BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #289733 przez Batmanik
hejka w nocy
dochodzi 2 a ja zaplakana siedze - porazka poprosstu jestem rozczarowana tym wszystkim!!! az zyc sie odechciewa:(rownie dobrze moglismy spedzic ten dzien jak co dzien- nic nie wniosl ani nie ozywil naszych stosunkow- na mojego to chyba juz nic nie podziala;(
moja niunia mniej spi w dzien ale noc przesypia - dostaje tak o 20-21 180ml mleka i lyzeczke kaszki i zasypia roznie 21-22 a wczoraj poszla spac dopiero o 24 ale z wieczora pospala a dzis ja wybudzilam i usnela wczesniej i tak do 8-9 spi niunia
Katka kurcze to nie wiedzialam ze happy dziala dobrze na bioderka kurcze musze kupic
apropo usypiania moja sama usypiala ale ostatnio usypia na brzuchu u mojego i tak spiaca na brzuszku odkladamy do lozeczka...
ja uzywalam sleep & play igorowi ale mi nie podeszly zreszta on kazde potrafi przesikac czort jeden :side: jak sie go w nocy z 2-3 razy nie przebierze to nas podlewa :blink:
lece po allegro poszperac....
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #289735 przez Dorciaition
Suari napisał:

VESTUSIA- przegięłaś pałę :lol: :lol: :lol: :lol: aż się chichram do monitora odkąd zobaczyłam tego twojego posta :laugh:

Ha ha mam to samo :laugh: :laugh:

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #289741 przez emkapl84
dzien doberek :laugh:
moj maluszek budzl sie dzis co 5 godzin :woohoo: :woohoo: teraz siedzi(i tu odp na vestusi pytanie:vestusia ona raczej siedzi niz lezy ale jest oparta o moj brzuszek)na kolanach w sweterku zrobionym przez babcie i wyglada jak mala goralka :lol: :lol:
vestusia nie jestem pewna co do mleka mod ale chyba na opakowaniu jest napisane ze trzeba zuzyc do miesiaca od czasu otwarcia wiec ten bebilon comfort moze sie juz nie nadawac...a co do mojego niku to zawsze mialam emkapl ale wiele dziewczyn pisalo wlasnie empka :lol: :lol:
malinano za 150 zl dresik nike to dobra cena :lol: ale tez szczuplutka jestes...ja mam 158 i dzis na wadze 50.5 :woohoo: :woohoo: :woohoo:
M wczoraj kupil nowa opone...na wozek pasuje :lol: wiec jak teraz bedzie jakas dziura to ide do sklepu zeby mi opone zalozyli bo moze ja nie umiem...
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #289753 przez vestusia
Oj Batmanik. A myślałam, że fajnie spędziliście sobie razem wieczór... może po prostu częściej go tak spędzajcie i wtedy będzie coraz lepiej???

Emka - nie pomyślałam o tym Bebilonie. Nio to faktycznie przeczytam i jak tam tak jest napisane, to od razu wywalam puchę, bo stoi już ponad miesiąc.
No a wózek to naprawdę pech. Jak znowu będzie szwankował, to szorujcie do sklepu.
I dzięki za wyjaśnienie sprawy z Twoim nickiem. A ja byłam pewna, że było "EmPka" :D

Zuzia wstała w sumie raz w nocy. Nie liczę tej 22, bo jak idzie wcześnie spać, nio to wiadomo, że się jeszcze obudzi (chociaż dziwne to, bo wcześniej się nie budziła o takiej wczesnej godzinie - np. 22 lub 23). Ale potem obudziła się o 3:30, zeszła mi godzina, bo najpierw musiałam ją przewinąć i przebrać, bo się zasirała na plecach i zrobiła przy tym tyle wrzasku, że sąsiedzi pewnie myśleli, że obdzieram dziecko ze skóry. No a jak zjadła cycusie, to jeszcze się osrała, więc znowu musiałam ją przewijać. Nio a potem spała grzecznie do 7:30 i już nie śpimy :)

Dziś idziemy znowu na spacerek, więc muszę się powoli zbierać, bo pewnie troszkę mi zejdzie na przygotowania :)

Dżem dobry tak w ogóle :D
12 lata 10 miesiąc temu #289826 przez vestusia
A co tu taka cisza? Już prawie 12-ta :P

Wstawać śpiochy :D

A ja muszę się pochwalić. Moja Zuzia właśnie śpi w leżaczku!!!!

Zasnęła 20 min temu SAMA tak jak wczoraj na narożniku. Jaki jest na nią patent? Smoczek w buzi i coś na buzi, tzn. np. kocyk. Idę dziś do Rosmanna kupię jej taką przytulankę, bo widziałam, że są. Może faktycznie Zuzia potrzebuje mieć coś przy buzi, żeby się kimnąć. Wczoraj spała na narożniczku pół godzinki, teraz śpi już 20 min. Zawsze to coś :D Powoli, każdego dnia może będzie coraz lepiej :D

Ja zbieram się powoli do łazienki, bo siedzę i się obijam na kompie :D

I cieszę się jak głupia do sera, że Zuzia śpi :D

No to lecę, miłego dzionka i do napisania pewnie gdzieś wieczorkiem :*
12 lata 10 miesiąc temu #289901 przez Kredka
Hellloł no i nastukałyscie ze hej :) no ale potem Was nadrobie.

Vertusia Ty sie marnujesz - naprawdę :P powinnas książki pisać. Powiem szczerze czytałam tego Twojego posta i czytałam i nawet nie wiem kiedy juz był koniec..dopiero potem zauwazyłam ze ona taki mega długi. Powinnas pomyslec o tym aby powaznie zacząć ksiazki pisać. Masz talent w tym temacie ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pierwszy spacer byl 20 min drugi tez tyle bo snieg zaczął walic ze szok a jak myslicie dzis czy 1godz to zbyt długo???

A i Verttusia Miki byl wczesniej pare razy na "dworze" jak jezdzilismy do lekarza, chyba ze 4 razy, wiec mozna by to nazwac takim "synonimem werandowania.."

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #289921 przez Dorciaition
Vestusia Ty szalona Kobieto :) Uwielbiam Twoje posty. Im dłuższy tym lepszy :lol:

Ee, jaka 12?? :P

Z tym kładzeniem na brzuszku to porażka. Lenka wrzeszczy. Zuzia się uspokaja czy też płacze cały czas? No właśnie bądź tu mądry. Co lekarz to inaczej. O tym spacerze to nie pomyślałam. Własnie- dziecię może się udusić. Może chodziło jej o lato. Sama nie wiem.
Chodzisz na spacery tez pomimo pogody? Kurcze, może też powinnam wychodzić codziennie.

Lenka butle zajada ok 10 minut, a czasami nawet 20, więc podobnie jak Zuzia. Jedziemy na butelkach Aventu.

Jejku myślałam, że Funia od razu wróciła! Biedna! Aż mi się płakać chce. Ciekawe gdzie jest :( Ja to opętana z psami. Jak byłam w ciąży to pałętał się jakiś pies u nas w bloku, w środku. Wiec go brałam do domu, dawałam jeść, a on nie chciał, co było dla mnie dziwne. Po jakimś czasie okazało się, że to pies sprzątaczki ;)

Co do chusteczek to mam na razie zapas Pampers Sensitive i jestem z nich zadowolona. Próbowałam też Nivea, które cudnie pachną, ale porównaniu do Pampers są suche.

Zuzia będzie miała dobrze z Bobem. Będzie jej bajki opowiadał i pewnie z nią oglądał. :)

Vestusia zaproś do nas Anetę :)

Ha ha ja też pisałam Empka :)

P.S. Kredzia, a co chcesz kupować??? Ja mam chęć na sukienkę, ale tak sobie myśle,że po co skoro i tak większość czasu siedze w domu. Ale chyba i tak zainwestuje. Do mnie wczoraj listonosz zawitał, ale niestety za stary ;) he he

Spacerki u nas też raczej krótki. NO i tak sobie myślę, może warto wychodzić codziennie i na dłużej.

12 lata 10 miesiąc temu #290008 przez emkapl84
pierwszy tego dnia spacer juz zaliczony...odpukac w niemalowane opona od wozka twarda...mala spi w wozku...ja gotuje pieczarkowa ale cholercia zwazyla mi sie smietana(jak sie czlowiek za bardzo stara to zawsze mu sie cos spierdzieli a jak gotuje od niechcenia to wszytsko wychodzi super)w smaku jest oki ale wyglada dziwnie :huh: juz napisalam m smsa ze dzisiaj ma jesc z zamknietymi oczami :lol:
kolo 14 idziemy na kolejny spacer...trzeba kupic mleko dla mojego glodomorka
fajnie , ze juz u was listonosz byl ja co troche spr na necie konto czy juz mi szefowa kaske przelala bo tyle rezcy musze kupic , ze masakra!!!!
a juz sie chyba was raz pytalam ale nie wiem czy ktos odp...zmieniac dziewczyny smoczki od butelek???bo ja mojej juz zmienilam na 3m+ i teraz karmi mi sie duzo szybciej!!!!polecam :)
12 lata 10 miesiąc temu #290016 przez Suari
Dorcia- Lenka chyba musi się przyzwyczaić, mój też miał tak, że nie chciał leżeć, a pewnego dnia położyłam,a ten od razu głowa do góry i tak zostało :) a teraz tojak leży na brzuchu to ma najwięcej do powiedzenia ;)

Kredka- zakupy zawsze poprawią humor, więc idź kobieto i szalej :silly:

Ja wyszłam z moim na pierwszy spacer jak miał troszkę ponad tydzień i od razu wycieczka do lasu, wcześniej było dwa dni wernadowania i tyle :) ale teraz to czasami mam problem ze spacerkami, bo zauważyłam, że po spacerze dłużsyzm mały ma straszną chrypkę, nie wiem czy toma coś wspólnego z tą wiotkością krtani, ale głos to miał tak jak przepity, zdarzyło się to już nie pierwszy raz i przy najbliższej okazji muszę zapytać lekarza.

Dorcia- z ciebie to widzę taki "animals" jest :) ze mnie zresztą też :)
12 lata 10 miesiąc temu #290027 przez mamakuby
Witajcie mamy:)
Ja z października,ale lubię was podczytywać :-)
Mam do was pytanie, otóż mój synek ma na dole białawe dziąsełko, myślicie że ząbek niedługo może się pojawić?:)
12 lata 10 miesiąc temu #290049 przez emkapl84
mamakuby hm ja to tak szczerze nie mam pojecia....jeszcze w sparawach zabkow to jestem zielona ale pewnie ja kilka miesiecy bede ekspertem :woohoo: moze doswiadczone mamy ci cos poradza...
Moje dziecko spi juz 2.5 godz!!!!!musze zaznaczyc, ze jest dzien a jej sie takie rzeczy praktycznie nie zdarzaja...juz ja chcialm obudzic bo siostra zadzwonila na skype i chciala natke zobaczyc to ja wyjelam z wozka a ta tylko otworzyla oczka...zamknela i dalej spi..i nic jej nie rusza :lol: :lol: po poludniu(jak kaska wplynie)lecimy na kawke do starbucksa :woohoo: :woohoo: :woohoo: oj chyba sie budzi.....
12 lata 10 miesiąc temu #290057 przez anakol
Vestusiu, wow! Twój post zajmuje prawie całą stronę forum! :lol: :lol: :kiss: Co nie zmienia faktu, że fajnie się go czytało :)
Kurcze, Funia Wam zginęła? W Oleśnicy miała obczajoną okolicę a tutaj biedna może nie umie wrócić. Pisaliście ogłoszenia albo kontaktowaliście się ze Związkiem Kynologicznym? Można też zadzwonić do schroniska i zapytać. Biedna Funia, no.
Nie dziwię się, że chcesz zmienić mieszkanie przed przyjazdem Twojej Mamy. Ja już czasem łapię takiego wkur.. u mnie, bo jest ciasno i ciągle bajzel. Co chwilę się o coś potykam, bo wszędzie stoją jakieś sprzęty typu suszarka z praniem, fotelik samochodowy czy leżaczek, a my chodzimy między tym jak po labiryncie ;) Jak ktoś ma przyjść to mam zawsze stresa, chcę posprzątać a nie bardzo to się udaje... heh :huh:

Emka, ja też najpierw tak kojarzyłam, że jesteś Empka :) Zorientowałam się jakoś ostatnio, ale widziałam, że inne dziewczyny też się mylą ;)

Lusia, masz rację, muszę sobie wygooglować tą słomę :)

Co do poprawnej pisowni to mam podobnie jak Vestusia - zwracam uwagę na błędy, jak piszę, to zazwyczaj uwzględniam interpunkcję itd.

Dorcia, właśnie miałam pytać jak z Waszym wychodzeniem, bo już kiedyś pisałaś że masz zamiar wychodzić więcej.

Na spacery różnie Natalkę ubieram, zależy ile jest stopni. Dziś było -5, a ubierał ją mój M i właśnie sobie zdałam sprawę, że chyba jej nie ubrał sweterka :angry: czyli jest w getrach bawełnianych i body z długim rękawem, kombinezon puchowy i przykryta primaloftem, to jest taki puch syntetyczny. Kurcze, powinna mieć sweterek jeszcze. Dzwonię do nich!
12 lata 10 miesiąc temu #290073 przez Dorciaition
My już po spacerku. Zdecydowałam, że codziennie będziemy wychodzić, tym bardziej, że już nie musze wózka pod schody dźwigać.

Na każdego faceta podejrzanie dziś patrzałam. Boję się, że mi Lenkę ukradną B)

Bebilon w Inter Marche 39,99, więc chyba jak narazie najtaniej.

Poźniej nadrobię bo Lenia stęka ;)

12 lata 10 miesiąc temu #290153 przez Malina86
Czesc Mamusie!

Wczoraj czytalam o tej kobiecie z Sosnowca ktorej dziecko porwali i dzisiaj oczywiscie snilo mi sie, ze Miśke porwali :dry: Ale dorwalam dziada :)

Moja mama juz spanikowana, ze mam pilnowac wozka i do lasu nie chodzic.

Vestusia ja bym sie zaplakala jakby mi Batman (pies) zaginal. Wtedy co go zapomnielismy od siostry zabrac to wylam jak glupia.
Jaki rozmiar Dady kupujesz? 2 czy 3? Zamierzam dzis kupic opakownie na probe, ale chyba tez podrozaly troszke te pieluszki, bo byly po 25,99zl, a teraz sa po 28,99zl, a kiedys w promocji byly po 19,99zl.
Moja Miśka zasypia tylko i wylacznie jak ma na buzi pieluszke, czasem chodze i jej troche ograrniam bo sobie przycisnie tak do buzi, ze nie wiem jak ona dycha, albo turban na glowie sobie zrobi :)

Dorcia w Superpharm Bebilon 38,49 zl :)

Kredka udanych zakupkow, ja dzisiaj tez chyba pojade, ale jak znam zycie to nakupie ciuchow dla Misi, a sobie znowu nic :)
12 lata 10 miesiąc temu #290169 przez iva 20
]Witam;)

Anakol hehe tak jak bym siebie slyszala z tym zasypianiem Natali :P ja tak samo wykapie ja pizamka na dupke i siedze z nia od po 18 do 20 teraz i spi :) odkladam ja do lozeczka i spokoj :) nie kiedy sie budzi ale bardzo rzadko :) wiec witaj w klubie :P

Malina ja mam w polsce kolezanke co jest w moim wieku i chodzilysmy razem cale zycie do szkoly a teraz mamy dzieciaczki w tym samym wieku :)
a z waga dobrze stoisz :P co do spanka to najpierw jak zasnie to klade ja na pleckach pozniej jak wstanie to na boczku i pozniej znowu normalnie na pleckach :)

Lusia zakrapiam malj nosek :) kropelkami Nezeril to takie krople mam :) a na spacerze bylam raz wiec to wlasnie ma wiekszy katarek i zrezygnowalam :cheer:
co do zakupkow to mojego nie moge wyslac na zakupy bo nie ma prawka :(

Vestusiasuper ze jej kupisz fajna sprawa z tymi grzechotkami na rece :P moja jak gdzies klade to zawsze sazuka tego wiec jej zakladam :) na temat wagi nie bede juz pisac napisze jak skoncze i dojde do 52 kilo :P:P a za was wszystkie nie bede jesc bo bym wygladala hehe :P

[/b]Emka[/b]super ze masz juz oponke :P mozesz wychodzic na spacerki ;)

Moja malutka spala ladnie w nocu poszla o 20 wstala po pierwszej i pozniej co 2 godzinki wiec sie dzisiaj wyspalam :) My bylismy na zakupkach musialam wziasc mala bo mi sie nie chcialo odciagac mleka :P
Moja mala dziasla swedza , bo wzielam pieluszke i jej tam mizialam to sie cieszyla i od razu spokojna sie zrobila :P

Zaczelam pisac tego posta od godziny 11 wiec zawsze cos i po troszku wam tu pisze hihi
Obralam ziemniaczki , rybka sie rozmraza , buraczki ugotuje i obiadek bedzie ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia