BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 9 miesiąc temu #338880 przez Dorciaition
Pewnie tak ;)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #338891 przez Malina86
Czesc Mamusie!

My do 10:30 pospalysmy, ale nie moglam zasnac dlugo, chyba dopiero kolo 3:00 zasnelam, bo juz przezywam ten wyjazd A- jak to bedzie i wogole, dziecko, pies, zakupy itd, itp. Poczuje przez miesiac jak to jest byc samotna matka.

W nocy pradu nie bylo, myslalam, ze sasiadka sie zemscila, ale wlaczyli nad ranem :)

Vestusia myslalam, ze sie wczoraj posikam jak przeczytalam Twoj komentarz na fb: "A ja jestem pijana" hahaha!
Co do tego czy Zuzia jest gruba to faktycznie jest- tak jak wszystkie nasze dzieciaki :lol: Taka uroda bobasa :) A tak powaznie to nie mam pojecia skad ta waga u Zuzi! Na moje oko to ona jest mniej wiecej taka jak Miśka, chyba nawet chudsza troche. Moze zle wytarowana wage mialay... Gruba w kazdym razie nie jest napewno.

emcia Natalka pieknie wyglada w tej sukieneczce no i spryciula sobie kubeczek ladnie trzyma, musze tez Miśce niekapek wyjac chyba.

Dorcia ja tez jestem za drewnianym rowerkiem :)

Sprzatac musze dzisiaj.

Malz w pracy, wroci, zje obiad i na 16:30 jedzie do tej nowej firmy papiery podpisywac. A z tymi zarobkami to nie szalejcie- tak jak napisalam to byl zart- niestety.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338905 przez Dorciaition
Mnie się też wydaje, że Miśka i Zuzia wagowo są bardzo podobne. Vestusia więc już się nie martw się, bo na pewno jakiegoś zięcie będziesz miała :silly:
Żebyś później nam nie płakała, że masz ich za dużo he he :P :silly:

Malinka dasz radę. Ja też się czuje jak samotna matka. Tylko tyle, że w nocy ktoś obok mnie śpi ;)

Kocham mojego misia :)

więc spadówka ;)

Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #338911 przez Malina86
Ale pocieszna Lenia!

Ja wczoraj probowalam Miśce zrobic zdjecia z misiami, ale po prostu sie nie dalo. Rozwalala mi cala scenerie w mig- tarzala sie z plecow na brzuch i odwrotnie, ze uchwycic jej nie moglam, kazdego misia postanowila skonsumowac, no normalnie ADHD :)
12 lata 9 miesiąc temu #338912 przez kima
Widzę, że po tym jak dałam zdjęcie Kubusia na miśku wszystkie szalejecie z miśkami :P :P :P
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338918 przez Dorciaition
U nas też nie bardzo wychodziło. Lenia nie wiedziała co się dzieje ;)

Kima :P :P Już kiedyś próbowałam też robić sesje z misiami ale młoda za młoda była ;)

Malinka nic nie sfotografowałaś? Pokazuj :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338921 przez Malina86
Różyczko zapomniala napisac, ze Szymkowe miny przy jedzonku sa cudasne! Hahaha mogliby z moja Miśka w pojedynku na miny startowac.

Moje dziecie spi, pogoda do bani.

Wczoraj T spotkalam na spacerze- dalej chora, dalej mi przykro :)

Wiecie co moj durny Maz wczoraj zrobil?! Gadal przez telefon i Miśke trzymal na kolanach, ja bylam w lazience i nagle slysze jak cos pizlo. Lece i co widze?! Mojemu mezowi zasieg ginal w telefonie wiec wlazl nogami na kanape i usiadl u gory na oparciu (tez patent) i kanapa mu sie przekrecila, bo mamy taka wersalke co sie pzrekreca, zeby np. posciel wyjac. Patrze a oni siedza oparci o sciane- kanapa otwarta, Miśka oczy jak 5zl, ale usmiech na buzi :) On mnie czasem zaskakuje swoja inteligencja :)
12 lata 9 miesiąc temu #338923 przez Malina86
Ja juz dawno Misi robilam zdjecie z misiem :) Chociazby na Mikolajki, ale wtedy bylo latwiej, bo jak ja polozylam tak lezala. To wczorajsze w pampersie tez jest z misiami, ale tak je rozwalala, ze ich prawie nie widac. Dziecko demolka normalnie :)
12 lata 9 miesiąc temu #338935 przez Dorciaition
Malina86 napisał:

Wiecie co moj durny Maz wczoraj zrobil?! Gadal przez telefon i Miśke trzymal na kolanach, ja bylam w lazience i nagle slysze jak cos pizlo. Lece i co widze?! Mojemu mezowi zasieg ginal w telefonie wiec wlazl nogami na kanape i usiadl u gory na oparciu (tez patent) i kanapa mu sie przekrecila, bo mamy taka wersalke co sie pzrekreca, zeby np. posciel wyjac. Patrze a oni siedza oparci o sciane- kanapa otwarta, Miśka oczy jak 5zl, ale usmiech na buzi :) On mnie czasem zaskakuje swoja inteligencja :)

O MATKO!!!! HA HA

12 lata 9 miesiąc temu #338944 przez Malina86
Róża, a mialas napisac co to za "lipy" byly w kosciele na chrzcie Szymka?! :)
12 lata 9 miesiąc temu #338956 przez emkapl84
Malina ale sie usmiałam!!!!!!Faceci!!!!!
Vestusia zaden z Zuzi pulpecik!!normalny bobasek jak kazdej z nas!!1moja to chyba ma nawet wieksze faldki na nozkach i smiejemy sie z niej , ze ma baleroniki :lol: :lol:
u mnie od rana same komplikacje bo patrze a szefowa mi nie zaplacila za ten dzien co bylam w pracy a to zawsze 45 funtow!!!!!czyli jakies 200 zl!!!!!!poza tym list z debenhamsa w ktorym kupilam sukienke na wesele kolezanki, ze mamy jakas kare zaplacic bo za pozno cos splacilismy..no to M sie wku...i od razu zadzwonil i jeszcze zrabal jakiegos ciapatego, ze po ang nie umie gadac :laugh: :laugh: i ze ich poda do sadu :lol: :lol: :lol: bo zaplacilismy a oni pozniej zabukowali wplate...no i przeprosili i cofneli nam kare :lol: ufff!!!!
co do sesji z misiami to natalka naprawde spokojniutka byla i moglam cykac zdjecia przez godzine!!!!rosnie mi modelka
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338975 przez vestusia
Hallo, hallo! :D

No Lencia wymiata z misiem! Mamy podobnego, ale jeszcze nie przynieśliśmy wszystkich zabawek Zuzi z mieszkania Mamci. Jak to zrobimy to i ja spróbuję Zuzi zrobić taką sesję. Kurka, a Lencia lubi tak na brzuszku leżeć??? Bo ze zdjęć wygląda, że lubi :) Ślicznie :)

Malina no z Twojego się uśmiałam. Też ma pomysły. Dobrze, że nic się nie stało, bo pewnie pomyślałaś o najgorszym... A Misia ma za to doznania :D

No i przykro mi, że teściowa jeszcze chora ;-)

Ja to hasło na fb napisałam jak siedziałam u koleżanek. Dwoiło mi się w oczach jak oglądałam fotki na FB przez telefon. No i stąd takie stwierdzenie he, he, he :D

Emcia ależ bym się wkurzyła!!! No co za patafiany!!! Dobrze, że wszystko się wyjaśniło, bo nikt nie lubi takich sytuacji. Tym bardziej, że zapłaciliście. No a tę kasę z pracy to na pewno przeleją, może coś im się opóźniło.

Przypomniało mi się, że któraś pytała wcześniej jak podłączałam fridę do odkurzacza. Tzn. Piotrek trzymał z jednej strony końcówkę (tę, którą wkładamy sobie do ust) i przytykał ją do rury od odkurzacza. A ja tę drugą włożyłam Zuzi do noska i w 2-3 sekundy nosek oczyściliśmy. W pojedynkę chyba byłoby trudno to zrobić (bo Piotrek tak trzymał tę końcówkę, żeby ją szczelnie zamknąć palcami w tej rurze jakby).

Kurka Malina faktycznie poczujesz jak to jest być samotną Mamcią. Długo miesiąc i będzie się ciągnąć. Ale dasz radę. Po prostu będziesz krócej spała ha, ha, ha :P Bo to woła o pomstę do nieba, jak czytam, że dziś spałyście tylko do 10:30 :P Ja to od 6-7 codziennie nie śpię :P :P

Zupkę gotuję i podskoczyłam jednak do warzywniaka w czasie, gdy Zuzia spała. Warzywniak mam na rogu mojego bloku, a że mieszkam w drugiej klatce to w kilka sekund tam dobiegłam, kupiłam ogórasy i śmietanę i wróciłam do domu :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #339012 przez vestusia
No to patrzcie i podziwiajcie. Ten materiał jest jakiś taki dziwny, mi to przypomina strój dla narciarzy albo pływaków. Taki dziwny he, he, he i sztywny jak cholera ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #339076 przez [email protected]
Hejo!
Tak wiec my już w domu, Daro najprawdopodobniej zatr€ł się moim mlekiem po tym jak najadłam się orzechów :( ale orzechy jem co kilka dniwiec nie podejrzewalam, tylkoze tym razem zjadlam ich bardzo buzo!:( więc to na 70% ja go zatrułam a na 30% jakiś wirus...nie wiadomo:/
Juz jest ok, kupki nadal sraczkowate ale juz mozna do domu wyjsc. Zbadali go laryngologicznie, okulistycznie, usg brzuszka, posiewmocz, zwykły mocz morfologia krwi, gazówka i coś jeszcze. Generalnie wszystko ma super tylko posiew moczu niewłaściwy, ale na to juz nie musimy leżeć, tylko zgłosić sie jak cos sie bedzie działo...

Nie jestem w stanie Was nadrobić bo macie 112 postów!!!!!
Oglądam tylko foteczki i dzieciaczki są cuuuuuuuuudneeeeee-goloneczki kochane:D
MOŻE wieczorem wkleje Wam zdjęcia mojego baloronu, no ale musze nacieszyc siedomkiem wanną i Domisiem...

Dorcia-ja powtarzam, rowerek drewniany ładniejszy, ALE metalowy ma podnoszone siodełko i kierownice wiec na dłużej wystarczy, mój Domiś zaczął jezdzic przed drugimi urodzinami, w tej chwili ma 2 i 8miesięcy i już rowerek był zamały i trzeba było podnieść, więc inwestuj w metalowy!

Widziałąm też zdjęcia podkłądów pieluchowych, jateż kupuke te rozmanowaskie-kiedyś były w baranki, potem w misie a teraz sa w krówki i swinki:) zawsze na promocji za 10zł kupuje pare paczek

Ok spadowywuje sobie teraz do mojej rodzinki
Buziaczki dla Was i dla goloneczek naszych kochanych!!!
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #339136 przez Dorciaition
Emka co za ciołki tam. Dobrze, że załatwiliście sprawę z tym ciapkiem i nie musicie płacić.

Vestusia Twoja babcia przegina, naprawde. Dobrze, że byłas twarda i nie pożyczyłaś jej kasy. Bez przesady. Skąd masz mieć.

Tak, Lenia polubiła leżenie na brzuszku. Choć co za długo to nie zdrowo i marudzi ;)

A ten dres nie ciekawy ;) w ogóle ten materiał, taki piankowy, sztywny tak? Ojej :/

Sarna dobrze, że już jesteście w domku. Namęczy się Daruś. Mam nadzieję, że już po raz ostatni odwiedziliście szpital. Dużo, dużo zdrówka
Dzięki za rady odnośnie rowerku. Chyba faktycznie masz rację, metalowy będzie na dłużej, choć ten z drewienka taki słodki :) W weekend musze się zdecydować.

Koniecznie pokaż nam Twojego przystojniaczka :)

Madziaska jak Sz.?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży