BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 4 miesiąc temu #797861 przez krecik
Bidol, tak jeszcze pomyslalam, kup enterol (Stas to bral jak mial rota) i zaaplikuj calej rodzinie, po saszetce, moze sie nie zaraza albo chociaz objawy beda slabsze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #797898 przez bidol
krecik napisał:

Bidol, tak jeszcze pomyslalam, kup enterol (Stas to bral jak mial rota) i zaaplikuj calej rodzinie, po saszetce, moze sie nie zaraza albo chociaz objawy beda slabsze

dzięki Krecik - :kiss: :kiss: :kiss: kupię bo i mnie coś brzuch pobolewa :dry:

Olga - oby Ignasiowi przeszło :kiss:

Krecik - jak Staś ??

11 lata 4 miesiąc temu #798014 przez słoneczko
czesc dziewczynki

Bidol biedny Sebuś , ale się namęczy biedulek :( zdrówka i ucałuj go odemnie :) powiedz mi mowilas kiedys ze malujesz meble moglabys mi podac nazwe farby ktora malujesz? a Kamka zdrowa?

Olga to pewnie przez szczepionkę :( oby sie nic nierozwineło :)

11 lata 4 miesiąc temu #798030 przez bidol
słoneczko napisał:

czesc dziewczynki

Bidol biedny Sebuś , ale się namęczy biedulek :( zdrówka i ucałuj go odemnie :) powiedz mi mowilas kiedys ze malujesz meble moglabys mi podac nazwe farby ktora malujesz? a Kamka zdrowa?

Olga to pewnie przez szczepionkę :( oby sie nic nierozwineło :)

Słoneczko ja malowałam duluxem do drewna i metalu - nie kupuj decorala !!! siostra nim malowałam i jest tragicznie :( ale ja polecam farbę z obi taka emalia akrylowa - można dodawać zwykłe barwniki jak do emulsji i jest super bo nie trzeba lakierem po wierzchu malować :)

11 lata 4 miesiąc temu #798059 przez lusiamamanikosia
Cześć dziewczyny :)
ostanio Was podczytywałam tylko bo jakoś nie miałam weny do pisania , niestety brak kasy wpływa na mnie strasznie dołująco ale nie będę już smucić :)

Bidol - życzymy zdrówka Sebusia oby szybko przeszło :*

Olga- ah te szczepionki ... Buziak dla Ignasia :* - my mamy zrobić w 16-18 miesiącu na pneumo i na 6w1 ostania dawka a kasy nie mamy :( i nie wiem co mam zrobić :(

Krecik - co do ociągania odkurzaczem kataru nie wiem , nie znam się, więc nie doradzę, ale wydaje mi się że nie powinno się często odciągać bo będzie częściej nawracał - nam lekarka przy fridzie powiedziała żeby za często nie odciągać - ale my w ogóle nie odciągamy bo Niki sobie nie da a ja sama nie dam rady :(

AiF - oby powrót minął dobrze :)

a My dziś na chwile wyszliśmy na spacer na plac zabaw i do sklepu i muszę zakupić parę par rękawiczek bo nastał cud Nikoś zaakceptował rękawiczki !!! i dziś mi poleciał na trawę i zaczął ściągać szron z trawy i całe mokre już były :( i dziś chodził też pierwszy raz w śniegowcach bo tylko narazie mamy tylko takie ciepłe butki bo nie stać nas ehh na drugą parę ale no mniejsza z tym ... i śmiałam się z niego bo tak śmiesznie w nich dreptał :D ale radochę miał wielką :) Ja już po obiadku zjadłam sobie na spokojnie bez pośpiechu i czekam aż Niki wstanie to mu odgrzeje i zje po spaniu napewno ze smakiem :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798094 przez Olga
Hej.

Ignaś pierwszy raz bez spania w południe,tzn.usnął po godz wiercenia się,ale naszła mu temperatura i jak chciałam mu podać syrop,to się przebudził i już o spaniu mowy nie było.Teraz tylko trzeba go pilnować,żeby nie padł gdzieś w biegu ha ha,bo ciężko będzie wytrzymać z nim do 20 :)

lusia oj my na szczęście już po wszystkich szczepieniach,ja nie brałam płatnych z racji tego,że też nam ciężko,a nie będę zaczynać,a później martwić się,co zrobić z kolejną dawką.Wszystkie dzieci szczepiłam zwykłymi,Olga tylko miała jakąś dokupowaną i wszystko jest ok.Teraz już tylko bilanse nas czekają,a gorączka szybko minie-organizm walczy z chorobą :blink:

AiF daj znać po powrocie-jak tam Twoi faceci sobie poradzili :blink:

bidolek jak Sebuś się czuje :unsure:

Krecik u nas zajęcia na basenie kosztują 150zł za 8 zajęć :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 4 miesiąc temu #798214 przez słoneczko
Bidol - dzięki, tylko ze OBI unas niema, kupie ta z duluxu :) jak Sebuś się czuje?

Lusia Pawełek jeszcze niezaakceptował rękawiczek , jak mu zakładam to jest ryk :( i niesmutaj już :)

Olga Pawełek tez dzis nie spał popoludniu i z racji tego zasnał po 18 :) tylko dobrze by było jakby spał do rana :blink:

mam pytanko czy któras z was farbuje sama włosy w domu? chodzi mi o farbowanie włosów z ciemnych na jasne?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798254 przez BasiaOlek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #798291 przez daners
doberek :)

rany same chorobska sie przylepiaja...
do mnie tez..przeziebienie. Ratuje sie od buziaczkow i huhania na Fifka bo niechcialabym aby sie zarazil ;/;]

zdrowka dla wszystkich chorych bobasków :)

Olga fAjnie ze macie szczepienie juz za soba onyu powiklan nie bylo. My wlasnie mamy isc juz.... wiec czekam na odpowiedni moment :)

Bidol jakies fatum z tymi chorobami u Ciebie no ilez mozna.... ;] zdrowka i badz twarda l;][
i buziaczki dla synka bidulinek sie niecierpial pewnie niezle a dzis hmmm? i co lekarz i beda wycianc czy polepszylo sie...

sloneczko ja farbuje na rude wiec pewnie nie da jasne ale czego sie obawiasz albo z czym masz problem? rozjasnic chcesz

Basia Olek slodziak ;]

dziewczyny pytalam o basen bo mam pare basenkowych pieluszek i moze ktorejs sie przydadza moglabym przeslac,bo u mnie sie nie zapowiada by isc na baseniors :silly:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798337 przez Olga
daners,a jaki rozmiar,bo my w te do 12kg ( tzn Ignac ) nie wchodzimy już-za ciasne są :) a powikłania lekkie mieliśmy w postaci gorączki,ciekawe jak dzisiaj w nocy :unsure:

słoneczko nie pomogę,bo farbuję w domu,ale tylko na ciemne :blink: Ignaś wytrzymał jakoś dzień,ale na koniec był nie znośny i zasnął przy butli o 19.30 :blink:

BasiaOlek ślicznie wygląda Oluś jak śpi-taki aniołek :) zdrówka dla Ciebie :blink: super,że Oluś się tak fajnie za klimatyzował w żłobku,a takie ciotki się wszędzie zdarzają :angry:

Oglądałam Bitwę o dom i wygrali moi faworyci,nawet wysłałam sms,a Marika dwa :lol: :lol: :lol:

Lecę czytać książkę,wczoraj mi sąsiadka pożyczyła i tak mnie wciągnęła,że do 2 w nocy czytałam :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 4 miesiąc temu #798382 przez słoneczko
czesc dziewczynki witam sie z rana unas noc tragiczna:( Pawelek obudzil sie po 22 i niespal do 2 w nocy no i pobudka po 5 :( jestem padnieta bo spalam niecale 3 godz.

Daners zdrowka kochana :* ja bymn chciala pofarbowac wlosy na jasny blond a mam teraz naturalny sredni blond taki mysi kolor i niewiem czy musze nakladac rozjasniacz czy moge odrazu farbe blond.

Olga kto wygral w Bitwie o dom? jak Ignas ?

BasiaOlek slicznie spi Olus;) jaki slodki ;)

11 lata 4 miesiąc temu #798453 przez krecik
Hej,
zaczne najpierw co u mnie, jak zwykle jeszcze tak jie bylo, zebysmy razem ze stasiem sie nie pochorowali, na wlasna reke wzielam antybiotyk-spokojnie nie pierwszy lepszy-bo nie dalabym rady, dzisiaj idziemy do lekarza, niestety kataru jest coraz wiecej i doczepil sie jeszcze kaszel

Bo, dzieki na namiary, z kolezanka zastanawialysmy sie nad wisla lub herbowem, ale tam jest chyba duzo drozej, jeszcze podpytam:jestescie zadowoleni? Polecasz?
A Olus to taki uroczy, taki sliczny, super:) bardzo mi sie chlopak podoba! Prosimy o jeszcze:)

Sloneczko, co do farbowania wlosow, ja bym sie sama jie odwazyla, rowniez nad tym myslalam, ale troche to drogo wychodzi w salonie.Fryzierka mi mowila, ze przy takim rozjasnianiu wazne jest to czy to jest obecnie Twoj naturalny kolor czy tez wlosy sa farbowane, jesli byly to jak dawno-jak gdzies rok temu, to jest duza szansa uzyskac fajny kolor

Daners, uwazaj na malego:)

Olga, hoho to Ignas juz wazyy ponad 12 kg? U nas jeszcze nawet 10 nie strzelilo, z traz to nawet schudl przez ta chorobę

Bidol, a jak z Wami?

No wlasnie, gdzie Km, M-m?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798485 przez Olga
Hej wszystkim.

Nocka super,tak powinno być codziennie.Mały poszedł spać o 19.30 i spała do 9 i jeszcze leżał do 9.45 :lol: .Gorączki niby niema,ale taki apatyczny jest,wypił mleczko i ogląda bajki na huśtawce :)

słoneczko wygrało to młode małżeństwo z domu dziecka,za nich trzymałam kciuki i wysyłałam sms :) należy im się :) współczuję wam tych nocek-czemu Pawełek tak się budzi :unsure:

krecik Ignaś już 13 ważył,teraz schudł przez ten tydzień,co prawie wcale nie jadł :( zdrówka wam życzę :)

lusia słyszałaś może o nowej restauracji w Wawie "NORMA" ? Mój znajomy jest tam kucharzem :)

Mojego synka Olga nauczyła mówić "pergamin" i teraz na okrągło to mówi,ale tak wyraźnie,że aż się dziwimy,bo to trudne słowo :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #798528 przez maksiumama
Hej u nas ok,
Olga niestety nie mowia od razu ale psycholog powiedzial zeszanse Zawsze sa, a lekarz mowil ze przedemna sama duzo pracy i musze isc do psychologa,zeby nauczyl mnie jak mam rozmawiac i jak pracowac z blazejem, do tego nie wiem co mam myslec bo powiedziak ze dobrze Ze dostalismy skierowaniw na EEG bo wowczas wyjdzie czy blazej nie ma uszkodzonej komory sluchowej , bo jak bedzie miec ja uszkodzona to juz nam nic nie pomoze ani implanty ani aparaty
I ze moze tak byc ze bedzie miec uszkodzone krwinki i ze one za jakis czas obumieraja i tak jak ja to zrozumialam to obumrze tez czesc mozgu

11 lata 4 miesiąc temu #798576 przez mama89muminka
Hej kobitki

Wreszcie moge usiasc na spokojnie i wam odpisac.
Najpierw co u nas. Ogolnie bez zmian, Miro dalej marudny, ostatnio to jednak byl brzuszek a nie zeby, bo zabrudzil az 6 pieluch :ohmy: Wczesniej kupy nie robil przez 3 dni wiec wszystko sie wyjasnilo.
Wczoraj maz mial odkurzac, wyjal odkurzacz i zostawil tak na srodku mieszkania, Miro wzial i zaczal sam odkurzac, co prawda odkurzacz byl wylaczony, ale zawsze cos.. Strzelilam filmik, ale nie wiem czy uda mi sie tu go wrzucic.
Jezeli chodzi o uczulenia to Miro jest dziecko-ideal, latem zjadal truskawki i nic mu nie bylo, teraz daje mu pomarancze, tez zadnych objawow, wiec jestem z tego powodu zadowolona. Posypuje mu cynamonem i zjada wszystko :)
Co do mowienia to mowi duuuuuuuuzo... po swojemu. Chociaz zdarza mu sie w kolko mowic mama, tata, isi (tata po finsku), basia (babcia), dadzius (dziadzius), ciocia, mitä (co - dzisiejszy faworyt jak do tej pory) i kakka (kupa).
Moj troskliwy maz wreszcie postanowil ze kupi na gwiazdke mlodemu fotelik do samochodu, bo wczoraj go wzial do sklepu, a ja zostalam w domu i chyba sie zorientowal ze nie klamalam ze fotelik jest juz dawno za maly :angry: Do tej pory tylko sie denerwowal czemu tak dlugo mi schodzi z zapieciem Mirona w fotliku... Do tego strzelilam mu focha, bo wyszedl z domu, nic nie pwoeidzial gdzie idzie i nie bylo go 6 godzin. Bal sie powiedziec ze idzie do kolegi, ktorego bardzo, ale to bardzo nie lubie, bo koles ma 24 lata a zachowuje sie jakby mial 10 mniej. Faceci... Szkoda slow.

Krecik my pisaki mamy zmywalne do tego mata do rysowania, z dlugopisami gorszy problem. Dobrze ze masz gdzie chowac, u nas wszystko na widoku i nie ma miejsca gdzie ten piernik nie wejdzie :laugh: Co do ozdob nie wiem czy chionka bedzie jak tamta prawie wywalil... I jak Stas? dalej goraczkuje?

Olga zamowienie przyjete ;) Oby cie tylko policja nie gonila ze masz kradzione bombki :laugh: I dla was zdrowka :kiss:

Majowka masz racje, u mnie tylko problem z jezykiem bo jak nie trzeba to potrafie sie dogadac po finsku, a jak musze to wtedy sie zacinam :dry: Oficjany jezyk jest dla mnie masakra bo czesciej slysze mowe potoczna i takiej sie nauczylam. A jak tobie szlo z portugalskim?

Sloneczko przykro mi z powodu kolezanki. Mam nadzieje ze i Pawelek sie uspokoi i da ci odpoczac.

AF dzieki za mile slowa :) Jak w pl? Odpoczywaj :)

Maksiu wspolczuje wam, trzymaj sie jakos :kiss:

Bidol zazdroszcze ze Kamcia ci tak ladnie wola i robi na nocnik, u nas Miro ladnie siedzi, ale zaczyna uciekac jak cos juz zaczyna wychodzic :dry: Zdrowka dla Sebastianka, mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie :kiss: Obyscie sie i wy wszyscy nie pochorowali...

BO to tez musialas sie nameczyc, cala rodzina sie pochorowala... Dajecie Olkowi te male lego czy jakies wieksze, ze tak aldnie sie bawi?

I tyle, Miro placze, ide go uspic bo ledwo juz stoi na nogach. Pojawie sie z powrotem jak zasnie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka