BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #290758 przez luska
Emka ale bym sie wkur.....jak by moj tak zrobił, dokladnie a co bedzie jak sie żoneczką bedzie chciał podzielić.......Na serio dobry człowie , do mnie bardziej przemawia , ze jak sie ma miękkie serce to trzeba mieć twarda dupe B)

e a gdzie wy soac idziecie , ja mam dzis czas to tu cisza ;)

No i koże z nudow też na youtuba wrzuciłam
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #290772 przez [email protected]
ALOHA!!!
Dziewczynyyyyyyyy... Daro chyba ma ospe-kuźwa ja juz wymiękam i z sił opadam...od kiedy w domu jest maluszek to ciagle są same choroby od pierwszych dni-jeszcze nie jestempewna ale znalazlam na brzuszku dwie kropki-zobaczymy rano...no i jak Wam pisałam ze Daro jest jakiś dziwny, taki mięki, leniwy i senny-to obawiam się ze wlasnie dlatego taki jest, bo dzis tez był taki:(
Napisałam Wam bardzoduzo ale Domiś mi skasował grrr

Z tą szkoła dla Domisia-Lusia, u nas jest z tym dobrze bo mamy takie projekty Polsko-Niemieckie więc można poszaleć, szkoda ze Czesi sie nie przyłączają-nie chca-oni zawsze jacys dziwni byli. Ta szkołą kosztuje 500 miesięcznie, ale ma pełne wyzywienie, tak duzo zajęć dodatkowych i zajęcia w 2 językach. No i czas oczekiwania to 2-3 lata więc zapisałam już bo od zerówki tam pojdzie.

Przedszkole dla Dara to oczekiwanie 2 lata bo jest Niemieckie i mało miejsc dla Polaków

Pytałyście też gdzie chce w Niemczech pracować-nie wiem:/ obojętnie mi jest. Jak juz mnie zatrudnią tominimalnie dostane 1200 euro iminimum 180socjalu na jedno dziecko-a mam dwoje. W dodatku warunki emerytalne, rentowe, opieka medyczna itp-jak dla mnie to praca tylko i wyłącznie w niemczech. Jestem z wykształcenia nauczycielką angielskiego i niemieckiego. Uczyłam sie tez w niemczech kiedys-ale na nauczycielke raczej mnie nie zatrudnią.

Dziweczyny Wy ciągle piszecie o jakis USG- to bioderek, to główki. Kurcze u nas nic niemowią zeby robić-usg główki i Domiś i Daro mieli jeszcze w szpitalu na położniczym robione ale o bioderkach nic mi nie wiadomo! Kurcze-to jakis wymog teraz?

Madziaska-śliczniutka Twoja Hanuta! I oczy ma takie wyrazne:D

Dorcia-tez bym chetnie została na mężowej wyplacie, ale wydatki niestety rosną:/ więc musze wziąć tyłek w troki i do roboty BUUUUUU masakra z tym macierynkim w USA no i malenka jakasłodka z Bubu(on się chyba bubu nazywa co?) na studiach pisałam projekt o parku Yellowstone i uwzględniłam tam misia Yogi i jego pick a nick heheh dostałam 5 i profesor powiedział ze pierwszy raz sie spotkał z takim dodatkiem i ze byloto bardzo ciekawe urozmaicenie:P

Emka-trzymam kciuki za siostry ciążę, na pewno będzie dobrze:*

Co do wieku wzrostu i wagi heheh ja 21 marca koncze 26 lat-niby młoda ale tak staro tobrzi:P co ja powiem na 30 urodziny? Hahah no i mam 177cm wzrostu i waze teraz 64 przed ciążą ważyłam 63 i przytyłam 11 czyli jeszcze 1kg do przodu-ale moja waga idealna to 61-62 czyli spoko loko dobrze bedzie!do Chorwacji mam czas:P jedziemy chyba w lipcu więc bylebym się cellulitu pozbyła i będzie bomba.

Batmanik-widze ze jakies ocieplenie stosunkow w związku? Super! Mam nadzieje ze kolacyjka sie udala!trzymam za Was kciuki-a raczej za męża zeby mu mamusine klepki z oczu zzeszły!

CZESC ASIEK!!! MIŁO ZE ZAWITAŁAŚ! Jestem Sarna(Agnieszka) i mam 2 mega zajebistych synków! Chociaz ostatnio chorują:/ mam swietnego męża-ktory mnie czasem irytuje, pomocnych rodzicow i tesciow troche nieteges. I robie bardzo duzo błędów...ale tłumacze sie ze nie uczyłam sie w Polsce-to mnie nie tlumaczy ale...mi z tym wygodniej heheh-to chyba tyle o mnie:P na brzuszek i tłuszczyk poloecam rollmasaz hehe swietna sprawa! No i dietka.

Co do zasypiania malucha to u mnie tez rytuał-kąpiel, piżamka-pajacyk, cycuś i wyrko. Najpierw spi tak od 21 do 2albo 4 rano potem cycus co 3 godziny. Wstajemy o 9 rano.

Moj niunio bardzo ladnie głowe dzwiga i na brzuszku dlugo lezy...ale teraz jak mowilam jest sflaczały i główke mało dzwiga na lezaco-ale w pione ładnie trzyma...chyba ospa sie rozwija :/

Lusia-twoj Oluś mogl byc warzywkiem? Jejku, mozesz napisac co mubyło? Bardzo jestem ciekawa, ale jesli nie chcesz to nie pisz.

Chłopek ja chodowałam algi i karmiłąm je rodzynkami:D ale oddałam chorej znajomej i nic sama znich niezrobiłąm:(

Vestusia-moja siostra na nartach płakała ze strachu i w ogole jazda jej nie wuchodziła-a na snowboardzie smiga jak szalona! Wiec wszystko przed Tobą!!1 szkoda mi Funi strasznie:( taki śliczny był z niej kaktus:(... napisz kiedys o tym mieszkaniu bo tylko ciekawosc wzbudziłas! Koniecznie ucz zuzie angielskiegO! Moj domis juz teraz mowi polowe po molsku a polowe po angielsku! Jakmu wygodniej słowa wypowiedziec bo rozumie ipo polsku i po angielsku-bo ja tak do niego rozmawiam ijak nazywamrzeczy to po pl i po ang zeby juz na poczatku wiedział:) co do dupala-mamy takie same zdanie hihi! No i woooooow to zesposta dowaliła hahah medal cisie nalezy!!! Uwielbiam cie szalona kobieto!!! Dodam ci jutro fotke ciasta heheh dopero dzisiaj goscie podjedli:P

Olcia-piękna łązieneczka!!!
Kredzia i emka-sliczne robaczki wasze małe !

Lusia-super filmik Oluska-a co to znaczy luntr???
Tez wam wrzuce filmiki Domisiowe i Darusia ktoregos dnia o jest i Aurelka!!! Alez ona sliczna!!!
JA JUŻ CHCE MOJĄ FLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOrkę:P:P:P:P

O i znajoma z miasta rodziłą teraz we wtorek trzecią corke i siedziewczynka udsiła pempowiną:( straszne to i jak sobie pomysle ze mojDomis tez mogl sie udusic:( boze...na szczescie go uratowali az płącze jak o tym pisze :(

Ok DOBRANOC!!!
Odpisałam dla wiecej dziweczyn aleDomis skasował i juz nie pamietam przepraszam!!!
12 lata 10 miesiąc temu #290776 przez Batmanik
no przyszlo sporo tego sukieneczek kapciuszkow blizeczek dresikow- napewno listonosz byl zachwycony hehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Olu super lazieneczka ja juz sie nie moge doczekac jak bedziemy adoptowac strych i bede mogla sobie meble wybierac...ach...
moja niunia wieczorkiem poplakala wiec termometr poszedl w ruch ale duzo nie poszlo wiecej sie umeczyla no i dostala czopka zjadla i spi sobie juz...musze jej wiecej pic jakos dawac to nie bedzie sie tak meczyc bo jak na butelkowe dziecko to malo pije...
Emka to Ci wspolczuje jak ten kumpel przyjedzie do Was... :huh:
ide mieso na pieczen nafaszerowac i wykapie sie i uciekam z redsem do lozeczka heh
milej nocki przede wszystkim przespanej
12 lata 10 miesiąc temu #290786 przez luska
Sarna zdrowka dla Dara oby to nie była ospa, moze wykłepotóweczki ,krosteczki czy cus to jest.

No to masz zajfanie z tymi niemcami, kurcze u nas nic z tych rzeczy ja bym chciała , zeby Olo sie uczył francuskiego albo hiszpanskiego no i wiadomo angielski ale on na razie i polskim ma problemu heheh no i u nas ciezko z takimi zajeciami dla maluchów w poblizu no ale w Toruniu pewnie juz dla starszaka cos znajde.

Nie z Olem wszystko bylo oki ,chodzilo mi o Amelke :(
Straszne co napisłas o tej znajomej ale niesety nikt o tym nie mówi głosno ale az nazbyt czesto takie historie sie zdarzaja :(

Batmanko może w końcu do twojegoo cos dotrze , oby sie jeszcze w czas obudził

uciekam w koncu spac, buiaki mamuski :kiss: :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #290799 przez luska
Wstawać spiochy!!Kawe już piję i nie mam co czytać :P
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #290829 przez Dorciaition
Luśka co by Tobie tu napisać żebyś miała co czytać ;)
No nie wiem ;)

Hallo! :)

Sarna świetna ta szkoła. No i fajnie, że uczysz Domisia angielskiego. Takim dzieciom najłatwiej się zapamiętuje. Mój bratanek ma 4 lata i chodzi do przedszkola w Anglii i też już ładnie mówi.

Zdrówka dla Dara. Kurka ciągle coś.

Ale wysoka z Ciebie kobitka :)
Usg bioderek podobno teraz się robi u każdego dzieciątka. Pediatra powinna dać Tobie skierowanie. Ale jak nie dała to widocznie stwierdziła, że wsio jest ok.

Gratuluję 5tki :silly: Bob Vestusiowy mówi, że to jest Bubu, ja nie wiem ;)

Przykro mi z powodu Twojej znajomej i jej dzieciątka. Mój Alanek też się okręcił pępowiną. Zgadzam się z Luśką. Wiele jest takich przypadków, za wiele. :/

Batmanik fajny film? :silly: Może też sobie zafundujcie taki wieczór jak Emka.

Luśka świetny filmik. Ja też nakręcam Lenkę, ale jestem za ciemna żeby na Youtube to wrzucić B)

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #290845 przez anakol
Hej, wpadłam tylko na minutkę żeby się pochwalić! :lol: Chociaż szczerze mówiąc, jestem też troszkę zaniepokojona - Natalka spała dziś 13 godzin :ohmy: od ok. 19.30 do ok. 8.30. Teraz jest 9.15 a ona od jakichś 10 minut znowu śpi. Mam nadzieję, że wszystko z nią oki ;)
12 lata 10 miesiąc temu #290849 przez Dorciaition
O wow Anakol no to Natalka pobiła rekord! :)
A jak Twoje cycki to przeżyły? ;)
Moja przespała dziś tylko (w porównaniu) 9 godz :silly:

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #290870 przez anakol
Dorciu, mnie już od jakiegoś czasu nie nabija cycków. Jak Natalka miała około 2,5 miesiąca to przestało mi nabijać. Musiałaby nie jeść chyba całą dobę, żeby nabiło ;)
U mnie produkuje głównie jeden cycek - odciągnęłam z niego wieczorem ale nie było za wiele, około 100 ml. Teraz rano z niego jadła, to drugiemu się "ulało", he he, no i tyle :blink:

To Lenka też ładnie pospała :) Widzę, że obie się dziś wyspałyśmy :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu #290875 przez emkapl84
hejka!!!!!!!!!!!!
no wiec nocka luzik...jak zwykle ostatnimi czasy...pobudka kolo 3 a pozniej kolo 6...
wieczor z M mielismy baaaaaardzo mily :woohoo: :woohoo: do czasu kiedy sie nie poklocilismy o glupoty :lol: :lol: :lol: ale juz jest ok...
wreszcie kaska wplynela na konto i to troszke wieksza niz myslalam :lol: jaka mila niespodzianka...wreszcie jakas dobra wiadomosc bo ostatnio to same nieszczescia byly!!!!
M wraz o 12.30 z pracy...dzis postanowil nie robic nadgodzin...jak tylko wroci to zawozi mnie na silownie a pozniej zakupy w lidlu (tak tez mamy w anglii lidla :laugh: )
co mialyscie na sniadanko dzisiaj????mnie chyba nikt nie przebije bo M kupil mi wczoraj sushi i je wsunelam na sniadanie..teraz zastanawiam sie czy oby na pewno byl to dobry pomysl :huh: :dry:
Batmanik no ladnie ladnie takiie filmy ogladac.... :silly: :blink:
anakol nie ma co sie martwic trzeba sie cieszyc!!!!! :lol: :lol: ja bym sie cieszyla :lol: :lol: po prostu ma taki dzien i tyle potrzebuje snu....eh moja Natalka tylko 5 godzin pozniej karmienie 10 minutowe i z nowu 4 godzinki wiec chyba nie jest tak zle...generalnie jak ja uspie o 19 to ona do 6 nad ranem ma dwa karmienia ktore trwaja 10 minut i tak na spiocha wiec chyba tez nie najgorzej :lol:
Malina moj to faktycznie dobrty czlowiek jest ale tylko dla przyjaciol bo ogolnie strasznie jest nieufny i moze zabrzmi to glupio ale nie przepada za ludzmi....no glupio zabrzmialo :lol: :lol: ja mam tylko nadzieje, ze ten chlopak nie znajdzie tutaj pracy i nie bedzie u nas mieszkal..jestem okropna wiem...powinnam byc bardziej wyrozumiala....w sumie jak sie nad tym glebiej zastanowie to moj M byl w takiej samej sytuacji kiedys i ktos mu wlasnie tak pomogl jak on teraz chce temu chlopakowi...wiec chyba dobrze robi :lol: w sumie to sie ciesze ze tak zareagowal ...mnie czasami zawstydza moj egoizm!!!
12 lata 10 miesiąc temu #290919 przez [email protected]
emka-moim zdaniem to nie egoizm, nie jestescie juz sami, nie jestescie parąz zakochańcó tylko tworzycie juz rodzine z dzieckiem. w takiej sytuacji tez niebardzo bym chciała obcego faceta w domu-co innego ktos z rodziny. Ja to w ogole mam hopla na punkie alkoholu i jakby moj Adam pozwolił komus u nas pomieszkać to miałabym milion wizji ze oni codziennie razem by piwkowali i chybacholera zywa by mnie zeżarła:/

co di sniadankaja miałąm jajo z pomidorem i oliwkami
a suszki brrrrrrr nie sprobowałabym:/
12 lata 10 miesiąc temu #290933 przez vestusia
Hejka. Kurka już się wkurzyłam, bo drugi raz piszę do Was i dwa razy wcisnęłam sobie "Backspace" i skasowałam sobie wszystko :angry: :angry: :angry:

No więc raz jeszcze - nocka u nas chyba oki, Zuzia zasnęła chwilkę po 18, pierwsze karmienie o 1 w nocy a drugie o 5. Tyle, że coś kaszlała i miała zatkany nosek i nie podobało mi się to...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nie mam na razie jak pisać, więc kończę, bo muszę się ogarnąć i Zuzię. Piotrek pojechał do Urzędu Pracy, może za niedługo wróci.

Więc lecę się szykować.
12 lata 10 miesiąc temu #290961 przez [email protected]
vestusiu-to mialo byc do mnie czy do anakol?
rozumiem Cie z Funią teraz w tej sytuacji, ale jak mowisz sa sprawy wazne i wazniejsze...

co do ospy-narazie wiecej kropek nie znlazlam wiec moze to potowki ale stracha nadal mam:/
lekarka kazala jesze tydzien czekac bo moze jeszcze wyjsc-wiecie ze przez to wszystko on nie byl jeszcze szczepiony??

na rozluznienie patrzcie co znalazlam SUPR
12 lata 10 miesiąc temu #290981 przez [email protected]
TAK WIEC DARO MA OSPE..........
zaraz jedziemy do lekarza KU#$%^ MAĆ!!!!!
12 lata 10 miesiąc temu #290992 przez Malina86
Hej Mamuski!

sarna przykro mi, ze jednak to ospa, ale powiem Ci szczerze, ze mi sie wydawalo to malo prawdopodobne, ze sie nie zarazi. Oby mu szybko przeszlo.

chlopek- zapomnialam Ci napisac o tych algach, z tego co mi wiadomo to w ciazy, w okresie karmienia i u dzieci nie mozna stosowac alg, ani w kosmetyce, ani w spozyciu. Przenikaja do krwioobiegu i moga byc szkodliwe dla malucha.

luska swietne te Twoje dzieciaczki!

Oj chyba pora wstac :)

Haha czy widzicie ta Dj-ke w Dzien Dobry TVN? :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia