BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #290188 przez luska
Vestusiu wiesz , że każda lubi twoje wypociny hehehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To pewnie ci sie nie raz jeży włos na głowie jak czytasz i widzisz jaki byki stawiamy heheh, ja to akurat olewam, jakos mnie nie drażni .Zreszta sam sole byków , ale chyba dla ciebie sie postaram :P
a widziała zdjecia zuzy i pierwszym chlopakiem hehe , róznica jak na miesiąc miedzy nimi malutka a za rok to zero róznic:)
No i mysle tak jak Docia zapros do nas Anete :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobrze , że twoj Bob sie wziął i ci pomaga .Wyzuta u fryca na pewno poprawi cie humor:)

Co a Aurelki to tak na szczescia miała jeden taki dzien i juz oki.
dobrze , ze masz takie pozytywne podejscie do żłobka ominie cie wiele stresu ale i pewnie i tak swoje odczujesz.Pisalam juz , że podzwiam te mamy co oddaja dzieci do żłobków dla mnie to chyba by było za trudne do tego minimum roku to bym wolała malucha mieć przy sobie ale taki 2 talek jak najbardziej nadaje sie do żłobka czy klubiku.

Batmank , aż sie przykro robi jak przeczytałam początek posta :( A co sie stało , czemu wieczór się nie udał??

Kredeczko a co bedziesz sobie żalowała, ja to mam ochote na wizyte w solarium , u kosmetyczki, fryzierai straszna chec na basen z sauną

docia ty chyba bardzo kochasz pieski , ja chyba nie wizeła bym do domu takiego pieska z klatki , jesc bym dała ale na dworze.Raz miałam przypływ uczyc do bezpańskiego pas i mi upierdolił..........dobitnie mowiac .Całe szczescie , że obyło sie bez zastrzyków na wścieklizne.

emka ja mam tak zawsze ja robie na odpier.... to jest oki a, ale jak sie stram to wszystko ląduję w koszu

mama kuby witam witamy
co do ząbka to moj zawsze mial najpierw dziąsełka zaczerwienione i spuchniete , dopiero potem było widac biala kreseczke na nich

a moje dziecny sia , bynajmniej Olo a mała jest na dole nie slysze jej to chyba spi.nocka ładna poszła o 21 spac o 2 pobudka o 5 i pozniej o 7 i od tej7 "matka dawaj cyca" co 2 h.......Olu juz zaliczł spacer , mała mam w planach wstawic na dwor około 15 ale jak na razie taras okupuja majstry i mam nadzieje , ze sie zwyna do 15.
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #290269 przez vestusia
No my już po spacerze :D

Ale dziś zimno, masakra!!!

Byłyśmy z Anetą na mieście, zaliczyłyśmy kilka sklepów, zeżarłyśmy tortillę (to tak a propos odchudzania :P) i wróciłyśmy do domu. Tyłka nie czuję, bo zamiast ubrać normalną kurtkę, to ja taki płaszczyk ubrałam i dupsko na wierzchu. I oczywiście rajtuz brak. Głupia jestem i teraz grzeję dupeczkę w spodniach dresowych i na kanapie. Zaraz zrobię sobie coś gorącego do picia.

Dorcia - Ty to naprawdę taka Animal jesteś. Całkiem jak moja Psiapsióła :)

Na razie nie mamy głowy do szukania Funi, poza tym mojej Mamie nie podobało się to, że ona tutaj jest :( więc na razie nawet nie mamy co jej szukać, bo nie może tutaj być. Myślę, że jak przeprowadzimy się na swoje mieszkanie (wynajmowane) to wtedy wznowimy poszukiwania. Mam nadzieję, że jest w schronisku.
Chociaż powiem szczerze, że czasami mam takie dni gorące z Zuzią, że jakby jeszcze była Funia, to chyba bym zwariowała. No ale zobaczymy jak to się ułoży.

Kupiłam przytulankę dla Zuzi, krem na moje piękne, czerwone rozstępy, ramki na zdjęcia i papier do drukowania fotek. Zaraz będzie próba generalna jak wyjdzie, to będzie super :D

Zuzia jeszcze śpi w gondoli, jak się obudzi to ładnie ją ubiorę i popstrykam jej jakieś super fotki, potem obrobię w Photoshopie i będzie gicior :)

Ja też mam teraz schizę jak idę z Zuzią, że mi ją ktoś porwie...

Malina - ja na razie używam Dady 2 i myślę, że chyba jeszcze jedno opakowanie wezmę, ale zobaczę. Może na spróbę kupię 3, bo nie wiem jakie są. Bo przecież moja Pyzulka waży już ponad 5kg, więc żeby mi się nie zmarnowały te pieluszki.

Anakol - nio to mamy obie hopla na punkcie interpunkcji i ortografii. Ja, tak jak napisałam wcześniej, zwracam uwagę na to, co ja piszę. Przyzwyczaiłam się, że jestem "chora" na tym punkcie i nie wymagam od innych tego samego. Spokojnie, nie jestem jakaś walnięta :) Aczkolwiek lubię czytać poprawną polszczyznę. Bo jak czasami czytam teksty z błędami, to sama powątpiewam czy to się tak pisze, czy inaczej :D

Zimno mi i muszę się ogrzać. Idę zrobić sobie ciepłą herbatkę.

Aneta chiba na razie nie ma aż tyle czasu na forum, ale jak będziemy się znowu widzieć (chyba jutro) to jej oczywiście powiem, że jest tutaj mile widziana :)

Witam nową Mamusię :)

Anakol - no ja mam tak samo odnośnie mieszkania. Nawet jak się posprząta to ciągle widzę tu nieporządek, bo to właśnie albo leżaczek leży, albo gondola, albo fotelik, wszędzie coś. Sum sumarum i tak mi się wydaje, że jest tu nieład.

Idę już Kochane, bo znowu będziecie krzyczeć, że produkuję jak szalona. Buziole :*
12 lata 10 miesiąc temu #290271 przez vestusia
Dorciaition napisał:

Lenka butle zajada ok 10 minut, a czasami nawet 20, więc podobnie jak Zuzia. Jedziemy na butelkach Aventu.

Dziękuję za info. W takim razie Zuzia je w normalnym czasie, bo już się bałam, że pochłania mleczko zbyt szybko :D
12 lata 10 miesiąc temu #290283 przez iva 20
Vestusia to sie wystawilas na pogode hihi zebys zmarzla , wiec nastepnym razem cos cieplego na dupke :laugh: no idz idz zrob sobie herbatke nie ma jak wypic cos cieplego :)
Kiedy sie wyprowadzacie i dlaczego cio ?? Chyba mnie cos ominelo :unsure:
Mieszkanie jest blizej miasta ???

Moja mala jeszcze drzemie sobie :) Patrze a wy tak malutko naskrobalyscie , gdzie wy dziewczyny sie podziewacie ??? :P Ja nawet nie wiem jaka pogoda u mnie bo nie bylam na dworku ,a za oknem snieg i pruszy :)
Byla u mnie kolezanka to poplokowalysmy , a jej maz poszedl na spacerek wiec bylo troszke czasu dla nas :) hehe Ciesze sie ze jest tutj bo ta pierwsza kolezanka co ja bardzo lubialam wyprowadzila sie . Tak wiec zostala mi jedna kolezanka ktora mnie odwiedza . Ciesze sie strasznie ze lece do polski odpoczne sobie i bede miedzy swoimi cala wies kolezanek :P
12 lata 10 miesiąc temu #290287 przez Malina86
Vestusia moja Miśka pochalania butelke 120ml w jakies 6-8 min :) Uzywamy smoczkow 2 :) A jak potem beknie to obrazki ze scian spadaja :lol:
Pozdrow ode mnie Anete :)

Co do Huggiesow to ja tez ich nie lubie bo sa sztywne i zawsze cos nam wyciekalo z nich. Chusteczek uzywamy tez tych Pampers Sensitive. Kiedys gdzies byly takie paski do testowania ph i te chusteczki mialy ph jak skora dziecka, testowalam jeszcze Dady i Huggiesy i Dady takie sobie, a Huggiesy tragedia.

Batmanik dlaczego wieczor sie nie udal?

Ja szykuje sie na spacer i na zakupy, ale najpierw wciagne ogorkowa :)
12 lata 10 miesiąc temu #290309 przez Dorciaition
12 lata 10 miesiąc temu #290317 przez emkapl84
ivamialam dokladnie taka sama sytacje z tesciowa...tyle,ze moja to naprawde jest stuknieta i w ogole nie utrzymujemy z nia kontaktu w sumie M tak zadecydowal...a jakie mi maile i komentarze swojego czasu pisala na nk to masakra
drugi spacerek tego dnia zaliczony a opona nadal twarda :lol: :lol: :lol: kupilam nam tzn sobie i M wibko na wieczor i czekoladowe eklerki wiec szykuje sie mily wieczor :woohoo: :woohoo: mam nadzieje, ze Natka ladnie dzis zasnie :lol:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #290410 przez Kredka
hello zaliczony spacerek choc zimno dzis bylo... mam nadzieje ze nam bokiem ten spacer nie wyjdzie...A tu zdjecie mojego spacerowicza :)

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #290415 przez luska

Emka wy to sobie czesto takie wieczory robicie , tylko pozazdroscic .My to podamy jak muchy;)

Huggesy tez miala w szpitalu porazka, teraz chusteczke uzywamy papmpers sensitywe i chyba najlepsze są.Tyle , ze uzywam je tylko na wyjscia bo w domu to waciki i woda przegotowana:)
My to premium cer jeszcze jedynki uzywamy, a dady 2 i jescze pewnie troszke poużywamy.Z tego co pamiętam to Dady zawsze kupywałam po 28zł a kiedys widziala małe paczki ale rozmiar 1 czyli od 2-5kg za 19.90.

no i mala na spacerze nie była......zasneła.Więc stwierdziłam , że teraz jednak bedzie chodziła razem z Olem bo przeważnie nie spi
12 lata 10 miesiąc temu #290433 przez Aleksandra
Cześc dziewuszki :)

Emka zazdroszczę takich wieczorów. My możemy tylko w weekendy się wyluzowac i spędzic wspólnie czas.

Jeśli chodzi o pieluszki to ja premium care używam dwójki a sleep&play - 3
12 lata 10 miesiąc temu #290437 przez emkapl84
luska staramy sie jak tylko mozemy organizowac sobie jakies mile wieczory bo bez nich to by ciezko bylo...a tak mamy okazje na szczere pogaduchy...zwyczajne przytulenie sie do siebie i wogole....
kredka uwielbiam u dzieciaczkow bluzy z kapturem...moja bedzie miala ich mnostwo-zreszta jak mama :laugh:
udalo mi sie dzis wreszcie uchwycic jak natalka podnosi glowke!!!!!
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #290440 przez emkapl84
Dorcia tez mam podobne grzechotki i mała je uwielbia!!!!!!niestety zyrafki nie ma...ale jest zuczek i motylek :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #290458 przez katka
Dobra przyznam się mam 33 lata.Taka stara dupa jestem :P
Vestusia pieluchy Haapy polecił nam ortopeda i rzeczywiście nie są zwężane w kroku i się nie zbijają więc dziecko automatycznie trzyma nożki szeroko. A widzisz i na twoje dziecko jest sposób. Ciesze sie bardzo że wreszcie i w dzień spi to ty sobie troszke odpoczniesz. No i wreszcie na swojego sposób znalazłaś. Stękanie to super sprawa :silly:
Iva współczuje teściowej ale to tak jest że z rodziną to najlepiej ale na zdjęciu
Batmanik czemu wieczór był do bani?
Emka mi to sie chyba nie uda takiego zdjęcia mojej zrobić :(
U nas dzionek spokojny bo była babcia ;) więc ja miałam wolne od dzieciaków bo moja mama sie nimi zajeła. Na jutro sie umówiłam z fryzjerką i teraz mi powiedzcie czy obcinac włosy na krócej czy nie. Teraz mam takie do ramion i już sie ładnie w kucotka wiążą.
12 lata 10 miesiąc temu #290473 przez iva 20
Witam z wieczora :)

Emka super ze udalo sie zaliczyc spacerek bez zadnych przeszkod :) mmm wieczorek sobie szykujesz milutki tylko tam nie wymajstroj czegos hii :silly:

Kredka fajny ten twoj chlop:P Jaka fajna mineczke zrobil :P

Lusiatez sie ciesze ze sie dowiedzialam , bo bynajmniej bede mila dla niej tak jak ona dla mnie :woohoo: a potrafie byc wredna do bolu :P Ja tez uzywam tych sensitive i nie narzekam :)

Emka pieknie trzyma glowke Natala :) Jak tak patrze na nia to podobna do Ciebie cio??? Co do nalepek to moja tez ma zuczka i motylka :)

Katka ty nie jestes stara :lol: Z tescuiowa to przezyje bo wiadomo rodzine to ma sie tylko swoja , chyba ze naprawde sa ludzie od serca ale takich juz malutko :ohmy:

Moj M przyszedl z pracy to mu powiedzialam co jego mamusia gada wogole corka i mamusia to plotkary :ohmy: hehe Mowil ze to normalne u niej i zeby sie nie przejmowac bo on wie jaka ona jest bo jest jej synem ,a takie teksty walila do niego ze ja bym nie chciala znac swojej mamy jak bym takie cos uslyszala :cheer:

Dzisiaj zrobilam przemeblowanko w sypialce bo mialam lozeczko kolo kaloryfera wiec mala miala sucho w nosku teraz juz mam nadzieje bedzie dobrze :) Mowil mi mezulek czy mi sie czasem nie nudzi w dzien ze meble sama przestawiam ,a ja mu nie hihi :woohoo: :woohoo:
Pojechalam do sklepu jak mezus przyszedl z pracki i kupilam malutkiej reczniczek z takim nakladem tez na glowke bo mam tylko dla niej dwa reczniczki :) wiec beda teraz trzy :lol:
Ciesze sie jutro piatek i weekend :) Troszke czasu bedzie dla mnie i Mezulka ;) oki uciekam Kolorowych snow i buziaki od cioci dla dzieciaczkow :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #290497 przez Dorciaition
Heloł ;)

Ja dziś zabiegana, choć w sumie nic specjalnego nie robiłam ;) Jutro przyjadą do mnie 3 koleżanki z poprzedniej pracy, więc muszę się oporządzić i jakoś wyglądać.

Co do ortografii i interpunkcji to też mam filmy. Nie lubię błędów, choć pewnie też czasami je robię. Zawsze sprawdzam Krzysia maile przed wysłaniem, bo on to jest wyjątkowy. ;)

Emka ładnie główkę trzyma Nacia. Moja raz lepiej raz gorzej, ale nie jest źle. Tylko wkurza mnie, że na jedną stronę.
Wieczór z winkiem mamy zaplanowany na weekend :) Choć w sumie odkąd przestałam karmić (3 dni) codziennie coś popijamy B)

Malina, a myślałam, że Cie zaskoczę z tym mlekiem B)

Na jak długo Wam wystarcza całe opakowanie? Bo ja zaczęłam w zeszły piątek rano nowe, no i jest jeszcze na dzisiejszą noc, czyli równy tydzień.

Mikołaj extra wygląda w tej bluzie. :) Ja gangster jakiś :)

Chyba kupię Lence te grzechotki skoro mówicie, ze dzieciaczki się nimi bawią.

Katka jaka tam stara! Przestań.

Nie obcinaj włosów, będziesz żałowała.

Iva powinno być lepiej. I nas się dużo poprawiło gdy tylko skręciłam kaloryfery. Ja zamarzam, a małej jest dobrze ;)

Kurka, coś chciałam Was zapytać, a zapomniałam.

Aaa, czy wszystkie dostałyście juz okres?? Bo ja jeszcze nie :ohmy: :(

Alanek[*] :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży