BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #292150 przez katka
witajcie
Luska na strachy mojego Robcia podziałał malunek na ścianie w jego pokoju. Bał sie sam spac w swoim pokoju więc wymyśliłam obrońce. Namalowałam mu na ścianie nad łóżkiem ogromną ośmiornice i opowiedziałam mu że to jest jego strażnik i jak mu sie coś bedzie złego śniło to ośmiornica walnie tego potwora w łeb. A że ma osiem macek to nawet z całą bandą da sobie rade. Na mojego podziałało. Ale on lubi takie fantazje.
Emka to super prezent ci maż zrobił. A różowy lapek musi być super.
Suari ale cudny uśmieszek. My na Olinke mówimy czasami motylek bo też tak nóżkami i rączkami fruwa.
Wczoraj niewiele pisałam bo Olinke znów brzuchalek bolał. Dopiero po 2 kupalach poszła spać.
Naprawde nie wiem po czym ją ostatnio tak ten brzuchal boli. Ja nic nowego nie jem, dokarmiamy sie zawsze bebilonem, herbatke z koperku pije.Jak macie jakieś pomysły to czekam na podpowiedzi co żle robie. :(
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #292155 przez Dorciaition
Heloł!

Suari Igor jest cudny! Ciekawe po kim on taki ładny :silly: Świetny pajacyk z Kubusiem :)

Emka Ty chyba uzależniona jesteś od kawki ze Starbucksa ;) Ale się nie dziwię :)

Co do innego jedzonka to już nie mogę się doczekać ;) Ale jakieś 2 miesiące trzeba jeszcze poczekać.

Luśka jeszcze trochę i na pewno da Tobie Olo przespać nockę. Podziwiam Ciebie, że dajesz ze wszystkim radę.

Katka może daj Oldze czasami trochę wody. U nas odkąd Lenka pije codziennie wodę nie ma problemu z kupą. Robi ją ładnie, nie meczy się. No i jest codziennie.

My dziś wybraliśmy się do hurtowni dziecięcej. Zaszalałam. 250 zł poszło ;) Później połaziliśmy też po ciuchowych sklepach. Krzysiu kupił sobie kurtkę, a ja spódniczkę.
Oczywiście trafiliśmy na tą godzinę o której odbywał sie strajk paliwowy. Masakra.

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #292158 przez Malina86
Dorcia, ale mieliscie pecha z tym strajkiem :) Lenia dala rade? Co tam ladnego kupilas w hurtowni?
13 lata 2 miesiąc temu #292183 przez Dorciaition
Lenia dała, twarda babka jest. Spała cały czas :laugh:
Trochę mnie stresuja takie wyjazdy, bo ona ciągle śpi i wtedy się martwię, że w nocy nie będzie spać.

Kupiłam sporo chusteczek, smoczki do butelek i normalne, paputki fajne ;), pajacyk, grzechotki, gryzaki, książeczkę. Kaczuszkę do kąpania, bo Krzysiu stwierdził, ze kaczkę każde dziecko powinno mieć. ;)

Takich bodziaków nie było fajnych jak Miśka ma :(

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #292195 przez Malina86
Ja wczoraj tez nie kupilam bodziakow, bo nie bylo rozmiarow :( , ale za to "groszki" wpadly, spodenki i gryzaczek. Wlasnie dzisiaj Miśka zaczaila do czego sluza gryzaczki, ale kupilam jej taki maly i lekki wiec jest w stanie go utrzymac i wetknac sobie do buzi :)

Kupilam wczoraj te Dady i fajne sa, ale dwojki sa "na styk", mam nadzieje, ze zdazymy zuzyc. Sa ciut mniejsze niz dwojki Pampers Premium Care. Miśka dzisiaj postanowila je porzadnie przetestowac i juz trzy mega kupy walnela, a dzien sie jeszcze nie skonczyl :)
13 lata 2 miesiąc temu #292225 przez luska
Kartka musze spróbowac tak do niego dotrzec , może podziała......
ej dziewczyny mam pyatnie bo żadna nic nie pisze o filimku , i chyba nie wlazł?? ;)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #292228 przez Dorciaition
Najważniejsze, że grochy są :lol:

Też ostatnio zakupiłam Dady, są ok. Używam je na zmianę z białymi Pampersami. Po nich pewnie zabiorę się za te wielkie 4 paczki Huggisów :/ Nie przypadły mi do gustu, ale zużyć trzeba.

Jak Miśka tak ładnie je testuje, to na pewno zdąży je zużyć :)

Luśka wlazł, ten co Aurelka w leżaczku jest tak? Oglądałam go razem z mężem dziś rano. Fajny :) A Aurelka boska. Slicznie się smiała.

13 lata 2 miesiąc temu #292274 przez Dorciaition
Cisza tu dzisiaj faktycznie. Wiadomo- weekend.

W poniedziałek nadrobimy :lol:

Buziaki

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #292280 przez Malina86
No faktycznie cisza :)

Moje dziecie juz spi, ale ostatnio dostaje ataku placzu ok. 23:00, zobaczymy czy dzisiaj tez tak bedzie.

luska ja tez widzialam Smieszke- czadowa :) Wyslalam Ci zaproszenie na fb :)

A u mnie dzisiaj dla odmiany Gingers :) Dorcia, a Ty co popijasz?
13 lata 2 miesiąc temu #292381 przez Dorciaition
Malinka u mnie było wczoraj winko i oglądaliśmy film "Zła kobieta"- bardzo fajny. Przytulańska nie było bo padłam jak mucha. B)

Lenka zasnęła już o 19, no i pobudka o 1.30. Myślałam, że dłużej pośpi ;)

13 lata 2 miesiąc temu #292383 przez emkapl84
Hejka mamusie :kiss: :kiss:
oj strasznie cichutko wczoraj było...a ja to w ogóle poszłam spać koło 21...mała zasnęła o 18 i spała do 00.30...nieprzebrana w piżamkę z niezmienioną pieluszką bo byłam pewna, ze jeśli nie jadła od 16.30 to się obudzi koło 21 i wtedy ją przebiorę itp... a teraz ju od rana marudzi i nie mam pojecia dlaczego :dry: :huh:
Dorcia widziałam wczoraj w tv ten strajk paliwowy....masakra :ohmy:
no nie mogę pisać bo mała strasznie płacze... później się odezwę buziaczki
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #292429 przez anakol
Cześć dziewczyny! No widzę, że tu jakiś kryzys nastał, cały dzień mnie nie było i raptem jedna strona do nadrobienia? Vestusiu, gdzie jesteś??? :blink:

Emka, dawaj jakieś foty lapka. Jak różowy to muszę zobaczyć. Też lubię różowe mieć. :lol:
Narzekałaś że Twój mąż taki hojny, że kolegom bilety fundnął, ale widać że ta hojność to jest w sumie całkiem fajna - jeśli tylko ją właściwie ulokuje :blink:

A jak Twoja mała ma katarek, to wychodzisz z nią? Natalia już wczoraj nie miała gorączki więc dziś bym mogła z nią wyjść, ale trochę się waham po tak delikatnie pokasłuje.

Malina, ja mam zamiar wprowadzać inne pokarmy niż mleko dopiero jak skończy 6 miesięcy, bo u alergików wcześniej to jest ryzykowne podobno. No i mam nadzieję, ze dociągnę na piersi.

Suari, słodki śmieszek z Twojego Igorka :) A jakiego fajnego ma Kubusia na pajacu :)

Malina, to Ty jesteś fanką groszków? Jakoś myślałam że to Emka B) chyba dlatego, że na wielu zdjęciach na fb jej Natalka ma ciuszki w kopki. Super to wygląda :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #292442 przez emkapl84
wreszcie ktoś się forum pojawił :woohoo: :woohoo:
Anakol ja wychodzę z małą na spacer mimo, ze ma katarek...ale u nas jakiś mrozów nie ma...kolo 2 stopni na plusie wiec nie ma tragedii.Jejku no to twój Przemek niezły dzień miał z Natalką...szkoda, ze bedziesz tyle teraz sama w domu...ja strasznie nie lubię jak M nie ma..w tym tygodniu zaczyna nocki...eh nie lubię być sama w domu jak jest tak ciemno i w ogóle...dobrze, ze już niedługo wiosna i dłużej bedzie widno :lol:
Byliśmy ostatnio z M na zakupach i właśnie mijała godzina karmienia Natalki wiec zaczęła upominać się o swoje i oczywiście płakać...a na koniec to już nie płakała tylko takim błagalnym wzrokiem na mnie patrzyła mówiącym "mamo daj mi jeść" i taką smutną minkę przy tym zrobiła, ze myślałam, ze się rozpłynę...
a to mój laptop chociaż na tym zdjęciu wygląda na bardziej fioletowy niż różowy... www.currys.co.uk/gbuk/hp-pavilion-g6-132...nk-11884712-pdt.html
13 lata 2 miesiąc temu #292463 przez Dorciaition
Hej :)

U nas nocka w miarę ok. Rano byłam zła na Krzysia bo nie chciał wstać do małej, a mnie się tak spać chciało. Ok, przeżyłam ;) Ale za to później kazałam mu ją przewinąć i przebrać. Ojejku ale się namęczył z body, choć było rozpinane (nie wiedział jak ręce włożyć), a no i problem z pampersem miał, gdzie przód a gdzie tył :laugh: Z sukienką też bez przygód się nie obyło, bo chciał ją założyć dołem (przez dekolt) :laugh: :laugh:

Anakol to się namęczyła Natalka. Mąż też :( Jednak bez Mamusi ciężko. Jaka musiała być radość jak wróciłaś do domu z cyckiem :blink:

Emka świetny ten lapek :)

13 lata 2 miesiąc temu #292540 przez Malina86
Czesc Mmausie!

My po spacerku, u nas dzisiaj piekne slonce i -5 st. Teraz Miśka sobie spi na brzuchalu.

anakol ja tez lubie groszki, ale generalnie nie wszystkie tylko z takiej konkretnej kolekcji, jak je uprasuje to Wam wrzuce fotki, brakuje mi jeszcze jednych bodziakow do kompletu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia, ale Krzysia urzadzilas :) Mnie moj tez dzisiaj w nocy wkurzal, bo najpierw sie zaoferowal, ze bedzie wstawal do Malej no i wstawal, ale za kazdym razem musialam go po piec razy szturchac. Bez sensu to, bo i tak sie wybudze na dobre, cisnienie mi sie podniesie i rownie dobrze moglabym Mała juz nakarmic, ale wygonilam dziada :)

emka lapek fajoski, a moj znowu cos fisiuje i ta ladowarka tez jest zla, bo jak odlaczam tylko to komp sie wylacza- zlom!

Moje dziecko jakos gorzej sypia w nocy... Wczoraj znowu o 22:30 dostala ataku przerazliwego placzu, chyba z 20 minut probowalam ja uspokoic, dalam herbatki i poszla spac dalej, ale czesciej sie przebudza i mniej godzin przesypia niz dotychczas.

Jejku jutro mam dentyste, bo tej ostatniej wizycie boje sie jak diabli :ohmy: Jak mnie znowu bedzie tan napieprzac to chyba pobije ta dentystke :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia