BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #161378 przez kaska191919
Hej, co za wiadomości :)
Różyczko!!super że masz już swoją małą, doczekałaś się, jesteś już szczęśliwa mamcią :) Bianeczka piękna jest, słodziak :) zdrówka dla Was kochane!!!!!
Pierniczykfajnie że już jesteście w domku :) Nikoś cudny :side:
Viszkamam nadzieję że mąż się odnajdzie, te burze to normalnie wszędzie, u mnie wczoraj była masakra balam się jak nie wiem co :blush: szybkiego rozwiązania kobieto!!!już wkrótce!!
Kamilka, Oposek, Dorotas, wytrwałości dziewczyny, lipiec się już kończy!!!!

Mam pytanie do dziewczyn co mają już swoje dzidzie, czy u Waszy pociech tez schodziła jak by skórka z rąk stóp i na brzuszku, moja mała ma taką, jak pytała położna jak była po wypisie to mówiła że to normalne że ten naskórek obumiera, ale to już jest tak z tydzień, kąpie ją w oillan baby i dodaję oliwki do kąpieli ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #161391 przez piernikarczyk07
Hej mamunie :)

Dziękuje wszystkim w imieniu Nikodema :blink:

kaska191919 mojemu małemu schodziła tak skórka, na rączkach, stopkach i brzusiu.Smarowałam go "grubo" oliwką po kąpieli w szpitalu i teraz jest już wszystko ok.
W szpitalu praktycznie każda dzidzia tak miała więc to chyba normalne :blink:

Mamunie w dwupaku, niedługo i Wy będziecie miały maluszki przy sobie :) Jeszcze tylko kilka dni, a może i nawet w niektórych przypadkach godzin he :laugh:

Ja się dziś wyspałam na maxa! Mały spał od 21.30 do 2.30 normalnie szok!

Tak sie cieszę że już wróciliśmy do domku i do WAS :)

Idę nakarmić głodomora, miłego dnia kochane i trzymam kciuki żeby dziś któraś z mamuś w dwupaku przywitała swoją kruszynkę :)

13 lata 8 miesiąc temu #161392 przez takajedna
Dzień dobry

Bianeczka śliczna, Nikoś- to samo!!! Jeszcze raz gratuluję :)

Masuska - dzięki za radę z bepanthenem, normalnie czuję dzisiaj różnicę, powoli bo powoli, ale schodzi

Ja dzisiaj przepakowuję torbę, bo spakowałam typowo na poród i pare dni po, a teraz chyba coś będę musiała wyjąć żeby dołożyć rzeczy przed porodem, no i jedzenie, bo dieta cukrzycowa w tym szpitalu wygląda tak ze szkoda gadać, więc zabieram swój suchy prowiant, a tam ani lodówki ani nic, no ale przeżyję jakoś

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #161427 przez Viszka11
kaska191919 napisał:

Hej, co za wiadomości :)
Różyczko!!super że masz już swoją małą, doczekałaś się, jesteś już szczęśliwa mamcią :) Bianeczka piękna jest, słodziak :) zdrówka dla Was kochane!!!!!
Pierniczykfajnie że już jesteście w domku :) Nikoś cudny :side:
Viszkamam nadzieję że mąż się odnajdzie, te burze to normalnie wszędzie, u mnie wczoraj była masakra balam się jak nie wiem co :blush: szybkiego rozwiązania kobieto!!!już wkrótce!!
Kamilka, Oposek, Dorotas, wytrwałości dziewczyny, lipiec się już kończy!!!!

Mam pytanie do dziewczyn co mają już swoje dzidzie, czy u Waszy pociech tez schodziła jak by skórka z rąk stóp i na brzuszku, moja mała ma taką, jak pytała położna jak była po wypisie to mówiła że to normalne że ten naskórek obumiera, ale to już jest tak z tydzień, kąpie ją w oillan baby i dodaję oliwki do kąpieli ;)

dzieki kochana;)

wrocil worcil ale upity! :angry: :angry:

MASKUSKA- a ja ty wpisujesz te kody z Przegladarki.pl to który z nich wpisujesz:

Adres strony:
Kod linka do strony:
Kod linka na forum

??????? i link w calosci z htpp:// wklejasz tak??

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #161498 przez bombel779
kaska191919 napisał:

To normalne ;) U nas skórka się złuszczała chyba z miesiąc,ale nie dziwota skoro 9mies. dzidzia w wodzie siedziała ;) :P

Ja po kąpieli smarowałam małego oliwką,a w dzień nawilżałam Emolium.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 8 miesiąc temu #161500 przez asia26
kaska moja Oliwka tak zluszczala sie przez ok 3 tyg i to zupelnie normalne :) cudne te Wasze maluszki :*

13 lata 8 miesiąc temu #161548 przez Rika
Asia26 ma racje, takie złuszczanie się skóry po porodzie u maluszka to normalne :) pisałam tu kiedyś o tym:)

13 lata 8 miesiąc temu #161576 przez piernikarczyk07
Dziewczyny mam pytanie do Was odnośnie odciąganego mleka.

Jeszcze nie ściągałam mleczka i zastanawiam się jak to z nim jest :) Jak sciągne mleko do butelki to jak długo może stać w temperaturze pokojowej zebym mogła je później podać dziecku? Muszę je wcześniej jakoś podgrzać?

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #161581 przez bombel779
Gdzie, jak długo przechowywać?
-w pokoju, w chłodniejsze dni - do 12 godzin
-w lodówce turystycznej - maksymalnie 24 godziny
-w lodówce, w temperaturze od 0 do 5°C - maksymalnie 4 dni
-w zamrażalniku lodówki, w temperaturze do -10°C - 14 dni
-w zamrażarce, w temperaturze -18°C - do 12 miesięcy

My wrzucamy butelkę do garnuszka z wodą,na palnik i chwilę podgrzewamy.Ale to dosłownie chwilunię,żeby nie było całkiem zimne.

13 lata 8 miesiąc temu #161584 przez Lucy
Piernikarczyk i Różyczka śliczne dzieciaczki! GRATULACJE !!!
    Wiecie że moja Olka cwana bestia nie bardzo chce spac sama w łóżeczku :ohmy: a jak ja wezmę do siebie to w kimono od razu :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #161598 przez piernikarczyk07
bombel779 ślicznie dziękuję za tą informację :)

Lucy mój mały też tak miał ale ja twardo cycuś, chwile odczekuję aż złapie twardszy sen i sruuu z nim do łóżeczka :lol: Ja siedzę w salonie, a on sam śpi w sypialni.
Obiecałam sobie że gdybym miała wstawać 100 razy do jego łóżeczka to będę to robić tak długo aż sam nauczy się spać a co :silly:

masuska jak znajdziesz czas to zmień mi proszę wagę Nikosia z 3700 na 3770 :lol: :silly: Dziękować :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #161606 przez bombel779
Piernikarczyk nie ma za co ;)

Powiem Wam że mój Jasiu ma swój pokój..i jeszcze będąc w ciąży twardo mówiłam że od początku będzie spał sam,w swoim łóżeczku :) ale jak się urodził to oczywiście zmieniłam zdanie -wolałam mieć go blisko siebie :P 24h/dobę ;) :D no i pierwszych kilka dni faktycznie spał ze mną i mężusiem :lol: ale jak ściągnięto mi szwy,poczułam się lepiej bo mogłam w końcu w miarę normalnie się ruszać,mąż zasugerował żeby odnosić już małego do siebie :( :P
Ojjj początki były dla mnie straszne!Serce mi się krajało jak zostawiałam Jasia samego,w wielkim pokoju!! :P I kombinowałam na różne sposoby żeby zabierać go czasem do nas :D hehe
Ale w końcu się przyzwyczaiłam i teraz uważam że to była dobra decyzja ;) Mały o 20.00 zasypia,w swoim pokoju więc ja mam czas dla siebie i męża :) :lol:
I powiem Wam że Jaś tak się przyzwyczaił do łóżeczka,że jak byłam z nim teraz 2tyg. u moich dziadków i spał ze mną w łóżku to w ogóle nie umiał się wyspać!Kręcił się,wiercił,rzucał,budził 8razy :ohmy: :S A jak tylko wróciliśmy do domu,do swoich ścian,Jaś znowu przesypia całe nocki :) No i ja oczywiście też ;)

13 lata 8 miesiąc temu #161612 przez piernikarczyk07
Właśnie ja chciałabym tak samo jak Ty bombel Chcę żeby malutki przesypiał całe noce u siebie w łóżeczku i żeby właśnie w nim najlepiej mu się spało :)

Po powrocie ze szpitala śpi u siebie w łóżeczka tak długo i spokojnie że na prawdę jestem w szoku :) W szpitalu w tym czymś plastikowym budził się co 40min i płakał, a w domku inne dziecko :blink:

13 lata 8 miesiąc temu #161619 przez bombel779
Szpitale tak chyba działają na dzieci :huh: :) Ale nie ma się co dziwić,w końcu my dorośli też ich nie znosimy! ;)
Nie ma to jak domowe zacisze! :)

13 lata 8 miesiąc temu #161640 przez Lucy
Kurcze tylko w nocy jak ja biore do karmienia to poprostu zasypiam z nia w lozku :dry:
    Chyba łapie depresje :( odkąd przyjechał mój M nie możemy się dogadać wydaje mi się że ciągle robi mi na złość :ohmy: Jak jest mi smutno albo placze to nawet nie spyta co mi jest,nie przytuli tylko ciagle wisi na kompie(bo taka ma prace i odkąd ją ma jest tylko gorzej :( ) nawet na urlopie :ohmy: i w ogóle nie rozmawia o problemach,woli je przemilczec bo same sie rozwiaza,...Nie mam już sił uwierzcie mi...tesciowej tez rece opadaja
    A ja zawsze marzyłam o szczęśliwej rodzinie i chyba doopa(jak to pisze rożyczka) powiedziałam już ze zadnego slubu nie bedzie :( :( :(
    SORKI ZA PESYMISTYCZNE NASTAWIENIE ALE NIE MAM KOMU SIE POZALIC
[/ol][/ol]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka