BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #291426 przez anakol
Hej. Jednak dobrze mi się wydawało - Natalka się rozłożyła. Już byliśmy spakowani i mieliśmy do auta wsiadać, ale jeszcze jej zmierzyłam temperaturę no i 37,5 :( Więc nie jedziemy do Krk. Kończę, bo płaczę.
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #291444 przez madziaska
Anakol,ale taka temp u niemowlaka chyba jest prawidlowa.
12 lata 10 miesiąc temu #291455 przez anakol
anakol napisał:

Hej. Jednak dobrze mi się wydawało - Natalka się rozłożyła. Już byliśmy spakowani i mieliśmy do auta wsiadać, ale jeszcze jej zmierzyłam temperaturę no i 37,5 :( Więc nie jedziemy do Krk. Kończę, bo płaczę.

Hehe, to Natalka płakała, nie ja :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #291462 przez Aleksandra
Cześc kochane :)

Dostałam @ :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: I wiecie co?? Jakoś mi się humor poprawił i ogólnie jestem jakaś weselsza i lżej mi na duszy :) Chyba tego było mi trzeba :silly: Oczywiście rano była mini dyskusja na temat sexu, poszłam do łazienki bo cos mi nie pasowało a tu taki psikus!! I znowu Z sobie nie pociupcia :laugh: No ale jak mi się już skończy to mu to wynagrodzę. Może dzięki @ i libido w końcu podniesie się z podłogi leniuch jeden !! Tak tak...odwala mi ale to u mnie normalne przy @ I chipsów mi sie chce...jak zawsze przy @...

Byliśmy dziś na rehabilitacji i ogólnie jest wszystko oki, ale mamy sie zgłosic za dwa tygodnie bo jeszcze to leżenie na brzuszku nie jest takie jakie powinno no i Nacia ma troszke spłaszczoną główkę z prawej strony więc musimy jej ulubiona zabawkę przenieśc na lewą, żeby nie leżała cały czas na jednej str.

Ja dziś sprzątam bo jutro na 9 jedziemy do neurologa a później nocujemy u siebie.

Sorcia, że wszystkim nie odpisuje ale produkujecie tak dużo, że w połowie się pogubiłam :side:
12 lata 10 miesiąc temu #291470 przez anakol

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do Natalki temperatury, to ona zwykle ma między 35 a 36 stopni - przynajmniej naszym termometrem tak jej wychodzi. Teraz ewidentnie jest chora, temp wyższa o 2 stopnie, ona cały dzień nie je. Tylko śpi albo leży z półotwartymi oczami, co chwilę jęczy i stęka. Cały dzień w tym samym miejscu leży i nie płacze, tylko właśnie tak pojękuje. W ogóle się nie bawiła dzisiaj. Jak ją biorę na ręce to płacze ale tak cichutko i jest jak lalka szmaciana, zwisa jej głowa, ręce itd. No chora jest.
12 lata 10 miesiąc temu #291490 przez Aleksandra
Anakol to jedź z nią do lekarza, niech wam coś przepisze, biedactwo :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #291501 przez Róża
Jesteście zdecydowanie za szybkie dla mnie ;)

Czytam i pisze dalej ;)
Mój synek najwyraźniej stwierdził, że spanie nie jest trendy, bo w międzyczasie złapał tylko jedną drzemkę, i zasnął teraz, mam nadzieję, że na dłużej, 16:30 ;)

Iva, z tymi teściowymi to już chyba tak jest, nie przejmuj się, najważniejsze, że Ty jesteś w porządku i dobrze się z tym czujesz, niektórzy ludzie są po prostu beznadziejni, i niestety często musimy się o tym przekonywać, ja też się nie raz poparzyłam, taka byłam naiwna ;/

Ola śliczna łazienka, jak zazdroszczę przestrzeni !!! W bloku to wiadomo klitka ;)

Sarenko, u nas w wzpitalu wszystkim wpisywali na zaleceniach przed wyjściem do domu, że usg bioderek po 4 tyg., w sumie jak położna była też mówiła i przyniosła ze sobą adresy miejsc gdzie można je robić, ja przyjęłam, ze to jest obowiązkowe ... jak przeczytałam o porodzie Twojej znajomej, to aż mi się coś zrobiło, w takich momentach dopiero do człowieka trafia jak wiele ma szczęścia ...
ucałuj Dara, biedaczek się namęczy ostatnio ... mam nadzieję, ze szybciutko mu przejdzie!

Anakol,buziaki dla Ciebie i Natalki :* nie martw się Kochana dla niemowlaczka 37,5 to jeszcze nie jest gorączka, dopiero od 38, a od 37,6 stan podgorączkowy. Teraz doczytałam co pisałaś o gorączce ... na pewno szybko wyzdrowiejecie, trzymaj się tam, Natalka silna dziewuszka szybkop jej przejdzie :)

a Hani z czasem minie na pewno, rozmawiała o tym z pediatrą, tłumaczyła mi, że do 3 miesięcy takie rzeczy się zdarzają, później układ pokarmowy bedzie funkcjonował lepiej, dziecko będzie jadło w bardziej "pionowe" pozycji i będzie ok, pewnie próbowałaś po jedzeniu kłaść Hanię na jakiś poduszkach wysoko, żeby była tak jak na równi pochyłej? wiem,.że warto też dłużej nosić po jedzeniu, nawet jak już dziecko "odbije" powietrze, tak nam radziła pediatra jak było podejrzenie że u Szymka może być refluks ...

a moje dzieciątko jeszcze śpi, idę po herbatkę, zapomniałam co jeszcze miałam Wam napisać ;)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #291513 przez madziaska
Dzieki dziewczynki za mile slowa :)
Róża ja Hanie odbijam po kazdym jedzeniu, czasami nawet 5 razy, nosze, lezy na podwyzszonym materacyku, na boku. Probuje juz wszystkiego. dzwonilam do lekarki, mam nadal pdawac Debridat, bo widoczne efekty sa po ok 3 tyg, do tego Maalox.. podono minie jak dziecko osiagnie wage 7 kg, naszczscie Hania szybko przybiera ;)

na ktorej str Olu jest ta Twoaj lazienka????
12 lata 10 miesiąc temu #291517 przez Aleksandra
Madziaska Hani przejdzie wraz z wiekiem, no i to co podajesz to na pewno zadziała. Natalcia ulewała do końca drugiego miesiąca a później z dnia na dzień przestała.

Ja sprzątam a Natalcia ogląda telewizję :) Postawiałam leżaczek na łóżku (nie stawiam na podłodze bo strasznie tam ciągnie po nogach) tak, żeby mnie widziała ale tv jest ciekawsze od krzątającej się mamy :silly:
12 lata 10 miesiąc temu #291522 przez Róża
No to taki plus Madziu, czyli jeszcze tylko trochę kilogramów zostało to pełni szczęścia i spokoju Hanulki i Twojego, a potem już się będziecie tylko cieszyć ;) Ja czekam na zbawienne 3 m-ce, bo mój maluch ma problemy z brzuszkiem, który często go boli, jeszcze tylko miesiąc i mam nadzieję, że będzie lepiej ;)

Poradziliśmy sobie z łuszczącą się główką, która moim zdaniem była ciemieniuchą, jeszcze tylko kilka miejsc zostało, ale tak to główka już jest elegancka, jeden problem z głowy ;)
Oczka juz dużo lepiej, w sumie ropieją tylko jak Misio mi płacze, więc też juz mam nadzieję, jesteśmy bliżej sukcesu ;)

A ja pisze jakąs prace z j.polskiego, nie mogę się skupić wcale, tak na dochodzonego to żadne pisanie ... mogłabym pisać w nocy, ale przecież w nocy to my mamy inne atrakcje, obiecałam dziewczynie na połowę lutego, muszę się spiąć ;) ale wolę czytać forum hihi ;)
12 lata 10 miesiąc temu #291523 przez katka
Witajcie dziewczynki
Madziasku na pewno bedzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie. A co do Debridatu to rzeczywiscie efekty widać dopiero po kilku tyg. U mojej Olinki zmiana nastąpiła gdzieś dopiero po 2 tyg.
Ola łazienka cudna
Anakol daj znac co lekarz powiedział na tą temperature. Z tego co piszesz to też bym powiedziała ze jest chora ale na pewno to nic poważnego.
Ja już po fryzjeże i jestem b. zadowolona. Obcieła mnie tak że wogóle mi włosy nie przeszkadzają i kolorek też wyszedł super taki dość ostry rudy :silly: Mam nadzieje że Olinka dziś w nocy bedzie grzecznie spała bo mój małż idzie na wódke z kolegami :( dostał pozwolenie bo jutro ma urodziny ;)
12 lata 10 miesiąc temu #291559 przez iva 20
Zglaszam sie z wieczora :)

Madzia przykro mi z powodu Sz :( Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ! Trzymam kciuki za Was :kiss: Co do Hani to ulewanie przejdzie, to jest przez jelitka , ze nie sa dobrze wyksztalcone i nie dzialaja tak jak trzeba :) Byc dobrej mysli , a wszystko minie :blink: Hania wesole dziecko ma super mamusie i tatusia wiec sie dziecko cieszy :) Jak tak piszesz ze ulewa i sie ksztusi , to tak jak bym o swojej czytala miala pare razy ze sie ksztusila i nosek zatkany , a ona usmiechnieta z zycia dziewczynka :)

Darkdream ty jestes z czestochowy ?? Czy niedaleko gdzies mieszkasz??? Podaj nazwe miejscowosci gdzie mieszkasz :) Ja tez z tych stron wiec moze bede wiedziec :P

Malina to Misia sobie spanko urzadzila hihi Na spacerek trzeba isc , a niedzwiadek spi :P

Anakol malutka niech wraca do zdrowia szybciutko :kiss: Mam nadzieje, ze szybko jej przejdzie :kiss: Buziaki od Nadi i cioci Iwonki :*

Aleksandra super , ze juz dostalas @ , pewnie zadowolona jestes :P
Super, ze z Natala wszystko okej u lekrza :)

Roza no to masz doroslego faceta , ze nie chce spac w dzien , pilnuje Cie :P Tez ostatnio walczylam z ciemieniucha ale oliwka zdzialala cuda i po problemie :) No to sobie narobilas , ze teraz musisz pisac prace , a ty sie obijasz i na forum siedzisz i produkujesz hehe :woohoo: :woohoo:

Katka pochwal sie nam tu fryzurka :) Ja tez sie zastanawialam ostatnio co mam z wlosami zrobic i dzisiaj w sklepie spotkalam kolezanke co jest fryzjerka i musze zadzwonic do niej i sie umowic , tylko musze fryza sobie wymyslic :P Nawet nie wiem jaka , zeby mi bylo wygodnie i ladnie wygldala :)

Wiecie co dziewczyny ! Mojej malej chyba zeby ida , bo jest strasznie marudna i jeczaca :unsure: Wogole jak jej wkladam pieluche do buzi i smyram ja tam palcem to dziecka nie ma ! Wklada raczki do buzi i tak wlasnie trze , wiec to juz tam co ja swedzi :lol: Ja nie moge uwierzyc , ze to juz bo caly czas myslr , ze ona taka malutka , a dzisiaj zakladam jej pizamke na 68 i dobra jak ten czas szybko leci :ohmy: :ohmy:
-mezus sie smieje , ze bedzie miec zeby tak jak on mial 3 miesiace i zeby na dole , bo ja to mialam pozno :) Mowi do mnie, ze corka rosnie i za niedlugo bedzie chodzic hehe niech mnie lepiej nie straszy ! Ja juz ululalam niunie i zaraz bede ogladac pierwsza milosc na ipli. bo nie mam polskiej tv :ohmy:
Smigam wiec juz :kiss: Zycze Wam kolorowych snow dla Was i Maluszkow :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #291572 przez Batmanik
Dorcia Igora zeby mecza:(
Madzia bedzie dobrze!!! nie lam sie grunt to pozytywne myslenie - choc wiem ze w takiej sytuacji jest trudno
moja ma dalej problemy z kupka wiec dalam jej soczku z jablek ale jak narazie nic...
Anakol nie ma cosie martwic bo to nie jest jeszcze tak wysoka temp
dobra uciekam bo dzieciaczki wolaja
12 lata 10 miesiąc temu #291575 przez Aleksandra
Iva to wcześnie ale pewnie tak jest. Natalcia tez już "zjada" piąstki i ślini się przy tym. Poza tym zauważyłam, że dziąsełka jej urosły i to ją tak swędzi.

My już po kąpieli i Natalcia śpi w łóżeczku - ramiona taty działają cuda, od razu po jedzeniu usnęła Z na rękach :)
12 lata 10 miesiąc temu #291723 przez luska
Wow Ankol to Natka pobiła chyba wszystkie dotychczasowe rekordy:)

Emka skoro twojemu ktos tak kiedyś pomogł to fajnie ,ale przecież wy macie małe dziecko , jestescie rodziną a tu obca osoba.....kto wie jak bedziecie sie dogadaywac i wogóle......mniejmy nadzieje , ze chłopak okaże sie w porządku szybko si usamodzielni i się wyprowadzi

Sarna kurcze ale się was uczepiło.......no oby Daro przeszedł ospe jak najdelikatniej

A kuzynka co ma córeczkę o 2 tygodnie młodsza od Aurelki używała alg własnie na krotki......ponoć poprawa byla ogromna.

Malina widziała,zajebista babcia......tez bym tak chciała w wieku 73lat ;)

Emka a po ile teraz funt 5.70??/ no ja sie ie wypowiadam ile my wydajemy na paliwo B) Bo jak bym miała pensje to na tydzien może......no ale u nas znowu sprzętu, samochodow a i nasz pali jak smok B)

Ankol może mała po prostu ma taki dzień spiący.Jednak ja bym po tych 6 h wybudzała na jedzonko bo 13 h dla takiego malucha to mi sie trochę za dużo wydaje

Ankol ja bym nie panikowała tak z ta temperatura , na pewno cos sie dziej ale u tak małych dzieci działa się jak temp przekroczy 38, ale lepiej jechac do lekarza i sprawdzić.a jak sie tak przelewa przez rece to nie czekajc tylko jazda do lekarza :kiss:

Iva katarek niesety jest strasznie meczący dla takich maluszków.......Zdrówka dla Nadi :)

Madzia od kiedy stosujesz debridat??Bo z tego co mi sie obiło o uszy to go trzeba troszke dłużej poużywać , żeby był efekt.Hania biedulka sie tylko męczy przez to no ale szczescie , ze tak jak napisałas jet pogodnym dzieckiem i szybko daje sobie rade z tym dyskomfortem

Z ząbkami to nie ma reguły i jedbym dziecia wychodza ja maja 3 mieiace innym dopiero jak roczek skoncza.......mam nadziej , że Aurelka bedzie ząbkowała jak Olo.Czyli , że o zębie sie dowiem jak mnie nim dopiero ugryzie.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia