- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Bidol, tak jeszcze pomyslalam, kup enterol (Stas to bral jak mial rota) i zaaplikuj calej rodzinie, po saszetce, moze sie nie zaraza albo chociaz objawy beda slabsze
dzięki Krecik -

Olga - oby Ignasiowi przeszło

Krecik - jak Staś ??
- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Szczęśliwa mamusia :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Bidol biedny Sebuś , ale się namęczy biedulek

Olga to pewnie przez szczepionkę

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
czesc dziewczynki
Bidol biedny Sebuś , ale się namęczy biedulekzdrówka i ucałuj go odemnie
powiedz mi mowilas kiedys ze malujesz meble moglabys mi podac nazwe farby ktora malujesz? a Kamka zdrowa?
Olga to pewnie przez szczepionkęoby sie nic nierozwineło
Słoneczko ja malowałam duluxem do drewna i metalu - nie kupuj decorala !!! siostra nim malowałam i jest tragicznie

- lusiamamanikosia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mam Swojego Bąbelka :*

ostanio Was podczytywałam tylko bo jakoś nie miałam weny do pisania , niestety brak kasy wpływa na mnie strasznie dołująco ale nie będę już smucić

Bidol - życzymy zdrówka Sebusia oby szybko przeszło :*
Olga- ah te szczepionki ... Buziak dla Ignasia :* - my mamy zrobić w 16-18 miesiącu na pneumo i na 6w1 ostania dawka a kasy nie mamy

Krecik - co do ociągania odkurzaczem kataru nie wiem , nie znam się, więc nie doradzę, ale wydaje mi się że nie powinno się często odciągać bo będzie częściej nawracał - nam lekarka przy fridzie powiedziała żeby za często nie odciągać - ale my w ogóle nie odciągamy bo Niki sobie nie da a ja sama nie dam rady

AiF - oby powrót minął dobrze

a My dziś na chwile wyszliśmy na spacer na plac zabaw i do sklepu i muszę zakupić parę par rękawiczek bo nastał cud Nikoś zaakceptował rękawiczki !!! i dziś mi poleciał na trawę i zaczął ściągać szron z trawy i całe mokre już były

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ignaś pierwszy raz bez spania w południe,tzn.usnął po godz wiercenia się,ale naszła mu temperatura i jak chciałam mu podać syrop,to się przebudził i już o spaniu mowy nie było.Teraz tylko trzeba go pilnować,żeby nie padł gdzieś w biegu ha ha,bo ciężko będzie wytrzymać z nim do 20

lusia oj my na szczęście już po wszystkich szczepieniach,ja nie brałam płatnych z racji tego,że też nam ciężko,a nie będę zaczynać,a później martwić się,co zrobić z kolejną dawką.Wszystkie dzieci szczepiłam zwykłymi,Olga tylko miała jakąś dokupowaną i wszystko jest ok.Teraz już tylko bilanse nas czekają,a gorączka szybko minie-organizm walczy z chorobą

AiF daj znać po powrocie-jak tam Twoi faceci sobie poradzili

bidolek jak Sebuś się czuje

Krecik u nas zajęcia na basenie kosztują 150zł za 8 zajęć

- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Lusia Pawełek jeszcze niezaakceptował rękawiczek , jak mu zakładam to jest ryk

Olga Pawełek tez dzis nie spał popoludniu i z racji tego zasnał po 18

mam pytanko czy któras z was farbuje sama włosy w domu? chodzi mi o farbowanie włosów z ciemnych na jasne?
- BasiaOlek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- daners
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

rany same chorobska sie przylepiaja...
do mnie tez..przeziebienie. Ratuje sie od buziaczkow i huhania na Fifka bo niechcialabym aby sie zarazil ;/;]
zdrowka dla wszystkich chorych bobasków

Olga fAjnie ze macie szczepienie juz za soba onyu powiklan nie bylo. My wlasnie mamy isc juz.... wiec czekam na odpowiedni moment

Bidol jakies fatum z tymi chorobami u Ciebie no ilez mozna.... ;] zdrowka i badz twarda l;][
i buziaczki dla synka bidulinek sie niecierpial pewnie niezle a dzis hmmm? i co lekarz i beda wycianc czy polepszylo sie...
sloneczko ja farbuje na rude wiec pewnie nie da jasne ale czego sie obawiasz albo z czym masz problem? rozjasnic chcesz
Basia Olek slodziak ;]
dziewczyny pytalam o basen bo mam pare basenkowych pieluszek i moze ktorejs sie przydadza moglabym przeslac,bo u mnie sie nie zapowiada by isc na baseniors

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

słoneczko nie pomogę,bo farbuję w domu,ale tylko na ciemne

BasiaOlek ślicznie wygląda Oluś jak śpi-taki aniołek

Oglądałam Bitwę o dom i wygrali moi faworyci,nawet wysłałam sms,a Marika dwa

Lecę czytać książkę,wczoraj mi sąsiadka pożyczyła i tak mnie wciągnęła,że do 2 w nocy czytałam

- słoneczko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Daners zdrowka kochana :* ja bymn chciala pofarbowac wlosy na jasny blond a mam teraz naturalny sredni blond taki mysi kolor i niewiem czy musze nakladac rozjasniacz czy moge odrazu farbe blond.
Olga kto wygral w Bitwie o dom? jak Ignas ?
BasiaOlek slicznie spi Olus;) jaki slodki

- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
zaczne najpierw co u mnie, jak zwykle jeszcze tak jie bylo, zebysmy razem ze stasiem sie nie pochorowali, na wlasna reke wzielam antybiotyk-spokojnie nie pierwszy lepszy-bo nie dalabym rady, dzisiaj idziemy do lekarza, niestety kataru jest coraz wiecej i doczepil sie jeszcze kaszel
Bo, dzieki na namiary, z kolezanka zastanawialysmy sie nad wisla lub herbowem, ale tam jest chyba duzo drozej, jeszcze podpytam:jestescie zadowoleni? Polecasz?
A Olus to taki uroczy, taki sliczny, super:) bardzo mi sie chlopak podoba! Prosimy o jeszcze:)
Sloneczko, co do farbowania wlosow, ja bym sie sama jie odwazyla, rowniez nad tym myslalam, ale troche to drogo wychodzi w salonie.Fryzierka mi mowila, ze przy takim rozjasnianiu wazne jest to czy to jest obecnie Twoj naturalny kolor czy tez wlosy sa farbowane, jesli byly to jak dawno-jak gdzies rok temu, to jest duza szansa uzyskac fajny kolor
Daners, uwazaj na malego:)
Olga, hoho to Ignas juz wazyy ponad 12 kg? U nas jeszcze nawet 10 nie strzelilo, z traz to nawet schudl przez ta chorobę
Bidol, a jak z Wami?
No wlasnie, gdzie Km, M-m?
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nocka super,tak powinno być codziennie.Mały poszedł spać o 19.30 i spała do 9 i jeszcze leżał do 9.45

słoneczko wygrało to młode małżeństwo z domu dziecka,za nich trzymałam kciuki i wysyłałam sms

krecik Ignaś już 13 ważył,teraz schudł przez ten tydzień,co prawie wcale nie jadł

lusia słyszałaś może o nowej restauracji w Wawie "NORMA" ? Mój znajomy jest tam kucharzem

Mojego synka Olga nauczyła mówić "pergamin" i teraz na okrągło to mówi,ale tak wyraźnie,że aż się dziwimy,bo to trudne słowo

- maksiumama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Mam juz swoje 2 aniolki nic wiecej nie trzeba
Olga niestety nie mowia od razu ale psycholog powiedzial zeszanse Zawsze sa, a lekarz mowil ze przedemna sama duzo pracy i musze isc do psychologa,zeby nauczyl mnie jak mam rozmawiac i jak pracowac z blazejem, do tego nie wiem co mam myslec bo powiedziak ze dobrze Ze dostalismy skierowaniw na EEG bo wowczas wyjdzie czy blazej nie ma uszkodzonej komory sluchowej , bo jak bedzie miec ja uszkodzona to juz nam nic nie pomoze ani implanty ani aparaty
I ze moze tak byc ze bedzie miec uszkodzone krwinki i ze one za jakis czas obumieraja i tak jak ja to zrozumialam to obumrze tez czesc mozgu
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wreszcie moge usiasc na spokojnie i wam odpisac.
Najpierw co u nas. Ogolnie bez zmian, Miro dalej marudny, ostatnio to jednak byl brzuszek a nie zeby, bo zabrudzil az 6 pieluch

Wczoraj maz mial odkurzac, wyjal odkurzacz i zostawil tak na srodku mieszkania, Miro wzial i zaczal sam odkurzac, co prawda odkurzacz byl wylaczony, ale zawsze cos.. Strzelilam filmik, ale nie wiem czy uda mi sie tu go wrzucic.
Jezeli chodzi o uczulenia to Miro jest dziecko-ideal, latem zjadal truskawki i nic mu nie bylo, teraz daje mu pomarancze, tez zadnych objawow, wiec jestem z tego powodu zadowolona. Posypuje mu cynamonem i zjada wszystko

Co do mowienia to mowi duuuuuuuuzo... po swojemu. Chociaz zdarza mu sie w kolko mowic mama, tata, isi (tata po finsku), basia (babcia), dadzius (dziadzius), ciocia, mitä (co - dzisiejszy faworyt jak do tej pory) i kakka (kupa).
Moj troskliwy maz wreszcie postanowil ze kupi na gwiazdke mlodemu fotelik do samochodu, bo wczoraj go wzial do sklepu, a ja zostalam w domu i chyba sie zorientowal ze nie klamalam ze fotelik jest juz dawno za maly

Krecik my pisaki mamy zmywalne do tego mata do rysowania, z dlugopisami gorszy problem. Dobrze ze masz gdzie chowac, u nas wszystko na widoku i nie ma miejsca gdzie ten piernik nie wejdzie

Olga zamowienie przyjete

Majowka masz racje, u mnie tylko problem z jezykiem bo jak nie trzeba to potrafie sie dogadac po finsku, a jak musze to wtedy sie zacinam

Sloneczko przykro mi z powodu kolezanki. Mam nadzieje ze i Pawelek sie uspokoi i da ci odpoczac.
AF dzieki za mile slowa

Maksiu wspolczuje wam, trzymaj sie jakos

Bidol zazdroszcze ze Kamcia ci tak ladnie wola i robi na nocnik, u nas Miro ladnie siedzi, ale zaczyna uciekac jak cos juz zaczyna wychodzic

BO to tez musialas sie nameczyc, cala rodzina sie pochorowala... Dajecie Olkowi te male lego czy jakies wieksze, ze tak aldnie sie bawi?
I tyle, Miro placze, ide go uspic bo ledwo juz stoi na nogach. Pojawie sie z powrotem jak zasnie.