki samo

Teraz podaję swoje mleko butelką więc kontroluję ile zjadł i z butelki to idzie znacznie szybciej i boję się, że nie będzie chciał wrócić do piersiaka jak spodoba mu się butelka...
Z tym wiszeniem kilkugodzinnym na cycku to zdania są jak zwykle podzielone. Przytulanie dziecka ok, ale jak będzie tak cały dzień Tobie ciumkała te brodawki to dojdzie do maceracji skóry i będzie Cię coraz bardziej bolało.
Może jeszcze jej się to zmieni.
Mój np od kilku dni uwielbia leżeć mi na kolankach, albo na brzuszku i śpi wtedy słodziutko a jak odkładam go do łóżeczka to zaraz się wierci i zaczyna płakać.
Rika ma rację, że inne rzeczy teraz mogą poczekać a dzidziuś jest najważniejszy.
A czy będzie odwiedzać Cię pielęgniarka? Może jej podpytaj co masz zrobić jak zobaczy jak karmisz i obejrzy Malutką.
Na pewno nie ma co się denerwować, bo córcia wyczuwa Twój nastrój i zaraz jej się to udziela a wyrażać swoje niezadowolenie jak na razie może tylko płaczem...
Lucy a u czerwcówek polecają np wodę koperkową. Będzie Twoja pielęgniarka to zrób listę pytań do niej i pomęcz ją trochę

A ja uciekam się troszkę przespać, bo mam w zapasie mleczko już ostudzone, więc może cosik się uda:)
Ps. Fajne dziewczyny macie nowe avatarki

- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Okazalo sie, ze maly wywinal nam numer i ulozyl sie posladkowo! bedzie cesarka...

Ja wiem, ze to nic strasznego i ze nie tylko ja ja bede miala,ale to bylo dla mnie tak wielkie zaskoczenie po prostu, bo do tej pory tak sobie wizualizowalam porod naturalny i we wszystkich moich wyobrazeniach rodzilam naturalnie.
Chyba w 34 czy 35 tyg mialam usg to ulozony byl poprzecznie, ale to wtedy machnelam reka i lekarz powiedzial, ze spokojnie, ze czas jest jeszcze, za na pewno obroci sie jeszcze no i jak juz tam kopal inaczej to myslalam sobie, ooo juz sie obrocil juz glowka na dole. Moze inaczej gdyby wtedy byl juz nozkami, to jakos stopniowo bym sie oswaja z ta mysla. A ja nawet w 1 % nie dopuszczalam do siebie takiej mysli.

Lekarz widzial moje zaskoczenie i widzial ze nie udaje, i mowi ze to tak jest czesto, ze jak wszystko w porzadku i nie ma zadnych przeciwskazan do naturalnego to przychodza kobiety i prosza go o cesarke, a jak kobieta nastawiona na naturalny i zdeterminowana ze taj urodzi, to okolicznosci niezalezne od niej decyduja inaczej..
Wyszlam od lekarza i najnormalniej w swiecie sie rozryczalam.. Juz teraz wszystko sobie w glowie ukladam i wiem ze bedzie dobrze, jeszcze kilka dni i zupelnie to do mnie dotrze. Ale wczoraj...
Rózyczko, wczoraj ten news porazil mnie tak jak Ciebie pamietam x tygodni temu
- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Znaczy sie podsumowując 21 lipca na godz 9.00 mam sie zgłosić....będziemy działać-tak Mnie poinformował lekarz

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Asia27poród nie jest taki zły, na pewno boli, ale ja już zapomniałam, i po porodzie mężowi mówiłam że następna za 5 lat

Greenteż myslę że to potzreba bliskości i że to normalnne, moja w szpitalu spała ze mną non stop w łóżku

Przyszła mamano nieźle z tą pozycją małej, ale cesarka to też poród!!!i to czy naturalnie czy cesarka to i tak będziesz najlepsza mamusią dla swojej dzidzi!!!trzymam kciuki
olka wiem co czujesz, to czekanie jest straszne, ja nawet nie donosilam do terminu a już mi było dość, życzę szybkiej akcji!!! Już niedługo będziesz mamą!!!czasami dzidziom się nie śpieszy...
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Okropna noc za mna bo Bianka strasznie sie pchala jakby chciala wyjść dołem jednak

Czy to mozliwe, żeby dziecko wstawialo sie do kanału rodnego pupa?
Przyszła_mamo witaj w klubie, rozumiem doskonale Twój szok, ja juz oswoilam sie z myslą, ze musze pożegnać sie z wizją rodzenia naturalnego z mężem (a miało być tak pieknie

Gdyby nie cieple slowa dziewczyn z forum...gdyby nie to, że odciagam mysli choćby przez samo czytanie co u Was...jak dzidzie...to bym chyba zwariowała

A najlepsze jest to, że nikt z moich REALNYCH znajomych nie traktuje forum poważnie i gdy nawet opowiadam cos a ktos pyta skąd mam takie info i mówie, że kolezanki z forum tak miały np. to widze tylko półusmieszek na twarzy

Oczywiście nie mąz i córka bo oni już kumają, ze ja tu gadam z równie REALNYMI ludźmi

Tak więc Przyszła_mamo trzymajmy się razem

Olkano brak slów poprostu

Kaska jak ja Ci zazdroszczę i tej Myszki małej i tych pozytywnych wrazeń ze szpitala

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...