- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sama muszę coś takiego stworzyć, kiedyś to robiłam dość często a teraz czas a raczej jego brak mi na to nie pozwala ale zepnę tyłek i coś wymyślę
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
My dziś caały dzionek robiliśmy generalnie sprzątanie i segregowaliśmy rzeczy na te które potrzebne a które można odsprzedać/oddać/lub wyrzucić
Upał okropny, ale kiedyś trzeba było to zrobić
Mój M nawet wytrzepał z rańca i uprał dywany i do popołudnia już wyschły
Kurcze prezentacje super Poryczałam się i przy Kamilki i masuski
Siora ściągnęła mi już program i może też któregoś razu znajdę czas na cuś takiego
agito zawsze są za i przeciw stosowania szczepionek a jak wiadomo o niektórych rzeczach lekarze nie mówią
Oby nic poważnego nie było Twojej córci.
przyszła_mama niezła historia z tą poradnią
U nas poradnia jest z prawdziwego zdarzenia i babeczki bardzo się wszystkim przejmują i chcą zawsze pomóc.
Dorotko trzymam kciuki, żeby udało się przywrócić pracę tej piersi.
Dziewczyny dobrze radzą. Najpierw prysznic ciepły żeby kanaliki się otworzyły, potem lekkie ściągnięcie mleka ręcznie, przystawianie Maluszka jak najczęściej albo ściąganie laktatorem jak Mały odmawia zupełnie. W razie czego coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego np paracetamol. I bardzo kojące są te okłady z kapusty. Mam nadzieję ,że wiesz jak to robić. Wkładasz do lodówki kapustę lub do zamrażalki. Jak się schłodzi rozbijasz ją trochę tłuczkiem bo chodzi tu o ten sok z kapusty żeby się wydzielił. Okładasz piersi np przez pieluchę. Całe piersi oprócz brodawek. Trzymasz dość długo a jak czujesz że już kapusta jest ciepła bierzesz kolejne liście. Rewelacyjnie działa
Rika wiem, że Ty niezłą wiedzę medyczną posiadasz i to się chwali i dobrze bo lekarz nie będzie wciskał Tobie kitów.
Przy Szymusiu już tyle rzeczy słyszałam wyssanych z palca od doktorków a jak wspomniałam że jestem lek wet to było zakłopotanie i wyjaśnianie i tłumaczenie się... Ech szkoda gadać.
Teraz jakoś przy Dominiczku się nie przyznawałam ale oni od razu wypisane mają w karcie kto jest kim
A u nas te zębole teraz idą jak na potęgę i już połowie mu wyrżnęły się wszystkie 4 czwórki i to na raz I bez gorączki aż sama jestem w szoku
Hoborr z tymi smoczkami niestety nie ma tak dobrze
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
A z dodaniem tej prezentacji to nie jest tak jak z dodaniem zdjecia? że wyszukaj plik itd.?
No bo żeby komus wysłac link to musi być wrzucony do sieci - np. na youtube
Kurde moja glizda caly czas nie spi od 18
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie daj się choróbsku i wszystkiego naj z okazji 4tyg
Trochę żałuję że nie kupiłam takiego bujaczka z wibracjami i z bujaniem automatycznym
W sumie jeszcze nic straconego może namówię kogoś z rodzinki na prezent
Różyczko fajnie macie z hoborr, że możecie tak kombinować i dokładnie wyliczać i egzekwować od szefostwa te dni wolne
Niestety w moim zawodzie to tylko fikcja
O każdy dzień wolny trzeba walczyć i samemu trzeba znaleźć kogoś na zastępstwo i jeszcze nikt za to mi nie zapłaci
Rika fajnie masz że masz gdzie basen dla Zuzy rozłożyć (bo mówisz chyba o takim dmuchanym, czy wybraliście się wszyscy na basen?) bo nasz basenik jest w górach u roszinki M bo tu na osiedlu to kicha
A ja też jakoś nie mam stresa z karmieniem w miejscach publicznych
Wiesz ostatnio rozglądaliśmy się po jakimś mieszkanku do wynajęcia (bo tego już mamy coraz bardziej dość) i mój M pokazywał mi w Józefowie i w Otwocku i ja mówię, że tak tak tamte okolice są fajne bo poznałabym Rikę i miałabym z kim na spcerki chodzić I też w Otwocku moja koleżanka mieszka ale jakoś najpierw pomyślałam o Tobie jak usłyszałam Józefów
Ale na razie tylko się rozglądamy, ale jakbyś słyszała o jakimś korzystnie finansowo mieszkanku do wynajęcia w Twoich okolicach to daj proszę znać
Dziś wyciągnęliśmy taką rozkładaną huśtawkę pokojową dla Szymusia - kiedyś jakoś jej nie lubił to mój M rozłożył ją na części pierwsze - a dziś cieszył się słodziutko
Do tej huśtawki z przodu przyczepiłam mu panel z kierownicą, lusterkami i melodyjkami i miał radochę a my mogliśmy zająć się sprzątaniem Fajnie bo ta huśtawka ma miękkie siedzisko i pasy bezpieczeństwa a po dłuższym bujaniu jak zostawiliśmy go w niej na trochę to zasnął i od razu przeniosło się go do łóżeczka na drzemkę
A już miałam odsprzedawać ją komuś
Dobra kończę bo chciałabym jutro wcześnie iść do kościółka a później na te targi
Rika jak będziesz się wybierać to daj znać to może się spotkamy:)
Na priv wysłałam Tobie mój nr tel
Udanej niedzieli Wam życzę
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale czasem zasypia ze smoczkiem i wtedy muszę mu czymś go przycisnąć np pieluszką, bo jak mu smoczek wypadnie to się budzi i płacze
Ech dzieciaki
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie mam już gorączki ,a jedynym obolalym miejscem jest miejsce tuż pod pachą.
Kubuś w ciągu dnia nie chcial w ogóle spac,byl bardzo poddenerwowany,a w nocy nie spal wcale od polnocy do 4:30,padam normalnie ze zmeczenia.
Ale u mnie wieczorem padalo,normalnie było oberwanie chmury i temp.obniżyła się o ponad 10 stopni.
Dzisiaj świeci slonko,ale jest znacznie chlodniej,
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
A mnie się spać nie chce. Mąż odsypia urodziny kolegi, synek śpi obok, a ja jakoś nie mogę
O karmieniu w miejscu publicznym to jest tak że co osoba to opinia. Mnie to się nie podoba, ale i w kiblu nie nakarmię. Jak głodny to dostanie tam gdzie chce. Co jak co ale dziecka głodnego nie zostawię.
Lucy filmik trzeba na YouTube wrzucić, bo inaczej nie przejdzie, a i usunąć też można:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja idę ide jeść jajecznicę bo jakoś smaka załapałam
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do karmienia, to nie wyobrażam sobie nie nakrmić dziecka gdy się domaga.. jak trzeba to trzeba, nie musimy przecież świecić cyckami, można zrobić dyskretniej..ale swoją drogą to brak miejsc dla mamusiek i dzieci jest straszny!!! Ech...
a tak apropos.. musze Mikołaja dokarmiać sztucznym mlekiem..moja Głodomorra potrafi sobie zjeść..a niestety pokarmu nie mam az tak dużo.
A to My Mikołaj to taka mała przylepa uwielbia się wtulać i tak mógłby spać cały czas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak w ogóle to Przyszła_mama powinna zmienić nick na np. PRZESZCZEŚLIWA_MAMA_ARECZKA
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Jak ja się cieszę, że te upały minęły....niech już nie wracają
Jeśli chodzi o szczepionkę to mojemu małemu nic po niej nie wyszło i mam nadzieję że tak zostanie
Ja też ściągnęłam ten program i mam zamiar zrobić taki sam filmik co dziewczyny ale nie mam pojęcia kiedy do tego usiądę
Mój Nikodem ssie smoka już od szpitala Jestem w ogóle z niego bardzo dumna, bo zasypia sam w łóżeczku od dłuższego czasu i w dzień i w nocy
My jedziemy do dziadków ale pewnie i u nich zerknę jak Wam niedziele mija
Miłej niedzieli mamusie