BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 8 miesiąc temu #349701 przez Róża
Cześć dziewuszki,
u nas zalatany weekend, tydzień się zaczął więc pewnie będzie spokojniej ...młody się zdrzemnął, więc musze sprzątać, na pewno potem zawitam :*

W sobotę mieliśmy gości, w zasadzie Szymuś miał, 2,5 m-ca starszy Szmon z klatki obok, syn mojej koleżanki, super było :) jednak teraz najlepiej się czuje kiedy spotykamy się z młodymi rodzicami, no buzie nam się nie zamykały ;)

A wczoraj spacerowo, bo pogoda piękna, za to dziś od rana pada :(

W tym tyg musze dzwonić do kiera, pogadać, aż mnie trzęsie ... musze się zebrać, znając mnie będę odkładac do piątku ...

Emka, świetne zdjęcia z basenu !!!
Lusia, pięknie wyglądasz z córeczką :)
Kima, Kubusia uwielbiam, jak to już kiedyś pisałam :*

Vestusia, miłego dzionka z bratem życzę :)
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #349709 przez emkapl84
Dzien Dobry!!!!
wreszcie zaczelam rozkoszowac sie macierzynstwem...tak w pełni bo moja córeczka przesypia od tygodnia całe nocki!!!!
Byłam wczoraj na car boot i oczywiscie kupiłam Natalce kilka ciuszkow za bezcen :lol: :lol: teraz licytuje bluzeczke z napisem "I'm cute, mummy's cute, daddy's lucky" :woohoo:
Natalka ma osttanio hopla na punkcie dotykania wszystkiego czym "bawi" sie mama albo tata tzn komorka laptop, piloty od tv...generalnie wszystko co trzymam w rekach Natalka tez musi dotknać albo polizać :lol:
12 lata 8 miesiąc temu #349722 przez madziaska
dzień dobry mamuśki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zdjęcia boskie ! :) Jakie nasze bobaski cudowne ! Nie wspomne o mamuśkach ;)

sarna, Malina jedzonko dla dzieci mdłe i te zrobione przez nas i kupne ;) My juz uzależnione od glutaminianu sodu ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349726 przez Dorciaition
Dzień Dobry :)

O jaaa. 6 lat i 46 kg, to ile będzie miał w wieku 18 lat? Coś strasznego.

Dziewczyny a kiedy można dać chrupka (flipsa)? Kuzynka dawała od 4 miesiąca pociumkać młodemu, mówiła, że są bezglutenowe.

Nie widziałam już wczoraj Kubusia na golaska. Kima on się na okładkę do gazety nadaje. Cudowny.

Sarna no to pojechałaś Adamowi. B)
Szkoda, że nie masz zdjęć Kaliny. :)
Ha ha mam nadzieję, że zaspokoiłaś swoją chcicę :lol:

Luśka piękne widoki, no ale Wy to już w ogóle super. Ślicznie wyglądasz laseczko. Chyba nowe okularki co?
Aurelcia super zainteresowana pytkami :)

Sarna zdjęcie lam rewelacyjne. No i Twoje też. Ale masz długie włosy. Piękne.
Vestusia a to Ci brat zrobił niespodziankę :) Mam nadzieję, że znajdziesz trochę czasu dla nas.

Alanek[*] :(
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349732 przez Dorciaition
No i Lenka, bo dawno ;) jej nie było ;) hihi

Załączniki:
12 lata 8 miesiąc temu #349739 przez emkapl84
Dorcia uwielbiam Lenki ciuszki!!!ten strój spodniczka i bluzeczka z truskawką wymiata!!!!!
Madzia ja miałam dodatkowa wódke dla gosci, którzy brali udział w jakis konkursach itp ale jakos gosciom nie rozdawałam na koniec wesela , tak jak dorcia tylko najblizszym....na weselu, na którym byłam kilka dni temu, przy składaniu zyczen po ceremoni kobiety dostawały takie fajne małe wachlarze(bardzo sie przydaly na weselu bo było goraco) a mezczyzni mala paczuszke czekoladek :) co do ustalania menu to chyba oczywiste, ze ty tez chcesz tam byc!!!!!!a i my tez całe wesele zrobilismy za swoja kase wiec nikt nie miał prawa sie wtrącać
Zaniosłam M Natalkę do łózka bo była marudna i razem sobie śpią :laugh: :laugh:
12 lata 8 miesiąc temu #349761 przez anakol
Cześć wszystkim :)

Kimuś, w tym suwaczku z celem chodzi o zrzucanie wagi, niestety trzeba go przerabiać za każdym razem jak coś się zmieni - ja już nie mam do niego hasła i generalnie nie chce mi się nic z nim robić, więc pewnie go skasuję. Waga idzie mi w dół, wolno bo wolno, ale idzie, już bym miała więcej % ;)

Emka, super fotki z basenu. Narobiłaś mi ochoty żeby też się wybrać :) Właśnie zobaczyłam, że u nas w aqua parku są jakieś zajęcia dla niemowląt, zaraz rozkiminię o co chodzi i może się wybiorę :)

Chrzciny się udały, Natalka była grzeczna. W kościele ani raz nie zapłakała. Rozglądała się dookoła, wszystko ją chyba interesowało, bo nowe - dźwięki, otoczenie. Dobrze, że jej wcześniej do kościoła nie brałam, bo by się teraz nudziła, he he :silly: Jak ksiądz jej polewał główkę, to się patrzyła na niego takimi wielkimi oczami i nawet się uśmiechnęła - a on taki zdziwiony, powiedział do nas, że "chyba jej się całkiem podobało". Tak że OK. Obiad też w porządku. W szoku jestem, ze to moje dziecko takie grzeczne było cały dzień, wytrzymała z całą rodzina do 18-tej! :) Jedyna wtopa była taka, że w tygodniu poprzedzającym chrzest trzeba dziecko zarejestrować w kancelarii parafialnej, my to zostawiliśmy na piątek, ale jak przyszliśmy to się okazało, że godziny nam się pochrzaniły i kancelaria była czynna rano, a my przyszliśmy po południu... No ale jakoś się udało i ochrzciliśmy.
Fotki wrzucę później, bo słyszę już że Natalka się budzi. Pa pa!
12 lata 8 miesiąc temu #349765 przez Suari
Cudna ta nasza Aurelka, Lenka i Kubuś :)

A te panny to chyba przypadły sobie do gustu, mam na myśli Lenkę i Daisy :)

A na tym zdjęciu z truskawą, a swoją drogą to mam chęć niesamowitą na nie ;), to Lenka ma dobrze ubrane te papciuszki czy buciki ;)
12 lata 8 miesiąc temu #349770 przez Róża
Dorcia Kochana truskaweczka z tej Twojej Lenki :) uroczo wygląda na zdjęciach :)

U nas ślinotok dosłowny u Szymcia, i teraz jakaś woda zaczęła mu kapać z noska, pocieszam się, ze u koleżanki coś takiego też dzieje się na ząbki, mam nadzieję, ze to nie początek choroby ....

12 lata 8 miesiąc temu #349810 przez iva 20
Witam po weekendzie :D

Kurcze tyle sie tu dzieje , nadarzyc nie idzie :silly:

u mnie weekend taki jak zawszeczyli nuda na calego ..!!
Emcia na weselichu wygladalas cudnie !!! a na basenie pewnie super bylo :D Fajna kolorowa woda ja tez chce :D

Katka gratulacje zabka :D Super !!!Moja caly czas trze te dziasla i dalej nic nie ma ! :P

Dorcia twoja Lenka super !! Hehe byla zadowolona jak lezala na boczku bo usmiechnieta od ucha do ucha hihi :D

Sarna widze ,ze wypad sie udal hihi nie ugryzla cie ta zwierzyna hihi :D

Moja lala spi od10 wiec pewnie sie zaraz obudzi i bedzie koniec lezakowania :DMusze jeszcze obiad zrobic , firanki pozmienialam , posprzatalam , gary umylam i zostaje obiadek zrobic .. szybko pojdzie bo pomidorowa dzisiaj ;D

Emcia dalej smigasz na silke ??? Czy juz nie chodzisz ??

Lusia a z ciebie laska jest !! :)
12 lata 8 miesiąc temu #349831 przez emkapl84
iva chodze ale rzadziej... dzis akurat na 14 ide :laugh: a tak robie brzuszki jak mała ucina sobie drzemke
12 lata 8 miesiąc temu #349899 przez Batmanik
Witam,
nie mam ostatnio czasu dla was bo jak jest pogoda to jestesmy na dworze a pozatym mialam juz kolejne przebelowanie hihi ciekawe na jak dlugo;)
bylismy na szczepieniu dzieci kaszla ale zaszczepili ich w sumie nie wiem czy to niealergiczne :unsure:
mala wazy tylko 8800g;) a igor choc 14 miesiecy roznicy wazy 12kg ;)
my mamy ciche dni- szkoda gadac:( a jego matka siedziala wczoraj z mala i zamiast jak sie krecila przyniesc ja do karmienia to ja uspala :ohmy:
nie moge sie doczekac kiedy bede miala wecej czasu dla was- podczytalam tylko ostatnia stronr boforum cos szwankuje i nie moge wejsc w posty napisane od czasu mojejostatniej wizyty na forum...
madzia wspolczuje ale dobrze ze sie dowiedzialas teraz i od niej a nie tak jak ja z chrzcinami igora - dowiedzialam sie od sasiadki ze ona tak szukuje jak na chrzciny swojego dziecka...
uciekam robic obiad poki dzieci spia a pozniej smigamy na spacerek...
milego dnia!
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349994 przez kima
Hej Babuszki :)

Dziękujemy za miłe słowa o Kubuniu :)

Lusia niezła laseczka z Ciebie, a Twoja mamcia to widać, że taka kochaniutka i chyba ma bardzo dobre serduszko, bo dobrze jej z oczu patrzy :) Pogadaj może z tym Twoim Ł by chociaż tą niedzielę Wam poświęcam a nie rządził na farmie ;)

Sanderka hehe fajnie, że Wy "stare konie" mieliście radoche w zoo a nie dzieciaki, zawsze zachwycam się Twoimi długiiiiimi kudłaczkami! Moje tak wolno rosną :( Napisz jak oczko, czy już mnie ropieje Darusiowi? Kiedyś pytałaś o nick - mój jest zupełnie przypadkowy, jak się logowałam po raz pierwszy nie miałam żadnego pomysłu i ktoś w pokoju mówił, że ktoś tam kima (w sensie śpi) i tak odruchowo wpisałam :laugh: wiem, że mało kreatywnie, ale tak wyszło :)

Dorcia właśnie oglądałam sobie Twoje fotki na nk i powiem Ci, że Twój Krzysiu rzeczywiście mógłby być modelką (jak to ostatnio napisałaś to nieźle się uśmiałam) ale jak widziałam tą fotkę, co jesteście razem i z Twoim bratem, to on rzeczywiście nóżki ma jak zapałki! Wczoraj pytałaś ile razy chodze na ten fitness - w pon, śr i pt, a od tego tygodnia wt i czw ide na aerobik w wodzie :laugh: także od poniedziałku do piątku się ruszam, a w wekend podjadam :laugh: hehe, żartuje, chociaż wczoraj rzeczywiście podjadłam troche torcika i dzisiaj musze to wypocić na fitnesie :ohmy:

Kredeczka kiedyś pytałaś, mi zostało 6kg z przed ciąży, prawie 2 już schudłam przed te półtora tygodnia co ćwiczyłam i nie jadłam po 17 i przede wszystkim jadłam inne rzeczy ;) więc jestem na dobrej drodze :) Jak tam z jedzeniem Mikusia?

Dorcia Lenka jest cudowna! ta fotka z truskaweczką cudna i ta spódniczka, kurcze ja chce córeczkę! :) fajna ta fotka z Daisy, jakie przyjaciółki, wyglądają, jakby razem sobie plotkowały :)

Vestusiu, fajnie, że braciszek wpadł, czy to chrzestny Zuzanki? Aaaa w sumie czekaj, bo nie pamiętam czy Wy chrzciliście już Zuziaczka :unsure: oj pamięc moja zawodna ;) Mój brat jest chrzestnym Kubusia i co miesiąc każdego 2 dnia miesiąca, w miesięcznicę Kubusia przychodzi z jakimś prezentem i ciągle mówi, że jest przeszczęśliwy, że ma takiego chrześniaczka :) a ja nie mam żadnego i trochę mi smutno ;)

Emka teraz Ty zrobiłaś mi "smaka" na basen z Kubusiem :) Już rozmawiałam z moim P. i powiedział, że w maju idziemy napewno :) Mam tylko nadzieję, że jak węjdę do basenu to nie wyleje się cała woda :laugh: ;)

Batmanik to nieźle Wam Nadziejka rośnie, pulpecik kochany, wrzuć jakieś foty, dawno tu Nadziejki nie było!

Różyczko, Kubuś też ślini się strasznie, ale teraz taki etap, że ślinianki produkują dużo ślinki, a dzieci jeszcze nie potrafią tak dobrze połykać, więc tak będzie :) bez pieluchy ani rusz :)

Dziewczynki tak mi się wczoraj przypomniało.. chciałam Wam bardzo podziękować, że pisałyście do mnie jak byłam w szpitalu :) wiem, wiem, zapłon mam niexły, to było ponad pół roku temu, ale tak mnie wczoraj na wspomnienia wzięło i miłe to było bardzo :kiss: Dorcia :kiss:

Wpadłam na pomysł, żebyśmy napisały sobie jak się poznałyśmy z naszymi facetami :)

Ach na starość robię się sentymentalna :) Miłego popołudnia Laseczki moje :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350002 przez Dorciaition
Ojej Kima, chciałam pisać, ale nie mogę.
Ryczę ;) Mam ogólnie problem ze wzruszaniem się B)

:kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #350011 przez kima
Dorcia Kochana, czemu? Napisałam coś nie tak?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia