BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #254430 przez Aleksandra
Sarna czyli u ciebie już zima ?? :silly: Jak ja nie lubię zimy, jestem ciepłolubnym stworzeniem :silly:

Biedna Hanulka, trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie i powrót do domu :kiss:

Natalka najedzona i usnęła momentalnie to muszę to wykorzystać. Idę pozmywać i biorę się za resztę prasownia...
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #254434 przez kima
Sarna, jeśli jeszcze nie kupiłaś, to nie kupuj, bo znalazłam na necie za 32zł, to napewno nie będzie taniej tam gdzie Ty kupisz, ale dzięki za info.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #254450 przez aniaa_
Kima współczuje kolek oby szybko minely i maluszek nie musiał sie męczyć, u Wojtusia narazie nie ma, teściowa ma nam podesłać na wszelki wypadek.

Emka trzymam kciuki żeby szybko minął i żebys szybko mogła iść z malutką do tego pediatry.

Wojtek usnął jakie 30 min temu a nie śpał o 10 :ohmy: :ohmy: :ohmy: mam nadzieję, że sie zmęczył dzisiaj na tyle że w nocy też będzie ładnie spał.

A to NASZA stópka :)
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #254485 przez Dorciaition
Joanna gratuluję odpadnięcia pępuszka. Chyba tylko nam pozostał, no i tym świeżo upieczonym mamusiom ;)

Luśka ma Hankę?? A nie Aurelkę? Biedna. Oby szybciutko wróciły do domku.

Emka kuźwa co za ciołki. Teraz znowu do czwartku czekać :angry:
Chudzinka też z Ciebie. U mnie waga taka jak przed ciąża (nie powiem jaka, bo wstyd) ;) Mam nadzieję, że schudnę. Najbardziej to ten brzuch sflaczały mnie wkurza.

Sarna mieszkam w Gdańsku więc to kawał drogi niestety :/

Aniaa cudny avatarek :) No i pytki też macie słodkie :lol:

My byliśmy dziś u pediatry. Mała w czasie badania 2 razy kupę zrobiła ;)
Ogólnie było ok, ale doktorka żadna rewelacja.
Za tydzień znowu wizyta, a potem musze się zdecydować na szczepienia.
Jakie robicie?

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #254490 przez Aleksandra
Hanie ma przecież Madziaska :lol: Ale gapy z nas :blush:

Ja szczepię pojedynczo. Tak nam zleciła neurolog a poza tym jak - odpukać - coś by się działo to przynajmniej będę wiedziała po czym. Słyszałam że te skojarzone są bardziej bolesne. My jeździmy co 2 tygodnie, teraz w środę będzie następne szczepienie.

Emka chudzinko :) Ja schudłam już 12kg, jeszcze 6 i wrócę do wagi sprzed ciąży czyli 66kg :lol: No i zaczynam dziś już ćwiczyć. Pomału, żeby brzucha nie nadwyrężyć ale czas najwyższy się go pozbyć :silly:
13 lata 1 miesiąc temu #254493 przez chłopek
ja szzepiłam pojedyńczo i nic młodemu nie było, nastepne szczepienie mamy maju, kolezanka szczepiła skojarzonymi sa płatne i jej synek nawet nie zapłakał
13 lata 1 miesiąc temu #254497 przez vestusia
Nio ja też jestem zdziwiona, że Lusia ma też Hanulkę? Miała być Aurelka :)

Sarna Ty chudzielcu. Aż Ci zazdroszczę. Ja również nie napiszę, ile ważę, bo aż wstyd. I waga stoi w miejscu. Kiedy ona spadnie??? Ech :( Do wagi sprzed ciąży brakuje mi 6kg, ale w ogóle chcę schudnąć jeszcze dużo więcej - dokładnie 16kg. Mam nadzieję, że do wiosny się z tym uporam. Może te cyce tyle ważą? he, he, he :D

No i już śnieg u Ciebie pada? Jej. Ja jestem jak Ola - ciepłolubna i chcę, aby zima szybko minęła, bo mi zawsze jest zimno :D

Empka no ta przychodnia to naprawdę. Trzeba się umawiać ekstra, jakbyś co najmniej miała spotkanie z jakąś ważną osobistością. Mam nadzieję, że ten tydzień szybko zleci i że w końcu doczekasz się tej wizyty u pediatry.

Ale mamy dziś dzień na pytki :D

Aniaa_ Wojtuś to też dzisiaj zaszalał z tą aktywnością. Ale może to wróży dobrze na wieczór i będzie spał jak aniołek??

Moja Zuzia spała jakoś od 11:30 do 14:30, pojadła ze 30 minut, potem pomemlała cyca i znowu śpi. To już znowu 1,5h jak śpi. Niby fajnie, ale pewnie dzisiejsza noc będzie okropna. Już to czuję w moczu :D
13 lata 1 miesiąc temu #254499 przez Aleksandra
Każde dziecko inaczej reaguje. Moja płakała w momencie kiedy pielęgniarka igłę wyjmowała z nóżki. My mamy zlecone pojedyncze ze względu na wcześniactwo i na pneumokoki mamy za darmo :)

Vestusia ja też uważam, że nasze cyce są najcięższe i to one zawyżają wagę :lol:
13 lata 1 miesiąc temu #254506 przez Dorciaition
O tak, to na pewno wina cycków ;)

Vestusia jak schudniesz 16 kg to będziesz przezroczysta.

My własnie nie wiemy jakie szczepienia. Czy te darmowe, czy jakies 5w1, czy 6w1. Nie mam zielonego pojęcia.

13 lata 1 miesiąc temu #254508 przez Dorciaition
Moje maleństwo waży 3550 g. Podobno ładnie przybrała :)

13 lata 1 miesiąc temu #254510 przez kima
Ja też się ciesze, bo Kubuś jako wyrośnięty wcześniak :laugh: też ma pneumokoki za darmo :)

Jasne, że cycory najcięższe :ohmy: :laugh: :laugh: :laugh:

Mi do wagi sprzed ciąży brakuje 5 kg,ale do wagi idealnej brakuje mi jeszcze tak 17kg :laugh: i zamierzam powolutku, małymi kroczkami zbliżać się do ideału B) bo nie chce żeby Kubuś miał upasioną matke, której by się wstydził :) wogóle jak czasem patrze na młode kobiety z dzieckiem, takie zaniedbane i z mocną nadwagą to zawsze sobie postanawiam, że ja tak wyglądać nie moge :P

Potem wkleje Wam też NASZE stópki :)

Czekam teraz na męża, ma być po 18, mleko odciągnięte, więc zajmie się Kubuniem a ja lece na małe zakupki, bo kończą się nam chusteczki nawilżane do pupki i musze obczaić ciuchu w C&A, może mają coś ciekawe, bo nie mam pojęcia w co ubiorę się na chrzciny małego B)
13 lata 1 miesiąc temu #254514 przez kima
Dorcia Ty dokarmiasz Lenkę, czy tylko na cycu ją tak tuczysz? :) Bardzo ładnie przybiera :)
13 lata 1 miesiąc temu #254520 przez aniaa_
Ja to sie boje, że mój mały nie przybiera na cycku, ale zobaczymy na bilansie jak nie przybierze ładnie, to albo bede go dokarmiała sztucznie, albo samo mleko mod bede mu podawała.

Ja od wyjścia ze szpitala jestem 10 kg na minusie, ale do wagi sprzeda ciązy brakuje mi jeszcze 8 zrzucić, a najgorszy to ten brzuch, flak taki wiszący ;)

My będziemy szczepić 5w1 położna nam poleciła, co do pneumokoków i rota wirusów to jeszcze sie nie zdecydowaliśmy z mężem, a Wy wybieracie dodatkowe szczepienia?
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #254548 przez Dorciaition
Kima mam tak samo. Nie chcę być taką zaniedbaną matką z tłustymi włosami. Choć nie powiem, rano (albo i do południa) wyglądam jak upiór ;)
Marzy mi się 10 kg mniej. Ale słaba jestem. Jak dziś zobaczyłam w sklepach pełno wystawionych słodyczy to myślałam, że się popłaczę ;)

Ale masz dobrze- zakupy. Ja to na allegro cały czas buszuje. Szukam też nowych oprawek do okularów no i szkła też będę wymieniać, bo jak to Krzysiu mówi "ślepa kura" ze mnie. W dwóch sklepach dziś byliśmy i oczywiście nic mi nie przypadło do gustu :/

Kima karmię cycem, a czasami dokarmiam. Ale bardzo rzadko, raz dziennie, choć też nie zawsze. Staram się nie.
Aniaa jak moja przybrała na cycku to i Wojtuś przybierze.

My też zdecydowaliśmy się na te 5w1. Co do dodatkowych to nie mam pojęcia. Liczę na Wasze doradztwo :)

Wiecie co, jak kupujecie jakieś prezenty sprawdzcie też ceny na allegro. Wczoraj kupiłam dla chrześniaka taki klocuszek- garnuszek z Fisher Price za 80 zł (z przesyłką) a w sklepie widziałam dziś taki sam za 120 zł. Więc 40 zł zaoszczędzone :)

13 lata 1 miesiąc temu #254566 przez Róża
Hej hej ;) Nadrobione ;)
Dzis kompeltnie nie moge się pozbierać, Młody dokazywał od 3:30, zmienialismy sie z mężem, ale potem mu darowałam bo on do pracy, no i jestem nieprzytomna ;/
Cos mój Maluszek nie ma dziś dobrego dnia, karmię go non stop, przebiore, nakarmie, ululam i zaraz juz kweka, eh ... ;) teraz dwa dni jestem sama do 21 z groszami, jakos musze wytrwac :) Ale widzę, że nie jestem sama, i tez macie takie przeboje, nie obraźcie się, ale jakoś mi z tym łatwiej ;)

Kima wspołczuje kolek ;/ zycze Wam żeby szybciutko Wam przeszły, ja miaalm jeden dzien przedsmak jak to wygląda i nie chcę więcej ...
Dorcia, nie martw sie brzuszkiem, widze, ze mamy podobne problemy, wczoraj nad tym myslalam, właczyłam zdjęcia ze szpitala, które mąż robił zaraz po porodzie, brzuszek wyglądał tak samo, więc stweirdziłam, ze skoro lekarze wtedy stwierdzili, ze ejst ok to na pewno tak bylo i jest nadal :)
Emkapl, ale przeboje z tym pediatra, w glowie sie nie miesci, i tak jestes cierpliwa ;/
Stopinki sa śliczne, tez muszę zrobic naszym fotke i wkleić ;)

U nas dziś w końcu była npołozna za czwartym razem kiedy się zapowiedziała dotarła, troche dobrych rad, a niektóre to sama nie wiem, co innego mówi położna w szpitalu co innego ta z przychpdni ... W szpitalu nie pozwolili nam przez 3 tyg obcinac paznokci, że same te pierwsze mają się wykruszyć bo dzieciom ropieją, bolą itp, ta, że powinniśmy obciąć, w szitalu nie pozwolili używac linomagu, ta powiedziała, że wskazany, tam mowili, żeby kapac codziennie, ona mi moiw, ze co dwa dni, że tak najlepiej dla skory dziecka, zglupiec idzie :)

Położna mówiła mi o szczepieniach, ale nic nie sugerowała, poza tym, ze jedne sa refundowane, drugie płatne, i że przy tych drugich jest jedno wklucie, sama nie wiem co robić, no i jeśli zdecydujemy się na jeden typ, to trzeba cakly cykl ciągnąc takimi samymi czyli albo nfz albo płatne .

Z ciekawszych rzeczy, powiedziaał, ze jak pojawią si nam jakies krostki na ciałku to dodać do wody łyżeczkę sody oczyszczonej albo ugotowac lekki krochmal i wlac do wanienki, a na obolale i pekajace brodawki poza maścia bardzo dobry jest pokarm rozsmarowany i trzeba poczekać aż wyschnie sam, wchlonie się, albo posmarowac takim prawdziwym miodem.

Jak powiedziała mi, jaką mam trzymac dietę, to się załamałam i powiem szczerze, ze chyba nie będe sie jej restrykcyjnie pilnować ...zupy tylko rosół, krupnik i ryżanka,z mięsa cielęcina i drób, wszystko gotowane, jesli mięso wieprzone to tylko polędwica, jajka na początek pol, rybe gotowana lub na parze, nawet sok jabłkowy powiedziaął żeby zaczekać, a na razie kompot z jabłka i jabłko gotowane ... wiecie co, boje się, ze jak ja teraz będe tak jadła, to jak zacznę wprowadzac normalne rzeczy do diety to Maluszek będzie mial tak delikatny brzuszek, ze dopiero wtedy źle zareaguje ... jogurty tylko naturalne, bez owoocow ... powiedzcie mi, ze nie trzymacie tak restrykcyjnej diety, będzie mi łatwiej, z drugiej strony nie chce być wyrodną matką, jak będzie trzeba to się przestawię, na razie jem delikatne rzeczy, ale bez przesady :(

PS. Mogę się pochwalić, weszłam na wagę dziś i jest poł kilo mniej niz przed ciążą ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia