- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Nie wiem czy jeszcze zaglądacie na bloga RITY, jak coś to daję wam linka:) Fajnych ma już chłopaków
skrawkisnow.blogspot.com/
Takajedna z tym dentystą mam to samo. Całą ciążę nie byłam, a teraz 3 zęby do roboty:( Na samą myśl boli:(
Hoborr Piterek też czasem chwyci, czasem nie. Bywa że i przez parę dni mu nie daję smoka (bo nie muszę Cieszę się że nie potrzebuje, bo łatwiej będzie odzwyczaić
Kamilka, specjalnie przez Ciebie (dziękuję kochana:*):
PS Dowiedziałam się od siostry ciotecznej że zaszłam w ciążę przed ślubem, czyli wychodzi na to że byłam w ciąży 10 miesięcy. Hahahaha, jak ktoś nie umie liczyć to później takie głupoty gada.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszła_mamo no ubawiłam sie maksymalnie czytajac Twojego posta
Aniuw jak ja bym chciała żeby takie targi były w Trójmieście! bo do stolicy troszke za daleko...
Ciociu Masuskowa my już myślałyśmy, ze ten dentysta zrobil Ci jakąś krzywdę, ze Cię tak wcięło
Dorotas współczuje bólu ale też i przykro mi, ze... zapomniał jednak
Oposku ja bardzo isę denerwuję własnie teraz przed szczeoieniem bo Mąła bedzie poerwszy raz ważona od kiedy wyszłayśmy ze szpitala. Tez wydaje mi sie, ze ładnie ciągnie cyca, połyka, rośnie jej już 3 broda chyba więc na moje oko przybiera na wadze i ja tez bardzo chciałam i chce karmic piersią...ale obawiam się usłyszeć, ze nie przybrała tyle co powinna. Zobaczymy... co bedzie...ale wydaje mi się, ze wiem co czujesz. Ale tak sobie przypominam jak źle mi było z tym, ze nie mogę urodzić naturalnie tym razem a miałm taki piękny plan, ze mąz i ja trzymamy sie za ręce itd. no niestety wyszło jak wyszło i byłam smutna przyznam szczerze na poczatku ale teraz to już nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Myslę, ze jesli czasem się okazuje pomimo najszczerszych chęci, ze nie mozna karmić naturalnie to trudno. Za jakiś czas to i tak nie bedzie miało znaczenia - bo dziecko zacznie niesdługo jeść już inne rzeczy a nie tylko mleczko więc można się wykazac gotowaniem pysznych obiadków z najlepszych skłądników i najsmaczniejszych na świecie
Jak przeczytałam o tym bezczelnym typie, którego oburzyło karmienie w przychodni to aż mi sie zagotowało pod czaszką !!!!
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chyba muszę mojej adzie taką sprawić.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Proszę ściągnąć program Picasa3. Zebrać zdjęcia do jednego folderu + piosenka, a reszta jest opisana w programie:) Hehe, wredna jestem, ale serio to banalne:)
Resztę znalazłam w tym opisie:
www.vista.pl/porady/706_tworzenie_filmu_...programu_picasa.html
Kurczę jest tak gorąco, że Pit w samym Pampersie, a i tak jest cały mokry. Teraz sobie zasnął w huśtawce, przykryłam go tetrą, żeby go nie zawiało.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Każdemu () nie tylko nauczycielom) w przypadku choroby dziecka (odpukać) przysługuje 60 dni opieki nad dzieckiem chorym. I tu jest potrzebne zwolnieni lekarskie. U nas w szkole przyjeło się ze jeśłi ktoś wraca po macierzyńskim np. to nie w styczniu tylko się wybiera te dni i przychodzi od drugiego semestru -wtedy mniejszy problem z siatką dyro, zadowolony, nauczycielki zastęujące też, mama też, dzidzia też. Jedyny problem to załatwienie u lekarza.
Może w tym tygodniu zadzwonię do mojej księgowej i popytam kiedy to mam wrócić, to wtedy się skonsultujemy:)
Ja mam dwie prace i z tej drugiej chętnie wziełabym wychowawczy ale nie wie czy można wócić do jednej pracy a do drugiej nie? Może sie któraś z Was orientuje?
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czyli ja bede miala 22 tyg. macierzyń.+6 tyg.urlopu bo podczas ferii nie byłam na L4 niestety a z tą opieką nie chce kombinować za bardzo. To bedzie razem 28 tyg. i zaraz wylicze sobie date powrotu do pracy dzieki Tobie
jeszcze raz dzięki
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska ja do zębologa nie wiem kiedy się wybiorę... jak czytam Was co oni Wam robią to mi się odechciewa a nie wiem czy pamiętacie jak pisałam ze mojemu ząb się ukruszył, obłamał to ma takiego dentystę że dwa razy PO SOBIE musiał poprawiać!!!
Hoborr u nas też upał. Dzisiaj Zuza znów miała zabawę w basenie... kto wie ile jeszcze ciepła będzie więc trzeba korzystać z (być może) ostatnich promieni słońca
Takajedna mój mąż okropnie boi się dentysty. Jak ma umówioną wizytę to cały dzień chodzi zły, zestresowany, zamyślony... nie idzie się z nim dogadać.
Co do karmienia - mnie to nie razi. Żyjemy w kraju gdzie mamy nie mają w wielkich centrach handlowych nakarmić malucha a nie ukrywajmy - jadać do centrum nie spędzamy tam pół godziny tylko dłużej... wiadomo że maluch głodnieje w tym czasie. Lepiej nakarmić na ławce niż iść do kibla. Ja np sama nie chciałabym jeść w wucecie
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska - dzieki za tą instrukcję
Hoborr - niestety nie wiem jak jest z tym wychowawczym...przykro mi, ze nie moge pomóc
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja jestem świnia i karmie gdzie chce kiedy chcę (ok - kiedy dziecko chce) i nawet idąc ulicą mogę to robić (jak to raz było z Zuzą no dobra kilka razy) i nic nikomu do tego
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczka wielu ludzi ma pretensje do matek ze karmią na ławkach w centrach a przecież są wyznaczone miejsca i tu pokazują tabliczkę z przewijakiem!!!
A ja jestem świnia i karmie gdzie chce kiedy chcę (ok - kiedy dziecko chce) i nawet idąc ulicą mogę to robić (jak to raz było z Zuzą no dobra kilka razy) i nic nikomu do tego
NO I POPIERAM W 100%