BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #183637 przez Lucy
Sorki ze tak ni z gruszki ni z pietruszki ale jak taki filmik zamiescic tutaj lub wyslac komus? :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #183653 przez Rika
Lucy chyba na youtube najpierw trzeba dać... nie wiem...

13 lata 4 miesiąc temu #183655 przez Rika
Dziewczyny świetne są te Wasze prezentacje!
Sama muszę coś takiego stworzyć, kiedyś to robiłam dość często a teraz czas a raczej jego brak mi na to nie pozwala ale zepnę tyłek i coś wymyślę :)

13 lata 4 miesiąc temu #183659 przez aniaw
Cześć kobitki:)

My dziś caały dzionek robiliśmy generalnie sprzątanie i segregowaliśmy rzeczy na te które potrzebne a które można odsprzedać/oddać/lub wyrzucić :P
Upał okropny, ale kiedyś trzeba było to zrobić :)
Mój M nawet wytrzepał z rańca i uprał dywany i do popołudnia już wyschły :)

Kurcze prezentacje super :) Poryczałam się i przy Kamilki i masuski :P
Siora ściągnęła mi już program i może też któregoś razu znajdę czas na cuś takiego :blink:

agito zawsze są za i przeciw stosowania szczepionek a jak wiadomo o niektórych rzeczach lekarze nie mówią :angry:
Oby nic poważnego nie było Twojej córci.

przyszła_mama niezła historia z tą poradnią ;)
U nas poradnia jest z prawdziwego zdarzenia i babeczki bardzo się wszystkim przejmują i chcą zawsze pomóc.

Dorotko trzymam kciuki, żeby udało się przywrócić pracę tej piersi.
Dziewczyny dobrze radzą. Najpierw prysznic ciepły żeby kanaliki się otworzyły, potem lekkie ściągnięcie mleka ręcznie, przystawianie Maluszka jak najczęściej albo ściąganie laktatorem jak Mały odmawia zupełnie. W razie czego coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego np paracetamol. I bardzo kojące są te okłady z kapusty. Mam nadzieję ,że wiesz jak to robić. Wkładasz do lodówki kapustę lub do zamrażalki. Jak się schłodzi rozbijasz ją trochę tłuczkiem bo chodzi tu o ten sok z kapusty żeby się wydzielił. Okładasz piersi np przez pieluchę. Całe piersi oprócz brodawek. Trzymasz dość długo a jak czujesz że już kapusta jest ciepła bierzesz kolejne liście. Rewelacyjnie działa :)

Rika wiem, że Ty niezłą wiedzę medyczną posiadasz i to się chwali i dobrze bo lekarz nie będzie wciskał Tobie kitów.
Przy Szymusiu już tyle rzeczy słyszałam wyssanych z palca od doktorków a jak wspomniałam że jestem lek wet to było zakłopotanie i wyjaśnianie i tłumaczenie się... Ech szkoda gadać.
Teraz jakoś przy Dominiczku się nie przyznawałam ale oni od razu wypisane mają w karcie kto jest kim :P
A u nas te zębole teraz idą jak na potęgę i już połowie mu wyrżnęły się wszystkie 4 czwórki i to na raz :cheer: I bez gorączki aż sama jestem w szoku :laugh:

Hoborr z tymi smoczkami niestety nie ma tak dobrze :dry:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #183661 przez różyczka
A wiecie, że moja Misia to smoczka w ogóle niet :side: nie cierpi go i "udaje", ze sie dusi hehe :side:

A z dodaniem tej prezentacji to nie jest tak jak z dodaniem zdjecia? że wyszukaj plik itd.?
No bo żeby komus wysłac link to musi być wrzucony do sieci - np. na youtube

Kurde moja glizda caly czas nie spi od 18 :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu #183665 przez aniaw
takajedna mój Dominiczek też jakiś ostatnio popsuty ;) Np teraz np tylko w bujaczku by spał :laugh:
Nie daj się choróbsku i wszystkiego naj z okazji 4tyg :)

Trochę żałuję że nie kupiłam takiego bujaczka z wibracjami i z bujaniem automatycznym :(
W sumie jeszcze nic straconego może namówię kogoś z rodzinki na prezent :P

Różyczko fajnie macie z hoborr, że możecie tak kombinować i dokładnie wyliczać i egzekwować od szefostwa te dni wolne :)
Niestety w moim zawodzie to tylko fikcja :(
O każdy dzień wolny trzeba walczyć i samemu trzeba znaleźć kogoś na zastępstwo i jeszcze nikt za to mi nie zapłaci :(

Rika fajnie masz że masz gdzie basen dla Zuzy rozłożyć (bo mówisz chyba o takim dmuchanym, czy wybraliście się wszyscy na basen?) bo nasz basenik jest w górach u roszinki M bo tu na osiedlu to kicha :(
A ja też jakoś nie mam stresa z karmieniem w miejscach publicznych :P
Wiesz ostatnio rozglądaliśmy się po jakimś mieszkanku do wynajęcia (bo tego już mamy coraz bardziej dość) i mój M pokazywał mi w Józefowie i w Otwocku i ja mówię, że tak tak tamte okolice są fajne bo poznałabym Rikę i miałabym z kim na spcerki chodzić :lol: I też w Otwocku moja koleżanka mieszka ale jakoś najpierw pomyślałam o Tobie jak usłyszałam Józefów :)
Ale na razie tylko się rozglądamy, ale jakbyś słyszała o jakimś korzystnie finansowo mieszkanku do wynajęcia w Twoich okolicach to daj proszę znać :)

Dziś wyciągnęliśmy taką rozkładaną huśtawkę pokojową dla Szymusia - kiedyś jakoś jej nie lubił to mój M rozłożył ją na części pierwsze - a dziś cieszył się słodziutko :)
Do tej huśtawki z przodu przyczepiłam mu panel z kierownicą, lusterkami i melodyjkami i miał radochę a my mogliśmy zająć się sprzątaniem :) Fajnie bo ta huśtawka ma miękkie siedzisko i pasy bezpieczeństwa a po dłuższym bujaniu jak zostawiliśmy go w niej na trochę to zasnął i od razu przeniosło się go do łóżeczka na drzemkę :)
A już miałam odsprzedawać ją komuś :blush:

Dobra kończę bo chciałabym jutro wcześnie iść do kościółka a później na te targi :)
Rika jak będziesz się wybierać to daj znać to może się spotkamy:)
Na priv wysłałam Tobie mój nr tel :)

Udanej niedzieli Wam życzę :)

13 lata 4 miesiąc temu #183668 przez Lucy
A pozniej z tej sieci mozna to usunac? I jak ten filmik zapisac na kompie :unsure: :unsure: :unsure: Nie umiem :angry: Nie wylacze chyba dzis kompa,bo nie bede robic drugi raz ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu #183669 przez aniaw
Różyczko mój to jak tylko chce to zasysa smoczek a jak nie to nie ma bata :)
Ale czasem zasypia ze smoczkiem i wtedy muszę mu czymś go przycisnąć np pieluszką, bo jak mu smoczek wypadnie to się budzi i płacze :P

Ech dzieciaki :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #183670 przez aniaw
Lucy niestety nie pomogę, bo sama się na tym nie znam :(

13 lata 4 miesiąc temu #183680 przez dorotas29
Dziewczyny,dziękuje za rady,spróbowalam praktycznie wszystkiego.
Nie mam już gorączki ,a jedynym obolalym miejscem jest miejsce tuż pod pachą.
Kubuś w ciągu dnia nie chcial w ogóle spac,byl bardzo poddenerwowany,a w nocy nie spal wcale od polnocy do 4:30,padam normalnie ze zmeczenia.
Ale u mnie wieczorem padalo,normalnie było oberwanie chmury i temp.obniżyła się o ponad 10 stopni.
Dzisiaj świeci slonko,ale jest znacznie chlodniej,

13 lata 4 miesiąc temu #183682 przez masuska
Cześć:)
A mnie się spać nie chce. Mąż odsypia urodziny kolegi, synek śpi obok, a ja jakoś nie mogę:(

O karmieniu w miejscu publicznym to jest tak że co osoba to opinia. Mnie to się nie podoba, ale i w kiblu nie nakarmię. Jak głodny to dostanie tam gdzie chce. Co jak co ale dziecka głodnego nie zostawię.

Lucy filmik trzeba na YouTube wrzucić, bo inaczej nie przejdzie, a i usunąć też można:)

13 lata 4 miesiąc temu #183685 przez różyczka
Ja ogólnie wolę zawsze karmić w domu, bo komfort mam i spokój ale karmilam juz i w Ikei i to wcale nie w tym pokoju z przewijakiem bo akurat był zajęty i koło ZUS-u np. :) i na gościnie u kogos będac no bo czasem nie zdązy się dojechac do domu a dziecko głodne :)

A ja idę ide jeść jajecznicę bo jakoś smaka załapałam :P

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #183687 przez aska27
masuska przepiękny filmik!!! Aż mi się łezka zakręciła w oku... a zdjecia cudne!

Co do karmienia, to nie wyobrażam sobie nie nakrmić dziecka gdy się domaga.. jak trzeba to trzeba, nie musimy przecież świecić cyckami, można zrobić dyskretniej..ale swoją drogą to brak miejsc dla mamusiek i dzieci jest straszny!!! Ech...

a tak apropos.. musze Mikołaja dokarmiać sztucznym mlekiem..moja Głodomorra potrafi sobie zjeść..a niestety pokarmu nie mam az tak dużo.

A to My :) Mikołaj to taka mała przylepa :) uwielbia się wtulać i tak mógłby spać cały czas :)

Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #183688 przez różyczka
Masuska a jak ogladałam ta prezentację to bylo zdjecie chyba książeczki zdrowia Pita i tam jak zobaczyłam nazwisko to nagle wszystko stało sie jasne jesli chodzi o nick :)

A tak w ogóle to Przyszła_mama powinna zmienić nick :blink: na np. PRZESZCZEŚLIWA_MAMA_ARECZKA :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #183689 przez piernikarczyk07
Hej!
Jak ja się cieszę, że te upały minęły....niech już nie wracają :)

Jeśli chodzi o szczepionkę to mojemu małemu nic po niej nie wyszło i mam nadzieję że tak zostanie :blink:

Ja też ściągnęłam ten program i mam zamiar zrobić taki sam filmik co dziewczyny ale nie mam pojęcia kiedy do tego usiądę :dry:

Mój Nikodem ssie smoka już od szpitala :lol: Jestem w ogóle z niego bardzo dumna, bo zasypia sam w łóżeczku od dłuższego czasu i w dzień i w nocy :)

My jedziemy do dziadków ale pewnie i u nich zerknę jak Wam niedziele mija :silly:

Miłej niedzieli mamusie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka