BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #183446 przez takajedna
Aha, Hoborr, nie chce Cię rozczarować, ale mój też już doi smoczka, a nic to nie daje - złapie go tylko kiedy ma ochotę, a płacz czy domaganie się jedzenia swoja drogą :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #183467 przez hoborr
ADA DOIŁA SMOCZKA PRZEZ 5 MINUT ALE JUŻ NIE CHCE. ONA CHYBA NIE UMIE. JĘZYCZKIEM NIE W TĘ STRONĘ KRĘCI;) :P :woohoo:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #183479 przez masuska
Kochane moje,
Nie wiem czy jeszcze zaglądacie na bloga RITY, jak coś to daję wam linka:) Fajnych ma już chłopaków
skrawkisnow.blogspot.com/
Takajedna z tym dentystą mam to samo. Całą ciążę nie byłam, a teraz 3 zęby do roboty:( Na samą myśl boli:(

Hoborr Piterek też czasem chwyci, czasem nie. Bywa że i przez parę dni mu nie daję smoka (bo nie muszę:) Cieszę się że nie potrzebuje, bo łatwiej będzie odzwyczaić:)

Kamilka, specjalnie przez Ciebie (dziękuję kochana:*):

PS Dowiedziałam się od siostry ciotecznej że zaszłam w ciążę przed ślubem, czyli wychodzi na to że byłam w ciąży 10 miesięcy. Hahahaha, jak ktoś nie umie liczyć to później takie głupoty gada.

13 lata 4 miesiąc temu #183510 przez różyczka
Jezuuuu jaka piękna prezentacja :ohmy: rycze oczywiście, JA TEŻ CHCE TAKĄ!!! Oliwia już tez widziała i zabieramy sie za robote zaraz ale potrzebujemy instrukcji ciociu Masuskowa :kiss: :kiss: pomozesz nam?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu #183511 przez różyczka
A TAK W OGÓLE TO hej :)

Przyszła_mamo no ubawiłam sie maksymalnie czytajac Twojego posta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aniuw jak ja bym chciała żeby takie targi były w Trójmieście! bo do stolicy troszke za daleko...

Ciociu Masuskowa my już myślałyśmy, ze ten dentysta zrobil Ci jakąś krzywdę, ze Cię tak wcięło :)

Dorotas współczuje bólu ale też i przykro mi, ze... zapomniał jednak :(

Oposku ja bardzo isę denerwuję własnie teraz przed szczeoieniem bo Mąła bedzie poerwszy raz ważona od kiedy wyszłayśmy ze szpitala. Tez wydaje mi sie, ze ładnie ciągnie cyca, połyka, rośnie jej już 3 broda chyba więc na moje oko przybiera na wadze i ja tez bardzo chciałam i chce karmic piersią...ale obawiam się usłyszeć, ze nie przybrała tyle co powinna. Zobaczymy... co bedzie...ale wydaje mi się, ze wiem co czujesz. Ale tak sobie przypominam jak źle mi było z tym, ze nie mogę urodzić naturalnie tym razem a miałm taki piękny plan, ze mąz i ja trzymamy sie za ręce itd. :) no niestety wyszło jak wyszło i byłam smutna przyznam szczerze na poczatku ale teraz to już nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Myslę, ze jesli czasem się okazuje pomimo najszczerszych chęci, ze nie mozna karmić naturalnie to trudno. Za jakiś czas to i tak nie bedzie miało znaczenia - bo dziecko zacznie niesdługo jeść już inne rzeczy a nie tylko mleczko więc można się wykazac gotowaniem pysznych obiadków z najlepszych skłądników i najsmaczniejszych na świecie :)

Jak przeczytałam o tym bezczelnym typie, którego oburzyło karmienie w przychodni to aż mi sie zagotowało pod czaszką !!!!

13 lata 4 miesiąc temu #183512 przez hoborr
masuska film piękny! Choć nie mam głośników podpiętych - super:)

Chyba muszę mojej adzie taką sprawić.

13 lata 4 miesiąc temu #183515 przez różyczka
Dziewczynki dziękuję Wam za tą empatię :kiss: rozmawiałam z wetem i piesek bedzie jeszcze 2 tyg. na obserwacji pod kątem wścieklizny bo ugryzienie mojej córci było dosyć poważne i ma poraniona rekę, lekarz powiedział,ze gdyby "coś"- odpukać to mogłabym mieć kłopoty, ze uspałam psa bez tej obserwacji, a więc 5 wrzesnia mam sie zgłosić, on wyda to zaświadczenie (bo wiadomo przecież, ze pies tej wscieklizny nie ma, jest szczepiony itd. tylko ma kłopot z deklem) i tam sie z nim pożegnamy :( masakrycznie mi smutno :( KONIEC JUZ TEGO TEMATU.

13 lata 4 miesiąc temu #183519 przez różyczka
Hobborrku pytałam Cię juz tam wczesniej - no chyba, ze masz już dosyć mojego dręczenia- jak sie liczy te 6 tyg. urlopu za wakacje? ile to jest dni? i czy to sie liczy dni robocze czy sob. i niedz. też? i co to za opieka ta 60 dni na dziecko? bo ja wiem z doświadczenia, ze w roku sa 2 dni opieki na dziecko do 14 r.ż. 100% płatne i nie trzeba miec L4 od lekarza na te dni. Je sli mozesz mi pomóc bede wdzięczna bo mamy w szkole mega zakręconą ksiegowa i boje sie, ze mi coś źle wyliczy :dry:

13 lata 4 miesiąc temu #183522 przez masuska
Oczywiście Różyczko:)

Proszę ściągnąć program Picasa3. Zebrać zdjęcia do jednego folderu + piosenka, a reszta jest opisana w programie:) Hehe, wredna jestem, ale serio to banalne:)
Resztę znalazłam w tym opisie:
www.vista.pl/porady/706_tworzenie_filmu_...programu_picasa.html

Kurczę jest tak gorąco, że Pit w samym Pampersie, a i tak jest cały mokry. Teraz sobie zasnął w huśtawce, przykryłam go tetrą, żeby go nie zawiało.

13 lata 4 miesiąc temu #183582 przez hoborr
Różyczko kochana 6 tygodni liczy się z sobotami i niedzielami. 42 dni. TO jest chyba liczone za te tygodnie sierpnia i końcówkę lipca, także jak ja urodziłam pierwszego lipca to mi się nalezy całość. Byłam też na zwolnieniu lekarskim od lutego i zahaczyłam ferie zimowe i te dni też mi dodatkowo dochodzą. Mojej księgowej jeszcze nic nie pytałam, mi nic nie wyliczyła ale wiem od dziewczyny która rodziła w zeszłym roku. Mamy też te dwa dni opieki nad dzieckiem zdrowym bez zwolnienia lekarskiego.

Każdemu () nie tylko nauczycielom) w przypadku choroby dziecka (odpukać) przysługuje 60 dni opieki nad dzieckiem chorym. I tu jest potrzebne zwolnieni lekarskie. U nas w szkole przyjeło się ze jeśłi ktoś wraca po macierzyńskim np. to nie w styczniu tylko się wybiera te dni i przychodzi od drugiego semestru -wtedy mniejszy problem z siatką:) dyro, zadowolony, nauczycielki zastęujące też, mama też, dzidzia też. Jedyny problem to załatwienie u lekarza.

Może w tym tygodniu zadzwonię do mojej księgowej i popytam kiedy to mam wrócić, to wtedy się skonsultujemy:)

Ja mam dwie prace i z tej drugiej chętnie wziełabym wychowawczy ale nie wie czy można wócić do jednej pracy a do drugiej nie? Może sie któraś z Was orientuje?

13 lata 4 miesiąc temu #183590 przez różyczka
hoborrku no to teraz juz wszystko kumam :) pięknie dziękuję za objasnienie tego tak dokładnie :kiss:
czyli ja bede miala 22 tyg. macierzyń.+6 tyg.urlopu bo podczas ferii nie byłam na L4 niestety :( a z tą opieką nie chce kombinować za bardzo. To bedzie razem 28 tyg. i zaraz wylicze sobie date powrotu do pracy dzieki Tobie :)
jeszcze raz dzięki :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #183591 przez Rika
Godzina 19.50 a moje księżniczki śpią :D nowy rekord :)

Masuska ja do zębologa nie wiem kiedy się wybiorę... jak czytam Was co oni Wam robią to mi się odechciewa a nie wiem czy pamiętacie jak pisałam ze mojemu ząb się ukruszył, obłamał to ma takiego dentystę że dwa razy PO SOBIE musiał poprawiać!!!

Hoborr u nas też upał. Dzisiaj Zuza znów miała zabawę w basenie... kto wie ile jeszcze ciepła będzie więc trzeba korzystać z (być może) ostatnich promieni słońca :)

Takajedna mój mąż okropnie boi się dentysty. Jak ma umówioną wizytę to cały dzień chodzi zły, zestresowany, zamyślony... nie idzie się z nim dogadać.
Co do karmienia - mnie to nie razi. Żyjemy w kraju gdzie mamy nie mają w wielkich centrach handlowych nakarmić malucha a nie ukrywajmy - jadać do centrum nie spędzamy tam pół godziny tylko dłużej... wiadomo że maluch głodnieje w tym czasie. Lepiej nakarmić na ławce niż iść do kibla. Ja np sama nie chciałabym jeść w wucecie :dry:

13 lata 4 miesiąc temu #183597 przez różyczka
Rika - karmić w kiblu :ohmy: jeszcze tego by brakowalo :ohmy:
Masuska - dzieki za tą instrukcję :kiss:
Hoborr - niestety nie wiem jak jest z tym wychowawczym...przykro mi, ze nie moge pomóc

13 lata 4 miesiąc temu #183630 przez Rika
Różyczka wielu ludzi ma pretensje do matek ze karmią na ławkach w centrach a przecież są wyznaczone miejsca i tu pokazują tabliczkę z przewijakiem!!! :ohmy:
A ja jestem świnia i karmie gdzie chce kiedy chcę (ok - kiedy dziecko chce) i nawet idąc ulicą mogę to robić (jak to raz było z Zuzą :) no dobra kilka razy) i nic nikomu do tego :) :P

13 lata 4 miesiąc temu #183636 przez różyczka
Rika napisał:

Różyczka wielu ludzi ma pretensje do matek ze karmią na ławkach w centrach a przecież są wyznaczone miejsca i tu pokazują tabliczkę z przewijakiem!!! :ohmy:
A ja jestem świnia i karmie gdzie chce kiedy chcę (ok - kiedy dziecko chce) i nawet idąc ulicą mogę to robić (jak to raz było z Zuzą :) no dobra kilka razy) i nic nikomu do tego :) :P

NO I POPIERAM W 100% :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka