BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 8 miesiąc temu #358208 przez vestusia
Suari Kochana. Ajć, to smutne, ale niestety taka jest kolej rzeczy. Niestety czasami po prostu nie mamy wyboru i musimy wrócić szybko do pracy. Będzie dobrze, jak wrócisz do pracy to będziesz miała więcej rzeczy na głowie i nie będziesz np. siedziała w domku sama bez Igorka.

Ech, mnie to czeka 1 czerwca. Boję się tego dnia.
Pewnie tak samo będę ryczeć :(
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #358222 przez luska
hej laseczki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Vestusia , Docia twarde jesteście no ja bym nie dała rady.straszny łakomczuch ze mnie B)

Vestusia wy sie z Bobem dobraliscie :silly: dobrze , ze miała chociaz co na siebie założyć.

Z tą szatka to mi dopiero powiedziała aurelki chrzestna przyszła , ze to do niej nalezy.....bo Ols dali plamę B) Ale i tak sama wole takie rzeczy zamawiać i wybrac według własnego gustu.A robimy chrzciny 3.06 wiec juz lada moment B) i nadal w proszku B)

Emka fajnie , ze twój ma takie podejście do dzieci bo jak widac mały go ubustwia , tylko szkoda , ze ty teraz masz tak mało czasu dla nas.Mam nadzieje , ze koleżance szybko sie wszystko poukłada i wyjdzie na prostą

Vestusia superacko wyglądasz na fotkach hehe ale z was wariatki :silly: No to czekamy na fotki panny Zuzanki

OOOO jeste Kubunio , jaki on słodki.

Hehe Igorek jest slodziasny i ten gryzak :silly:

Suarki kochna :kiss: Dacie rade
12 lata 8 miesiąc temu #358224 przez luska
mi sie w końcu udalo dzis małej te suski zawieść, ale musiałam dwojke do samochodu spakowac i jechac.Po drodze dostałam opr od syna , ze on nie lubi tak wolno jezdzić i mam jechac jak tata czyli szybko B) B) i jeszcze sie zemna kłócił hehe wykonczy mnie kiedys .ale za to w sklepie zajmował sie mała i do samochodu niósł mi zakupy te lżejsze oczywiście.
Dobra lece mała sie obudziła i sasiady mi ja zgarneli :silly:

A małej cos sie poprzestawiało i nie chce spac juz na pleckach , przekreca sie na bok .A przez sen przekreca się na brzuszek, ogolnie ostatnio to sie strasznie wierci , musze chyba już łóżeczko obnizyc.
a wy na ktorym poziomie juz macie??
12 lata 8 miesiąc temu #358268 przez vestusia
Lusia a to Ci Olo reprymendę dał he, he, he :D

Ja to nawet nie wiedziałam, że chrzestni są od takich spraw i ja na chrzest chrześnicy nic nie kupowałam :(

Lusia super, że udało się z tymi siuśkami. No i Olo jaki pomocny.
A Aurelcia po prostu szuka lepszych pozycji do spania :D Zuzia i tak śpi na brzuszku, tzn. zasypia a ja ją przewracam, więc jest bez poduszki.

Ale dziś zamulam, nic mi się kompletnie nie chce.

Lusia ja to mam ochotę na wiele rzeczy, ale co zrobić. Jeszcze kilka dni i dam radę. Muszę.
12 lata 8 miesiąc temu #358276 przez kima
Lusia, my już dawno obniżyliśmy na 2 poziom :)

hehehe uśmiałam z Twojego Ola, no tak, mama się wlecze, a tato pewnie ledwie w zakręty wchodzi :laugh:

Sandruchno, jak już znajdziesz 5 min na forum, to proszę o przepis na ciasto marchewkowe :) i bez sprzeciwów :laugh:

Vestusia, walnij sobie.. szklankę wody i od razu poczujesz się lepiej :laugh:

A ja dzisiaj wyjątkowo zorganizowana, wyszorowałam wannę, umywalkę, ogólnie łazienka błyszczy i jeszcze ciuchy Kubusia przeselekcjonowałam - znowu kilka za małych :laugh:

Madziaska coś się nie odzywa, chyba jej się jej nie spodobał pomysł z przyjazdem po wódkę :laugh:

Suari a jak Ty będziesz ogarniała teraz sprawę z cycuchami? Oni tam karmią mm? Na ile godzin będziesz zostawiała Igorka? Dawałaś mu już mm? Matko, normalnie 100 pytań do :laugh:
12 lata 8 miesiąc temu #358281 przez vestusia
Kurka, ja mam jeszcze na pierwszym poziomie łóżeczko, ale chyba też za niedługo obniżę. Tyle, że Zuzia jeszcze nic wielkiego nie kombinuje w łóżeczku, oprócz kopania w szczebelki, przekręcania się, wsadzania nogi między szczebelki. No nie wiem.

Kima faktoza - sto pytań do. Ja wiem, że do państwowego mleka nie będę musiała dawać, ale ten nieszczęsny zagęszczacz tak. Ciekawe jak z butelkami, ale pewnie każdy swoje przynosi? Też nie wiem czy jakieś słoiczki dawać z obiadkami/deserkami?? Kurka normalnie aż się boję tego żłobka :(
No i pracuś dziś z Ciebie. Ja to lenię się okropniaście dziś. Jak masz tyle siły, to zapraszam do mnie - możesz też łazienkę wyszorować :P
12 lata 8 miesiąc temu #358282 przez kima
No! Bo się obraże :laugh: a co to ja sprzątaczka pełnoetatowa? :laugh: Ale serio dzisiaj tyle postów już napisałam i tyle rzeczy zrobiłam :laugh: i nawet 2 kawy wypiłam B)

Ale teraz już lecę, bo mi jeszcze garnek z zupy do mycia został :laugh:

No a potem fitnessik, a dzisiaj stepy, padnę tam!
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358283 przez aniaa_
Cześć kochane Mamusie :)

Podrowienia dla wszystkich dzieciaczków naszych kochanych :)

Ja tak oczywiście z doskoku, cudne Wasze dzieciaczki :) Jak szybko rosną to niesamowite :)
Widzę, że powoli zaczęły sie powroty do pracy ;) ja sobie nie wyobrażam, ale mnie to jak na razie nie czeka.

Jak tak Was podczytywałam oczywiście pobieżnie to piszecie coś o dietach .... a można wiedzeć na jakiej jesteście bo ja tez muszę zrzucić jeszcze co najmniej 4 kg, w sumie to waga mi nie przeszkadza gorzej brzuch, a to już tylko chyba ćwiczeniami;/

I widziałam tez Dorcia, że na tańce sie zapisałaś suuuuper !!!!!! U nas na tym zadupiu niestety nie ma nic takiego fajnego, ewentualnie zajęcia tylko dla dzieci.

U nas łóżeczko też na pierwszym poziomie, Wojtuś w łóżeczku jak aniołek odkąd włożyłam mu tam poduszeczkę.

Kima ja Cie podziwiam nie chcesz do mnie wpaść i mi pomóc :))))))))))))))))) Super zorganizowana jesteś.
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358301 przez Dorciaition
Nie no nasze chłopaki wymiatają.
Kubuś , Igor cudowni!
Suari tylko coś mało Igora.
Kima pięknie, codziennie chcemy takie foty.

Suari no i ja się poryczałam. Trzymam kciuki. :kiss:

Vestusia tą jajecznice normalnie na patelni, ale bez tłuszczu, na sucho ;)

Luśka Lenka teraz to non stop śpi na boku, albo tak jak na fotce kilka str wcześniej.
Łóżeczko u nas od początku jest na poziomie 2. Chciałam żeby Krzysiu je mi wział do góry, ale zawsze coś wymyślała, no i tak już zostało.

Olo udany ha ha

Kima do mnie też, za paliwo zwrócę ;)

Vestusia ja to chyba nie będę się do końca trzymała tej dukanowskiej diety. Muszę zjeśc zupę, kocham owoce i warzywa. Nie wytrzymam. Nie będę jadła chleba, ziemniaków, słodyczy (sie postaram), po godz. 18 i mam nadzieję, że pomoże.

Alanek[*] :(
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358329 przez Suari
Kima i Vestusia- ja zamierzam karmić cyckiem w nocy, w pracy to pewnie będę odciągała, chociaż zobaczę jak będzie z moją produkcją, a jak coś będę miała odciągnięte to zabiorę do żłobka. Ja słoiczki i kaszkę dałam, ogólnie to dajesz to co chcesz żeby dziecko jadło. A co do mm to dawałam Igorowi już wcześniej żeby się przyzwyczaił i nie było żadnego kłopotu. Poza tym butelkę też musiałam dać i swoją pościel, bo każde z dzieci ma swoje stałe łóżeczko i mogę przynieść wszystko co tam dziecko lubi np jakieś zabawki, kocyk itp. Igor będzie gdzieś tak od 7.30,a będę odbierać pewnie coś koło 15.45, pewnie będę goniła z jęzorem na brodzie, albo i po kolana :P

U nas łóżeczko jest terazna drugim poziomie, tak wyglądało półtoravmiesiąca temu, więc wolałam opuścić:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #358337 przez Suari
Tak nam ostatnio usnął w sklepie :)

No to jeszcze to :)
12 lata 8 miesiąc temu #358338 przez vestusia
Aniaa_ zaglądaj do nas częściej :)

Jak ja pójdę do pracy a Zuzia do żłobka to zapewne będę tutaj baaaardzo rzadko zaglądała. No ale, wtedy nie ogarnę wszystkiego.

Dorcia - na pewno to, co piszesz dużo da. Same odrzucenie słodyczy (trzymam kciuki, abyś się postarała :D) bardzo dużo da, ograniczaj te węglowodany, ziemniaki, makarony i będzie dobrze. Ja dziś też zjadłam grejpfruta i jakieś pomelo zajadam. Też czasami zjem owoca i zjadłam aktivię truskawkową. Tak mniej więcej posiłkuję się dietą Dukana, ale nie dosłownie.

A zjadłabym te chipsy. Okropniaście.

Suari dzięki za wskazówki. Chociaż z tą pościelą to mnie zaskoczyłaś, ja nie mam dodatkowego kompletu. W razie czego dam Zuzi "Jaśka" i któryś kocyk. Bo ona generalnie drzemki w ciągu dnia ma i tak pod kocykami, więc powinno być Ok. I koniecznie przytulaska jej dam, bo z nim to lubi zasypiać. No i smoczek, bo o ile na spacerach nie używamy go w ogóle (nawet jak zaśnie), to w domu nie zaśnie bez smoka... może czasami...

Generalnie tak myślę, że Zuzi wypadną dwa karmienia w żłobku i nie wiem jak te kobiety będą traktować Zuzię po jedzeniu. Chodzi mi o to, że z nią jak z jajkiem, bo ma ten refluks. Jak dam owocka - pewnie dam, bo chcę, aby to jadła, tym bardziej że upały przyjdą, no to potem muszą uważać, żeby się nie porzygała. I koniecznie śliniaczki. Pewnie też jakieś ciuchy na zmianę. No masakra... Ajć lepiej jeszcze o tym nie myślę.

My dziś też Zuzię wpakujemy do kąpieli do tego krzesełka. Zrobię fotki i Wam jutro wrzucę :)

Spadam poczytać Zuzi baje, bo gada do siebie :)
12 lata 8 miesiąc temu #358339 przez aniaa_
HEHE Suari boski Igorek jakie cudne ma włoski, a co to za zakupy takie nudne były:)?? Pewnie dział zabawek ominęliście :D
12 lata 8 miesiąc temu #358341 przez vestusia
Ha, ha, ha Aniaa_ niezła jesteś z tym tekstem he, he, he :D Aż się uśmiałam :D

Igorek fajniusi, jak sobie słodko zasnął :D
12 lata 8 miesiąc temu #358348 przez Suari
A przy odbiorze dziecka dostajemy rozpiskę co, ile i o której dziecko jadło, ile i od której spało i czym się bawiło.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia