BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #253777 przez chłopek
iva ja zwsze mojego karmiłam po kąpieli wtedy smacznie sobie spał. ja też mam takie duże dziecko jak ty, mój tylko dom ogarnął jak byłam w szpitalu i jak miałam przyjechać to mieszkanie lśniło :) tak to mu sie nawet zabawek nie chce sprzatnac
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #253791 przez Dorciaition
Emka w takim razie trzymam kciuki żeby zadziałało :)

Iva ja tak jak chłopek zawsze karmie małą po jedzeniu.

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu #253792 przez chłopek
dorcia po kąpaniu :)chyba miało byc
13 lata 1 miesiąc temu #253796 przez Dorciaition
Ha ha ha tak :laugh: :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #253847 przez iva 20
ale tutaj dzisiaj cichutko :silly:
ja na moja tak ostatnio narzekalam ze spi o po 12 do tej pory hihih :P chyba odsypia ta nocke to nie spala :P
ja leze sobie razem znia wtulona w mamusie to jej dobrze :) :)
leniwa ta niedziela tez z nia troszeczke spalam nabralam sil przed nocka :P
ja mam we wtorek wizyte domowa i pielegniarka przyjdzie bede musiala troche dom ogarnac hihi :P
13 lata 1 miesiąc temu #253851 przez vestusia
Witam :)

Dorcia, Lenka jest cudna. I te usteczka ma naprawdę duże :) Moja Zuzia to takie malutkie :)

Ja też karmię małą po kąpieli. Zresztą wydaje mi się, że jakby miała pełny brzuszek to czułaby się źle w kąpieli, bo jednak jak zje, to ja staram się delikatnie z nią obchodzić, aby nie ulała, aby jej nie gnieść brzuszka itd. A w kąpieli, to różnie może być.

U nas wizyta dziadka minęła fajnie. Było wesoło i miło :)
Oczywiście zdjęcia Zuzi zapomniałam zrobić, nawet głowy do tego nie miałam. Cudem udało mi się ugotować obiad i generalnie zabawiać gości. Mała była troszkę niespokojna, ale w końcu zasnęła. No i oczywiście ulała w międzyczasie mleko na pięknego bodziaka :angry: :angry: Jak wstanie, to zrobię jej fotkę, bo jeszcze jest ubrana :D

Kurtkę kupiłam. U teściów Zuzia spała, ale zakupy zajęły nam może z 30 minut, więc nie było tak źle :)

Iva, ja Cię rozumiem z tym Twoim chłopem. Idzie się wkurzyć. Ja też zawsze się denerwuję, bo odkąd tu przyjechałam po porodzie, to ja zdążyłam już 3 razy odkurzać, zmywam naczynia tylko ja, a Piotrek oczywiście ma luzik jak na rybkach. I jak tu się nie wkurzać.

Idę dychnąć.

Ps. Dorcia - Lence też odpadnie pępek. Ja też traciłam nadzieję, a tu jednego dnia odszedł jakby z jednej strony, następnego dnia bez zmian, a trzeciego już całkiem. Znalazłam kikucik i będę go trzymać na pamiątkę :)
13 lata 1 miesiąc temu #253859 przez jo_anna20
Jakby któraś chciała to ja tez mam na zbyciu te tabletki na powstrzymanie laktacji - niewiele ich wzięłam, ale zadziałały.

Powiedzcie mi bo ja nie wiem, czy jak się karmi sztucznie to czy trzeba dziecko przepajać? Bo opinie są podzielone - położna, która przychodzi twierdzi, że nie, a znajomi twierdza, że tak i to jeszcze wodą z glukozą..... no i zgłupiałam.... wiecie coś na ten temat?
13 lata 1 miesiąc temu #253873 przez Dorciaition
Dzięki Vestusia :kiss:

Pliss zrób zdjęcie Zuzi :) Lubię oglądać "nasze" dzieciaczki :)

Fajnie, że wizyta minęła dobrze, no i że kurteczkę sobie kupiłaś.

Co do jedzenia i kąpieli zgadzam się. Tak samo z pampersem, zawsze przed jedzeniem. Położne w szpitalu mówią, że nikt nie chciałby być "szarpany" mając pełny brzuch.

Vestusia mam nadzieję, że odpadnie. Nie chce już go ;)

Co do facetów to Krzysiu nie wstaje do małej, nie przewija ale za to sprząta. Wczoraj nawet okna umył.

Joanna, a dlaczego zdecydowałaś się nie karmić, jeśli moge spytać? :)

Z tym przepajaniem nie pomogę Tobie, nie mam pojęcia :/

13 lata 1 miesiąc temu #253876 przez emma
Dorciaition napisał:

Dziękuję Kochana :kiss: Dla Ciebie również dużo zdrówka, no i szcześliwego rozwiązania. Jeszcze troszeczkę :)

Kurka, znowu się wzruszyłam. W ciąży ciągle ryczałam, teraz też ;)

mowisz "troszeczke", a dla mnie te 3 miesiace to jak lata swietlne :), nie moge sie doczekac! :D prosze, trzymaj kciuki! :)
odpoczywajcie, sliczne, i trzymajcie sie cieplo! :D
13 lata 1 miesiąc temu #253879 przez jo_anna20
To Mały zdecydował - ma za krótkie wędzidełko pod językiem i nie umiał się zassać :( W szpitalu z doradcą laktacyjnym walczyliśmy przez calutki dzień, ale się nie udało :( A dodatkowo nie miałam dużo pokarmu i tak się stało, bylo mi bardzo przykro, zwłaszcza czy naciskach rodziny, ale nie mogłam męczyć dłużej ani Flipa ani siebie! Ale teraz jest ok, nie ma kolek, mleko bardzo ładnie toleruje, nawet zmiane mleka przeszliśmy bezboleśnie :) i nie stresuje mnie to wywalanie cyców :) Ja też nie byłam karmiona piersią i żyję :)
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #253880 przez Dorciaition
Trzymam, trzymam :)
3 miesiące zlecą szybko :) Niesamowicie dłużyć będą się ostatnie dni B)

Aaa Joanna, rozumiem :)
Mnie mama też nie karmiła, no może 1 miesiąc ;) Brata tak samo, dlatego nie naciska. Gorzej z teściówką ;)

13 lata 1 miesiąc temu #253883 przez vestusia
Dorcia, Twoja teściówka to karmiła piersią naprawdę długo. Chyba nie chciałabyś jej przebić w karmieniu he, he, he :D

Zuzia dalej śpi. Chyba jutro ją wystroję i zrobię jakieś porządne zdjęcia. Zuzia od dziadka dostała dziś troszkę cudnych ciuszków, więc nawet jak je ubrudzi, to chyba warto je założyć, bo potem wyrośnie i ich nawet nie włoży :D

Jo_anna, mnie się wydaje, że powinno się dopajać dziecko jak jest karmione butlą. Tak mi położne mówiły w szpitalu. Albo glukoza, albo te herbatki. Że przy karmieniu piersią nie ma takiej potrzeby, ale przy mleku modyfikowanym powinno się.

Dorcia, jak dobrze, że Krzyś sprząta. U mnie co prawda Piotrek palcem nie kiwnie, ale za to nie mogę narzekać - pomaga przy małej. Przewija, kąpiemy ją razem, nosi na rękach, nawet w nocy, jak czasami zaniemogę. Jest oki :)
13 lata 1 miesiąc temu #253888 przez emkapl84
ja od wczoraj karmie mlekiem mod i tez kupilam sobie herbatke bobovita- rumiankowa :) ale na niej jest napisane, ze nalezy ja stosowac okazjonalnie tylko w czasie wiekszych upalow gdy dziecko ma goraczke itp...wiec juz zglupialam czy dac ja malej...
13 lata 1 miesiąc temu #253892 przez Dorciaition
Emka też już nie wiem. Może daj Natalce od czasu do czasu troszeczkę tej herbatki.

Vestuśka koniecznie rób Zuzi dużo fot. Ja to ciągle z aparatem latam ;)
Warto chociaż na chwile wystroić te nasze maluszki. :)

Wolałabym żeby Krzysiu czasami w nocy wstał, tak jak Piotrek, a ja bym sprzątała w dzień :)

13 lata 1 miesiąc temu #253912 przez TyszAnka
Luśka Gratulacje expresowa dziewczynko :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka