BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 8 miesiąc temu #344140 przez Malina86
Vestusia, a teraz czaje czemu tak robisz z tymi obiadkami i owocami. U mnie Miśka codziennie je i odiadek i deser. Poki co nic jej nigdy nie wysypalo.
Dzieciaczki super wygladaja w tych szarych rajtach. Zuzia taka malutka byla, a Michalka przerosla, a on chyba nie byl taki wcale malutki jak sie urodzil nie? Zuzia bardzo do Ciebie podobna.

Dorcia mata tez mi sie podoba, musze dopisac na liste pt. "Jak juz bede miala kasiore" :) No i Lenka usmiech ma cudny.
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #344194 przez katka
witajcie
No nadrobiłam was ale na pewno wszystkiego co chciałam napisac nie pamiętam
Zdjęcia sa super.
Co do froum na fb to tez mi sie wydaje ze powinnysmy być w tym samym składzie co tu. Piszemy przecież rzeczy ktorych nie zawsze chcemy aby ktos inny widział.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To teraz napisze wam co u nas.
Wczoraj tak jak pisałam byłam u kolerzanki z podstawówki i była super Olinka była b grzaczna a my sobie poplotkowałyśmy.

Dziś miałam miec wreszcie dzień w domu i nie wyszło. Z rana dzwoni do mnie R siostrzenica że jej siostra zaczeła rodzić i nie mają sie jak dostać do szpitala. Więc ona przyleciała do Olinki(tak apropo to jest Oli mama chrzestna) a ja z Karolina pojechałam do szpitala. Ta sie tak zestresowała że na izbie przyjęć sie rozmyśliła i skurcze ustały. I na całe szczęście bo lekarz raczył zejść na izbe przyjąć dopiedo po 1,5 godzinie więc na izbie spędziłyśmy 2 h potem na góre na odział i kolejne 2 h czekania az sie łózko zwolni. Dobrze że mam tam znajomego lekarza który dodatkowo prowadził Karolinie ciąze to chociaz zanim łuzko dostała to ja zbadał i zrobił usg. No i biedna zod=stala na tej patologii ciązy i czeka. A ja znów z jęzorem na brodzie do przedszkola odebrac Roberta i Emila Moniki która pilnowała Oli. I tak mi minął dzien bo jak wróciłam było juz po 16.
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344201 przez Dorciaition
Malina mam te Pampersy. Dziwne to, ale jesli chodzi o mnie może tak zawsze być ;)

Katka Ty założyłas forum, więc może możesz usunąć jakoś tą dziewczynę co? Ja szukałam i nic ;/
No to miałaś dziś wesoło. Pewnie się Tobie przypomniało jak z Olinką jechałaś do szpitala :)

lenka już śpi. My jak zawsze przed kompami. Ale dziś postawiałam, że aż tak długo nie będę siedzieć. Pewnie sobie coś wypijemy :)

Alanek[*] :(
12 lata 8 miesiąc temu #344212 przez katka
Dorcia moge usunac ale może najpierw zapytamy Ive kto to jest czy usunąć decydujcie
A i musimy dodać Anie do dokumentu z Nnickami
12 lata 8 miesiąc temu #344222 przez Dorciaition
Ja głosuję za usunięciem. nie znam tej kobiety. nie czuję z nią więzi tak jak z Wami.

12 lata 8 miesiąc temu #344227 przez katka
Ja tez oddaje głos za usunięciem
Prosze o wypowiadanie sie żeby potem nie było ze niepotrzebnie usunełam
Iva powiedz nam kto to jest ta pani co ja dodałaś
12 lata 8 miesiąc temu #344242 przez chłopek
my juz po kąpaniu, myślałam ze mlody pójdzie spac a on szaleje :) mi tak ciezko jak bym nie wiem ile zjadła
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344244 przez vestusia
Kurdę pisałam wcześniej posta i error był i dopiero teraz go zauważyłam :angry: :angry: :angry:

Kurka a nie pamiętam, co pisałam. Mada faka!

Ja oddaję głos za usunięciem bez pytania. Uważam, że my to my, a nie ktoś obcy. No chyba że jest to ktoś z forum ale mnie nie jest nic o tym wiadome...

Zuzia wykąpciana dziś o 20:00 i tak o 20:30 zasnęła pięknie :D

Ciekawe, do której pośpi. Mam nadzieję, że co najmniej do 6-7, bo nie chcę pobudki o 4-5.

Idę na tv :) Buziole i jutro przypomnę sobie, co chciałam napisać :)
12 lata 8 miesiąc temu #344259 przez Dorciaition
Chłopek bo zjadałaś- małego człowieczka ;) hihi
Odpoczywaj.

Vestusia zgadzam sie z Tobą. Raz przeszła mi przez głowę myśl żeby zaprosić koleżankę z którą zaprzyjaźniłam się w szpitalu i też ma córcię z listopada, ale stwierdziłam, że nie było jej z nami wcześniej i tak jakoś nieznana dla Was, że zrezygnowałam. Jednak żeby do nas przystąpić trzeba zasłużyć ;)

Oby Zuzanka pospała, Lenka też :) Zasnęła o 20.

Zmykam do wyrka na tv.

buziaczki

12 lata 8 miesiąc temu #344282 przez Malina86
Ja tez jestem za usunieciem tej Pani i uwazam, ze przede wszystkim Iva powinna skonsultowac czy moze kogos dodac.

Moja Miśka nie spi :ohmy: Piszczy w lozeczku. No nie wytrzymam z nia :)

katka, ale mialas dzien na pelnych obrotach. Oby szybko i lekko urodzila :)

My juz po Redsie, ide ogladac Geslerowa :)
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344298 przez kima
Katka usuń bez pytania, bez jaj, nie chcemy obcych ludzi, wystarczy, że przez tyle godzin mogła przeczytać wszystko co tam napisałyśmy :ohmy:

Idę się kąpać, musze loki wymyć, chociaż niedługo chyba nie będę już miała co myć, tak mi to włosiwo wypada ;) i żadne odżywki nie pomagają - Kredzia mam nadzieję, że może Tobie ta Twoja coś chociaż da ;)

Dorcia idę sama na ten fitness, nie mam na tym osiedlu zbytnio koleżanek, jak będzie fajnie, to siostre postaram się wyciągnąć, jej się też parę kilo ostatnio przytyło, chociaż ona to i tak o 20kg ode mnie szczuplejsza :ohmy: i starasza ;) ehh

Vestusia jak tak "pacze" na tego Michałka i Twoją Zuzkę to wyglądają jak rodzeństwo, podobni do siebie ;)

A co do tego chudnięcia i karmienia.. to chyba nie u wszystkich, chociaż na początku to nie powiem, chudłam po 2-3kg na tydzień, później już po kilogramie albo chociaż po pół, potem chyba do 4 miesiąca stałam w miejscu, dosyć długo, a teraz przyręboliłam 2kg, mam nadzieję, że to po świętach i jeszcze nie wszystko ze mnie wyszło :silly: Myślę, że to chudnięcie to chyba bardziej od przestrzegania diety, bo jednak na początku to się trzeba bardzo ograniczać ;) teraz to już jem wszystko prócz kapusty i grzybów, chociaż w małych ilościach już próbowałam i nic małemu raczej nie było ;)

Laseczki uśmiałam się jak wszystkie zrobiłyśmy "nalot" na panią Vera Bolshakova hehehe :laugh: Dorcia i z tego, że trzeba zasłużyć też się uśmiałam :laugh: ale co racja to racja :ohmy: hehe :laugh:

Dorcia ta mata superowa, dużo dałaś? Podoba mi się i na brzuszku może Lenka bardziej polubi być, jak sobie będzie Miki oglądała :)

Malina Twój A ma jakieś wieści co do wyjazdu? Dzisiaj czwartek, powinni już mu dać chyba znać? Martwie się już ;)

Chłopek aż zatęskniłam za brzuniem :dry: może jeszcze kiedyś będzie nam dane dziewczynki mieć takie brzucholki, ale co jak co, trzeba to będzie przedyskutować na forum i skonsultować się co do dat narodzin maluszków, żeby znowu były w jednym miesiącu hehe :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 8 miesiąc temu #344308 przez Róża
Malinko, dzięki za pomysł z kaszką, jak nie będzie szło, to może faktycznie spróbuje podstępem ;]

Kimuś dzięki wielkie za wskazówki, właśnie zastanawiałam się co robić z kaszką. bo w tych wszystkich schematach czytałam, ze jest później wprowadzana, a myślałam właśnie zeby zacząć podawać koło wieczorka, byłby ten mój głodomorek pełniejszy troszkę. Gluten tez wprowadzam od wczoraj ja do zupki dodaję, nawet Małemu smakuje, jest taka bardziej mleczna :) ale gdybym dawała zwykłą kaszkę to właśnie wtedy bym dosypała do niej manny, muszę pomyśleć.. Ta lekarka mnie dziś trochę wyprowadziła z równowagi, ale jakoś to wszystko poukładam, jak dam trochę mlecznych produktów, nie wierzę ze coś będzie nie tak, a od kaszki to podobnie zamierzam zacząć od bezsmakowej, chociaz pewnie niedługo wytrzymam żeby Szymciowi życia nie osłodzić. Co do mięska to powiedziała mi dziś ta pediatra, ze jak skończy 5 m-cy żeby już gotować porcję wielkości łyżki stołowej i dodawać do warzywek, więc chyba tak zrobię, choć w necie czytałam żeby z mięsem na piersi zaczekać do 7 m-ca, ile ludzi tyle opinii ;] Kubuś będzie lovelasek ;) zobaczysz ;) jest superowy :)

Dorcia, dokładnie, skoro ja wiem swoje, ona swoje, to ja nie będę jej się uzewnętrzniać i opisywać sytuacji życiowej, co muszę a co mogę, lepiej przemilczeć :) a z Szymkiem jest dobrze, płaczliwy był kilka pierwszych godzin w domku i senny, pod wieczór już było normalnie, teraz śpi, mam nadzieję, że tej gorączki już nie złapię, ale naparwdę mnie przestraszyła :(
a Lenia jest urocza, takie wesołe dzieciątko :):):)

Vestusiu, świetne te bobasowe fotki, rewelacja, a Zuzanka to cała Ty, jejku, strasznie podobna :) :) :)

Też dopisuję się do listy, jak będzie kaska zakupię taką matę, nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle istnieje, a nasza mata, nie dość, że się Szymonkowi znudziła, to jeszcze mnie maksymalnie wkurza, bo jest taka trochę pluszowa i zbiera kurz okropnie :(

Ja też jestem za usunięciem bo nie wiem nawet kto to jest, a tak to czułam, ze tam mogę napisać zupełnie wszystko, teraz mi będzie dziwnie ...

Katka, mi też ustały skurcze, jak dojechałam na porodówkę,a w drodze do szpitala był co 5-6 minut ;] oby poród nadszedł i był szybki i możliwie łagodny !

Szymcio też śpi od 20 z groszami., ale ja na pewno będę wstawać w nocy ;]

Chyba też poszukam jakiś fotek ze ślubu i Wam wrzucę :)
Buziole :*
12 lata 8 miesiąc temu #344319 przez [email protected]
hej ho dziewuszki...poczytałam ale połowy nie pamiętam:/

więc na 1 rzut

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

jestem wyhehłana dniem dzisiejszym

co do tych gości na plac zabaw-to jest tak że ja je znam zmiasta-w zawidowie wszyscy sie znają-ale ja z nimi kiedys na mieście gadałam albo jakis stare podwórkowe znajomości-no ale jak sie okazuje ja nadal naiwna a one wyrachowane baby i głupie na dodatek!!!

Daruś wiecej dzisia akcji nie odstawiał ale widziałam że go boli

Lencia cusowna moja malutka
Zuzia przepiękna i taka papuśniutka słodziutko jak mój Daro
Kubuś to w ogole rozłożył mnie na łopatki-amancik śmiechowiuki:D
był jeszcze jeden fajniutki chłopczyk ale nie pamiętam czyj:/

no i slubne fotki woooooow
Malina-toś sexy panna młoda była!!!
Kima-ślicznie wyglądałaś
nie pamiętam chyba Ani jeszcze słub z żołnieżem tak? pięknie wyglądaliście!
Kredzia też ślicznie@-i ty nie kłam ze ty teraz gruba jestes!!!!!!! taki sam patyczak!
Dorciu-ślicznie się prezentowałaś i jak dla mnie buzia Ci się bardzo zmieniła bo dziw=ewczyny pisały ze nie
Emka-jak lilitka mała kiecuszka niesamowita!

jutro dam moje fociaczki bo już usypiam

nie pamietam w ogole co pisałyście bo w południe jakos czytałam:/
moze jutro poczytam raz jeszcze
pamietam ze chciałąm jeszcze napisać Kredce i Kimie i Róży i Anii

mąż chce kmpa moze jeszcze s=dzis wkleje zdjecia z basenu
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344321 przez Kredka
KIMA ale fajnie masz..fitness  ja za to dzis miałam maraton po sklepach. Znów zaszalałam  kupiłam sobie buty i płaszczyk wiosenny.
Kubus to takie wesołe dziecko i jaki z niego model. Wie jak ładnie się do zdjęcia uśmiechać.
Kima ile jeszcze brakuje Ci do wagi sprzed ciąży? Mnie jakos 6-7 kg cóżmam zrobic ze słodkie wciągam jak odkurzacz.
Co do wypadania włosów to tą mgiełkę RADICAL poleciła mi fryzjerka. Ona jest ze skrzypem polnym, z zielonej herbaty, proteinami pszenicznnymi, prowitaminą B5. Oto link o jaką mi chodzi.
wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1869
Tych Twoich loków zazdroszczę… marze o lokach ale już kiedy robiłam trwałą i malo nie ołysiałam.
Przeprosiłam się ze swoimi prostymi kłakami, tzn takie poddatne na układanie.

MALINA ja karmie cycem i wcinam nałogowo słodycze, normalnie nie mogę się opanować. Smazone już jem, choc nie co dzien. I jakos zlecieć do wagi sprzed ciazy nie chce… Malina wamp czyli kobietka z pazurem ;P
RÓŻYCZKO niestety los nas zmusza aby isc do pracy. JA akurat nie bardzo mam do czego wracać, no ale jeśli ma się dobrą robotę to nie ma co się oglądac bo inni czekają aby sprzątnąć ją sprzed nosa. Uwierz w swoją matczyną intuicję. Wiesz co jest najlepsze dla Twojego dziecka. SZymus niezły klocuszek.
Ja tez karmię cycem. Jakies 2 tyg temu zaczęłam dawać młodemu marchewke oraz marchewke z ziemniaczkiem ale niestety Mikus po takim obiadku (1/3 słoiczka ) wcale potem nie chciał jesc mleka. Robił dosc długie przerwy, marudził bardzo wieczorem. Mysle ze to jednak za wczesnie dla niego wiec odstawilam. Jak skonczy 5 miesiecy wtedy zacznę podawać.

SARENKA ludzie to zawsze gadają. Nie przejmuj się bo na ujadające psy się człowiek nie ogląda bo by się nie odgonił. Uwazam że to chamskie przychodzic do kogos w odwiedziny tylko po to aby dziecko się moglo bawic na placu zabaw. Takie to interesowne.. W sumie to ja tez bym się wkoncu wkurzyła. Rozkazywać sobie nie pozwól. A wpuszczałabym tylko dobrych kolegów i koleżanki Domisia. A nie takich niewychowanych ludzi. Przeciez to Wasze podwórko a nie dworzec centralny.
Daro może ma problemy z brzuszkiem bo cos nowego zjadłas i mu „siedzi” na żołądku?

BATMANIK już niunia sobie siedzi ładnie. 8 kg wow to kluseczka jedna. Zagladaj częściej

CHŁOPEK jaki sliczny brzusio. Pogłaskaj maluszka koniecznie ode mnie :*
DORCIAITRON niezła dieta frytkowa hehe. Ja dzis rosołek na obiadek mialam a wieczorem budyn. Za słodkim się chce wsciec. No i przez to pewnie kg nie chca isc w diabły.
Zdjęcia piękne!!! Ja chce taką synową!!!

VERTUSIA Zuzia jaka piękna kluska! Mój Miki to kawał chłopa ale Zuzia pobija rekordy. Wagowo jakos podobnie bedą stali, nie ważyliśmy się ostatnio. Nie wiem jak Ty ale ja zakładam Mikusiowi już śpiochy na 80 i to te z tymi dłuższymi nozkami.

KATKA fajny system zmianowy  pomyslowa jestes. Mamy wkoncu równouprawnienie. Ale mialas dzien pełen wrażeń. Nasz słuzba zdrowia pozostawia wiele do zyczenia..

Ja tez jestem za wykasowaniem tej dziewczyny z formowego fb. Piszemy tam nie raz o tak osobistych sprawach że nie chce aby ktos czytał to i kto wie może się smiał z tego. My razem poznawałyśmy się tyle miesięcy, opowiadałyśmy o sobie,wyżalałyśmy. Znamy się dobrze, mimo iż na zywo się nie widziałyśmy. Jak takie przyjaciółki  Nie chce aby ktos obcy wkraczal w nasz „świat” z buciorami. Przepraszam jeśli uraziłam Cię Iva. No ale powinnas zapytac się czy chcemy kogos nowego na forum

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
12 lata 8 miesiąc temu #344329 przez luska
hej laseczki

Aneczko zdjecia superackie , mi tylko pozostaje pozazdrościć ;)

Docia kucze nie wiedziałam , ale ja to taka ślepa gienia jestem :P

Coo do godziny slubu to tu chyba reguły nie ma , zalezy od gośći , jaki imprezka wyjdzie i to tez trzeba mieć dzień .Mi jak na razie na jednym weselu udało sie byc doo końca ,ale to dlatego , że mieli tak zajebista orkiestre ,że szkoda było wyjść wcześniej :laugh:

Fuck ale klocek , takie dzieci to aż brzydkie sa , takie nadmuchane.

Rózyczko ale masz kolcuszka .A lekarka jakaś walnieta.....dokładnie rob jak ci instykt podpowiada :)

sarna nie ma co być za dobrym i , że wogóle wpuszczasz B)

hehe sarna skad ja to znam.....Ostatnio teścia okreslili bambrem i, ze taki bamber o 5zł się targuje B) porazka

Vestusia to gratki dla Zuzi :lol:

Dzis dzien czekolady.no to ny tłumaczyło, ze ja tak ja dzis wpier..... B) Wszytko przez te święta.Od poniedziałku wracam do dietki

kima Kubunio jak zwyke prześliczny :kiss: :kiss:

chłopek ale brzucho oja .Jak się czujesz??

Lenka jak zwykle przesłodka :kiss: :kiss: :kiss:

Vestuia no nie wiem jk chcesz z tymi piankami , ale kup lepsze , bo ja kupilam i wszytko wywaliłam , bo capi chinszczyzna nie z tej ziemi , a potem gzies na necie był artykuł , że one sa z substacjami rakotworczymi ble ble i wywaliłam wszystko.

Malina hehe kobieto ty to zakręcona z tymi kaszkami :P

zuzanka jaka sliczna :lol: :lol:

Na fb nie byłam jeszcze nie wiem co to za laska ale też jestem za usunięciem
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży